Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 22

QUOTE(dianita @ 2010 01 27, 10:46)
zinau, kad praeityje buvo apie tai kalbeta, bet tikrai nerasiu jau informacijos.. o dabar iskilo problema namie ir gal kas galetu pasakyti, ar jau Lietuvoje daro PET tyrima (zadejo kazkada pirkti iranga)... jei ne, kur geriau ji atlikti ir kiek kainuoja, kur kreiptis...
Busiu dekinga uz informacija, galima i az  4u.gif

Dianita, buvusiose temelėse tikrai daug info šiuo klausimu, tik nepatingėkite paieškoti.
LT PET'as neatliekamas...

Štai, surinkau temas, kuriose daugiau ar mažiau paliesta PET tema. Paskaitinėkite, rasite daug atsakymų.

http://www.supermama...?...=25&t=81375
http://www.supermama...?...25&t=140414
http://www.supermama...?...25&t=230259
http://www.supermama...?...25&t=254464
http://www.supermama...?...25&t=290786
http://www.supermama...?...25&t=325821
http://www.supermama...?...25&t=424026
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo something else: 27 sausio 2010 - 15:35
QUOTE(Oduvančikas @ 2010 01 27, 15:58)
Tik jau nelaikykite saves nevykėle mirksiukas.gif [nors aš pati kurį laiką taip jaučiuosi] nu nekaltinu nieko dėl ligos, bet dar nesusitaikiau, gaila, kad metus gyvenau iliuzijų pasaulyje, kad viskas gerai,,,o mane tas zarazos graužė,,,,ir nenoriu pas jokius psichologus, ką padės?iš tikro nežinau ko noriu..... verysad.gif

Del psichologu-tai nezinau,nesu niekad buvusi. blush2.gif Lygiai taip kaip jus mastau,skeptiskai i juos ziuriu,bet o gal is tikruju padetu?Turbut nepabandzius taip ir nesuzinosim.Bet turiu keleta pazistamu,kurios lankydavosi(nors ir ne prie onkologiniu susirgimu)-tai joms padejo.

Dar ta ziema daro savo doh.gif ,salta,nei kur iseit,mama ji labai slegia.Ziuriu ryt atsils,bet tik keletui dienu.Greiciau ateitu pavasaris,atgaiva visu sieloms.Bentjau man tai ziema niekad nepatiko.

Stiprybes jums!Meldziu Dievuli,kad visoms butu gailestingas ir suteiktu daug daug sveikatytes!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liutukeee: 27 sausio 2010 - 17:32
Sveikos,
Aciu uz palaikyma 4u.gif Sianakt grizom is Vilniaus, nes tik ten galejo nutraukti nestuma, Klaipedoj del popierizmo negalejo ir paskutine minute issiunte i Vilniu verysad.gif prisikankinau 14 val., buvo sunku ir moraliskai ir fiziskai verysad.gif Bet cia tik pradzia mano gydymuosi etape unsure.gif Vasario 9 d. vel vaziusiu i Vilniu jau operacijai, po truputi darusi baisu kiek reikes isgyventi, o namie maziukai kuriems manes labai reikia, o as net ant ranku negaliu paimti savo princeses verysad.gif
Atsakyti
Samta 0204, group.gif , mieloji,... Skaudžiausias dalykas jau atliktas. Taip, dar laukia daug nemalonių dalykų, bet yra šviesa tunelio gale ... Pasikartosiu - tavo ištrauktas bilietas ligoje - ne pats blogiausias. Žinau, tau dabar sunku tuo patikėti, tačiau ilgainiui pamatysi, apsižvalgysi, suprasi, kad su 2 st. moterys gyvena ilgai ilgai...ir tu užauginsi savo vaikelius, patikėk. Dabar pabandyk eiti etapais, - sunkiausia atlikta, dabar laukia operacija, po to chemoterapija. Pereisi per tai, mes visos čia perėjom, viskas pakeliama. O po to gyvensi. GYVENSI. Tai svarbiausia.

Papildyta:
Liutukeee, tu esi šauni dukra... darai viską, kas įmanoma, ir dar daugiau. Stiprybės, stiprybės tau... prasišvies ir tau saulutė kada nors heart.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arune: 27 sausio 2010 - 19:28
Samta0204 console.gif Laikykis,mieloji.
Atsakyti
QUOTE(Liutukeee @ 2010 01 27, 16:04)
Kazka netaip darau.Is manes net pakistuku neima  doh.gif ,bentjau kiek paskutiniu metu bandziau duot.

QUOTE(Liutukeee @ 2010 01 27, 16:41)
Ai,nekreipkit demesio.Tiesiog as siandien jauciuosi visiska nevykele.

Mieliausioji, Liūtuke 4u.gif - tu pati nuostabiausia ir rūpestingiausia dukrelė, kokią tik gali įsivaizduoti mamytė. Šitiek pastangų, geranoriškumo, tikėjimo ir atkaklumo. Tu gali būti bet kuriai pavyzdžiu, kuri rūpinasi savo savo artimaisiais - kaip reikia nenuleisti rankų nepasiduoti, ir daryti, ir ieškoti. Tau tik trūksta poilsio mintims ir kūnui, ir jokiu būdu nekaltink savęs.
Laikykitės, mielosios. wub.gif

Beje, vienoje paskaitoje pasakojo, kad šis laikas labai nepalankus (taip supuolusios planetos, magnetinis laukas ir pan.) , ir tai tęstis gali dar ilgai. Nepalankus, nes žmonės neadekvačiai vertina kitų žmonių poelgius, priima sprendimus, kurie neturi rezultato, įsivelia į konfliktus, patys skundžiasi bloga savijauta ir pan. Šį laiką reikia kantriai pralaukti, paskirti apmąstymams, savianalizei. O aš pagalvojau, jei to laiko nebėra tiek daug, ir ta savijauta iš tikrųjų bloga...... g.gif
Papildyta:
QUOTE(Samta0204 @ 2010 01 27, 21:02)
Sveikos,
Aciu uz palaikyma  4u.gif  Sianakt grizom is Vilniaus, nes tik ten galejo nutraukti nestuma, Klaipedoj del popierizmo negalejo ir paskutine minute issiunte i Vilniu  verysad.gif  prisikankinau 14 val., buvo sunku ir moraliskai ir fiziskai  verysad.gif Bet cia tik pradzia mano gydymuosi etape unsure.gif  Vasario 9 d. vel vaziusiu i Vilniu  jau operacijai, po truputi darusi baisu kiek reikes isgyventi, o namie maziukai kuriems manes labai reikia, o as net ant ranku  negaliu paimti savo princeses verysad.gif

console.gif Brangioji, tu tokia stipri, kad įveiksi ir ligelę. Atlikai neįmanomą darbą ir Dievulis tave tikrai apdovanos savo malone ir palaima. Stiprybės tau ir kantrybės gydymęsi, o paskui džiaugsmingų akimirkų aginant mažutėlius savo....
Paklausyk Arūnės wub.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 27 sausio 2010 - 22:04
Sveikutės ir kitos visos Mergaitės 4u.gif
Ir aš pražuvėlė, beužsukanti tik retkarčiais, bet kas vakarą randu laiko maldelei už Jusų sveikatytes, artimuosius, Kantrybę ir Viltį..
Mamytė laikosi neblogai. Tiesa, rečiau benuvažiuoju, nes mašiniukas užšalo. Tenka naudotis miestelio mažu transportuku. Nusisėdėjo ir mamytė nameliuose - nei kur įšeisi, nei pasivaikščiosi per tokius šalčius. Tai visas laisvalaikis paskirtas skaitymui... Tiesa, sekmadienį ją vis tik išsivežėm iš namelių. Vyko mano babytės - mamytės anytos laidotuvių metinės (kaip greitai prabėgo laikas). Kadangi spaudė 21 laipsnio šaltis, tai mamytė nedalyvavo nei bažnyčioje , nei kapeliuose, kad neatkristų. Tai ją atsivežėm į metinių pietus. Tai susitiko su visais giminėm, pabendravo, atsigavo. Jai neteko dalyvauti babytės laidotuvėse prieš metus, nes bloga savijauta buvo ir dėl to labai pergyveno, tai tuokart po laidotuvių gedulingų pietų tąkart pas ją giminė į namus buvo sugužėjusi. O šį sekmadienį vėl taip buvo gera matyti, kaip visi mamyte džiaugiasi, šnekina, bendrauja, lyg jokių ligelių nebūtų. Ir svarbiausia, kad nemačiau nė vienų gailesčio ar užuojautos pilnų akių... thumbup.gif

Šilumos Jums Mergytės wub.gif - tokios pat, kokia sklinda ir nuo Jūsų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 27 sausio 2010 - 22:35
Samta0204 ,dar norejau parasyti...tikrai zinau,kaip sunku del mazu vaiku kai susergi verysad.gif Man tai per visa liga,gydyma buvo sunkiausiai-issiskyrimas su mazaja,negalejau ja visiskai rupintis (jai kai susirgau buvo 1.5 metuku,maitinau dar pati),vyras buvo juroje,tai ji gyveno pas senelius,mane tik aplankydavo,nes as labai sunkiai pernesiau chemeoterapija.Dar labai sunkiai ,pradzioje ypac ,buvo psichologiskai,pastoviai verkiau,jauciau kalte kad pati negaliu rupintis vaiku,kad dar seneliams kiek rupesciu del manes ,vyresniajai dukrai ir t.t. ir pan.Ejau net pas psichologa,man pokalbiai su psichologu padejo,pasake kad dabar turiu buti egoiste,galvoti apie save,visas jegas atiduoti sveikimui ir priimti kitu pagalba...Kad pasveikti ir gyventi,ir rupintis vaikais.Reikia perkenteti ta laika ir tureti tiksla-GYVENTI .Stiprybes tau 4u.gif Zinau,kad kartais tokie zodziai erzina,bet tikek kad VISKAS BUS GERAI 4u.gif
Atsakyti
Samta, prisidedu prie stiprybes linkejimu 4u.gif Pradzia, isgirdus tokias zinias, visada buna sunki, bet su laiku viskas susigules.
Atsakyti
QUOTE(Liutukeee @ 2010 01 27, 18:31)
Del psichologu-tai nezinau,nesu niekad buvusi. blush2.gif Lygiai taip kaip jus mastau,skeptiskai i juos ziuriu,bet o gal is tikruju padetu?Turbut nepabandzius taip ir nesuzinosim.Bet turiu keleta pazistamu,kurios lankydavosi(nors ir ne prie onkologiniu susirgimu)-tai joms padejo.

Dar ta ziema daro savo  doh.gif ,salta,nei kur iseit,mama ji labai slegia.Ziuriu ryt atsils,bet tik keletui dienu.Greiciau ateitu pavasaris,atgaiva visu sieloms.Bentjau man tai ziema niekad nepatiko.

Stiprybes jums!Meldziu Dievuli,kad visoms butu gailestingas ir suteiktu daug daug sveikatytes!

4u.gif Taip žiema slegia ir mane, labiausiai man atgaivą teikia pavasaris....atrodo , užsimerkiu, ir jaučiu pavasario kvapą....nors už lango pūga unsure.gif Geriausiai jaučiuosi, kai bendrauju, kad ir su jumis mergytės.....ir ne toks didelis skaumas atrodo, kai pasidalini savo išgyvenimais su kitais,,,,man svetimi daugiau jėgų suteikia nei namiškiai verysad.gif Bet apsikabinu šunį, kai mergaitė mokykloje,,,,,stiprybės ir tikėjimo jums visoms....Mano tikėjimas, kad yra pasaulyje gerų žmonių-pasitvirtino,,,,,kaip miela bendrauti su jumis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(labins @ 2010 01 27, 15:24)
kaip jums pavyko į tą Braziliją nusigauti? Brangiai žiauriai...  g.gif

Na, manau, visos pritars, kad siuo atveju pinigai netenka prasmes... Zinoma, turejom tokiu galimybiu, net ir nezadu gintis blush2.gif
Atsakyti
Gal galit placiau apie gydyma Brazilijoje?I az jei cia nenoresit.Labai prasau!Aciu! 4u.gif
Del migdomuju tai prasysiu,kad israsytu Lorafeno.Juk vistiek reikia receptuko?
[/quote]

Galbut idomu bus visoms, tai galiu ir placiau. Apie Brazilija buvo snekama per TV, taip ir susidomejom. Pati kelione (su gyvenimu, pristatymu iki gydytojo) kainavo apie 9000 lt. O gydymas buvo skirtas ne operacinis, o organizmo tarsi valymas. Musu ligoniukas toks tvirtai ant zemes stovintis, visa savo gyvenima pravadovaves, tai jam keistoka buvo smile.gif. Bet gryzo labai pasikeites, pats sake, kad kuo netikejau ligsiolei, pradedu itiketi...
Na, pats gydymas - ramybe, atitinkamas maistas (ir gryzus dar 40 dienu reikejo laikytis nurodyto rezimo), dave savu vaistu (manau, kad uzpilas is augaliuku). Labai sunku nupasakoti, nes tas gydymas, manau, daugiau skirtas sielai, ramybei. Tiesa, mate ir salia atliekama operacija (su krauju, be narkozes). Kadangi buvo idomu, paklausinejo ir operuotuju ka jaute ar neskaudejo ir t.t.
Labai nustebino tai, kad tas brazilas neleidzia nutraukti onkologu skirto gydymo, o savaji "veda" tarsi salia.

Del pacios keliones - tai, jei imanoma (nes tikrai brangu), as sakyciau, kad butinai butinai. Nors labai sunku buvo (ilgos valandos lektuve ir t.t.). Bet LT gydytojai mums jau pries 1.5 metu isgirde klausima kiek dar liko gyventi, pasake, kad ir taip ilgai gyveni unsure.gif O mes su savo didziuliu tikejimu ir uzsispyrimu pralenkem visas ju prognozes.

Issipleciau as cia per daug. Klauskit, mergaites, jei dar kas domina - butinai pasidalinsiu patirtimi.

Del Lorafono, Relaniumo, Stlnox'o - jie visi yra psichotropai. Receptas butinas.
Atsakyti