Na ką, kaip ir nebedaug foto liko, sukelsiu čia tiesiog vaizdus iš miesto ką užfiksavau
centre buvo turgus
čia taksai buvo geltoni, ir mašinos geresnės
Kai ieškojom viešbučio, parodė ir aukštos klasės, vienas buvo Axum viešbutis, gražus, tvarkingas, tik kad neturėjo viengulio kambario (na mb sesei) ir mums ir nebuvo paprasto dvigulio, bet extra suite ar kažkas tokio.. nors kainos to ir buvo pakankamai normalios, apie 25/30 eur už naktį, bet kadangi nebuvo viengulio, tai neapsimoka mokėt vien už tai. tai važiavom kitur, paprastas viešbutukas centre, bet tvarkingas, švarus, su dušu ir tv viduj, ko daugiau reikia. ir kaina super buvo, tai ir apssitojom ten, visgi tik dvi naktis.
vaizdas pro langą, beje buvo ir balkonas
nuosavų namų rajonas
daugumos namų tvoros aukštos, nieko nepamatysi, tuo labiau, gerai nenupaveiksluosi. bet namai įspūdingo dydžio, min 2 aukštų, yra ir 3, dideli ,erdvūs, su dideliais sodais.
viename lankėmės, pas kitus pažįstamus, tai dirba gal 4-5 papildomai žmonės name, kelios virtuvėj, kelios valo, kitos vėl kažką... būnant viduj, nesijauti kad esi Afrikoj na žinoma, turint biznį, ir pagal esamas kainas, įsirengti gali puikiai.
čia musulmonai užsigeidė pasistatyti savo mečetę, ir nesvarbu, kad tas priešais laukas jau suprojektuotas stadionui...... tas mūsų draugas architektas, tai pasakojo, kad kariavo ilgai su jais, ir sakė, ką ruošias statyti, nesvarbu, netgi gavo raštą iš valdžios, kad leistų jiems statyti, nepatiks triukšmas, neapsikęs patys ir išlėks.. aišku stadionas dar nepastatyas, bet jau viskas vykdoma...
Na ir palieku paskutinę skanią foto, dėl ko Etiopijoje taip pat verta gyventi - tai kava, ir ne paprasta juoda, kuri aišku irgi skani, bet Machiato
iš pradžių kai eidavom kavinėj, gėriau arbatą, paskiau kapučino, paskiau sako, paragauk Machiato, nesu ragavus aš jos, pas mus Belgijoje nedaro, aišku, tie ,kas buvę Italijoj, jos turėjo ragaut, tai kai paragavau, daugiau nieko nenorėjau
Nu super skonis. atrodo eilinė kava su pienu, nu bet ne. Nežinau kas, bet duoda tokį skanų skonį, iš mažo saldaus puoduko jauties pilna kaip išgėrus didžiulį kavos puodą Kava pateikiama tik mažuose puodeliuose, dažniausiai stikliniuose, kad pamatyti visą grožį Skanumėlis, gaila, kad nemoku tokios pasidaryti, ir žimoma, tikroji kava pakeičia visą skonį.
Kai grįžom atgal į Frankfurtą, orouoste pasiėmiau Latte Machiato... tai ką tas pats kas latte, ir tai dar ne tokia skani ir stipri..
Tuom mūsų turas po šiaurinę Etiopiją ir baigės, ir deja, beveik baigės ir mūsų atostogos, grįžom atgal į Addis kitą rytą (Pirmadienį), dar trys dienos praleistos Adyje, ir pakavomės daiktus keliauti namo..... Nenorėjau išvažiuot..
Žinoma, kai atostogauji ir apie nieką negalvoji, laikas eina gerai. Bet šiltas oras, malonūs žmonės, įspūdžiai.. Viskas patiko, ir nesinorėjo pagalvot apie grįžimą.
O kur dar kava, ir mango sultys MMMM...
Kad ir pats pusrytinis omletas, atrodė kitoks, vištos tai naminės, kiaušinius deda, didžiuliai, geltoni. Maistas ir patiko, kad ir ta pati vištiena, skonis skirias tikrai, tiek ir jautienos ar avienos.Visgi auginta namie natūraliai yra visai kitas dalykas.
Mūsų skrydis buvo 23 d. naktį, 1.30 jau pakilom iš Adis, kadangi naktis, norėjosi miego, tai visi ir lūžo.... skridom visą naktį, ryte nusileidom apie 7 val man atrodo Vokietijoje Gruodžio 24d.. Nepabodo skrydis,nes paprasčiausiai nebuvo kada nieko neveikt, miegojom. Lėktuvas pilnas.Lėktuve labai daug vaikų, suskaičiavau 12 dar belaukiant Adyje...Visi jie Etiopai, įvaikinti Ispanų... nuo kūdikio gal 2 mėn max iki kokių 10 metų berniuko.. Vienos šeimos turėjo po vieną vaiką, kitos du, kai kurios , matėsi ir girdėjosi, turėjo ir savų, ir po vieną įvaikintą.. Buvo gražu žiūrėt, kaip jie pradeda naują etapą savo gyvenime.... man šiek tiek kaupėsi ašaros, bet apie tai čia nesiplėsiu.........
Dvi val iki nusileidimo, atnešė pusryčius, pavalgėm.. ir nusileidom į šaltą, paniurūsį ir baltą Frnakfurtą jetus jetus, lipam lauk, aš mb sakau, davai einam atgal... stiuardesė nusšypso, sako "Iki kito karto!"
Frankfurte praleidžiam popietę su mb giminaičiu, nes mūsų lėktuvas atgal į Briuselį po pietų.
15.30 atvykstam į orouostą, check in nereikia, einam tiesiai prie vartų..... ekranas rodo mūsų laiką..
Briuselį mes pamatėm baltą....
Sulaukėm savo lagaminų, ir keliavom namo. Vėjas žvarbus, nors laipsnių gal buvo minus trys, bet iš plius 28 man atrodė, kaip minus 20... gerai, kad turėjom žieminius rūbus kaip priklauso.
NUo orouosto gyvenam netoli, tad kelionė ilgai neužtruko, kelios min. laiko ir mes savuos namuos. Nulėkėm į parduotuvę mandarinų... visgi Kūčios... aišku, aš nieko negaminau, nusipirkom ir pavalgėm greitai jau pagaminto maisto, beliko išsikepti. Taip sutikom Kūčias.
sėdėjau namie ir negalėjau patikėt, kad tos dvi savaitės taip greit pralėkė. Su baime atsidarinėjau USB, pažiūrėti, ar visos foto išsisaugojo, kitaip būtų buvę nekas Ačiū die viskas buvo vietoj..
Na, ne visai, vienas mūsų lagaminas buvo atidarytas, daug kas išmėtyta, po maišelius žiūrėta, tie "sausainiukai" kur rodžiau foto prie arbatos, maišai prapjauti ir išpilta matyt galvojo, gal ką vežam viduj, nes maišelių buvo ne vienas...na, bet niekas, ačiū die nedingę.
Na ir viskas, išsipkavom daiktus, ir ilsėjomės.
Mano mintyse iki šiol karts nuo karto kokie vaizdai pralekia.
Buvo nepakartojamos ir įspūdingos atostogos, ir tikrai žinau, kada nors ten vėl sugrįšim. Jau gerokai seniau prieš sutinkant saviškį svaigau apie Afriką, nesvarbu kokia šalis, norėjau pamatyti, mano svajonė išsipildė su kaupu
Nesigailiu nė kruopelytės kad važiavom. Įspūdžiai paliks visam laikui.
Ir kažkaip jau gaila, kad baigiau savo pasakojimą o tai, kas vakarą, kaip namų darbai buvo, ką nors parašyt.
O dabar kaip ir viskas.... dar susirasiu čekiukus iš viešbučių ir parašysiu kainas, kaip magistrante prašė, ir bandysiu pažiūrėt kas to kaktuso vaisiaus viduje, jei rasiu dar vieną indelyje.
Ačiū visoms ir visiems kas skaitė, kam patiko, ir kam ne O jei yra dar klausimų, prašom, mielai atsakysiu
Visa fotoreportaza skaiciau su dideliu susidomejimu. Labai shauniai papasakota ir su graziom nuotraukom iliustruota Aciu uz peteikta informacija - tikrai daug suzinojau apie sia sali ir bent susidariau bendra pirmini vaizda. Shaunuole grange ! Turbut labiausiai sudomines fotoreportazas, koki tik teko skaityti SM
QUOTE(Nedulia @ 2010 01 16, 16:22)
Visa fotoreportaza skaiciau su dideliu susidomejimu. Labai shauniai papasakota ir su graziom nuotraukom iliustruota Aciu uz peteikta informacija - tikrai daug suzinojau apie sia sali ir bent susidariau bendra pirmini vaizda. Shaunuole grange ! Turbut labiausiai sudomines fotoreportazas, koki tik teko skaityti SM
Ačiū labai
pagalvojau įdėsiu kelis linkus iš youtube su tradicine muzika ir šokiais.
o jie ir specifiniai, sunku aprašyti, geriau pamatyti, bet taip judina pečius ir kaklą ritmiškai... nu man dar taip neišeina dar ką norėjau pasakyt, kad linksmintis jie moka... šoka dainuoja bet kur, nereikia nei alkoholio nei dar kažko kaip gali būt įsivaizduojami "mūsų" baliai. O muzika man jų patinka. nors nesuprantu nė velnio, bet melodinga.
Muzikiniai klipai dažniausiai būna su istorija. T.y. daina pasakoja, kas vyksta, dažniausiai, apie dviejų jaunuolių meilę, ir pan. ir filmuojama labai dažnai lauke.
čia tradicinė Amharic muzika
http://www.youtube.c...feature=related
čia tygrinia (žinau, kad rašos ne taip, bet rašau, kaip tarias )
šokiai man labiau patinka amharic, bet pati muzika šita, nors ne visada skiriu aišku
http://www.youtube.c...h?v=XvDJFk8mjwU
QUOTE(grange @ 2009 12 30, 23:11)
tiesa, valgo daug žalios mėsos. šviežios, pajutos tiesiai nuo gyvūlio, supjaustytos gabaliukais. bet ją valgo su aštriųjų raud, pipirų padažu. tiesiog ima gabaliuką su ta injera, dažo ir valgo. esu ragavus ir aš, vieną kart, dėl įdomumo. šiaip, nepasakyčiau, kad valgau žalią mėsą, nes padažas užmuša visą skonį, bet man buvo per aštru, o be jo, nėra kaip valgyt.
ir sako, kad nuo šviežios mėsos niekada neapsinuodysi ir nesusirgsi, nuo įvairiai pagamintos - taip.
ir sako, kad nuo šviežios mėsos niekada neapsinuodysi ir nesusirgsi, nuo įvairiai pagamintos - taip.
Apsinuodyt gal ir neapsinuodysi (jeigu šviežia), bet gali pasigauti tokių kirminų, kad ohoho.. Siūlau pasidaryti tyrimus šituo klausimu arba profilaktiškai išgert nuo jų vaistų..
Įdomus pasakojimas
QUOTE(Taistė @ 2010 01 16, 16:33)
Apsinuodyt gal ir neapsinuodysi (jeigu šviežia), bet gali pasigauti tokių kirminų, kad ohoho.. Siūlau pasidaryti tyrimus šituo klausimu arba profilaktiškai išgert nuo jų vaistų..
Įdomus pasakojimas
Įdomus pasakojimas
na, aš nevalgau, paragavau tik kartą. maniškis valgo retai, paskutinius 15 metų. tai manau jei kas jau būtų buvę, būtų kažkuom pasireiškę.. be to, visus tyrimus, pradedant kraujo, šlapimo ir kitų organų echo ne kartą darė ir reguliariai daro. šito nebijom.
QUOTE(grange @ 2010 01 16, 15:31)
Ačiū labai
[/url]
[/url]
Namie tokia muzika klausytis gal ir nelabai bet kaip ir kiekvienoje kelioneje as megstu klausytis tos salies muzikos. Toj shalyje, is kurios ji kilusi, skamba kitaip
QUOTE(Nedulia @ 2010 01 16, 17:52)
Namie tokia muzika klausytis gal ir nelabai bet kaip ir kiekvienoje kelioneje as megstu klausytis tos salies muzikos. Toj shalyje, is kurios ji kilusi, skamba kitaip
tiesa, lietuvio ausiai ji neįprasta. Kai pas mus skamba ji dažnai, man jau ji tapo sava... lietuviškų dainų niekada nemėgau, ir jos labai retai skambėjo, pagrinde angliškos.. dabar paįvairinam.
QUOTE(grange @ 2010 01 16, 16:58)
tiesa, lietuvio ausiai ji neįprasta. Kai pas mus skamba ji dažnai, man jau ji tapo sava... lietuviškų dainų niekada nemėgau, ir jos labai retai skambėjo, pagrinde angliškos.. dabar paįvairinam.
man ir patinka isgirsti neiprasta muzika lietuviu liaudies dainose pasigendu linksmumo... Dauguma dainu melodingos, bet liudnos, griaudzios.
Man labai patiko tibetieciu liaudies ir ne tik dainos, bet nesusizinojau pavadinimu, tai niekaip negaliu gryzusi rast tu dainu internete
QUOTE(Nedulia @ 2010 01 16, 18:05)
Man labai patiko tibetieciu liaudies ir ne tik dainos, bet nesusizinojau pavadinimu, tai niekaip negaliu gryzusi rast tu dainu internete
nesu girdėjus,gaila, kad neberandi..
Labai daug naujo ir įdomaus sužinojau.Dėkuix3 už puikiai perteiktus įspūdžius ir tam sugaištą laiką. Beje,vis laukiau kada bus daugiau vietinių žmonių nuotraukų-jie atrodo labai gražūs,elegantiškos laikysenos,švelnių veido bruožų.Ar iš tiesų taip?Koks jūsų įspūdis buvo ?
Kazkaip net gaila kad pasakojimas baigesi... Turedavau savotiska malonuma kas vakara 'doze' perskaityti Tikrai labai skaniai skaitesi...