nesustojau ne, rašiau... nebus tokių džiunglių, kokias įsivaizdavau...
na ką, lipam mes kalniuku, praeinam pro vartus ir patenkam į džiungles.. paukščiai čiulba, oras grynas. visai man ten patinka..
pakraštys ežero akmenuotas
Nuo medžio nušoka beždžionėlė ir bėga akmenukais
iš kart prie mūsų prisistato vietiniai vaikai, jaunuoliai, pradeda klausinėti, iš kur mes, bet angliškai nelabai gerao kalba, tai pasilieka prie mb, ir kalba vietine kalba..
kažkaip galvojau,kad jie gal ten turi savo kalbą irgi, pasirodo nea..
Klausinėja jie apie viską, kai pasakom,kad atvykom iš Belgijos, sako, aa Brussels.. žino, sako per pamokas pasakojo. Pasirodo jie gana protingi jaunuoliai, mandagūs. žinoma, jie kalba ne bereikalo, žino, kad galbūt greičiausiai gaus vieną kitą birr..
Lydi jie mus iki pat galo, kol pasiekiam bažnyčią, paskiau laukia ir kol grįžtam atgal..
ten kažkur aukštai sėdėjo dar viena beždžionė, bet kadre jos nebesimato..
šiaip jų miške labai daug, ir įvairių paukščių, tik jie aukštai, medžių viršūnėse, galima matyti tik praskrendančius ir be galo gražiai čiulbančius..
pilna įvairiausių senų medžių, įdomiai susirangiusių ir .. net nežinau kaip čia pavadint, išaugusių visaip..
tarp krūmų matosi vietiniai namukai, ir patys vietiniai, šaukdami hello hello, ir man rėkdami "white girl". dauguma turi pasidarę "prekyvietes" staliukus su įvairiais suvenyrais, sidabro papuošalais, dėžutėmis ir pan. pasižiūrim, bet kad niekas per daug nesužavi ir man nereikia, neperkam.. beveik visi ir visos iš paskos rėkia man "Madam you buy this" , "Madam you need this" tik vienas vienintelis vaikas gražiai paklausė "would you like to buy this"..
tai iš jo nusipirkau kavos. brangiai nulupo, na bet nesvarbu, vien dėl to,kad vienintelis gražiai pasiūlė, be įkyrumo..
mažiukai vaikai prašė vėl tušinukų.....
Pakeliui matau daug medžių su "vaisiais", klausiu kas čia, sako gi kavamedžiai.
Pupelės dar žalios ir nesunokę ir nekvepia visai. Bus galima imti derlių vasario mėn. tada jas plėš ant tam tikrų "paklodžių", dar paliks, kad išdžiūtų, tada trindami rankomis išvalys nuo lukštų ir bus paruoštos kepinimui ir eksportui į miestą. tai vienas iš pagrindinių pragyvenimo šaltinių jiems, esantiems saloje.
taip pat auga apelsinai, citrinos, bananai.
čia apelsinmedis, apelsinai dar mažiukai, ne visi dar prinokę pilnai.
bananų medis su mažais bananiukais
čia ir kažkokio vaisiaus medis man atrodo, nepamenu kokio, gal kas žinot?
gaila, kad nemačiau niekur geltonų, o gal jie pageltonuoja tik nuskinti, o tai būčiau paprašius paragaut tiesiai iš medžio...