QUOTE(Fedes @ 2010 01 13, 17:45)
antakalnio vaikų poliklinika.
mes su siuntimu paprasčiausiai užsirašės, tiesiog pasakėm pavardę, pas ką norim, nes pirmą kartą pas ją irgi Santaruose papuolėm. į Santariškes sakydavo rašytis tik kai kokių tyr, echo reikėdavo, o eilines konsultacijas eidavom į Antak.
Kycia, kreonas yra skiriamas, kai fermentų trūksta. kai būna fermentų aktyvumo padidėjimas, tai man rodos jau kita opera kiek suprantu, neaišku ką jums komentavo ir ko jums ten per daug, kodėl lygino su suagusiųjų normomis, bet reiktų pasitikslint su kokiu kitu gyd (na aš tai pasiimu lapelį ir per internetą dažniausiai dar pasitikslinu tokius dalykus, nes kaip pati matai, su gyd kartais sunku ką susigaudyt, jie ne visad mato tikslą tėvams aiškint apie jų vaikų sveikatą).
va čia radau parašyta apie fermentų padidėjimo priežastis:
http://www.medicine....e...65&subid=gm
beje, gal tu pabandyk atsisakyti visų gliuteno turinčių produktų? čia rašo, kad kepenų fermentų padidėjimas būna susijęs ir su gliutenine enteropatija, kiek suprantu tai tas pats kas celiakija - gliuteno netoleravimas, su ja viduriuojama ir pučia pilvą smarkiai, būna akivaizdžiai išsipūtęs. ar tavo mažylę dėl to tyrė? ar pilvukas išsipūtęs?
o ka konkreciai turejo tirti? nieko netyre, kas susije su alergenais, nes kartojo ir kartojo, kad iki 6 men nera jokiu tyrimu.
Pilvukas nera akivaizdziai issiputes...
Del gliuteno- jei atsisakyti ir jo, tai ka valgyt apskritai? dar cia mintis del mesos nebloga, valgau kasdien, nes be jos nelabai man kas lieka. Ypac kai su bulvemis atsargiai elgiuosi, tik uzvalgau, nu vaidenasi, kad pablgeja....
sunkiausia atsisakyti avizu pieno su corn flakes- tai vienintelis maistas (na dar ta mano duona), kuri galiu viens du ir uzkast, nes pastaruoju metu kai cirkai vyksta, vaikas nemiega vienas, tai nelabai as turiu kada gamintis apskritai, mesa va imetu i vandeni ir po poros val issiimu uzkast, visas mano gaminimas..... tai sunku butu be tokiu "uzkandziu", kai noriu greitai pasisotinti...
Papildyta:
del parafino- as ir maciau, todel ir klausiu. Kaip pirmam puslapy parasyta, kad visi sitie brudai nera gerai, bet jei reikia, juk ir antibiotikus geriam, ir t.t....
as pora kartu essex patepiau tas sausas vietas, bet ir tas essex vazelinas susigere i oda per 10 min, kiek ji sausa....sekancia diena lyg pagerejimas buvo, bet vel perejau prie saltalankiu/TS, ir atsinaujino. Tai ka as zinau
o tai jei patepus ant probleminiu vietu jos PARAUSTA (po to susigerus, isdziuvus kremui, vel normalu)- tai netinka vadinasi??
as ka betepciau, tik sudreksta tos vietos, ir vsio, raudona/bordo....po kiek laiko praeina ir atsistato raudonumas iki tokio, koks buvo pries uztepant. Turejau minti isvis netept, nes rausta, nu bet sausos sausuteles odos irgi nelaikysi....