Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 22

QUOTE(DONRA @ 2010 01 21, 15:00)
Labas visoms wub.gif taip pat ilendu paskaitineju, nesinori piktinti kad man viskas labai gerai, mezgu, kepu, dziaugiuosi kiekviena diena wub.gif  sirdingai pasimeldziu kiekviena vakara uz visas siuo metu sergancias .Gali ir privalo buti gerai.

DONRA, DONRA g.gif
Kodėl toks keistas požiūris, man jis visai nesuprantamas ir nesuvokiamas schmoll.gif , iš kur jis toks? Kodėl? unsure.gif
Piktinti??? O nesinori pasidžiaugti ir nesinori, kad tuo mes pasidžiaugtume???
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 21 sausio 2010 - 15:04
QUOTE(arune @ 2010 01 21, 16:53)
Kaip sekėsi šiandien, Rasų lanka, ?   Kaip tavo šeimyna?   g.gif

Sekėsi... tongue.gif Vyrui siūliukus iš kelio ištraukė, gavo nurodymų, patarimų. Na, o su mamyte truputi iiiiiiilgiau užtrukom. Širdutė bilda kaip bildėjusi. Toliau liepė gerti Mildronatą ir Pananginą . Bendras kraujukas idealus, kuom labai džiaugiamės. Cholesterolis padidėjęs (6,95), bet gydytoja minėjo, kad gali nuo vaistukų taip būti. Cukrus taip pat rodo 5,12. Yra taip buvę su cukrumi per chemijas. Po to vėl nukrito. Reiks pastebėti... Užkritusi auselė yra, tai pasiguodėm. Parašė siuntimą ir stebuklas - dirba LOR gydytojas ir nė vieno logoniuko. Apžiūrėjęs pasakė, kad yra buvęs ausies uždegimas ir rodo pakitimus. Išrašė vėl antibiotikų ir dar tokių nuo uždegimo ir skausmo. Tai vėl nudardėjau pas mamytės gydytoją - nebenorim mes tų antibiotikų ax.gif . Tai leido nusipirkti tik tų paprastų nuo uždegimo. Tikėsimės , kad padės. Nuotaikėlės neblogos. Tik kartais mamytė susinervuoja, kai yra daug prisirengusi, turi pati svorio ir dar dėl stuburo, kelių sanarių judėjimas ribotas, nerangus. Save tada išvadina - MEŠKIENA. blush2.gif Bet kad tiek tos bėdos būtų...

Ramios dienelės ir vakaro visoms Mergelėms . Sveikatytės wub.gif wub.gif .

O aš į darbelį išbildu....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 21 sausio 2010 - 15:11
QUOTE(rasų lanka @ 2010 01 21, 16:09)
Sekėsi...

smile.gif Gerai, kad rimtos bėdos vis pro šalį ... smile.gif Dar gerai, kad mamytė turi humoro jausmą, ir sugeba pasijuokt mirksiukas.gif .

Taip kartu, pasiremdami viens į kitą, dar ilgai ilgai gyvuokit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2010 01 21, 16:09)
Bet kad tiek tos bėdos būtų...

Ramios dienelės ir vakaro visoms Mergelėms . Sveikatytės wub.gif  wub.gif .

O aš į darbelį išbildu....

Smagu, kad viskas gerai 4u.gif
Jau žadėjau klausti ar nedirbat, nes bijau, kad mano "razbaininkai" be pamokų liks mirksiukas.gif Tik neleisk tam "seniūnui" atsipalaiduoti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(blinky @ 2010 01 21, 14:12)
Sveikos mamytes,

As vel cia su savo klausimeliais.. Gal kuri esate susidurusi, kad chemija lasina 3 dienas is eiles? Teciui stipriausia raudonosios kursa paskyre ir per 3 dienas ruosias sulashint. Pasiskaiciau as cia ankstesnius pokalbius, apie tai, kad net shirdis sustoja belashinant, tai kaip tai istvert neduodant organizmui net pailset dieneles?? O kitas klausimelis butu apie dienos stacionarus. Kaip suprantu, ten palaiko pora valandu ir namo isleidzia, ar yra bent menkiausia galimybe pernakvot? Nors mes is Vilniaus, bet iki santariskiu nei daug nei mazai, valanda mashina  doh.gif  ar imanoma vilnieciams nakvyne ligoninej issireikalaut, ar neverta bandyt? Aciu labai uz pagalba, stiprybes ir sveikatos visom!

mes ir norejom pirma kart kai lasino kad paguldytu i ligonine,labai bijojom tos chemijos, ir pakistuku davem, bet gygtoja sako nera vietu, jei butu vietu seniai butu ji paguldyta doh.gif tai sulasino per 3 val ir paleido, na siaip gal ir gerai tada kad ir paleido, nieko ten kitaip nebutu buve.
Bet jums kadangi visas dienas is eiles lasinti turi tai manau kad paguldys, nes kai laukem uz duru kalbejom su moterim ji Vilniete tai sake kai kasdiena ja svitindavo tai pagulde.tai turbut ir jus taip. smile.gif Sekmes
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2010 01 21, 16:40)
SVETUK, SVETUK. 4u.gif Negalima taip. Prisigalvok darbelių, kad baimė prasiskiestų truputi. Jokiu būdu nelauk - tu esi tu...  Ar vyras jūroje ar šeimoje?

Zinau kad negalima,bet kad negaliu nebijoti rolleyes.gif Vyras namie,ir dar neaisku,kiek bus,labai daug jureiviu dabar sedi be darbo,krize labai jauciasi verysad.gif As siandien atsiemiau dokumentus is NDNT,apsiverkiau,kazkaip nesitikejau,kad iskart nuo 15% iki 50% nuims,ir dar tik 7 menesiai nuo gydymo pabaigos praejo,nors visi man ,ir gydytuoja,sake,kad 2grupe tikrai bus,ta prasme iki 40%.(zinociau kam ir kaip,tikrai duociau,nors ir kaip nemoku!) Dirbti dabar ir taip negalesiu del to kad vaikas mazas ir neeina i darzely,bet ir taip zinote,kokia padetis dabar su darbais ir kokios salygos.Idomu ar stipriai mazeja ta pensija? Ir ar yra didelis skirtumas tarp 40 ir 50 %.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 21 sausio 2010 - 18:40
QUOTE(arune @ 2010 01 21, 08:24)
skaitau, skaitau, renatuxaaas, ir nesuprantu, kam tu skaitinėji apie visus vaistus iš eilės? Susižinokit, koks jūsų Her pirmiausia, tada galvokit, ar reikia jums Herceptino, ar Avastino, nes prie teigiamo HER - Herceptinas, prie neigiamo - Avastinas.

Kai aš gydžiaus Herceptinu, buvo tokia istorija - išėjus man iš  savo onkologės kabineto, ir prisėdus susitvarkyti kai ką, po kelių minučių išeina daktarytė, vedina pusamže moteryte, ir prie manęs abi... Daktarė sako man " Būkit gera, paaiškinkit moteriai, kad jai nereikalingas Herceptinas, nes jos Her neigiamas...."  Ir paliko man ją.  Vėliau sužinojau, kad ši moteris REIKALAVO jai skirti šį vaistą, nes buvo paskaičius, kad tai naujas veiksmingas vaistas, ir dar GRASINO teismais  doh.gif . Aiškinau, kaip mokėjau liaudiška kalba, vistiek jos neįtikinau  bigsmile.gif . Pagalvojau, kiek kantrybės reikia daktarei, - vieni reikalauja kažko, kiti užduoda milijoną klausimų "ne į temą", kiti net teismais grasina...
Po gėlytę visoms:

user posted image

Panasi istorija su Rituxanu, bliamba atsistojus per viena seminara aiskinau, nes jau gaila gydytojos pasidare, kai visi uzpuole, kad kodel vieni gauna, kiti ne 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(SVETA K. @ 2010 01 21, 19:39)
As siandien atsiemiau dokumentus is NDNT,apsiverkiau,kazkaip nesitikejau,kad iskart nuo 15% iki 50% nuims,ir dar tik 7 menesiai nuo gydymo pabaigos praejo,nors visi man ,ir gydytuoja,sake,kad 2grupe tikrai bus,ta prasme iki 40%. Dirbti dabar ir taip negalesiu del to kad vaikas mazas ir neeina i darzely,bet ir taip zinote,kokia padetis dabar su darbais ir kokios salygos.Idomu ar stipriai mazeja ta pensija? Ir ar yra didelis skirtumas tarp 40 ir 50 %.

Sveta K. , išeina palieka III grupę. Žymiai mažės, nes
asmenims, netekusiems 75 – 100 procentų darbingumo yra 150 proc. bazinės pensijos;
asmenims, netekusiems 60 – 70 procentų darbingumo yra 110 proc. bazinės pensijos.Asmenims, netekusiems 45-55 procentų darbingumo, netekto darbingumo pensija apskaičiuojama taip kaip asmenims, netekusiems 60-70 procentų darbingumo, o po to mažinama 50 procentų.

Dar yra ten skaičiuojama papildoma dalis, bet proporcijos panašiai išlieka.
Netekto darbingumo (invalidumo) pensija

Kažkaip labai stipriai tau apkarpo. Grubiai paskaičiavau imdama, kad tavo pensija buvo 780 Lt (kažkada buvai minėjus, netsimenu aš tiklsliai), tai su III turėtų būti ne daugiau 300.
780 (I grupė):1,5= 520 Lt (II grupė);
520x50%=260 Lt ( III grupė).
Aš ne buhalterė, galiu apsirikti, bet panašiai turėtų būti. g.gif
Na pinigai pinigais, labai reikalingi ir vertingi, kad tik būtum SVEIKA. Atsimink bereikalingi pasinervavimai tik ėda sveikatą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 21 sausio 2010 - 19:25
Sveikos Brangiosios Mergaites, labai dekui Jums uz palaikyma, uz informacija, uz vilti, kurios man ir mano mamytei siuo metu labai reikia.
Adis, Jus visada nurodote informacija, kuri labai naudinga. Sirdingai dekoju.
Rasu lanka, dekui, kad neleidziate man nukabinti nosies...
Mama pradejo spinduliavima. Nuotaikos nekokios. Del Zometos dar aiskinsis su gydytoja.
Turiu klausima: o nuo spinduliavimo slenka plaukuciai ? aisku, tas mums turetu maziausiai rupeti siuo metu, taciau mamyte galvoja ir tikis , kad bent plaukuciai nenuslink, nes jau atauge buvo.
Sveikateles Jums visoms,
apkabinu.
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2010 01 21, 16:03)
DONRA, DONRA g.gif
Kodėl toks keistas požiūris, man jis visai nesuprantamas ir nesuvokiamas schmoll.gif , iš kur jis toks? Kodėl? unsure.gif
Piktinti??? O nesinori pasidžiaugti ir nesinori, kad tuo mes pasidžiaugtume???

Adis blush2.gif na nepykite taip, istikro net sunku paaiskinti, turbut gal ir pati sau bijau garsiai dziaugtis doh.gif doh.gif jei visai atvirai tai juk kas antra diena man dialyzes, transplantacija nesisviecia, turiu 15 % darbingumo... tai tik jus galit suprasti ta "gera gyvenima", nes as zinau ir jus zinot ka reiskia blogai verysad.gif todel as dabar skraidau kaip ant sparnu, net vasara mes buvom isvaziave su seimyna po Prancuzija, 3 savaites atostogavom ir dialyzes ten dariausi, tikrai viskas imanoma tik siek tiek prisitaikyti reikia blush2.gif uz tai bijau puikybes riba perzengti, labai noriu gyventi teisingai, daug literaturos prisiskaiciau, ka galima daryti, o ko ne.....
Niekada stengiaus neuzmirst ka teko pereit, del to ziuriu ka gert, ka valgyt, ka galvoti, dabar i joga einu. Nebuvo lengvas tas 4metu kelias, visko buvo ir baimes ir streso ir nepasitikejimo savo jegomis, bet kabiniesi, kovoji, dziaugiesi kad ir paciais maziausiais dalykais, juk is ju viskas ir susideda. Dabar viskas susigulejo, dialyze tapo gyvenimo dalimi kaip darbelis ant puses etato, atsirado palaima ir tikrasis dziaugsmas thumbup.gif to linkiu visoms wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Jorky @ 2010 01 21, 20:30)
Turiu klausima: o nuo spinduliavimo slenka plaukuciai ? aisku, tas mums turetu maziausiai rupeti siuo metu, taciau mamyte galvoja ir tikis , kad bent plaukuciai nenuslink, nes jau atauge buvo.

Neturėtų, gal tik šiek tiek paslinks, bet neturėtų nė taip būti. Man spinduliavimo metu atsinaujino mėnesinės, sugrįžo po chemoterapijos praėjus keliems mėnesiams ir plaukai atauginėjo.

QUOTE(DONRA @ 2010 01 21, 20:31)
Adis blush2.gif  na nepykite taip, istikro net sunku paaiskinti, turbut gal ir pati sau bijau garsiai dziaugtis doh.gif  doh.gif jei visai atvirai tai juk kas antra diena man dialyzes, transplantacija nesisviecia, turiu 15 % darbingumo... tai tik jus galit suprasti ta "gera gyvenima", nes as  zinau ir jus zinot ka reiskia blogai verysad.gif todel as dabar skraidau kaip ant sparnu, net vasara mes buvom isvaziave su seimyna po Prancuzija, 3 savaites atostogavom ir dialyzes ten dariausi, tikrai viskas imanoma tik siek tiek prisitaikyti reikia blush2.gif  uz tai bijau puikybes riba perzengti, labai noriu gyventi teisingai, daug literaturos prisiskaiciau, ka galima daryti, o ko ne.....
Niekada stengiaus neuzmirst ka teko pereit, del to ziuriu ka gert, ka valgyt, ka galvoti, dabar i joga einu. Nebuvo lengvas tas 4metu kelias, visko buvo ir baimes ir streso ir nepasitikejimo savo jegomis, bet kabiniesi, kovoji, dziaugiesi kad ir paciais maziausiais dalykais, juk is ju viskas ir susideda. Dabar viskas susigulejo, dialyze tapo gyvenimo dalimi kaip darbelis ant puses etato, atsirado palaima ir tikrasis dziaugsmas thumbup.gif to linkiu visoms wub.gif

DONRA, aš nepykstu ir nepikta esu, gal parašytas žodis kitaip skaitosi. Tik nustebau labai, kad žmonės bijo džiaugtis, bijo „nukalbėti“ savo laimę. Jūsų džiaugsmai dažnai tampa kitų džiaugsmais. Pasakojimas apie kelionę po Prancūziją priminė ir man mano lankymąsi Paryžiuje. Tai rodo, kad nėra neįmanomo, tik reikia labai norėti. smile.gif galima gyventi visavertį gyvenimą, kiek tik įmanoma. Jūs va šita savo nutylėta vsasaros istorija kiek man džiaugsmo suteikėt. smile.gif Net nepatikėsit...
Puikybė, tai aukštinti save prieš kitus, nesveikas išdidumas, o paprastas džiaugsmas dideliais dalykais ir smulkmenomis yra tik paprastas džiaugsmas. Puikybė gali užpulti nesidžiaugiant, visą laiką tylint. Mintyse viskas glūdi...
Dializės sunku ir tai ką tenka patirti sunku, apsipranti ir vertini tai ką turi. Brangi kiekvieną dieną, kad gali saviškiam labas rytas pasakyti, arba kaip Jums sekėsi Mielieji. Sveikam toks gyvenimas nesuprantamas, kai atsiduri Paribyje viską kitaip vertini. Todėl to džiaugsmo nevenk ir nebijok - nenukalbėsi...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 21 sausio 2010 - 20:03
QUOTE(adis @ 2010 01 21, 21:12)
Kažkaip labai stipriai tau apkarpo. Na pinigai pinigais, labai reikalingi ir vertingi, kad tik būtum SVEIKA. Atsimink bereikalingi pasinervavimai tik ėda sveikatą.

Aciu,adis uz atsakyma smile.gif Aj,viska suprantu ir zinau,bet kazkaip "obidno" pasidare verysad.gif Kazkaip jau man atrodo ten NDNT tie procentai vos ne nuo nuotaikos priklauso,ypac kai eini jau po gydymo.Man pradzioje dave 15%,nors pati neejau,ir tada buvo visiskai nesvarbu man,nes buvo bloga labai.Ir daug kas nustebo juk,kad dave tiek,kaip suprantu taip pat galejo duoti tada ir 20 ir 25 pvz.ir 30%.O neseniai tiksliai zinau kad dave 40% 2 metams,cia pakartotinai, su panasia liga kaip mano,tik su 2 stadija ir gydymas buvo be svitinimo (bet ten dave pinigus rolleyes.gif ).Aj,yra kaip yra smile.gif Nebutu toks sunkus dabar momentas del krizes,tai nepergyvenciau visai.
Atsakyti