Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 22

Sveikutės, Mergaitės, 4u.gif wub.gif
QUOTE(Liutukeee @ 2010 01 20, 00:49)
Laba!Mama jau vakar parsivezem is ligonines,ilgiau ten buti negalejo,ten siaubingai salta Palatos gydytoja sutiko su mumis,kad namie bus geriau,nes palatoj baisu net rankas is po antklodes iskist.Man su kailiniais batais kojos imdavo salt  verysad.gif .Sesutes irgi dejuoja,sako,kad tikra nesamone pati salciausia korpusa priskirt pulmonologiniam skyriui.Vakar padare rentgena,uzdegimas praejes,bet mama jauciasi labai prastai,gerkle pradejo skaudet.Manem paskirs geriamu antibiotiku namie,bet neskyre,liepe taussot ir taip nusilpusi organizma.Taip norisi,kad mama sustipretu,bet...is lovos atsikelia tik i WC,ir tai sunkiai nueina.Valgo per prievarta-labai mazai,siandien tik 2sykius,geria irgi per prievarta,kai tik pradedu ikalbinet,net priekaistaut(nes kitaip jau neiseina)-tai tuoj ima verkt.

Liūtuke 4u.gif , laikykitės su mamyte kaip begalit. Bijau ir pagalvoti apie šaltą palatą. Mamytė taip irgi susirgo plaučių uždegimu , kai operavo akelę. Man taip pat šalo kojos su batais. O kai grįžome po plaučių išgydymo, tai irgi gerklę skaudėjo, nosis varvėjo, ausytė skaudėjo, o ir dabar dar užkritusi liko... Tai šiuo atveju, geriau gal kad namučiuose.... g.gif O nusilpusi ji nuo vaistukų, nuo kosėjimo gal. Labai svarbu, kad pavalgo nors ir per prievartą, nors truputėli...
O tavo nesutvarkyti kambariai ar daiktai... - tai tik daiktai(labai pažįstama situacija užsitęsusiu ekstriniu atveju). Žiūrėkis dabar savęs ir mamytės. wub.gif wub.gif

QUOTE(Jorky @ 2010 01 20, 01:55)
Sveikos mergaites. Tai va, mano mamai rado metastazes stuburo slankstelyje juosmenineje dalyje. Lyg viename  g.gif  paskyre tik 25 spindulius ir daugiau nieko. Gal galite tai pakomentuoti ? kodel nesiule Zometos, mama klause apie tai, bet gydytoja pasake, kad nereikia ir neaiskino kodel. Kadangi yra metastaziu kauliukuose, o mama buvo dar ir papildomai gavusi Heceptino tai ir ji nutrauke  verysad.gif  Pakomentuokite prasau ar jau is situ gydytojos veiksmu reikia manyti, kad viskas blogai, kad nei Zometa, nei Herceptinas nebereikalingi, o tik spinduliai - kaip pigiausias gydymas ? nes jau nieko nebesuprantu !

Jorky 4u.gif , mano mamytei stubure juosmens srityje trys lanksteliai "beveik visai ištrupėję"... verysad.gif Taip pat gavome spindulių po chemijos (25). Po pirmos chemijos jai vėl pradėjo kulšį skaudėti - peršvietė, tai rado dar vieną slankstelį. Vėl spinduliai ir chemija apsidraudimui. Sakė, kad gal užteks mažiau kartų, o išėjo kaip visada -6. Bet po spindulių iškart nebeskaudėjo. Ir neskauda iki šiol. Kartais mts. užtenka tik spindulių. Jei gydytoja bendraujanti, paklauskitear didelės tos mts. ar daug jų...Tiesa, reikia saugotis krūvio, staigių judesių. Dažnai nugarą pailsinti atsigulus ant lygaus kieto pagrindo. Mamytei dar kol vyko spinduliavimas atėjo ,išmatavo ir pasiuvo specialų korsetą per pečius ir aplink juosmenį. Tai kai kur žinom, kad teks ilgiau pasėdėti, tai visada jį dedamės. Korsetą jau pasiųlė iškart, kai sužinojo apie mts. Kompensavo visiškai.
Apie Zometą aš sužinojau truputi vėliau nuo gydymo pradžios, o iki tol niekas taip pat nesiųlė. Kai paklausiau apie ją, atsakė, kad labai tiktų, bet brangus ir nekompensuojamas. Supratau, kad todėl ir nesiųlė. Tiesa, paskui sakė, kad Pamidronatas irgi veikia taip part, tik ilgiau lašinamas(1val.) ir yra pigesnis. Gal ir jums dėl to nesiųlo g.gif . Gal tikrai tos mts. nėra didelės ir galvoja, kad švitinimu jas pažabos. O švitinant jos žūsta ir yra tarsi apkalkinamos - užrakinamos.
Brangute, nesigąsdinkit - tai kontroliuojama TIKRAI. Taip ir mamytei perduok.
Kas tik domins šiuo klausimu, ar vaistukų - klausk. Jei žinosiu - atsakysiu... mirksiukas.gif wub.gif

QUOTE(ifauru @ 2010 01 20, 12:04)
Jie nesigilina - o gal tos mts buvo jau prieš gydymą herceptinu....

Visiškai galimas dalykas - tiesiog Jorky mamytei neskaudėjo ir nieks tyrimų iki tol nedarė.

QUOTE(Jorky @ 2010 01 20, 14:16)
Jai nieko neaiskino, sake, kad Zometos nereikia ir viskas. tai jei isplitimo zona maza, tai reiskiasi reikia laukti kol didele bus ? o tie Zometa receptiniai ? gal paprasyti kad kazkas juos parasytu ir savavaliskai vartoti?  g.gif

Zometa, Pamidronatas - nereceptiniai - atėjai , paprašei ir pardavė. Tiesa - turi ne visos vaistinės, bent jau Mažeikiuose. Ir savo, kurioje perku, reikia užsisakyti , o kitą dieną jau yra. Bet reiktų pasidomėti visose vaistinėse - skirtumas būna net apie 200 lt.

Papildyta:
Visada esu , Mergaitės wub.gif , su Jumis - pergyvenu, meldžiuosi ir palaikau ir džiaugiuosi Jumis. Tik dabar atėjo toks metas, kai pradėjo trūkti laiko paroje. Kadangi mes su vyru ir darbe kolegos, tai dirbu už du showoff.gif , nes jis biuletenyje, vairuoti negali taip pat, tai .....
Šiandien su mamyte buvom akinukų skaitymui užsisakyti. Kainelės doh.gif Tai nuo rytojaus mamytė jau turės visapusiškai naują akytę visiems atvejams. Rytoj vežu savo sanatoriją, kaip Ifauru vadina hihihi.gif , į polikliniką ir ligoninę. Mamytę tyrimukų pas šeimos gydytoją, o vyrą - ištraukti siūliukų iš kojelės ir įtvaro pasiimti . Paskui vėl visus surinksiu ir namučio... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 20 sausio 2010 - 21:53
visoms visoms dideliausios sveikateles.
dėl per didelio pulso tėčiui buvo paskire procorolana,čia vietoj betaloc zoko,nes jis muša spaudimą,o jis budavo net per žemas. tai tada procorolanas buvo išeitis jis daug geriau jautėsi. tik jis nekompensuojamas.
Gal kam reikia EMETRON? pas mus liko dar 4 ampoles padovanočiau.
Liutukeee,o kaip tavo pačios sveikatėlė? ar nustojai koset?
Atsakyti
QUOTE(renatuxaass @ 2010 01 20, 20:23)
aciu adis,skaitau as is tos tavo nuorodos ir nesuprantu, ten rasoma kad prima turi issiaiskinti ta HER ir tik atda skiria gydyma, na o musu atveju paeme biopsija,s ako atsakymas bus po savaites, nuejus i komisija paskyre gydyma na dar ten kazka sutvarke na ir iskart sulasino chemija, tai kaip tada be to HER parinko ta gygyma? nes dar viena gydytoja ir sako nera estrogenu atsakymo bet diagnoze mes zinom vadinas galime lasinti chemija.. na nebesuprantu isvis nieko

Paskaitėlė smile.gif
Nieko tokio. Sergant šia liga pradžioje branginama kiekviena minutė. Stengiamasi kuo greičiau pradėti pagrindinį gydymą. Esant IV stadijai, laikoma, jog mikrometastazių ir vėžinių ląstelių yra visame organizme, tad vienintelis ir pagrindinis gydymas yra veikiantis visą organizmą - Chemoterapija. Juo siekiama sunaikinti vėžines ląsteles arba bent sustabdyti ligą. Jei gydymo metu nėra ligos progreso, tai jau laikoma neblogu gydymo rezultatu. Dažnai sumažėjus navikui gali būti taikoma operacija, paprastai - krūties šalinimas, jei gydytojai mano, jog yra tikslinga. Po operacijos seka operuotos vietos ir pažeistų limfmazgių spinduliavimas. Tokiu būdu sunaikinamos vėžinės ląstelės, kurios galėjo būti nepaveiktos chemijos, bei operacijos metu pasėtos rando pjūvyje ar odoje, minkštuosiuose audiniuose.
Gydymas hormonais, tiek ir Herceptinu yra skiriami tik baigus pagrindinį gydymą. Chemoterapiją tai tikrai. Gydymas Herceptinu paprastai trunka 1 m. laiko. Net nustačius, jog yra Her2 išreikšta +++, klausimas ar gausit medikamentą. Medikamentas yra veiksmingas esant I-II stadijai, tačiau Lietuvoje trūkstant pinigų dažniausia skiriama tik sergant III-IV stadija. Gauna tik apie 50 % ligonių. Rašoma peticijos, kreipiamasi į seimą. Tokių ligonių Lietuvoje su III-IV stadija yra apie 250 per metus, su I-II 200. Kažkiek reikalai buvo pajudėję, dabar vėl stoja...Sprendimą skirti gydymą Herceptinu priima gydytojų konsiliumas. Gydymas metams kainuoja apie 120000 Lt. Svarstoma ligonio būklė, amžius, tikimybė pasveikti. Nesant tinkamo atsako, gydymas bet kada gali būti nutraukiamas. Paprastai atsakas į gydymą būna 45-50%. Tai reiškia, jog pusei ligonių tas vaistas nepadės. Dažnai nustačius HER būna randama tik ++, toks tyrimo rezultatas laikomas abejotinu ir turi būti atliekamas papildomas tyrimas kitais metodais. Patikslinus būna aišku. Esant galutiniam atsakymui: + ir ++ gydymo Herceptinu neskiriamas, nes vaistas netinka.
Tykerbu gydyti teoriškai turėtų būti bandoma, kai HER yra +++ ir Herceptinas buvo neveiksmingas. Tačiau Lietuvoje šis gydymas nekompensuojamas, medikamentas yra, už savus įsigyti galima...
Medikamentai turi savo cheminį ir medicininį pavadinimą. Taip Herceptinas ir trastuzumabas yra vienas ir tas pats medikamentas, kaip ibumetinas ir ibuprofenas. Pirmasis medicininis, antrasis cheminis pavadinimas. Tuo pačiu cheminiu pavadinimu gali būti keli skirtingais medicininiais pavadinimais skirtingų gamintojų medikamentai. Herceptinas - trastuzumabas kol kas yra toks vienas.
QUOTE(renatuxaass @ 2010 01 20, 20:23)
siandien pas mama buvau, sako nieko valgyt nebegaliu vis rugstys kyla, nebezinau ka valgyti, as jau aisku puoliau ieskot skrandzio vezio pozymiu doh.gif tikiuosi kad tai tik laikinas negalavimas, o ar galima jai Renie gerti?

Gerti kisielių: linų sėmenų, paprastą, kad padengtų skrandį. Naudoti rūgštį mažinančius vaistus, parastai medikai paskiria prieš chemiją. Dažniausia tai raniberl. Galima kitokius.
Ifauru, pratęsė gydymą? Vadinasi rizika pasitvirtino, atsakas yra? Kiek prisimenu, prieš naujuosius buvo paskutinis 3 k.? Man Avastinas nepasiteisno...

Papildyta:
QUOTE(shaiba @ 2010 01 20, 22:34)
Kaip gerai kai yra su kuo pasikonsultuoti.Man receptas israsytas kompensuojamas,bet vyras nuejo į vaistinę,tokių vaistų nėra,reikia užsakinėti,o užsakymo kainas,jau rašiau,tai susnervinau ir nepirkau,ale niekur nedingsiu teks pirkt.Po chemijos lyg ir atsigavau tik visą laiką šaltis krato.

Užsakymo kainos tavęs neleičia, jei kompensuojama tai kompensuojama. Jei ką, tai klinikų vaistinėje ginekologiniame korpuse yra, bet tai jau kitas miestas...Kitą kartą pasiimk susilašinus chemiją šalia Santariškių vaistinėse turėtų būti. Reiks-nereiks turėsi.
Atsakyti
QUOTE(ifauru @ 2010 01 20, 21:53)
Sveikos, merginos 4u.gif

Part, DONRA, saulėlydi, Arūne, DAILE, Pinacea, mačiau, kad įlendat, bet nieko neparašot. Kaip einasi?

Labas blush2.gif įlendu, paskaitinėju, bet čia tokios rimtos ir kartais slegiančios kalbos, kad nei patarti ką turiu, nei kažką bereikšmiško rašyti norisi...
Ačiū, kad prisimenate 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(ifauru @ 2010 01 20, 21:53)
Gal turi žinių apie TIKĖSIU?

Kankinasi ir vargsta doh.gif
Papildyta:
QUOTE(SVETA K. @ 2010 01 20, 01:28)

Siandien suzinojau liudna zinia.................dabar laukia transplantacija.

Žinia liūdna, tik nepulk taikyti sau. O ar donoras yra. Skaitėt, ir Daliui M. transplantaciją padarė.
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2010 01 20, 23:14)
Ifauru, pratęsė gydymą? Vadinasi rizika pasitvirtino, atsakas yra? Kiek prisimenu, prieš naujuosius buvo paskutinis 3 k.? Man Avastinas nepasiteisno...

Nea, dar baiginėjam šitas chemijas.. 4 kartai iš 6 jau buvo. Avastinas visada eina su chemija. Dar vieną dozę turim. Vasarą gavom vieną avastiną su cheminiu fonu - kaip eakė gydytoja "nepavežė"....
Markeris nežymiai kilo, lauksim KT rezultatų. Turbūt kitą savaitę.

Nežinau, kas labiau - chemija ar avastinas labai muša trombocitus. Nosį pučiant nosinaitė rausva lieka....
Papildyta:
QUOTE(saulėlydis* @ 2010 01 20, 23:28)
Kankinasi ir vargsta doh.gif

Linkėjimai TIKĖSIU 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saulėlydis* @ 2010 01 21, 00:28)
Žinia liūdna, tik nepulk taikyti sau. O ar donoras yra. Skaitėt, ir Daliui M. transplantaciją padarė.

Bandau netaikyti,bet baimes padaugejo unsure.gif Jai darys savo ciulpu transplantacija,Mertinui jo,skaiciau kad dare,ir savu.Man atrodo limfomai esant daro dazniausiai autologine transplantacija.
Linkejimai,Tikesiu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(ifauru @ 2010 01 20, 23:40)
Nežinau, kas labiau - chemija ar avastinas labai muša trombocitus. Nosį pučiant nosinaitė rausva lieka....

Šiandien mano kraujo tyrimai tokie, kad sveikas žmogus galėtų pavydėti. O nosis vis pakraujuoja, trombocitai norma. Jau greit 3 savaitės be Avastino, pamažu spaudimas grįžta į vėžias, užkildavo iki 160, dabar vėl arčiau 120.
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2010 01 20, 22:14)

aciu dar kart.
o kapecitabinas irgi tas pats?
Atsakyti
QUOTE(ifauru @ 2010 01 21, 00:40)

Prie chemijos man rodos daug kam taip buna,bent man tai per visa gydyma "kraujinga" sloga budavo,laikykites su mamyte 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2010 01 20, 23:49)
Šiandien mano kraujo tyrimai tokie, kad sveikas žmogus galėtų pavydėti. O nosis vis pakraujuoja, trombocitai norma. Jau greit 3 savaitės be Avastino, pamažu spaudimas grįžta į vėžias, užkildavo iki 160, dabar vėl arčiau 120.

QUOTE(SVETA K. @ 2010 01 20, 23:53)
Prie chemijos man rodos daug kam  taip buna,bent man tai per visa gydyma "kraujinga" sloga budavo,laikykites su mamyte 4u.gif

Ačiū už palinkėjimus 4u.gif Labankt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(renatuxaass @ 2010 01 20, 23:52)
aciu dar kart.
o kapecitabinas irgi tas pats?

Ne. Tai Xeloda.
Jūs švaistot savo brangų laiką, skaitot apie naujausius vaistus, kurių veikimas ir gerumas daugiausia pagrįstas reklama ir kaina.. Yra tam tikros gydymo schemos. Medikai griežtai apriboti. Nustatyta gydymo metodikos, kur nurodyta, tokiu atveju taikoma tas, o tokiu atveju tas. Ant galvos galit atsistoti aukštesnio lygio (kartos) chemijos negausit, kol nebus praeitas etapas nuo 1 iki sekančio. Pirma gausit, tą kuris metodikose numatytas kaip pirmos eilės gydymas, jam nepasitvirtinus ar nesant rezultatų antros ir t. t. Ateis laikas bus ir xeloda, dabar apie ją galit tik svajoti ir tai nėra panacėja, man neveiksmingas, gavau kaip trečią gydymą...ir naujumo jokio nėra seniausia taikoma žarnyno vėžiui gydyti kaip fluorouracilas tik tablečių pavidalu. Tvarka yra tvarka ir jos neapeisit, kitiems senieji - klasikiniai ir laiko išbandyti vaistai veiksmingesnui už naujuosius. Toks yra doksorubicinas...
Iš naujesnių yra dar Avastinas, bet iki jo ir reikia nukeliauti, JAV bandoma Ixempra, su baisiais šalutiniais veiksniais....Europa neįsileido...

KRŪTIES PIKTYBINIŲ NAVIKŲ (LIGOS KODAS PAGAL TLK-10 C50) DIAGNOSTIKOS IR GYDYMO METODIKA

Čia surašytos visos šiuo metu taikomos gydymo metodikos. smile.gif Studijuok...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 21 sausio 2010 - 00:03
QUOTE(shaiba @ 2010 01 20, 22:34)
Kaip gerai kai yra su kuo pasikonsultuoti.Man receptas israsytas kompensuojamas,bet vyras nuejo į vaistinę,tokių vaistų nėra,reikia užsakinėti,o užsakymo kainas,jau rašiau,tai susnervinau ir nepirkau,ale niekur nedingsiu teks pirkt.

Sveikute, kazkaip nelabai supratau su tuo uzsakymu....Tai jei jie jums specialiai uzsako, ka reikia moketi? g.gif Vaistinei gi jokio skirtumo ar is jusu pinigeliai, ar is ligoniu kasu. Prie namu vaistineje irgi daznai nebuna komp. vaistuku - tai naturalu - ne daug kas juos naudoja. Bet kai uzsakai - atveza - ir pasiimi su receptu knygute. Vaistines tiesiog bijo daug tokiu tureti, nes garatija pasibaigs, o nedaug kam reikalingi.
Arba as nelabai supratau situacijos blush2.gif ....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo shantal: 21 sausio 2010 - 02:39