Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 22

QUOTE(Samta0204 @ 2010 01 22, 14:04)
Kadangi pries nepilnus tik metus gimdziau, visa ta laika maitinau ir vel pastojau ir toliau maitinau, tai viskas tai tik skatina piktybiniu lasteliu augima, gydytjai baiminasi, kad dar viena gimdymas dar skatins greitesni ju augima.

Sveika, Samta0204
nėštumas spartina ligos eigą, maitinimas - atvirkščiai - stabdo. Taip man aiškino. Man ligą nustatė dar bemaitinant vaiką, vaikui buvo 1 m. 2,5 mėn. Iškart 3 st. Pažvelk, kiek mano vaikui dabar mirksiukas.gif (7 su puse m.) Tavo laimė ta, kad stadija nedidelė, su antra st. daugybė moterų gyvena ilgai. Dėl vaikučio - čia gydytojų kompetencija nuspręsti, žinau moterų, kurios išnešiojo vaiką, kartu gaudamos gydymą. Ir mūsų forume yra. Žinoma, atvejis atvejui nelygus...

Dėl vaikučio labai užjaučiu, o ligelę pasigydysi, ir gyvensi. Su Dievo pagalba.... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arune: 22 sausio 2010 - 14:56
Samta0204,
koks sunkus periodas ir kokie sunkūs sprendimai. Apkabinu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 22 sausio 2010 - 16:22
oj, kai jautriai sureagavau Samta0204...palaikau tave labai...

Pačios mamą jau išrašė iš chrurginio, visą savaitę statė sifonus (liaudiškai klyzmavo), vakar padarė kolonokoskopija, žarnų nepraeinamumo nėra.
Žinia kaip ir gera, bet tuomet, kodėl mama negali nieko valgyti???
klausimas be atsakymo -galbūt dėl vėžio, gal dėl išvaržos gal nerviškai, gal dar dėl kažko...
Pirmadienį vėl pas gydytojus. Vėl klausimai, vėl atsakymų paieškos.
Pati mama, jaučiasi nerviškai išsekus įtarinėja, kad kažko jai nedasakom, klausia gydytojų ar tai jau jos pabaiga...
tenka po kelis kartus aiškiniti ką sako gydytojai, nes kai baimės akys didelės ir su savo lakia fantazija ji tokius vaizdinius nupaišo doh.gif kitą kartą ir pasijuokiam...

Atsakyti
Samta0204 ,kaip liudna verysad.gif Kaip sunku tau,laikykis! Tu turi del ko gyventi.
Atsakyti
Sveikos mergaitės,

Aš iš Klinikų. Mama paguldyta - anąsyk išeidamos iš klinikų matyt "dovanų" gavom po infekciją - ji pas save, aš pas save, o vienodai susirgom. Skirtumas, kad aš beveik be temperatūros kosčiu, sloguoju užkimus, o mamai šiandie ryte buvo 39,6 doh.gif Jau pora dienų pakilus, bet tokios dar nebuvo. Vakar neutrofilai 0,5, šiandien tik 0,16, uždegimas, neutropenija, bet plaučių nuotrauka nieko blogo neparodė. Gydymas antibiotikais, atsikosėjimą skainančiais ir t.t. Tikimės geriausio, nor į vakrą jau vėl buvo 38,5 verysad.gif

Va tokios žinelės....

Samta0204, pasiklausk mūsų forume degančios - ji tiksliau žino. Viena Kauno onkologė Juodžbalienė tokį ar panašų atvejį turėjo, jei gerai pamenu - leido gimdyti...
Atsakyti
[B]Samta0204 ,begalines stiprybesTau ir Tavo artimiesiems 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Samta0204 @ 2010 01 22, 13:39)
Mano gyvenimas apsiverte aukstyn kojom 

Samta0204 wub.gif - negaliu apsakyti, kaip sujaudino tavo žinutė mane. Perskaičiau, kai parašei...Visą dieną neišėjo iš galvos... Tik dabar tegaliu žodelį "išspausti"... Stipriai, stipriai tave apkabinu, palaikau ir linkiu dvasios stiprybės ... Ligą įveikti, nes turi dėl ko tai padaryti. Kantrybės, tikėjimo ir pasitikėjimo savimi...
Dievulio palaimos tau ir ir Angelo sargo apsaugos... group.gif console.gif
Atsakyti
QUOTE(ifauru @ 2010 01 22, 23:42)
Aš iš Klinikų. Mama paguldyta - anąsyk išeidamos iš klinikų matyt "dovanų" gavom po infekciją - ji pas save, aš pas save, o vienodai susirgom. Skirtumas, kad aš beveik be temperatūros kosčiu, sloguoju užkimus, o mamai šiandie ryte buvo 39,6  doh.gif Jau pora dienų pakilus, bet tokios dar nebuvo. Vakar neutrofilai 0,5, šiandien tik 0,16, uždegimas, neutropenija, bet plaučių nuotrauka nieko blogo neparodė. Gydymas antibiotikais, atsikosėjimą skainančiais ir t.t. Tikimės geriausio, nor į vakrą jau vėl buvo 38,5 verysad.gif

Ogo unsure.gif Sveikite greiciau,tikekimes kad mamai tikrai infekcija,bet ligonineje ramiau 4u.gif Man kai perskaitau kad auksta tempa,iskart pagalvoju apie sepsi,vis prisimenu kaip buvo man,tai svarbu kad laiku nustatytu,tfu,tfu,tfu...
Bet del kraujo gal nieko,nes kaip man aiskino kai pvz.kokie du rodykliai blogi dar pusiau velnio,bet kai jau daugiau tai pavojingiau iskart g.gif PVZ leukocitai ir neutrofilai kai budavo zemi labai ,o visi kiti dar "normalesni" biski tai labai negasdino gydytuojai.O kaip trombocitai jusu? O hemoglobinas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 22 sausio 2010 - 23:22
QUOTE(Daile @ 2010 01 22, 21:14)
oj, kai jautriai sureagavau Samta0204...palaikau tave labai...

Pačios mamą jau išrašė iš chrurginio, visą savaitę statė sifonus (liaudiškai klyzmavo), vakar padarė kolonokoskopija, žarnų nepraeinamumo nėra.
Žinia kaip ir gera, bet tuomet, kodėl mama negali nieko valgyti???
klausimas be atsakymo -galbūt dėl vėžio, gal dėl išvaržos gal nerviškai, gal dar dėl kažko...
Pirmadienį vėl pas gydytojus. Vėl klausimai, vėl atsakymų paieškos.
Pati mama, jaučiasi nerviškai išsekus įtarinėja, kad kažko jai nedasakom, klausia gydytojų ar tai jau jos pabaiga...
tenka po kelis kartus aiškiniti ką sako gydytojai, nes kai baimės akys didelės ir su savo lakia fantazija ji tokius vaizdinius nupaišo doh.gif  kitą kartą ir pasijuokiam...

Ar mamytė negeria kokių raminančių, kad ir žolelių kokių? Tie įtarinėjimai suprantami. Apie ligelės atsinaujinimą juk galvoja labai daug...Ji jaučiasi tarsi įsprausta į kampą. Jai kyla dėl savo būklės daugybė klausimų, natūralu, kad pagalvoja, kad ne viskas jai pasakoma. Buvo ir man panašiai vienu momentu. Ypač po mano vienos vizito pas gydytoją. Tada atvirai (šiek tiek blush2.gif ) mamytei apsakiau situaciją (klausimas buvo dėl kepenų darbo sutrikimo ), paklausiau, kaip ji sutiktų daryti, susakiau visus "už" ir "prieš", pasakiau gydytojos nuomonę (šiek tiek sušvelnindama blush2.gif ) , ir mamytė tarsi pradėjo pasitikėti - problemas pradėjome spręsti kartu, aptarti taktiką tolimesnius planus dėl gydymo, gerus ir blogus pasekmių variantus... Tiesa, nežinau kaip elgčiausi kitą kartą, jei taip būtų... ax.gif Manau, kad susirūpinimo parodymas kartais irgi nėra taip blogai, nei visada sakyti - viskas gerai, nesijaudink , viskas gerai... Štai tada ir gali pradėti kilti įtarimas. Aš čia, Daile, ne tau taikau...bet taip kartais kai kuriems nutinka... blush2.gif pvz. man , kol supratau, kad problema yra ir slėpdamasis ar maskuodamas pakiliomis nuotaikomis jos neišspręsi...
Stiprybės mamytei ir sveikatos įveikti ir šį etapą - ir vėl groti, groti, groti - ir gyventi savo mylimais ir muzika... wub.gif

QUOTE(ifauru @ 2010 01 22, 23:42)
Aš iš Klinikų. Mama paguldyta - anąsyk išeidamos iš klinikų matyt "dovanų" gavom po infekciją - ji pas save, aš pas save, o vienodai susirgom. Skirtumas, kad aš beveik be temperatūros kosčiu, sloguoju užkimus, o mamai šiandie ryte buvo 39,6  doh.gif Jau pora dienų pakilus, bet tokios dar nebuvo. Vakar neutrofilai 0,5, šiandien tik 0,16, uždegimas, neutropenija, bet plaučių nuotrauka nieko blogo neparodė. Gydymas antibiotikais, atsikosėjimą skainančiais ir t.t. Tikimės geriausio, nor į vakrą jau vėl buvo 38,5 verysad.gif

Ifauru 4u.gif ir Jums su mamyte sveikatėlės. Žinau kaip yra , pati prieš pora savaičių tą patyriau. Išgys tavo mamytė. Reikia laiko. Laikykitės ir stiprėkit. wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(ifauru @ 2010 01 22, 21:42)

Samta0204, pasiklausk mūsų forume degančios - ji tiksliau žino. Viena Kauno onkologė Juodžbalienė tokį ar panašų atvejį turėjo, jei gerai pamenu - leido gimdyti...

Butent vaziuociau i klinikas konsultuotis, nes klinikose jau isnesiojo ir pagimde ne viena moteris, siaip siuolaikineje medicinoje jei labai reikia taikoma chemoterapija treciame nestumo semestre, vaikelis jau 19 sav. , tikrai puse nestumo laiko jau isnesiotas, daro cezarius anksteliau, na nezinau, as dar pasikonsultuociau, bet zinokit mano reakcija tokia, nes as labai laukiau antro leliuko, o per liga man teko jo laukt 6 metus, be to kliniku ginekologai akuseriai labai atsakingai i tai ziuri, o va grynai onkologas manau renkasi paprasciausia kelia, juk ir Siracusa isnesiojo ir pagimde, aisku jos liga kita kraujo, bet viskas imanoma...
Atsakyti
Aciu uz palaikyma, merginos 4u.gif Man begalo sunku, bet stengiuos buti stipri ir nerodyti savo baimes, bet galvoj kas daruosi doh.gif bet gyvenimas tesiasi ax.gif

QUOTE(Deganti @ 2010 01 23, 00:40)
Butent vaziuociau i klinikas  konsultuotis, nes klinikose jau isnesiojo ir pagimde ne viena moteris, siaip siuolaikineje medicinoje jei labai reikia taikoma chemoterapija treciame nestumo semestre, vaikelis jau 19 sav. , tikrai puse nestumo laiko jau isnesiotas, daro cezarius anksteliau, na nezinau, as dar pasikonsultuociau, bet zinokit mano reakcija tokia, nes as labai laukiau antro leliuko, o per liga man teko jo laukt 6 metus, be to kliniku ginekologai akuseriai labai atsakingai i tai ziuri, o va grynai onkologas manau renkasi paprasciausia kelia, juk ir Siracusa isnesiojo ir pagimde, aisku jos liga kita kraujo, bet viskas imanoma...

Aisku imanoma, bet kieno saskaita mano ir vaikucio sveikata ar mano gyvybe, man baisu, kad vaikutis gims nesveikas, del mano gydymo verysad.gif Konsultavaus su Klaipedos ginekologais, jokiu grantiju kad vaikas liks sveikas nera,vaistai, narkoze ir t.t ir max leistu iki 30 sav. isnesioti. Ir tai su gresme kad liga per ta laika labai pragresuos doh.gif nes per menesi augliai isaugo iki 2,5-3cm doh.gif Reikiamo pilno gydymo per nestuke.gif neleis taikyti. Kas toliau ta vaikuti priziures klinikuoj, man reikes 6 kursu chemiterapijos, namie 2 maziukai doh.gif Labai sunku buvo apsispresti, bet gydytojai linke gelbeti mano gyvybe,nes auginu jau 2 puikius sveikucius vaikus, labai greitai pragresuoja ta bjaurybe pas mane, apziurejo kruva gydytojo ir Klaipedoj ir Vilniuj, padare 2 biopsijos, ir ne vienas nenuramino verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Samta0204 @ 2010 01 23, 00:06)
Aciu uz palaikyma, merginos 4u.gif  Man begalo sunku, bet stengiuos buti stipri ir nerodyti savo baimes, bet galvoj kas daruosi doh.gif bet gyvenimas tesiasi ax.gif
Aisku imanoma, bet kieno saskaita mano ir vaikucio sveikata ar mano gyvybe, man baisu, kad vaikutis gims nesveikas, del mano gydymo verysad.gif  Konsultavaus su Klaipedos ginekologais, jokiu grantiju kad vaikas liks sveikas nera,vaistai, narkoze ir t.t ir max leistu iki 30 sav. isnesioti. Ir tai su gresme kad liga per ta laika labai pragresuos doh.gif nes per menesi augliai isaugo iki 2,5-3cm doh.gif Reikiamo pilno gydymo per  nestuke.gif  neleis taikyti. Kas toliau ta vaikuti priziures klinikuoj, man reikes 6 kursu chemiterapijos, namie 2 maziukai doh.gif Labai sunku buvo apsispresti, bet gydytojai linke gelbeti mano gyvybe,nes auginu jau 2 puikius sveikucius vaikus, labai greitai pragresuoja ta bjaurybe pas mane, apziurejo kruva gydytojo ir Klaipedoj ir Vilniuj, padare 2 biopsijos, ir ne vienas nenuramino verysad.gif

As viska suprantu, as pati susirgau kai dicke buvo 3 metu ir as labai gerai zinau, ka reiskia gydytis nuo vezio, linkiu Jums stiprybes ir sekmes, jusu situacija labai sunki ir nepavydetina 4u.gif

P.S. 6 kursai ne tiek ir daug, viskas imanoma, pamatysit tik reikia pradet gydyma ir tada tuo momentu kazkaip viskas stoja i savas vezes 4u.gif
Atsakyti