2009 gruodžio 18
Axum
Liko aprašyti paskutinį miestą iš mūsų turo - Axum.
Į jį taip pat skridom, iš Lalibelos apie 30 min kelio. nedaug.
Axum - miestas šiaurinėje Etiopijos dalyje, Tigray regione (kalba ne Amharic kalba, kaip sostinėje o Tygrinia).žmonių gyvena nedaug, apie 50 tūkst.
Pasak legendos, Šebos karalienė (the Queen of Sheba) gimė Axum, ir iš ten ji keliavo į Jeruzalę susitikti su karalium Solomonu.
Axum miestas laikomas švenčiausiu miestu Etiopijoje,ir svarbus "galutinis taškas" piligrimams.
Etiopijos Ortodoksų bažnyčia tvirtina, kad Mary bažnyčioje )
Mary Church )yra originali
The Arc of the Covenant - Didelė dėžė, kurioje laikomi akmenys, ant kurių surašyti 10 Dievo įsakymų (Arba tik likę dalys, nes Mozė suskaldė juos į dalis pasak Biblijos..).
Šita dėžė laikoma vienoje bažnyčioje, kurios foto parodysiu vėliau. Žinoma, į ją absoliučiai niekas neleidžiama, ten gyvena tik vienas kunigas, kuris ir saugo ją.
Iš ties, na, kaip ir visos legendos... galima tikėti, galima ne. Tiesiog aš nesuprantu vieno dalyko, pasaulyje tiek abejonių dėl to, nors mokslininkai ir kaip ir atsekė "pėdsakus" bet vistiek, galutiniam įsitikinimui turi pamatyti, o ne girdėti. tai kodėl neparodo, ir bus visiems aišku. O dabar vieni sako, kad tai visgi pasilikę Jeruzalėj, kiti - kad Etiopijoj...
Taigi, trumpai su foto apie patį miestą.
Orouostas
lėktuviukas, kuriuo atskridome
iš lėktuvo
orouosto kieme auga didžiausi puansetijų krūmai
Istorija kartojas, orouoste pasitinka gidas, važiuojame į viešbutį. Kadangi mes patys viešbučių nebuvom matę, duodam adresą to, kurį mums surado, bet gidas parekomenduoja geriau kitą, nes tas, na, švelniai tariant nelabai koks..
Ką gi važiuojam kitur. Jau vien viešbučio kiemas ir sodas man patinka , einam apžiūrėti kambarių. Su gražiu vaizdu į sodą kaina skiriasi gerokai, iš kart pasakau, kad ne pro langą atvažiavom žiūrėti, ir viena naktis, koks gi skirtumas, koks tas vaizdas pro langą?
taigi, mums parodo kitus kambarius, kur vaizdas į kiemą, ir mano akims, dar mielesnis, tad pasiliekam ten.
Kol pildomi popieriai kitų turistų, išbėgu į sodą padaryti kelias foto..
Atėjus užpildome popierius ir mes, ten dirbanti moteris kažko klausia mb, jis susijuokia, pažiūri į mane, vėl abu juokias, galvoju kas čia daros.
paskiau jis man išvertė - sako, ji prašė vestuvių liudijimo, nes tada būna dar nuolaida
Maniškis atsakė, kad mes atvažiom Į Axum susituokti .................
taip ir neturėjom laiko įmerkt kojas
sode žydi gražiausi krūmai
ir laksto gal 4 kačiukai su katėm, kurios buvo ganėtinai įkyrios
Papildyta:
QUOTE(magistrante @ 2010 01 13, 19:47)
super pasakojimas
dar bus?
nepamenu ar jau sakei,bet ar buvo koks šalutinis poveikis tų tablečių nuo maliarijos?
Dar liko du miestai, ir bus viskas. passitengsiu greičiau.
Ne, nuo maliarijos tablečių nebuvo jokio poveikio šalutinio. Absoliučiai nieko nejutau. gėriau vieną dieną iki išvažiavimo, visos kelionės metu ir 8 dienas grįžus (na 9 dienas gėriau, nes liko viena tabletė, tai pabaigiau...) . tai ačiū die viskas praėjo gerai.