Įkraunama...
Įkraunama...

Šliaužiojimas

QUOTE(Dangiska @ 2009 12 30, 23:57)
Nuo kada Jusu atzalele pradejo sliauzioti? Mano dukrytei jau 9 men., bet ji dar nesliauzia, apsivercia ant pilvo ir mataskuoja kojom, sukiojasi vietoj, pasistumia tik atgal, o i prieki niekaip. Gal jau reiktu sunerimti? O gal tiesiog kiekvienam vaikui savas raidos laikas?

Ne visi vaikai sliauzioja, kiti to nedaro smile.gif yra daug judejimo budu: vartymasis, sliauzimas kaip kareivio, ropojimas smile.gif As asmeniskai pati atsistojau ir ejau, nesliauziau, be pagalbos vaiksciojau pati nuo septyniu menesiu smile.gif Mano dukryte irgi nesliauziojo ir neropojo, bande judet vartydamasi, bet dabar vaiksto ir jai tai patinka smile.gif
Atsakyti
Sūneliui jau beveik 11 mėn, bet nešliaužia ir neropoja, tik atsistoja ant keturių ir siūbuojasi , bet paropoti neišeina. Man rodos jis greičiau pradės vaikščioti , nei ropoti... Nežinau ar tai labai blogai, kad dar nemoka šliaužti, kitą savaitę einame pas pediatrą, tai pakalbėsim apie tai. Truputį nerimauju... unsure.gif
Atsakyti
Maniskei dar tik 5,5 menesio. Bet drauge pasakojo apie savo seses vaika, kad jos 6 menesiu jau visur sliauzioja. Laukiu kol maniske prades bigsmile.gif
Atsakyti
Musu mergytei rytoj bus 6 menesiai ji jau 2 savaites gerai ropoja, ropoja visur ir visur bando uzsikabinti, kad atsistoti, bet dar silpnos kojytes, atsitoja ir greitai virsta. Labai, labai saugome mergyte, visa seima paskui ja vaiksto doh.gif Ji nesliauziojo, atsistojo keturiom, pastovejo savaite biggrin.gif ir pradejo ropoti.
Atsakyti
oi mes ir ropojama- visur kimbasi...loveleje isikibes jau eina thumbup.gif

vieno niekur nepalieku- reikia sekti kiekviena judesi mazylio...
Atsakyti
QUOTE(forune0528 @ 2012 03 18, 16:09)
Maniskei dar tik 5,5 menesio. Bet drauge pasakojo apie savo seses vaika, kad jos 6 menesiu jau visur sliauzioja. Laukiu kol maniske prades  bigsmile.gif

mano panike nuo 6 men isikibus jau vaiksto lotuliukas.gif o dabar taip ropoja, kad jauciu ropliuku varzybose iskart pirma vieta gautumem lotuliukas.gif dabar jau pasileidzia ir belieka igaut drasos zengr pirmus zingsniukus ax.gif
Atsakyti
Šliaužioti vaikelį reikia mokinti: paguldyti ant pilvuko, toliau padėti viliojantį daiktą, rankomis remti mažylio pėdutes, kad galėtų atsispirti ir taip ji šliauš smile.gif Iš pradžių "pames" rankytes po savimi, kažkiek kankinsis, bet po kelių dienelių situacija gerės. Šliaužiojimas labai stiprina stuburiuką laikančius raumeniukus, todėl vaikelis natūraliai, per veiklą stiprėja. Taip mokinti šliaužti galima kai tik vaikiukas ant pilvuko gulėdamas gerai laiko galvytę. Taigi rekomenduoju užsiimti tokiu mokymu ir tikrai padėsite savo mažyliui sustiprėti be jokių (dabar labai populiarių) masažų...
Atsakyti
QUOTE(Averita @ 2012 03 18, 21:24)
mano panike nuo 6 men isikibus jau vaiksto lotuliukas.gif  o dabar taip ropoja, kad jauciu ropliuku varzybose iskart pirma vieta gautumem lotuliukas.gif dabar jau pasileidzia ir belieka igaut drasos zengr pirmus zingsniukus ax.gif

gal ir maniske greitu metu prades biggrin.gif kai guli ant pilvuko vis bando biggrin.gif bet dar nepavyksta
Atsakyti
mes ir be masazu apsieiname , esame stiprus - kartais pati padarau masaziuka mazyliui....del malonumo ...
Atsakyti
Musiskis pradejo sliauzioti 7 menesiu
Atsakyti
QUOTE(katinulis @ 2012 03 19, 20:16)
Musiskis pradejo sliauzioti 7 menesiu

smagu

user posted image
Atsakyti
Mes dar nešliaužiojame, ankstoka, nors ant pilvuko kai guli labai riečia dupcių, kojytes...
Atsakyti