Patr,
Jinai silpnai valge jau po operacijos.. Daznai pykindavo, vemdavo.. Atrodo suvalgo, o po keliu valandu vemia.. statem 2 sav laseline, tai po jos buvo atsirades apetitas, bet 4 dienos pries mirti, viska vemdavo.. Jau kepenis nebesugebejo kovoti, o lemtinga ketvirtadieny isgere vos vos sulciu..
Nuskausminamuju mes jokiu nevartojom, nes mamai neskaudejo.. Bent kiek jos klausiau, tai sake neskauda ir jau zinojau, kad reieks morfiju leisti, vis paklausdavau, bet jai neskaudejo.. Tik ketvirtadieny pasiskunde, kad pilva skauda.. Ir paskutiniai jos zodziai buvo "baisiai skauda pilva"..
bbg23, taip labai suprantu dabartinę tavo savijautą, ką nors imkis daryti, megzti, siųti, siuvinėti ar skaityti, kad jaustumeis labaiu užsiėmusi, kad tiek negalvotum. Labanaktukas, atsijungiu...
Ptr,
Tau norejau palinketi maziau pergyventi del sunaus.. Mano mama irgi del brolio vis pergyveno, pergyveno.. Aisku, lengva sakyti, bet reikia ziureti saves..
labankt
Tau norejau palinketi maziau pergyventi del sunaus.. Mano mama irgi del brolio vis pergyveno, pergyveno.. Aisku, lengva sakyti, bet reikia ziureti saves..
labankt
Pilnatis ir nesimiega.
Mergaitės aš pasirodysiu liguistai reaguojanti , bet paskutiniai šventiniai puslapiai tai atvirų žaizdų drąskymas, vėl ir vėl...
Skaitai ir galvoji kur semtis to optimizmo ir vilties sergančioms ? Toms, kurioms dabar leidžia chemiją, toms kurioms norima nutraukti gydymą ? Toms , kurios gyja pooperacinės žaizdos ar vėl laukia chemo.
Kiekviena galim parašyti tokią savo sirgimo biografiją...
Bet šiame forume mes turime dalintis pozityviais dalykais, patirtimi ,kuri gali kažkam padėti.Padėkime sveikti viena kitai, saugokim viena kitą nuo neigiamų emocijų, stenkimės pradžiuginti viena kitą nors smailiku, savo talento smulkmenomis , darbeliais , nuotraukytėm.
Ir tie , kurių artimieji išėjo,dabar jau suprasdami savo artimųjų ligą , galėtų tapti sergančiųjų palaikymo komanda.
Sergančiam labai svarbus bendravimas su sveiku , bet suprantančiu žmogumi.
Linkiu pozityvumo ir ligoniukėms ir jų slaugytojoms ir patyrusiems artimųjų praradimą.Toks gyvenimas.
Laba diena,mergaites Tylu cia siandien,sventes,o dar ir sekmadienis...
Noriu vel paklausti del neigalumo,kazkaip vis nedaeina man ta tvarka,kaip ir kas iki galo Gavau as is gydytuojos visus israsus,viskas sutvarkita-dabar tesiai i komisija.Man neigalumas baigsis sausio 17,tai kada man geriau eiti? Anksciau,bet pries kiek? Nes praeitais metais ejo ten mano sesuo,as isvis nieko nebeatsimenu normaliai,o ir ji nelabai ...Kazkiek dienu dar reikes laukti kol israsys ta pazyma atrodo.O veliau i SODRA...Ar nebus nutrauktas mokejimas Noriu kad viska suspeti,kad nenutrauktu,nes dabar butu aisku ne tragedija,bet biski skaudziai,jeigu menesi nemoketu
P.S. aisku jeigu isvis skirs man ta neigaluma,kai dabar prisiklausiau tu istoriju Bet tikiuosi,gal nuo 15% neatims iskart visai,gal nors kazkiek paliks nedarbingumo
Noriu vel paklausti del neigalumo,kazkaip vis nedaeina man ta tvarka,kaip ir kas iki galo Gavau as is gydytuojos visus israsus,viskas sutvarkita-dabar tesiai i komisija.Man neigalumas baigsis sausio 17,tai kada man geriau eiti? Anksciau,bet pries kiek? Nes praeitais metais ejo ten mano sesuo,as isvis nieko nebeatsimenu normaliai,o ir ji nelabai ...Kazkiek dienu dar reikes laukti kol israsys ta pazyma atrodo.O veliau i SODRA...Ar nebus nutrauktas mokejimas Noriu kad viska suspeti,kad nenutrauktu,nes dabar butu aisku ne tragedija,bet biski skaudziai,jeigu menesi nemoketu
P.S. aisku jeigu isvis skirs man ta neigaluma,kai dabar prisiklausiau tu istoriju Bet tikiuosi,gal nuo 15% neatims iskart visai,gal nors kazkiek paliks nedarbingumo
su naujais metais mergaites
kadangi operuoti nera kaip (vietos operacijai neprieinamos)
naujus metus metus mama sutiko ligoninej- chemija.
kaip ji pati sako - "padekojau gydytojui uz laika, kuri labai produktyviai praleidau ir paprasiau dar"
kadangi operuoti nera kaip (vietos operacijai neprieinamos)
naujus metus metus mama sutiko ligoninej- chemija.
kaip ji pati sako - "padekojau gydytojui uz laika, kuri labai produktyviai praleidau ir paprasiau dar"
Sveta,
Manau galite is karto po svenciu ir eiti, tuo labiau, jei norite, kad nenutruktu mokejimai. Del procentu tai klausimas, nenustebciau, kad stipriai nukirps...
Mano fronte siuo klausimu kol kas nieko naujo, laukiu.
Manau galite is karto po svenciu ir eiti, tuo labiau, jei norite, kad nenutruktu mokejimai. Del procentu tai klausimas, nenustebciau, kad stipriai nukirps...
Mano fronte siuo klausimu kol kas nieko naujo, laukiu.
QUOTE(SVETA K. @ 2010 01 03, 18:25)
.Man neigalumas baigsis sausio 17,tai kada man geriau eiti?
Sveta, tai dabar ir eik. Ryt ar poryt. Neatims, neatims, paliks kažkiek, nebijok Pirmi metai po ligos, negali atimt. Sėkmės tau.
Daile, kaip gražiai mama pasakė gydytojai... Labai linkiu to "Dar"
Rasų lanka, kaipjūs laikotės?
Kitų pasiilgau...
Su naujaisiais metais visas!!!
Pavargau per tas visas sventes. Sampano gavau kiek norejau Buvo smagu. Naujuosius sutikom seimos rate, gana ramiai.
Sausio 15 d. i patikrinima eilini eisiu.
Pratesti nedarbinguma pernai ejau ta pacia diena kai turejo baigtis terminas. Geriau eit kiek anksciau.
Man sis malonumas nusimato balandi. Jauciu, kad sumazins kaip reikiant. Nes po viso gydymo bus jau virs 2 metu.
SvetaK, linkiu sekmes toj istaigoje.
Pavargau per tas visas sventes. Sampano gavau kiek norejau Buvo smagu. Naujuosius sutikom seimos rate, gana ramiai.
Sausio 15 d. i patikrinima eilini eisiu.
Pratesti nedarbinguma pernai ejau ta pacia diena kai turejo baigtis terminas. Geriau eit kiek anksciau.
Man sis malonumas nusimato balandi. Jauciu, kad sumazins kaip reikiant. Nes po viso gydymo bus jau virs 2 metu.
Sveikutės , Mergaitės, Štai ir įsibėgėja kiti metai. Tikiuosi, kad šventės nenuvargino labai Jūsų... Ir aš norėčiau išgirsti bent ausies krašteliu sužinoti bent žodeliu, kaip sekasi mūsų mergytėms - Adis, TIKĖSIU ir Ugn*Inei... Rytoj prasidės vėl darbymetis - sveikti, gyti, stiprėti, tyrimukai ir kitokie darbeliai. Visoms kuo geresnių tų darbelių. Jūs visos esat šaunuolės, stipruolės, kantruolės, geruolės - tad ir nusipelnėti tik visko geriausio. Taip ir tebūna.
Rytoj mamytę parsivežame į namučius. Savijauta gera, nebekoso, vaistukai visi suleisti. Tiesa, dar rytoj širdutei paskutinę suleis. Labai tikimės, kad "nebeatkris". Ir mamytė sako, kad nebejaučia krūtinėj sunkumo. Šiandien jau tik apie namučius ir tekalba. Tik tokia truputi problemėlė-neproblemėlė... ketvirtadienį jau turime vykti pasitikrinti akelę , kaip po operacijos laikosi... Nėra konkretaus laiko, parašyta nuo 14 val. iki 18 val. Žmogiukų ten visada daug . Tai neramu, kaip ten išlauksim, juk nesenai iš ligoninės būsim grįžę. Bandžiau mamytei patarti, kad truputi nukelti tą vizitą, kad labiau atsigautų, bet ji griežtai atsisakė. Sako, nuvažiuosiu - nieko man neatsitiks, o kai grįšiu galėsiu kaip kiaušinis "gūžintis" namučiuose iki pavasario. Šiaip, kai ilgiau pavaikšto, sako, kad truputi pavargsta ir jėgelių dingsta. Bet aš manau ir raminu ją, kad tai tikriausiai nuo antibiotikų ir kitų vaistukų, nuo gulėjimo. Juk dvi savaitės "ant" stipriausių vaistų pralaikyta. Gal ir pasilpo organizmas... Bet nieko - atsistatysim...
Visoms gero ir ramaus vakarėlio.
QUOTE(.GABIJA. @ 2010 01 03, 03:42)
Sergančiam labai svarbus bendravimas su sveiku , bet suprantančiu žmogumi.
Linkiu pozityvumo ir ligoniukėms ir jų slaugytojoms ir patyrusiems artimųjų praradimą.Toks gyvenimas.
QUOTE(arune @ 2010 01 03, 21:19)
Rasų lanka, kaipjūs laikotės?
Rytoj mamytę parsivežame į namučius. Savijauta gera, nebekoso, vaistukai visi suleisti. Tiesa, dar rytoj širdutei paskutinę suleis. Labai tikimės, kad "nebeatkris". Ir mamytė sako, kad nebejaučia krūtinėj sunkumo. Šiandien jau tik apie namučius ir tekalba. Tik tokia truputi problemėlė-neproblemėlė... ketvirtadienį jau turime vykti pasitikrinti akelę , kaip po operacijos laikosi... Nėra konkretaus laiko, parašyta nuo 14 val. iki 18 val. Žmogiukų ten visada daug . Tai neramu, kaip ten išlauksim, juk nesenai iš ligoninės būsim grįžę. Bandžiau mamytei patarti, kad truputi nukelti tą vizitą, kad labiau atsigautų, bet ji griežtai atsisakė. Sako, nuvažiuosiu - nieko man neatsitiks, o kai grįšiu galėsiu kaip kiaušinis "gūžintis" namučiuose iki pavasario. Šiaip, kai ilgiau pavaikšto, sako, kad truputi pavargsta ir jėgelių dingsta. Bet aš manau ir raminu ją, kad tai tikriausiai nuo antibiotikų ir kitų vaistukų, nuo gulėjimo. Juk dvi savaitės "ant" stipriausių vaistų pralaikyta. Gal ir pasilpo organizmas... Bet nieko - atsistatysim...
Visoms gero ir ramaus vakarėlio.
QUOTE(romantikė @ 2010 01 03, 21:05)
Su naujaisiais metais visas!!!
Jauciu, kad sumazins kaip reikiant. Nes po viso gydymo bus jau virs 2 metu.
Jauciu, kad sumazins kaip reikiant. Nes po viso gydymo bus jau virs 2 metu.
Sveikinu su dviem metukais , remisija jau duoda didelių vilčių.
Kad sveika labai gerai, bet įsijungti į darbus dabar bus sunkiau.
Bėda , kad dabar bus sudėtinga "prisidurti" prie pašalpos dirbant , nes ją mažins, jei dirbant skirtumas bus šimtas litų , tai kam dirbti? Be to aš jau per 2 metus visiško nedarbo praradau kvalifikaciją ir kiekvienas darbdavys paklaustų , kur aš buvau tą laiką.O pasakius diagnozę , mandagiai pasakys , kad paskambins...O dar krizė.
Man komisija kovo 15d., prieš tai vėl pasitikrinimas.Praeitą kartą , kai gavau 2 metams , sakiau , kad bus iki gyvos galvos, o pasirodo dar kartą reiks pratęsti .