Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 22

QUOTE(renatuxaass @ 2010 01 20, 12:28)
aciu, prasyti dabar gydytojos kad mums atliktu stulpeline biopsija? tada pagal ja matys ar jai tiktu jie ar ne? as tai neturiu zalio supratimo kas tas HER2 ar HER++, persiaciau '' tai kiek supratau mum pirmiausia reikia kad atliktu tyrimus kad matytu ar padidejes tas HER2?

Man atrodo aš tau įmečiau nuorodą anksčiau, kur labai aiškiai išaiškinta pagrindinės krūtų vėžio rūšys, nustatymo galimybės. Neskaitei, kaip matosi? Būtų aišku. Na ką gi, dar kartelį tas pats per tą patį:

Krūties vėžys – nustatymas, biopsijos, diferencijos laipsniai, stadijos, HER būklė, hormoninis tipas.

Būk gera perskaityk, nes nori žinoti, g.gif tai aiškinkis, nes kažkaip keistai gaunas, daug klausimų, bet pastangų mažai. Pasinagrinėk visą puslapį, nes informacijos nemažai ir visa naudinga. Išaiškinta paprastai, suprantamai ir tikrai naudinga.
***********/
pirmiausia prašyk ne stulpelinės biopsijos, o pasiklausk, koks Jūsų HER? Ar nustatytas? Jei nenustatytas, tada jau kalbėk apie galimybę stulpelinės ar kokios kitokios biopsijos, nes nustatyti BŪTINA. Išsiaškink, ar išreikšti ir kiek hormonai: progesteronas ir estrogenai. Kokie numatyta gydymo taktika, ar bus galimybė operacijai, ar planuojamas spinduliavimas, hormoninis gydymas ir pan. dalykai. (Esu mačiusi kaip Šiauliuose ligonės artimasis nustebo, kai pasakė, jog dar seks 25 kursai spinduliavimo. Galvojo gydmas chemija baigtas - viskas jau. Tada gydytojas nustebo: tai, ką Jūs nežinot, kas suplanuota Jūsų gydyme, Jums niekas nesakė?) Pagaliau kiek laiko truks ir užims tas gydymas... na tokie elementarūs klausimai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 20 sausio 2010 - 13:21
QUOTE(Deganti @ 2010 01 20, 00:03)
Liutukeee as linkiu tau stiprybes, kantrybes ir nezinau dar ko - tiesiog viso ko geriausio, nes as neisivaizduoju kaip tu susitvarkai, mama ir du mazameciai, gi Liutukeees mazule yra kaip ir mano mazius, abu gruodinukai, as sededama namie nieko nespeju rods, o tu sitiek sutvarkai, padarai. Esi nuostabi dukra ir mama  wub.gif

Aciu tau,Deganti! wub.gif Siaip tai nelabai ka ir speju,jau baisu ziuret i daiktais apkrautus namus ir t.t.,tiesiog nespeju,kai mazoji miega,tada ir mama snusteli,o as stengiuosi ramiai sedeti ir netriuksmauti(kaip dabar),kad tik jos pamiegotu,o kai atsikelia darau visus darbus,tik,kad nieko nespeju.Bet tai nekreipiu i tai demesio.

Sestadieni turetume vaziuoti pas Balvociute,paziurejom i zemelapi,vaje,vaje,gal 300km i 1puse,nors tiksliai tai nezinau.O uzregistravau pries 2menesius.Tiek laukta,o kaip nuvaziuot.Gal mamos nevezt g.gif ,gal mums nuvaziuot.Kazi kaip geriau-atkopijuot ligos istorija? g.gif .Ar duoda onkologiniam ligos istorija kopijavimui?I namus pasiimt turbut neduoda?Gal zinot?
Mama pradejo gert KATES NAGUS.
Mama nori,kad surasciau kokinors gera privatu SIRDIES CENTRA,kad israsytu vaistuku nuo dazno pulso.GRYBO gatvej jau gal 10sykiu daresi echoskopijas,kiekvienasyk virs 300lt.sumoka,o vaistu nepaskiria,vis LOKREN nuo spaudimo liepia gert.Bet,kad jai daznai buna normalus spaudimas,o pulsas net120.Netinka tada Lokren.Bet kazi ar ir kitur paskirs.Ziurineju KARDIOLITA Laisves pr.Gal ten? g.gif Bet vel seks daugybe brangiu tyrimu,o rezultate neaisku ar paskirs vaistu.Bet Grybo gatvej sake,kad mama dusina del per dazno pulso.
QUOTE(Jorky @ 2010 01 20, 00:55)
Sveikos mergaites. Tai va, mano mamai rado metastazes stuburo slankstelyje juosmenineje dalyje. Lyg viename  g.gif  paskyre tik 25 spindulius ir daugiau nieko. Gal galite tai pakomentuoti ? kodel nesiule Zometos, mama klause apie tai, bet gydytoja pasake, kad nereikia ir neaiskino kodel. Kadangi yra metastaziu kauliukuose, o mama buvo dar ir papildomai gavusi Heceptino tai ir ji nutrauke  verysad.gif  Pakomentuokite prasau ar jau is situ gydytojos veiksmu reikia manyti, kad viskas blogai, kad nei Zometa, nei Herceptinas nebereikalingi, o tik spinduliai - kaip pigiausias gydymas ? nes jau nieko nebesuprantu ! verysad.gif

As tai manau,kad nepaskyre,nes ZOMETA nekompensuojama(jei gerai supratau is forumo dalyviu).Daznai buna taip,kad jei jau vaistas nekompensuojamas ir brangus-tai jo net nesiulo.Paklausk gydytojos.
O gal jei zidiniai mazi-tai galvoja jog spinduliavimas panaikins zidinius ir nereiks brangiu vaistu g.gif

QUOTE(SVETA K. @ 2010 01 20, 01:28)
Liutukee ,tikrai sunkus jums periodas console.gif Laikykites visi jus savo seimoje,isivaizduoju,kaip sunku,tikekimes,kad mama sustipres 4u.gif Juk dabar ir po uzdegimo ir net jei gerkle skauda labai,tai nesinori valgyti.

Siandien suzinojau liudna zinia,kad merginai,kuri su manim gydesi,mes po to bendraujam-recidyvas verysad.gif Jai tik tik metai praejo (man metai po gydymo geguzes gale bus unsure.gif ),dabar laukia transplantacija.
Gal kas zino,gal kokiu patarimu parasysite...ji dabar mokasi Valstybineje kolegijoje,gauna stipendija+invaliduma+naslaiciu pensija,kiek supratau ta naslaiciu pensija moka SODRA,jeigu mokaisi dieniniam iki 24 metu.Idomu,kaip geriau,imti iskart akademines atostogos,arba iseitu kaip nors po poros menesiu,nes bijo,kad nutrauks moketi ir stipendija ir ta naslaiciu pensija,o gyventi ir gydytis tai reikia unsure.gif Ir dar kitam mieste,Vilniuje...Ir kur ji galetu gauti konsultacija? Kita savaite vaziuja i Vilniu,pas gydytuojus,gal ten,ligonineje,kazkas minejo yra kazkas tokio g.gif

4u.gif Dekui!Siaip tai mama jau seniai prastai valgo,koks pusmetis,jau virs20kg numete.Visai sukudo,pagelto,pamelo,jai visada baisiai salta,prisildem iki +23,nors siaip budavo 21,bet vistiek jai vesu.Manau,kad del to,kad labai nukrites svoris.

Jetau,net nezinau kuo tai merginai padeti.Tokiu atveju reiktu,kad draugai,artimieji(kuriu turbut neturi jei gauna naslaites pasalpa)organizuotu pinigeliu rinkima,kad ir Supermamoje,kaip pvz.Ugninei.Juk visi nors ir po truputuka paaukotume.Gal as cia kvailai mastau,bet man tik tokios mintys i galva atejo.
QUOTE(renatuxaass @ 2010 01 20, 12:28)
tai kiek supratau mum pirmiausia reikia kad atliktu tyrimus kad matytu ar padidejes tas HER2?

Pirmiau paklauskit ar nedarytas tas tyrimas?Mes irgi is pradziu nezinojom,bet pasirodo,kad darytas operacijos metu,ir rode HER+,t.y.mazai isreikstas.
QUOTE(Jorky @ 2010 01 20, 13:16)
Jai nieko neaiskino, sake, kad Zometos nereikia ir viskas. tai jei isplitimo zona maza, tai reiskiasi reikia laukti kol didele bus ? o tie Zometa receptiniai ? gal paprasyti kad kazkas juos parasytu ir savavaliskai vartoti?  g.gif

Paklauskit gydytojos kodel nereik.
Papildyta:
O jei vietoj ZOMETOS naudot Pomidronata-tai turbut pigiau nesigauna? g.gif Nes raso,kad vienkartine infuzijos doze 15-90mg,o pakuoteje tik 9mg,o kaina virs 300lt. g.gif Ir neradau(o gal neatidziai skaiciau)kaip daznai reikia leisti.Nes Zometa tai kas 3-4sav.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liutukeee: 20 sausio 2010 - 13:49
QUOTE(Liutukeee @ 2010 01 20, 14:34)
Sestadieni turetume vaziuoti pas Balvociute,paziurejom i zemelapi,vaje,vaje,gal 300km i 1 puse,nors tiksliai tai nezinau.O uzregistravau pries 2menesius.Tiek laukta,o kaip nuvaziuot.Gal mamos nevezt  g.gif ,gal mums nuvaziuot.Kazi kaip geriau-atkopijuot ligos istorija? g.gif .Ar duoda onkologiniam ligos istorija kopijavimui?I namus pasiimt turbut neduoda?Gal zinot?

Ligos istorijos nebūtina, bent aš tai niekad nesivežiau. Neturės ji laiko nagrinėti ir skaityti ir kažin ar svarbūs jai tyrimai, gydymai...Ten viskas vyksta pokalbio metu. Sakai kuo skundiesi ir deda žoleles pagal tavo sakymus į didžiulį maišą. smile.gif Pvz. žemas spaudimas, nemiga, sutrikęs virškinimas, blogas apetitas, dažnas pulsas, dusimas ir pan...Mamytės galit ir nesivežti, tik išvargs kelionėje.

QUOTE(Liutukeee @ 2010 01 20, 14:34)
Mama nori,kad surasciau kokin ors gera privatu SIRDIES CENTRA,kad israsytu vaistuku nuo dazno pulso. GRYBO gatvej jau gal 10 sykiu daresi echoskopijas,kiekvienasyk virs 300lt.sumoka,o vaistu nepaskiria,vis LOKREN nuo spaudimo liepia gert.Bet,kad jai daznai buna normalus spaudimas,o pulsas net120.Netinka tada Lokren.Bet kazi ar ir kitur paskirs.Ziurineju KARDIOLITA Laisves pr.Gal ten? g.gif Bet vel seks daugybe brangiu tyrimu,o rezultate neaisku ar paskirs vaistu.Bet Grybo gatvej sake,kad mama dusina del per dazno pulso.

Mane klinikose stebi kardiologai, tai kažkokių didelių stebuklų nuo pulso neskiria, jis truputį mažesnis iki 110. Padarė širdies echoskopiją, kardiogramas. Širdelė, galima sakyti, sveika. Skysčių šiuo metu tik pėdsakai. Paskyrė Betaloc Zok, Mildronate ir viskas. Na dar skysčius varančius, bet čia man, nes pleuroje ir perikarde kaupėsi. Palaukit vizito pas pulmunologą, jo tyrimų, išsiaiškinkit dėl ko dūstama, tada jau kardiologų ieškokit, jei nėra kitokių nusiskundimų be pulso. Man net nudrenavus pleurą ir sumažėjus dusimui (šiuo metu jo visai nebėr smile.gif , pulsas išlieka aukštas, nė kiek nesumažėja. Nemažėja, tai nemažėja - dėmesio į jį jau net nekreipiu. Gydytojai sako, dėl ligos, gydymo toks.
Dusimas gali būti dėl to, kas vyksta plaučiuose: randėjimas, papildomų jungiamųjų audinių formavimasis, mažėja plaučių tūris. Daug visokių priežasčių yra. blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 20 sausio 2010 - 14:02
QUOTE(adis @ 2010 01 20, 14:52)
Ligos istorijos nebūtina, bent aš tai niekad nesivežiau. Neturės ji laiko nagrinėti ir skaityti ir kažin ar svarbūs jai tyrimai, gydymai...Ten viskas vyksta pokalbio metu. Sakai kuo skundiesi ir deda žoleles pagal tavo sakymus į didžiulį maišą.  smile.gif Pvz. žemas spaudimas, nemiga, sutrikęs virškinimas, blogas apetitas, dažnas pulsas, dusimas  ir pan...Mamytės galit ir nesivežti, tik išvargs kelionėje.
Mane klinikose stebi kardiologai, tai kažkokių didelių stebuklų nuo pulso neskiria, jis truputį mažesnis iki 110. Padarė širdies echoskopiją, kardiogramas. Širdelė, galima sakyti, sveika. Skysčių šiuo metu tik pėdsakai. Paskyrė Betaloc Zok, Mildronate ir viskas. Na dar skysčius varančius, bet čia man, nes pleuroje ir perikarde kaupėsi. Palaukit vizito pas pulmunologą, jo tyrimų, išsiaiškinkit dėl ko dūstama, tada jau kardiologų ieškokit, jei nėra kitokių nusiskundimų be pulso. Man net nudrenavus pleurą ir sumažėjus dusimui (šiuo metu jo visai nebėr smile.gif , pulsas išlieka aukštas, nė kiek nesumažėja. Nemažėja, tai nemažėja - dėmesio į jį jau net nekreipiu. Gydytojai sako, dėl ligos, gydymo toks.
Dusimas gali būti dėl to, kas vyksta plaučiuose: randėjimas, papildomų jungiamųjų audinių formavimasis, mažėja plaučių tūris. Daug visokių priežasčių yra. blink.gif

Labai jums aciu!Tai reiskia,kad Balvociute iskart ir padarys zoleliu misini?Nereiks dar laukt keleto menesiu?Nes jau emiau galvot,kad tik pakalbes,o arbatu reiks laukt doh.gif

Mamai plauciu oringumas sumazejes.Taip raso israse is ligonines.Dar mini limfangoitus.Nelabai supratau apie juos,nors ir skaiciau internete.Gal kas zinot ka jie duoda?Gero tai turbut nieko,bet kazka blogo turbut?

O kaip jums?Dar naudojat deguonies koncentratoriu?Gal jis padejo nuo dusimo?Mamai tai nepadejo,grazinom.Ligoninej irgi gavo deguoni,bet irgi nepadedavo,tik dideli kosuli sukeldavo g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liutukeee: 20 sausio 2010 - 14:38
QUOTE(Liutukeee @ 2010 01 20, 15:09)

Mamai plauciu oringumas sumazejes.Taip raso israse is ligonines.Dar mini limfangoitus.Nelabai supratau apie juos,nors ir skaiciau internete.Gal kas zinot ka jie duoda?Gero tai turbut nieko,bet kazka bolgo turbut?

Tai ir aiški priežastis.Radau labai paprastą paaiškinimą: limfagonitas limfagyslių uždegimas. Vienaip ar kitaip sutrikusi bus limfos tėkmė.
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2010 01 20, 15:31)
Tai ir aiški priežastis.Radau labai paprastą paaiškinimą: limfagonitas limfagyslių uždegimas. Vienaip ar kitaip sutrikusi bus limfos tėkmė.

Vat kaip raso:
Islieka daugybiniai ,neryskiai riboti zidiniai plauciuose gausaus,deformuoto piesinio fone,zenklesni ir gausesni des.plautyje,sustorejusios tarpskiltelines pleuros,nezenkliai sumazejes vidurines skilties oringumas.Kair.diafragma nedaug iskelta,saaugos sinuso srityje.
Saknys neprasipletusios.Sirdies seselis neprasipletes.
Isvada:MTS plauciuose,fibroze,lifangoito pozymiai.

Atsakyti
QUOTE(Liutukeee @ 2010 01 20, 15:45)
Vat kaip raso:
Islieka daugybiniai ,neryskiai riboti zidiniai plauciuose gausaus,deformuoto piesinio fone,zenklesni ir gausesni des.plautyje,sustorejusios tarpskiltelines pleuros,nezenkliai sumazejes vidurines skilties oringumas.Kair.diafragma nedaug iskelta,saaugos sinuso srityje.
Saknys neprasipletusios.Sirdies seselis neprasipletes.
Isvada:MTS plauciuose,fibroze,lifangoito pozymiai.

Tai viskas ir aišku. Daugybinai yra daugybiniai. Fibrozė yra fibrozė. Kiek suprantu abiejuose palučiuose, nes rašo, jog deš. ženklesni ir gausesni. Abu plaučiai serga, sutrikusi jų funkcija, rezultatas - dusimas. Sprendimas - pagrindinės ligos gydymas. Susitikę su gydytojais akcentuokit klausimą, kaip padėti mamai, kaip pagerinti nors šiek tiek jos fizinę būklę, ką daryti, jog mažiau kentėtų.
Atsakyti
QUOTE(Liutukeee @ 2010 01 20, 15:48)
Jetau,net nezinau kuo tai merginai padeti.Tokiu atveju reiktu,kad draugai,artimieji(kuriu turbut neturi jei gauna naslaites pasalpa)organizuotu pinigeliu rinkima,kad ir Supermamoje,kaip pvz.Ugninei.Juk visi nors ir po truputuka paaukotume.Gal as cia kvailai mastau,bet man tik tokios mintys i galva atejo.

Ne,ne,ten dar ne tokia padetis,kad rinkti pinigus 4u.gif Bet norisi kad kas patartu,kaip geriau padaryti smile.gif
Atsakyti
aciu adis,skaitau as is tos tavo nuorodos ir nesuprantu, ten rasoma kad prima turi issiaiskinti ta HER ir tik atda skiria gydyma, na o musu atveju paeme biopsija,s ako atsakymas bus po savaites, nuejus i komisija paskyre gydyma na dar ten kazka sutvarke na ir iskart sulasino chemija, tai kaip tada be to HER parinko ta gygyma? nes dar viena gydytoja ir sako nera estrogenu atsakymo bet diagnoze mes zinom vadinas galime lasinti chemija.. na nebesuprantu isvis nieko

o tas HER2 teigiamas tai tas HER2 +++ ar ne? cia kur padidejes HER2 kiekis kuriam ir gali buti taikomas tas TYVERG arba herceptinas?
o tas trastuzumabas tas pats kas herceptinas ar ne?

siandien pas mama buvau, sako nieko valgyt nebegaliu vis rugstys kyla, nebezinau ka valgyti, as jau aisku puoliau ieskot skrandzio vezio pozymiu doh.gif tikiuosi kad tai tik laikinas negalavimas, o ar galima jai Renie gerti?
Atsakyti
QUOTE(Liutukeee @ 2010 01 20, 14:09)
Labai jums aciu!Tai reiskia,kad Balvociute iskart ir padarys zoleliu misini?Nereiks dar laukt keleto menesiu?Nes jau emiau galvot,kad tik pakalbes,o arbatu reiks laukt  doh.gif

nea nereikia ligos istorijos, ji isklausines jusu, ir iskart padarys, na per kokia valanda mums viska sudejo, mamos mes nesivezem, tik kai parvezem ji pagere kelias dienas po to nusprende nebegerti tu jos arbatu verysad.gif
Atsakyti
Sveikos, merginos 4u.gif

Stiprybės toms, kas sako, kad sunku...

Įdomu, kaip einasi toms, kurių paskutinėmis dienomis čia nesigirdi?
Rasų lanka, kait ten ta sanatorija (jei galima taip pavadinti) laikosi? Kaip kojytės, akytės ir visa kita?
Part, DONRA, saulėlydi, Arūne, DAILE, Pinacea, mačiau, kad įlendat, bet nieko neparašot. Kaip einasi?
Gal turi žinių apie TIKĖSIU?

Mes po eilinių chemijų. Ir dar, matyt, klinikose papildomai sugebėjom po virusą gaut - ir aš, ir mama. Jaučiuosi nelabai kaip - galva sunki, lyg gerklę peršti, bet man temperatūros nėra. O mamai jau ir temperatūra pakilus - iki 38. Žiūrėsim. Kol kas gydytoja dar leido namučiuose pabūti, nes aišku, kad infekcija....

Šalta, bet man graži ta senoviniė žiema...

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ifauru: 20 sausio 2010 - 20:53

Kaip gerai kai yra su kuo pasikonsultuoti.Man receptas israsytas kompensuojamas,bet vyras nuejo į vaistinę,tokių vaistų nėra,reikia užsakinėti,o užsakymo kainas,jau rašiau,tai susnervinau ir nepirkau,ale niekur nedingsiu teks pirkt.Po chemijos lyg ir atsigavau tik visą laiką šaltis krato.

Šiandien vyras sutvarkė neigalumą,gavau 20%darbingumo be jokių dovanėlių.

Romantike,būtinai paskambinsiu-ačiū.
Atsakyti