Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 22

QUOTE(adis @ 2010 01 20, 14:52)
... ir sumažėjus dusimui (šiuo metu jo visai nebėr smile.gif

smile.gif 4u.gif

skaitau, skaitau, renatuxaaas, ir nesuprantu, kam tu skaitinėji apie visus vaistus iš eilės? Susižinokit, koks jūsų Her pirmiausia, tada galvokit, ar reikia jums Herceptino, ar Avastino, nes prie teigiamo HER - Herceptinas, prie neigiamo - Avastinas.

Kai aš gydžiaus Herceptinu, buvo tokia istorija - išėjus man iš savo onkologės kabineto, ir prisėdus susitvarkyti kai ką, po kelių minučių išeina daktarytė, vedina pusamže moteryte, ir prie manęs abi... Daktarė sako man " Būkit gera, paaiškinkit moteriai, kad jai nereikalingas Herceptinas, nes jos Her neigiamas...." Ir paliko man ją. Vėliau sužinojau, kad ši moteris REIKALAVO jai skirti šį vaistą, nes buvo paskaičius, kad tai naujas veiksmingas vaistas, ir dar GRASINO teismais doh.gif . Aiškinau, kaip mokėjau liaudiška kalba, vistiek jos neįtikinau bigsmile.gif . Pagalvojau, kiek kantrybės reikia daktarei, - vieni reikalauja kažko, kiti užduoda milijoną klausimų "ne į temą", kiti net teismais grasina...

Po gėlytę visoms:

user posted image
Atsakyti
QUOTE(arune @ 2010 01 21, 08:24)
smile.gif    4u.gif

skaitau, skaitau, renatuxaaas, ir nesuprantu, kam tu skaitinėji apie visus vaistus iš eilės? Susižinokit, koks jūsų Her pirmiausia, tada galvokit, ar reikia jums Herceptino, ar Avastino, nes prie teigiamo HER - Herceptinas, prie neigiamo - Avastinas.

Kai aš gydžiaus Herceptinu, buvo tokia istorija - išėjus man iš  savo onkologės kabineto, ir prisėdus susitvarkyti kai ką, po kelių minučių išeina daktarytė, vedina pusamže moteryte, ir prie manęs abi... Daktarė sako man " Būkit gera, paaiškinkit moteriai, kad jai nereikalingas Herceptinas, nes jos Her neigiamas...."  Ir paliko man ją.  Vėliau sužinojau, kad ši moteris REIKALAVO jai skirti šį vaistą, nes buvo paskaičius, kad tai naujas veiksmingas vaistas, ir dar GRASINO teismais  doh.gif . Aiškinau, kaip mokėjau liaudiška kalba, vistiek jos neįtikinau  bigsmile.gif . Pagalvojau, kiek kantrybės reikia daktarei, - vieni reikalauja kažko, kiti užduoda milijoną klausimų "ne į temą", kiti net teismais grasina...
Po gėlytę visoms:

user posted image

na dabar jau ta suprantu ir as, bet kol supranti pats tai nemazai visko perskaityt turi, nes kad taip anksciau niekada nesisudurusiam zmogui viskas aiskiai parasyta butu ir susisteminta to nelabai rasi, tuo labiau kad tie vaistai vienur vienu pavadinimu kitur kitu doh.gif
vasario 1 vaziuosim antrai chemijai ir suzinosim koks musu HER 4u.gif Dabar jau ir as suprantu daktares 4u.gif

gal po chemijos daug kam rugstis kyla?cia kaip sautinis poveikis?

Atsakyti
4u.gif
Suprantu renatuxaa 4u.gif Kai nezinai uz ko kabintis, kai laikas znaibosi - imi tiesiog ieskoti "naujausio", "geriausio"... ir as ieskojau. Jusu visu patirtis didziule, jums tai nebera didzioji matematika, o man buvo ir yra. Nespejau isigilinti, bet esu dekinga, sitam forumui ir Jums uz isminti ir parama.
Linkejimai ir stiprybes visom serganciom, slauganciom, bijanciom, tikinciom. 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(renatuxaass @ 2010 01 21, 10:01)
gal  po chemijos daug kam rugstis kyla?cia kaip sautinis poveikis?

Renatuxx, matau kad dėl rūgščių nerimsti, tai skubu atsakyti: mano mamytei buvo ta pati bėda. Tai gydytoja rekomendavo ranitidiną, prieš kiekvieną valgyma. Žinau, koks ten valgymas po chemijų, bet vis tiek reikia. Truputį nuramina skrandį.

Sveikatos visoms, daugybės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Švilpa: 21 sausio 2010 - 09:28
oi aciu visoms, tikrai sis forumas labai padeda 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
[quote=saulėlydis*,2010 01 20, 23:28]
Labas blush2.gif įlendu, paskaitinėju, bet čia tokios rimtos ir kartais slegiančios kalbos, kad nei patarti ką turiu, nei kažką bereikšmiško rašyti norisi...
Ačiū, kad prisimenate 4u.gif
Papildyta:

Labas visoms wub.gif taip pat ilendu paskaitineju, nesinori piktinti kad man viskas labai gerai, mezgu, kepu, dziaugiuosi kiekviena diena wub.gif sirdingai pasimeldziu kiekviena vakara uz visas siuo metu sergancias .Gali ir privalo buti gerai. Visom linkiu daug daug sveikateles smile.gif
Atsakyti

Sveikos mamytes,

As vel cia su savo klausimeliais.. Gal kuri esate susidurusi, kad chemija lasina 3 dienas is eiles? Teciui stipriausia raudonosios kursa paskyre ir per 3 dienas ruosias sulashint. Pasiskaiciau as cia ankstesnius pokalbius, apie tai, kad net shirdis sustoja belashinant, tai kaip tai istvert neduodant organizmui net pailset dieneles?? O kitas klausimelis butu apie dienos stacionarus. Kaip suprantu, ten palaiko pora valandu ir namo isleidzia, ar yra bent menkiausia galimybe pernakvot? Nors mes is Vilniaus, bet iki santariskiu nei daug nei mazai, valanda mashina doh.gif ar imanoma vilnieciams nakvyne ligoninej issireikalaut, ar neverta bandyt? Aciu labai uz pagalba, stiprybes ir sveikatos visom!
Atsakyti
blinky, kai man leido chemija (pries 2 metus), kiekvienam lasinimui mane gulde i ligonine. As pati to norejau ir daktare nepriestaravo.

Nezinau kokios salygos ir galimybes dabar. Gal reikia paklaust chemoterapeuto???
Atsakyti
QUOTE(ifauru @ 2010 01 21, 00:40)
Nea, dar baiginėjam šitas chemijas.. 4 kartai iš 6 jau buvo. Avastinas visada eina su chemija. Dar vieną dozę turim. Vasarą gavom vieną avastiną su cheminiu fonu - kaip eakė gydytoja "nepavežė"....
Markeris nežymiai kilo, lauksim KT rezultatų. Turbūt kitą savaitę.

Na, kaip eina laikas...Tik nesenai atrodo pradėjot, o jau 4 kartai sulašinti 4u.gif Netruks ir tas pora praeiti. Linkiu, kad viskas būtų labai labai veiksminga ir kad KT nerodytų blogų dalykų drinks_cheers.gif ... Markeris juk gali kilti ir dėl negyvų ląstelių organizme, kurios nespėja pasišalinti. Baigsit lašinimą, gali pradėti mažėti ir markeris...
QUOTE(SVETA K. @ 2010 01 21, 00:49)
Bandau netaikyti,bet baimes padaugejo unsure.gif

SVETUK, SVETUK. 4u.gif Negalima taip. Prisigalvok darbelių, kad baimė prasiskiestų truputi. Jokiu būdu nelauk - tu esi tu... Ar vyras jūroje ar šeimoje?
QUOTE(adis @ 2010 01 21, 00:49)
Šiandien mano kraujo tyrimai tokie, kad sveikas žmogus galėtų pavydėti. O nosis vis pakraujuoja, trombocitai norma. Jau greit 3 savaitės be Avastino, pamažu spaudimas grįžta į vėžias, užkildavo iki 160, dabar vėl arčiau 120.

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Ačiū už paskaitėles. Tokia pažįstama ta mūsų Adis iš jų bigsmile.gif ...
Papildyta:
QUOTE(DONRA @ 2010 01 21, 16:00)
Labas visoms wub.gif taip pat ilendu paskaitineju, nesinori piktinti kad man viskas labai gerai, mezgu, kepu, dziaugiuosi kiekviena diena wub.gif  sirdingai pasimeldziu kiekviena vakara uz visas siuo metu sergancias .Gali ir privalo buti gerai. Visom linkiu daug daug sveikateles smile.gif

Mums kaip tik reikia šiose temelėse ko nors optimistinio. Tokie , kaip tu , ligoniukai skleiste skleidžia viltį laukiantiems, išsigandusiems ir ją jau praradusiems. Tai kodėl nepasidžiaugus, kad gyvenimas teka praėjus pragaro kelelius. Vien pabėdavojimai skaitantiems gijimui nepadeda... Taigi, laiks nuo laiko prašome ir pasidžiaugti savo kasdienybe ir gera savijauta... Tai liestų ir kitas mergaites...wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 21 sausio 2010 - 14:45
QUOTE(blinky @ 2010 01 21, 15:12)
Sveikos mamytes,

As vel cia su savo klausimeliais.. Gal kuri esate susidurusi, kad chemija lasina 3 dienas is eiles? Teciui stipriausia raudonosios kursa paskyre ir per 3 dienas ruosias sulashint.

Manau viskas labai individualu: liga, organizmo reakcija, amžius, dozė, stiprumas ir t.t. ir pan.
MB kai paguldė, tai 7 savaites neišleido. Toks įvadinis kursas. Ir visą tą laiką vienokie ar kitokie vaista didelėm dozėm. O paskui dar 8 chemo kursai. Ir lašinimai būdavo visokie: ir 5 dienos, ir 7, ir dar visokios kitokios schemos. Bet jam onkohematologinė liga. Taigi, medikai gydo ir neturi tikslo "sustabdyti širdies".
Atsakyti
user posted image - TIKĖSIU ir Ugn*Inei...
Atsakyti
QUOTE(renatuxaass @ 2010 01 21, 10:01)
vasario 1 vaziuosim antrai chemijai ir suzinosim koks musu HER 4u.gif

Renatuxaass, iki vasario pirmos pasistenkit nebeklaidžiot po internetą, beskaitant apie ligą, na, tik su mumis nebent pabendraukit tongue.gif , o vasario pirmą jau nuvažiuokit su klausimėlių sąrašu, kuriuos Adis surašė anksčiau. O šiuo metu tiesiog mylėkit mamytę, būkit šalia, jei išeina, kuo mažiau kalbėkit apie ligą. Žingsnelis po žingsnelio susižinosite viską, ir pradėsite gydymą. Linkiu sėkmės. 4u.gif

Kaip sekėsi šiandien, Rasų lanka, ? Kaip tavo šeimyna? g.gif
Atsakyti