Įkraunama...
Įkraunama...

Etiopija - 13 mėnesių saulės

Grange, o tu nedavei per visą kelionės laiką batų nuvalyti ? biggrin.gif kažin kaip reagavo, jeigu davei blush2.gif
Atsakyti
lyg ir grįžta, nenuskendo karsta.gif

user posted image

Sakė hippo nematė, bet matė mirusią duyyydelią žuvį. nebuvau palikus fotoaparato, tai nuotraukos neturiu, bet kiti darė, tai gal kada ir gausiu. šiaip sakė patiko, pasiūbavo, bet nieko.
na, aš atsipūčiau,gerai kad ir neplaukiau.
Patraukiam pasivaikščioti į parką toliau. mano akį patraukia dydžiuliai paukščiai,skraidantys virš galvos. Sako, einam, mat ten vietiniai kepa žuvį ir pardavinėja tai tie paukščiai spiečiasi šalia, ir bando nuvogti žuvį. arba kokius likučiuos duoda. bet įtariu kad jie ten ir gyvena, nes niekur nedingsta.

user posted image

user posted image
kas per pavadinimas, nežinau schmoll.gif o vietinių pamiršom paklaust..

kai kurie turi tokius didelius kabančius "maišus" . kai kas sakė, kad čia taip vienimes yra kitiems ne, bet mes nusprendėm, kad gal čia jie taip slepias maistą, nu kaip žiurkėnai kišas už žandų, tai gal jie irgi, paskiau turi mastau.gif arba gal vieni vyr. kiti mot. giminės... taip ir likau nesužinojus. jei sužinosiu pavadinimą, tai reiks pagooglint.
user posted image

čia matė, kad darau foto, tai pametė žuvies gabaliuką, aišku nespėjau įjungti greito fotografavimo, tai nelabai spėjau pagaut skrendančius. bet sparnų ilgis nerealus, apie metrą pločio blink.gif
user posted image

user posted image

user posted image

ir gyvena jie kartu su karvėmis... jei labai užnervina, anos pamūkia, tie pasitraukia, buvo juokinga biggrin.gif
user posted image

ir jie labai triukšmingi, su snapais padaro garsą, tai taip, kaip kas su plaktuku į medį duotų..

user posted image

virš galvos praskrenda ir kitos rūšies paukštis, skleizdamas labaigražų garsą, bet nenusileido, pasirodyti jo grožio....

user posted image
kažkodėl patinka man ta foto... pavadinau ją "freedom" (laisvė) wub.gif
Papildyta:
QUOTE(Radvilė @ 2009 12 30, 21:43)
Grange, o tu nedavei per visą kelionės laiką batų nuvalyti ?  biggrin.gif kažin kaip reagavo, jeigu davei  blush2.gif

nea, nedaviau, nes mano buvo basutės, arba per pirštą tai nebuvo kaip biggrin.gif
Atsakyti
Be galo idomu!
Ar teko sutikti turistu, tokiu, kaip tu pati?
Atsakyti
Man atrodo, kad tie paukščiai (kur panašūs į gandrus) yra MARABU ax.gif .
Atsakyti
QUOTE(Radvilė @ 2009 12 30, 21:46)
Grange, reikėjo plaukti su ta valtike. paskui būtum ir kokį anekdotą sulipdžius, pvz. plaukiu aš valtimi, staiga išnyra krokodilas..  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

nu joo lotuliukas.gif

QUOTE(Aghedo @ 2009 12 30, 22:00)
Be galo idomu!
Ar teko sutikti turistu, tokiu, kaip tu pati?

jo teko, po kai kuriuos miestus keliavom beveik kartu, bet čia bus paskiau

smile.gif+2009 12 30, 22:03-->
QUOTE(As smile.gif @ 2009 12 30, 22:03)
Man atrodo, kad tie paukščiai (kur panašūs į gandrus) yra MARABU  ax.gif .

oo gerai, pagoolinsiu smile.gif

taigi, tęsiu, sm buvo pastrigus doh.gif

taigi, atsisveikinam su paukščiais,ir paliekam žuvies kepėjus, ęia tose palapinėse, einam į kitą pusę žiūrėt, kas ten gero..

user posted image

user posted image

šone pasimato daržai, ir "gyv. namai" - mažučiukai suręsti, pasirodo tai visai šalia žmonių, galvojau kad aplink niekas negyvena..

user posted image

user posted image

parke irgi daug visokių augalų ir gėlių, kiti per toli, kad pamatyt grožį..

user posted image

user posted image

tolėliau kavinukė po palmėm, bet nesigundom, nes pasiūla skurdoka, virtuvė per daug nežavi, tai nusiperkam tik gėrimų iš šaldytuvo

user posted image

user posted image

Mano akį vėl patraukia tos medinės dėžutės ant medžių.. Kaba jos beveik ant kas antro medžio, kažkas užrašyta vietine kalba.
Mb sako, spėk kas čia...

user posted image

Na pirma mintis, mesti pinigus kokiai parko priežiūrai, arba paukščiams kas nors mastau.gif
sako nea... Nemokami prezikai biggrin.gif mat tame parke renkasi daug jaunimo, ypač vakarais, vyksta kokie susibūrimai.tai vat, propaguojamas saugus seksas. be to, dar ant iškabų kaba nėščios moters foto su istorija, kaip ji užsikrėtė živ, ir visa jos gyvenimo istorija, priverčianti susimąstyti,prieš sakant TAIP.

Taip mūsų pasivaikščiojimas parke baigias, laikas judėti toliau, į kur kas įdomesnę vietą.

Na šiam vakarui užteks, tęsinys bus pagal galimybės.
Dar laukia 6 miestai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo grange: 30 gruodžio 2009 - 23:28
Taigi paliekame Awasą ir judame link kito miesto, praktiškai, tai kita pusė Awasos, pavadinimu Langano.
Susipainiojau tarp foto bekeldama kur buvo kas, nes viskas labai panašu , bet bandau atsirinkt doh.gif

pravažiuojame autobusų stotį ir spalvotus vietinius autobusus, į kuriuos manęs nelabai kas įvarytų, nes kai mačiau - sausakimši. turint omenyje oro temperatūrą,o langai mažiukai, viduje turėtų būti smagu biggrin.gif

user posted image

užlindo mikriukas prieš nosį cool.gif

user posted image

mūsų,beje, beveik toks,na bent jau dydžiu, tik pilkas. Tokiu keliavome 7 žmonės vairuotojas ir padėjėjas jo.

paliekame miestuką su jų pardavėjais, šiuo atvejų batų ir "šlepkių" kaip aš sakau, guminiai, paprasti, pigūs. norėjau nusipirkt, spėkit ar turėjo dydį cool.gif baigias 40 moterų cool.gif

user posted image

"dideli ir modernūs" gyvenamieji namai .........ech.... o aš dar skundžiuos, kad 2 kambarių kartais per mažai..
user posted image

iš ties, tai pradėjau viską vertinti kitaip grįžus. turi džiaugtis, tuo, ką turi, nenorėt peršokt per savo galimybes. Negali, nereikia. užtenka kas yra.

user posted image

vaikai prie namų sėdi tiesiog ant žemės, kažką žaidžia su akmenukais arba pagaliukais, ar tiesiog žeme/žvyru. visi laimingi,šypsosi, man mojuoja, sako hello arba welcome, arba bando kažką sakyti savo kalba.

pakeliui sustabdo policija,patikrinti. tokių atvejų buvo daug. ko jie ten ieško, neaišku, sako ginklų. bet pažiūri po kojom, paminko tašę, jei norėsiu, įsivešiu. bet tiesiog formalumas. vieni mandagūs, kiti tiesiog pradaro duris ir nieko nesako..
kitoj pusėj pakelėj pamatau gražų ir įdomų medį, deja, sustabdo ir kitoj pusėj mašiną, ir viską man blokuoja doh.gif
user posted image

plius, kaip matau paskiau, langas buvo ir nešvarus blush2.gif
norėjau nupaveiksluot policininką, nes turėjo tą greičio matavimo kamerą. maniškiai stebėjos, sako čia naujiena. Tobulėja. bet sako geriau nepaveiksluok, pamatys, bus bėdos.
lieku nieko nepešus.
važiuojam toliau...
vaizdai vėl keičias, dykumos, kur tik medžiai, keli namiukai, aptverti kaktusais,

user posted image

vėl tušti laukai, pakeliui susitinkam asilų ir ožkų, jas gano kokių 5 metų vaikiukas, visas laimingas mojuoja mums nuvažiuojant. priešais eina moterytės ant nugaros nešdamos vandenį... kiek jos eina, neaišku, bet eina toli ir daug.ar šiaip žmonės, jie tiesiog eina. Kiek, kur? iki artimiausio miesto. 5,10,15 km..... unsure.gif

user posted image

pakėlese ožkos

user posted image

šitos dvi tarsi prikibo prie asfalto, nesitraukė nė pro kur schmoll.gif turėjom apvažiuoti
user posted image

tiesa pakeliui matėm tokį vaizdą... iš toli matosi sustojęs mikriukas, galvojom gal sugedo, žmonės lauke, pasirodo jis važiuodamas pertrenkė ožkiuką, o reikėjo matyt ožką/mamą greičiausiai, kokiu balsu ji bliovė, lakstė aplink tą ožkiuką, laižė, ratu eina verysad.gif jetus kaip gaila paliko.šalia stovėjo ir piemuo, greičiausiai tas, kieno ožka ir buvo. tokiu atveju vairuoojas turi tiesiog sumokėti jam už nuostolį, viskas ir pasibaigia...
Papildyta:

keletas gražių pakelės vaizdų, kol pasieksime savo vietą padedu fotoaparatą, nes iš mašinos nelabai kas gaunas..
cool.gif

user posted image

prasilenkiame su asiliukų tempiamu vežimu...
user posted image

user posted image

kažkur kaime, vistiek coca cola biggrin.gif
user posted image

taip mūsų kelionė Awasoje baigias. Vakare grįžtame į viešbutį, kurį susiradome atvykę ryte. Pavakarieniaujam (europietiškai,skanios tilapijos žuvies su mangų sultimis essen.gif: ) ir išsiskirstome į savo kambarius, pailsime, ir einame dar į vieną barą, kur vietinė muzika.žmonių daug, triukšmas, visi šoka, dainuoja. pabūnam gal valandą, man jau pabodo, nes nesuprantu nieko, be to,nuvargom, laikas miegot.
negaliu užmigti nuo garsų ir muzikos aplink pro langą,uždarau, karšta. bet teko rinktis viena ar kita.
Ryte einam pusryčiauti. deja fotoaparatas krovės, kaip tyčia, kai labiausiai reikia doh.gif pasirinkimas buvo didžiulis pusryčių, aišku visko norėjos išragauti. sultys, kava, gėrimai, viskas įeina. viešbučiu likom labai patenkinti.
Susipakuojam daiktus ir patraukiam link Langano...
nepilnos dvi val kelio. nedaug.

Dabar jau tikrai šiandien viskas.
Tęsinys vėliau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Radvilė @ 2009 12 30, 16:15)
ta Injera, nežinau, bet man neatrodo estetiškai  blush2.gif nežinau, ar valgyčiau  g.gif

labai daug ka prarastum wink.gif - as dar nesutikau ne vieno zmogaus, kuriam etiopietishkas maistas neskanus butu. Pas mus JAV cia kai kurie ju restoranai yra super prasmatnus ir tikrai nepigus, ir valgo zmogeliai rankutem is bendros lekstes niam niam smile.gif O pati injera - tai nu panasiai kaip lietinis blynas lietuvishkas su citrinos sultim palaistytas smile.gif

Ech Grange kokia faina tavo kelione, pavydas bamba grauzia nerealiai mirksiukas.gif , daug kas primena Indija man ir is vaizdu ir is pasakojimo tavo. Kitaip zmones gyvena, neturtingi ziauriai, bet... laimingi jie, geri ir draugishki smile.gif Laukiu tesinio...
Atsakyti
QUOTE(Aghedo @ 2009 12 31, 00:32)
Man tai oziuko labai gaila  verysad.gif  Mamoms su mazais kudikais tokiu vaizdu is viso ziureti negalima  g.gif
O siaip tos ozkos tai tikrai labai pavojingos kelyje... schmoll.gif

gaila, nu bet ką darysi... ką mačiau paskiau man širdį labiau spaudė, ir iki šiol vaizdas akyse...

QUOTE(siguliukas17 @ 2009 12 31, 00:50)
Grange tau  first.gif uz toki issamu pasakojima. Lauksim tesinio.

4u.gif

QUOTE(MichGirl @ 2009 12 31, 05:41)

Ech Grange kokia faina tavo kelione, pavydas bamba grauzia nerealiai  mirksiukas.gif , daug kas primena Indija man ir is vaizdu ir is pasakojimo tavo. Kitaip zmones gyvena, neturtingi ziauriai, bet... laimingi jie, geri ir draugishki smile.gif Laukiu tesinio...

gali būti ax.gif būten kad jie visi tiesiog laimingi. žinoma,jaučia skurdą tiems, kam sunku išlaikyt šeimas, bet sukasi kaip tik gali, pardavinėja bet ką..

QUOTE(Radvilė @ 2009 12 31, 06:52)
Grange, aš jau laukiu kas bus toliau  biggrin.gif

nežinau ar išeis šiandien parašyt daugiau, atvažiuoji nelaukti svečiai blush2.gif doh.gif
Atsakyti
Nelabai aš gerai supratau iki galo, bet tie du miestai Awassa ir Langano, tai kaip ir toj pačioj vietoj, tik į tą Langano mes patekom iš kitos pusės mastau.gif
na ne svarbiausias dalykas blush2.gif

pakeliui vėl panašūs vaizdai,kaip ir buvo atvykstant..
ožkos bėga keliu ir visai nenori trauktis schmoll.gif

user posted image

pakeliui paliekame ir kelio pardavėjus - šiuo atveju pomidorai ir svogūnai, raudonieji.

user posted image

ir spalvotus "kioskelius"
user posted image

tolėliau bažnyčia ir asiliukai. Tokių "kombinacijų" teko matyti nemažai, kai šalia bažnyčios sėdi ne tik žmonės, bet guli ir ožkos, aplink vaikšto asilai, koks arkliukas. Visi gyvena draugiškai. dar gerai, kad neina į vidų...

user posted image

mano akis iš toli patraukia balti laukai, susidomiu kas čia?
user posted image

žinantis mašinoje, pasako, braškių laukai. Ar nori paragaut? Žinoma,sakau!kaip gi nenorėsiu.
pasirodo čia irgi įmanoma už tam tikrą mokestį pasirinkti patiems, bet mes nelabai turėjome kada ir tuo metu buvo uždaryta, tai pasitenkinam jau nuskintomis, ir šalia mažiukiame namiuke pardavinėjamomis braškėmis.
user posted image

kainos nežinau, aš tuo metu bandžiau paglostyti vargšą sužalota koja asiliuką verysad.gif nelabai leidos, o ir pati bijojau per daug lyst (nežinau ar jie kanda ar ne... bet ką čia gali žinot biggrin.gif )

user posted image

taigi gaunu indelį braškių ir aš, atrodo gražiai, garantuoja, kad nepurkštos niekui (naudoja mėšlą trąšai, tai dėl to nebaisu). neturiu kur nusiplaut, sušlapinu servetėlę su mineraliniu, kažkaip pabijau valgyt iš kart taip, neaišku koks lietus lijo ir pan.. Skonis ne toks, kokio tikėjaus.Saldžios, bet ne tokios, kaip būna namie, tik iš daržo. šiaip keista, nežinau kodėl, juk saulės pakanka, gal kad trūksta vandens? na bet, suėjo ir jos.

user posted image

Atsakyti
ooohhhh wowo nuostabus pasakojimas! Kaip smagu kad yra galimybe pabuvoti taip toli ir egzotiskoj saly!
Saunuole!
Laukiam toliau kas bus bigsmile.gif
Atsakyti
prie braškių laukų auga papajų medžiai. Patiko man jie

user posted image

Dar prieš nuvažiuojant į Etiopiją, girdėjau apie tokį dalyką "chaat". Vis maniškis kalbėjo, kad būtinai pabandysi, jei nori. tai toks augalas, kurio lapelius reikia kramtyti burnoj, tarsi lengvas narkotikas. laikai juos taip už žandoi, vis prisidedant naujų. maniškis suvalgė tris tokius "pundelius" doh.gif lotuliukas.gif nu man užteko kelių šakelių..
Asile būt nenorėjau hihihi.gif ne jei rimtai, skonis keistas, toks kartokas, nu grynai, kaip valgytum žolę ar kokio medžio šakas, burnoj lapai velias, sako, nieko blogo,kad ir nurysi, kaip kitaip prisidėt tiek daug nenurijant tai nežinau schmoll.gif bet reikia pastoviai kramtyti apie pusvalandį ar 45 min, kad pajustum poveikį vėliau. o poveikis - nenori miego, jauties toks "pakylėtas", atsiveria protas, kaip man sakė, todėl dažnai stidentai kramto jį kai ruošiasi egzaminams,gali sėdėt ilgai. galvoju, man čia gerai, bet per smegenis tai duoda ir. nežinau, ant maniškio nepastebėjau per didelio poveikio, gal kai pirmą kart po tiek laiko nelabai "suveikė", nors jis sakė, juto.buvo ir man įdomu pabandyti, bet kad nusibodo ta žolė burnoj. sako kiti užgeria vandeniu ar valgo kartu su cukrum, riešutais. nu bet man užteko, pabandžiau, žinosiu irnesakyk.gif
o šiaip mieste labai daug galima matyt kaip sėdi ir kramto tą žolytę. visa tai yra legalu. aišku, jos išsivežti iš šalie snegali, tai tai vienos iš didžiausių pajamų eksporto strityje. Dažniausiai eksportuoja į sudaną dar į aplinkines šalis. valgomos šviežios, pardavinėja tokiais pundeliais už kelias birr.

user posted image

taigi, judame toliau, pavalgę "žolės" kaip aš sakiau laugh.gif
kadangi buvau paminėjus, kad mėgstu gyvūnus, pasiūlo nuvažiuoti į tokį uždarą parką, kur galima pamatyti laukinių gyvių. Smagumėlis, važiuojam bigsmile.gif

pakeliui pamatau būrį įspūdingų paukščių

user posted image

tuo paęiu metu pro kitą mašinos pusę praeina kupranugarių grupelė doh.gif nu kaip pikta, kad pražiopsojau nupaveiksluot, o daugiau matyt neteko...
tokie dideli, gražūs wub.gif

pakelėse auga kaktusai kai piktžolės..bet jie turi laaabai skanius vaisius!
user posted image

berniuaks varo karves šone, kurios staiga metėsi į gatvę,tiesiai prieš mūsų mašiną... gerai,kad spėjo sustabdyti. reikėjo laukt kol madamos grįš atgal..

user posted image

privažiuojam mažiuką kaimiuką, iš kart pasipila žmonių vežimų, taip keli kilometrai ir vėl dikynės
user posted image

su tokio tipo namukais... juose gyvena žmonės, nežinau kiek max gali tiltpi vienam, bet taip įsivaizduoju bent jau 4-5 tai drąsiai gyvena. suaugę ir vaikai. retas atvejis kad turėtų tik 2 vaikus...

user posted image

kas įdomiausia, kai kur, tokiuose matosi televizoriai, susėdę aplink jį žmonės, greičiausiai iš kaimyninių namukų, kas neturi, ir žiūri. nežinau ar visur yra elektra g.gif

pakeliui prasilenkiame su "marštrutkėm" kaip mano pusseserė pavadino...
user posted image

privačios teritorijos apaugusios įspūdingais kaktusais. o kad pas mus taip jie augtų lauke....
user posted image

user posted image

važiuojam toliau, parkas nebetoli.
Atsakyti
taigi, pasiekiame parką, uždarytas vartais. Papypsinam, atlekia žmogiukas. ilgai kažką kalba su vairuotoju,su mūsiškiais, diskutuoja. apžiūri keleivius.
pasirodo diskutavo dėl kainos, kiek toli važiuosim ir pan.
įėjimas vietiniams 3 birr man 50 birr biggrin.gif
tas žmogiukas pasisiūlo būti parko gidu. nes tai dyyydžiulė uždara teritorija, kur gyvena laukiniai žvėrys. kitur tiesiog atsiveria plotas į miškus, užtverta tik nuo gatvės.
passistatom mašiną, einam ieškot gyvių, nes turi būti tylu,kitaip jie bijos pasirodyt.

pamatom stručio patelę, vaikšto pasipūtus biggrin.gif

user posted image

čia kita
user posted image

sako turi būti ir patinas kažkur.
aš einuj paveiksluot kaktusų tolėliau, nežiūriu kas daros už nugaros..hihihi.gif atsisuku, Struuutis lenda pro krūmus link manęs blink.gif jomajo blink.gif
girdžiu rėkia, stovėk ir nejudėk ir nepaveiksluok, kad nebūtų blykstės doh.gif išsigąs dar...bet laimei jis pamato ar išgirsta patelę priešingoj pusėj, nusisuka ir bėga karsta.gif jei jis būtų ėjęs link, tai nežinau ką būčiau darius schmoll.gif o maniškis net nematė kad nuėjau toliau, nes aš pamačiau ką noriu nupaveiksluot, jie žiūrėjo kažkur kitur..

user posted image

user posted image

nu ką,gana stručių einam toliau iškot gyvių.. kadangi nemažai žmonių, turistų triukšmas, sako kaži ar ką pamatysim, nes jie jaučia labai. einam per krūmynus, pievas, smėlynus wacko.gif iš toli pasimato stirnų ir elnių būrelis. nelabai ėjo pritraukti arčiau..

user posted image

dar toliau pasimato laukinių šernų šeimynėlė su mažiukais

user posted image

o daugiau kaip ir nieko tokio egzotiško nematėm. sakį, gyvena haina, bet ji pasirodo tik vakarais, kai nėra triukšmo. tiesa, dar matėm kažkokį gyvį, man tai kaip lapė, bet sako ne, kažkas kito, visi "gamtininkai" nežinojo pavadinimo angliškai biggrin.gif doh.gif

važiuojam toliau, sako pamatysim natūralų karštą vandenį. vietin is gidas pasakoja jiems istorijas, šiek tiek kalba angliškai. malonus senas vyriškis. nustebina, kad kalba ir šiek tiek itališkai, su mb pakalbėjo biggrin.gif
pakeliui sutinkam daug vaikų, visi bėga paskui mašiną ir prašo tai pinigų, tai maisto, arba.. tušinukų... atidavėm paskutinius ką turėjom tašėse. jiems tai didžiausias turtas.o kad būčiau žinojus, būčiau nupirkus daaug ir išdalinus, nedaėjo doh.gif nes ten didžiausias skurdas turbūt, kokį teko matyti. gyvena kažkur vidurį laukų, suręstame iš molio namelyje su stogu iš šiadų,.abejoju, ar visur yra elektra. yra ir vietinė "mokykla" kur kažkas turbūt iš miesto atvažiuoja jų mokyti. tad tušinukus žino, prašo jų.. vienai mergaitei daviau mėlyną flomasterį, net apsiverkė iš džiaugsmo... šokinėjo trypė ir labai dėkojo, net atbėgo vyresni iš namų prie mašinos, deja nieko nebeturėjom daugiau verysad.gif atidavėm gėrimus, pasilikom vieną vandens buteliuką, vaisius.. man akyse tvenkėsi ašaros, tos šeimos, vaikai, nameliai mane sukrėtė labiausiai. jie basomis, kai kurie be rūbų, bet visi linksmi, mojuoja sako "hello" arba man rėkia "farandži" - white girl".... vejasi mašiną kaži kiek, aišku, nevažiuoajm greitai nes kelias labai blogas, duobėtas, kalnuotas, o jie vis bėga įsikibę į mašiną. paveiksluot nekilo rankos verysad.gif
dar vienas momentas kuris irgi sukrėtė - tarp mūsų buvo nėščioji, ji sako, negaliu žiūrėt, atiduosiu paskutinį savo bananą. vaikų aplink buvo daug, dar gidas sako, neduok, nes jie susimuš, jei gaus vienas o kiti ne... ji metė tą bananą pro langą... reikėjo matyt kaip jie puolė sad.gif kaip vanagai prie mėsos, tas bananas išnyko akyse, pasidalino po trupinėlį, išvalgė skūrą, nusilaižė pirštus.... verysad.gif oi, man akyse tas vaizdas stovi iki šiol.... žiauru.
bet kas svarbiausia, jie visi atrodo linksmi, kad ir gavę trupinėlį. galbūt nėra labai alkani, bet tiesiog kažkas kitokio iš . nes augina savo maistą - mėsą, turi pastoviai, tai pagalvojus bado nelabai turėtų jaust, o gal ir ne, sunku pasakyt...

user posted image

visų namai tokie, vieni didesni, kiti mažesni. nieko "modernesnio" nebuvo.
user posted image

asiliukai neša vandenį iš ežero...
user posted image

važiuojam toliau.
Atsakyti