Na va ir maniske pagaliau sliauziot pradejo... "pats laikas" sakyciau
Mano 4 mėn. jau pradėjo ...
Mano mažiukas šlaiužiojo iki 3 mėnesių, kaip ir priklauso vystantis. Paskui "pamiršo" ir tik dar vėl bando prisiminti. Medikai sako, jei kūdikis "nepamiršta" šliaužioti, yra kažkas negerai.
Po truputi sliauzti pradejom nuo 5,5men., dabar beveik 7men - jau pilnai sliauzia, bet idomiau ant keturiu atsistot ir bandyt ropot - rankytes perkelia ir abi kojas vienu metu greit po savim pritraukia , nors jei reikia kazkur greiciau nusigaut tai sliauzia
Mano mažylis šliaužia tik tada, kai būna ant slidaus paviršiaus. Bet šliaužia atbulai. Ant kilimo ar ant lovos nemoka.
maniskiui nuo pat gimimo labai patikdavo buti ant pilvo, tai taip begulinedamas sliauziot 6men pradejo o beveik 7men atsistojo,tada aplink baldus vaiksciojo
kiekvienas vaikas individualus, kiti truputi tinginukai, zinau vaikiuka kuris 9men nei sliauzioja nei atsistoja, nei sedet nemegsta.
kiekvienas vaikas individualus, kiti truputi tinginukai, zinau vaikiuka kuris 9men nei sliauzioja nei atsistoja, nei sedet nemegsta.
maniskis jau senokai slaiuziojo,tik,kad atbulai gaudavosi,o ropoti pradejo lygiai 7menesiu
QUOTE(Dangiska @ 2009 12 31, 08:57)
Nuo kada Jusu atzalele pradejo sliauzioti? Mano dukrytei jau 9 men., bet ji dar nesliauzia, apsivercia ant pilvo ir mataskuoja kojom, sukiojasi vietoj, pasistumia tik atgal, o i prieki niekaip. Gal jau reiktu sunerimti? O gal tiesiog kiekvienam vaikui savas raidos laikas?
mano maziukui taip pat 9 men,bet nei sliauzioja,nei ropoja jei paguldau ant pilvuko,tai iriasi truputi atbulom arba atsistoja ant keliu ir linguoja pirmyn ir atgal
vis dar laukiam
Musu vaikinukui jau 8 men, bet dar nesliauzioja, nors atistojes keturiom bando kazka "organizuot". O noredamas pasiekti zaisliuka mieliau iriasi rankomis, verciasi i sonus ir pan.