Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XX tema

Skalbiu su skystu Ringuvos muilu Balance, mums tinka, perku firminej Ringuvos parduotuvej Panevezyje, jei labai uzsiterse pries skalbima pamirkau arba demes patrinu ukisku muilu, minkstiklio kaip ir nebereikia, nors atsirado Balance minkstiklis, kaina 1,5l apie 12 litu.
www.ringuva.lt
Atsakyti
o man kazkaip Neutral'is nepatinka...
skalbiu skystu ir man toks vaizdas kad nelabai issiskalbia...
o ir kazkoks kvapas neypac geras nuo jo atsiranda...
reikes kazka ieskot kito... labai nemegstu milteliu ir nieko su jais neskalbiu...

pastebejau tokia tendencija, kad didziausias kasymasis pas mus buna kai pavargsta... tada darskosi draskosi kol uzmiega...
nakti dabar 3xtpfu maziau kasosi ir atsikelia tik koki karteli ar du vandenuko atsigerti... tada pazirzia pasikaso ir toliau miega...
taip noretusi tiket kad jau isauginejam po truputi...
nors MB taip ir neisaugo.. ir siemet rankos ziauriai atrodo... tiksliau viena plastaka... kuo netepa niekas negelbsti... ech...
Atsakyti
jus cia kalbat, kad slapiuoja zaizdos. Kaip tai atrodo? pusleles, kurios pratruksta? ar kaip?
musiskei tik sausi dabar plotai per visa veiduka, nu ir pasakykit jus man, jei NIEKUO netepu- tai buna tiesiog sausa, bet beveik ne raudona. Tik uztepu BET KUO- iskart bordo spalva, vaikas kasosi.

Isbandziau vakar medetku ta "sintetini" krema, tai ryte veidukas ne toks raudonas, ir ne toks sausas. Bijau dabar liest, tept kazkuo, nes vis uzrausta.
kitas idomus niuansas. kai MANE berdavo, tai jei ant sausos vietos patekdavo prakaito, grauzdavo, niezedavo ir blogedavo (tokiu budu nuo alkuniu linkio vienos demeles, per vasara isplito nuo rieso iki pazasties sad.gif )Taciau mano vaikui- atrodo priesingai blink.gif blink.gif ji labai prakaituoja, kai tik uzmiega. Buna slapias ciuzinys. Ji aisku sukioja galva ir t.t., trinasi, bet per ta trynimasi ji tarsi "sudrekina" savo sausas vietas ant kaktos sonu bei salia ausu ir jie... NEBEBUNA TOKIE SAUSI. Kas cia per paradoksas?

siandien isbandziau naturalu "krema"- 3 alyvuogiu aliejaus saukstai ir puse gerai prinokusio avokado. Issitepiau veida. nu ne kazin kas, bet aisku aliejus drekina. Kazin, vaikui tai negelbetu, kai labai sausa? g.gif blush2.gif

ai ir dar. Ausru berods sake, kaip ekologiskas avizas gamina, na, kad reikia permalti. Tai as taip ir darydavau, bet man ziauriai neskanu buvo, kazkokia salstelejusi, karstelejusi kose... gelbedavo nebent obuolys... o siandien issiviriau nemaltas kruopas- vaje vaje, kirtau issijuosus ir dabar dar uzmerkiau porcija smile.gif mmmmmm, kaip trasku smile.gif
Atsakyti
Ačiukas už info dėl skalbiklių 4u.gif , reikės kažką išbandyti smile.gif

Loveco, tie šlapiavimai skirtingi būna. Vėliau įmesiu savo vaiko foto, kaip atrodė šlapiavimai ant mūsų kojyčių. O dėl to, kad tavo vaikiukui patepus drėkikliais užrausta oda... Vadinas netinka tie drėkikliai. Turi atrasti kas tinka. Kaip supratau, medetkų kremas neblogai tiko, ane?
Atsakyti
Sveikos, kolegės smile.gif
Pasipasakosiu, kas naujo mūsų fronte.
Mažiaus naktiniai prabudinėjimai, muistymaisi, kasymaisi ir neužmigimai visai pastaruoju metu įsisiautėjo. Nuo vakar įvedžiau pasninką - kiaurą parą vien mišinys. Tai šianakt kaip žmogus išsimiegojau - tik dukart kėlėsi ir neužilgo vėl užmigo. Dar šiandien papasninkausim, o nuo rytojaus vėl po vieną produktą pradėsim bandyt. Ot durnai, kai keičiasi tie alergenai. Atrodo, vieną kart, kad ir per vargus, suradai, kas tinka ir ramu, bet kur tau.
Vyresniajai ir sau rankoms kelintą dieną išbandinėju alijošiaus gelį. Man tai jis, kaip čia išsireiškus, kažkaip "nervina" odą, norisi už kelių minučių nusiplaut. Kad ir prakentėjus, gerojo poveikio nepasijuto nė čiut, net kiek blogiau pasidarė. O Medai pradžioj buvo labai nubalus ištepta plaštaka, kurios niekuo negalėjom užgydyt, tokios įsisenėjusios raudonos dėmelės buvo. Bet koja, kurią tepiau, prasčiau atrodė už neteptą. O už poros dienų ir plaštakos oda sudirgo. Tai daryčiau išvadą, kad pastoviam vartojimui mums tas daiktas netinka, bet galbūt (kadangi gelio pavidale medžiagos berods giliausiai prasiskverbia į odą, lyginant su kremu ar tepalu) kai kuriose "chroniškos" egzemos vietose jisai gali padėti.
Dar Uriage terminį vandenį išbandėm. Tam kartui niežėjimą nuėmė, bet po pusvalandžio vienodai kasėsi ir tas vietas, kur purkšta, ir tas, kur nepurkšta. Ant išbėrimų pasipurškus graužia, kaip kad ir sodriai negyvosios jūros druskos prisotintas vanduo. Bet gydomasis poveikis man labiau NJD matosi. O gal dėl to, kad ten vonelė pasigamina, ilgiau kontaktuoja oda su tom druskom, pamirksta. Gal reiks pabandyt iš jos purškalą pasidaryt rolleyes.gif Nes į vonią nevisada nori panelė lipti, ypač jei kojose bėrimai labai išbujoja. Tai bent kitas kūno vietas papurkščiau.
O raudonoms ir sudirgusioms vietoms maniškei iš išbandytų dalykų kol kas labiausiai tiko toks derinukas: pradžioj kokosų aliejus, šiam įsigėrus - Weledos kremukas su medetkom ir cinku, o šiam įsigėrus - TS.
Gavau jau siuntinuką su užsakytom naujom prekėm. Tai šiandien ant sveikos odos patepiau puiklapių aliejaus, žiūrėsim reakciją.
O dabar jumi turiu klausimėlį apie fitolius, konkrečiai - apie medetkų fitolį saulėgražų aliejuje. Rašo, kad jį naudoti iki 20% koncentracijos mišiniuose su kitais kosmetiniais aliejais, kremų sudėtyje. O gryną galima naudoti?
Atsakyti
MERGINOS, "AKOMA" SIUNCA PER KURJERUS AR PER PASTA??????????? Vyras gavo laika kad jau yra KLP, bet 2 dienos ir nieko dar ne turim doh.gif
Atsakyti
Sveikutes,gal kuri naudojot DEXERYL,kremuka,kaip jums g.gif
Aciu 4u.gif
Atsakyti
siandien buvome pas alergologa,tai nieko gero ne pasake. Isejau pikta doh.gif . Maziuka pradejo berti jau visai kitoje vietoje niegu buvo, jau uzpakaliukas,pilvukas verysad.gif .Pasakiau kad ne noriu hormonus,a ji man "tai yra tik hormonai",pasake gerti jam vandiniuka ir bakterijos valgyti. Pasakiau kad noriu padaryti misri palete, sako "ar jums apsimoka doh.gif ji kainuoja 200 lt,ir as sakau kad jam alergija ne nuo maisto" doh.gif , sakau "noriu, namuosia turim triusiuka, gal jam nuo dulkes......"sako"tokiam amzuje 1,3 vaikas ne buna alergiskas gyvunam g.gif . Dave siuntima pas gastro, tai kita savaite eisim. Ir pirmadieni darysim ta misri palete. ax.gif Manau kad bus verta padaryti. Zinuosim yra ar nera ir eisim toliau ax.gif


dabar is "Akomos" laukiu ne sulaukiu TS, jau kaip 2 dienos KLP, a iki manes dar ne atkeliavo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2010 01 15, 13:09)
Ačiukas už info dėl skalbiklių  4u.gif , reikės kažką išbandyti  smile.gif

Loveco, tie šlapiavimai skirtingi būna. Vėliau įmesiu savo vaiko foto, kaip atrodė šlapiavimai ant mūsų kojyčių. O dėl to, kad tavo vaikiukui patepus drėkikliais užrausta oda... Vadinas netinka tie drėkikliai. Turi atrasti kas tinka. Kaip supratau, medetkų kremas neblogai tiko, ane?


rimtai, netinka, jei parausta kol susigeria?? g.gif blush2.gif vaje, o as teplioju.... rodau vyrui, jis pasitepa ant sausesniu ranku bet kuri is bandytu kremu, sako, nu va ir man parausta... tai mes ir galvojom, kad normali odos reakcija blush2.gif g.gif tai kad nezinau jau ka ir tepti. del vieno uztepimo pabandymui jau esam prisipirke gal kokiu 8 rusiu kremu, tepalu, bet visi toki pat efekta duoda. Suprantu, kad reikia toliau ieskoti, as tik nemanau, kad kazkuris kremas, pateptas ant sausos odos, jos kuriam laikui neparaudonins. Uriage tai isvis kazkoks antistebuklas, pati pasitepiau, tai vaje, grauzia. pati asnt savo egzemos tepiausi ivairiausius tepalus- efektas tas pats, uzrausta. bet tepliojau, ir po menesio praejo ta deme, o mazei- ne.
Medetku kremas irgi uzraudonina, tiesiog gal siuo metu sutapimas toks, kad neblogeja labai, ir niekuo netepant- ne taip raudona biggrin.gif tai ir galvoju, kad tinka smile.gif

mociute paskambino man siandien ir ikalbinejo ieskot, kas darytu tyrima nuo odeles, t.y. paimtu gabaliuka tu pleiskaneliu ir istirtu. Sako, gali buti niezai (na gal grybelis greiciau?). Kiek galetu kainuoti toks tyrimas?
Papildyta:
dabar tik ant manes nesaukit smile.gif ziurekit, kaip cia toks variantas butu:
turiu advantan tepalo. Suprantu, kad jis hormoninis, taip- brudas.... tik jis MAN padedavo, pora kartu patepdavau, paskui jau drekinu paprastais kremais, ir pasitraukdavo tie sausi plotai. O jei as labai labai plonu sluoksniu, ir tik pirsto plocio plota vaikui ant veiduko patepciau su juo? pvz, TS, o jam nespejus susigerti, vos vos vos to advantano?

nenoriu labai eksperimentuoti su vaiku, tuo labiau hormonais, nu bet gal toks variantas, kaip pasakiau, nebutu labai kenksmingas.....? bent zinociau, ar padeda. O gal tas demes akimirksniu nuims ir vaikiukas bent miegos naktimis...?
Atsakyti
Kiek esu eksperimentavus su hormonais 'ant saves', tai man jie padeda tam kartui, bet paskui vis tiek islenda berimas. jie padeda tik tam kartui, kaip mamytes cia ir raso - priezasties nenaikina, tik pasekmes.
mano drauge is mazo miestelio buvo konsultuotis kaune, tai dave tokia atmintine - kur surasyta alergiski produktai ir parasyta didelem raidem, kad hormonu negalima tepti ant veido ir kaklo.
Net keista, o vilniuje mums prirase butent fucidin H veidukui (antibiotikai+hormonas), ir tai beveik graziam , pamatytu koks vaikas dabar po skiepo, tai nezinau ka prirasytu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2010 01 15, 12:39)
Dar tokį klausimą turiu. Visada skalbiu su Bobas. Mums tinka. Bet nebenoriu miltelių, noriu skysto skalbiklio. Kadangi kartu skalbiu ne tik vaiko rūbus, bet ir visus kitus, tai pirkti Sonet gal brangiai gausis  g.gif (kai skalbiu ne vaiko rūbus, tada naudoju išvis kitą skalbiklį, bet jei kartu ir vaiko rūbai skalbiasi, tada jau Bobas naudoju). Gal kas žinot kažkokį kitą gerą skystą skalbiklį?

o tu savo ir vyro rūbus skalbi paprastais milteliais?
Aš irgi buvau pradėjus skalbt mažės Neutral, o savus paprastais, tai nebuvo jokio poveikio keitimas, dabar absoliučiai viską skalbiu tik Neutral, nes mažė ir pasitrina, ir į mūsų lovą ateina smile.gif tai kontaktas niekur nedingsta. Dar rudenį ištraukiau sezoninius drabužius - teko viską perskalbt.
QUOTE(~MILENA~ @ 2010 01 15, 17:00)
MERGINOS, "AKOMA" SIUNCA PER KURJERUS AR PER PASTA??????????? Vyras gavo laika kad jau yra KLP, bet 2 dienos ir nieko dar ne turim doh.gif

Per paštą, bet maniškis vienas siuntinys jaučiu pasimetė doh.gif Vieną labai ilgai laukiau, parašiau jiems, tai jie man kitą siuntą išsiuntė, paskui atėjo pirmoji doh.gif ir antros nė kvapo doh.gif dabar užsakiau trečią, irgi laukiu ilgų ilgiausiai doh.gif nereikėjo man išdalint sviestmedžio savo, dabar nebeturiu kuom tept verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(irisas @ 2010 01 15, 18:06)


Per paštą, bet maniškis vienas siuntinys jaučiu pasimetė  doh.gif Vieną labai ilgai laukiau, parašiau jiems, tai jie man kitą siuntą išsiuntė, paskui atėjo pirmoji  doh.gif ir antros nė kvapo  doh.gif dabar užsakiau trečią, irgi laukiu ilgų ilgiausiai  doh.gif nereikėjo man išdalint sviestmedžio savo, dabar nebeturiu kuom tept  verysad.gif



jegu per pasta tai visai nezinau kada gausiu. Paskambinau dabar, tai sakokad ne zinoir dabar ieskos doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Loveco @ 2010 01 15, 17:58)



nenoriu labai eksperimentuoti su vaiku, tuo labiau hormonais, nu bet gal toks variantas, kaip pasakiau, nebutu labai kenksmingas.....? bent zinociau, ar padeda. O gal tas demes akimirksniu nuims ir vaikiukas bent miegos naktimis...?



mums kada israse alergologe, pasake kad veida ne tepti schmoll.gif tik kitos vietos, a veiduka su seba medu ar kitoku rebu kremu ax.gif
Atsakyti