Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 22

QUOTE(tati @ 2010 01 17, 22:03)
NDNT atsiunte man riebia spyga - paliko tuos pacius 40%. Bandysiu ryt ramia galva labiau isigilinti, ka jie ten man prirase ir galvosiu, ar skusti dar karta, ar ne. Pinigine prasme tu procentu didejimo rezultatas -200 lt/men, ne taip ir mazai, bet bijojau, kad bus dar blogiau.

gun_bandana.gif

O nėra kažko panašaus kaip medicinos auditas ir NDNT išvadims skųsti? Garbės žodis - seime tai ten visi neįgalūs, o čia - 40% doh.gif
Atsakyti
tati ,nu nesamone tikrai doh.gif Manau nepalik taip 4u.gif Bet kaip taip gali buti??? Zmogus nevaiksto,laukia operacijos,pastovus skausmai,tai kokia darba ju manimu tu galetum dirbti? g.gif
O mazeja ir pinigai bigsmile.gif Mano mama kai po 2s grupes (cia seniau dar) gavo 1ma,tai nei vienu litu nepadidejo pensija schmoll.gif Gal del to kad minimuma gauna? As kazkaip tikejausi kad jeigu man paliks iki 40%,tai as gausiu tiek pat-659 g.gif

bet po tavo gauto atsakymo,tai kai eisiu 21 atsiimti dokumentus,jauciu lauks mane siurprizas unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 17 sausio 2010 - 22:30
Pirmas skundas eina i Vilniu, i NDNT skundu skyriu ar pan, o antras skundas ten pat, o toliau - teismas.
Galvosiu, gal dar reiks pakalbet su kuo nors teiseje nusimananciu. Zinau, kad absurdas - nei as i darba pati nuvaziuosiu, nei tuo labiau nueisiu. Net jei ir nuvykciau, man jau po kokios valandos sedejimo skaudet pasturgali pradeda. Dokumente parasyta, kad man reikalingos pertraukeles darbo metu - bet man tada reiketu paguleti kokia valanda, o ne kokias 15 min pasedeti dar biggrin.gif Zodziu, juodas humoras smile.gif
Atsakyti
Sveikutės, Mergaitės 4u.gif 4u.gif Labai labai tikiuosi, kad pirmadienį pradėjote su kuo daugiau stiprybės - tiek mintelėse , tiek kūneliuose. wub.gif Kam gerai dabar - tebūna taip visada, kam blogai - tegul kuo greičiau praeina ir tampa gerai... Visoms geros dienelės ir geros , ramios savaitės. wub.gif

Skambinau šiandien onkologytei , pabėdavojau apie mamytės guziuką ant rankelės. Tai ji paramino mane sakydama, kad iš mano nupasakojimo - tai daugiau panašu į venos uždegimą, taip pat tai nebūdinga tokia vieta kam kitam... Tačiau, jei vis tik jis keistųsi ar šiaip būtų neramu - galime atvažiuoti. Nematant sunku kategoriškai ką nors pasakyti.
Tik pašnekėjau su gydytoja, o čia ir mamytė paskambina ir sako - "gal dar neskambink tai gydytojai, nes šiandien tas guziukas jau lyg kitoks - gal praeis..." smile.gif Tai nutarėme truputi dar lukterėti. Gal nieko tokio ir nėra. Tikėkimės , kad praeis. Aš iš pradžių net nepagalvojau apie blogesnius dalykus, kol šeimos gydytoja griežtai neuždraudė bet ką prie tos vietos dėti "kad kraujas nenešiotų"... Ketvirtadienį važiuosime vėl pas šeimos daktarę - darys vėl kardiogramą ir kt. tyrimus, šlapimą. Kardiograma nekokia buvo mamytės praeitą savaitę. Tai gydytoja sako, kad gali būti dėl persirgto plaučių uždegimo, dėl deguonies trūkumo, nuo stiprių vaistukų . Vartojame širdelę stiprinančius, tai matysim , ką rodys... Nors mamytė atrodo kažkokia išsigandusi. Klausiau , ką ji slepia, sako - tikrai, tikrai nieko... rolleyes.gif Tiesa, pilvelis baigia susitvarkyti nuo antibiotikų. Bet šeimos gydytoja liepė pavartoti ACIDOPHILUS BIFIDUS COMPLEX. Nors prieš tai gėrė Lacto Seven - nepadėjo...

Sveikatėlės visoms ir ramumos visur... wub.gif
Atsakyti
Laba diena.

Kuriam mieste shaiba? gal kas zino?
Atsakyti
Laba diena 4u.gif
Senokai buvau užsukusi, tad šįkart ateinu su naujienomis. Na, gal ne visoms šitai naujiena bus, bet gal kam ir pravers smile.gif pasirodo, kad po operacijos galima kreiptis į seniūniją, rašyti prašymą ir gauti pinigėlių. Kai su mamyte nugirdome - manėme, kad mitas. kas šiais laikasi duos papildomų pinigėlių. Bet, mano nuostabai, mamytė jų gavo ne tik už spalį įvykusią, bet ir už ankstesnę operaciją bigsmile.gif Gal pravers kam info, ligoniukams pinigėliais nelyja...

Sveikatos 4u.gif
Atsakyti
nothing sweet,
man naujiena. Ar gali detaliau papasakoti? Kur tiksliau reikia kreiptis, kokiu dokumentu ten reikia ir t.t.
Atsakyti
kaip įdomiai smile.gif labai knieti sužinoti daugiau informacijos
Atsakyti
[quote=rasų lanka,2010 01 18, 15:59]

Skambinau šiandien onkologytei , pabėdavojau apie mamytės guziuką ant rankelės. Tai ji paramino mane sakydama, kad iš mano nupasakojimo - tai daugiau panašu į venos uždegimą,

Laba 4u.gif ,galvoju,kad tikrai tai gali buti venos uzdegimas,prisiminiau,kad ir man taip pat buvo nuo vaistuku leidimo.Dekit kopusto lapa nakciai sutepta medumi,labai palengves rankelei,sekmes wub.gif .
Atsakyti
QUOTE(tati @ 2010 01 18, 16:48)
nothing sweet,
man naujiena. Ar gali detaliau papasakoti? Kur tiksliau reikia kreiptis, kokiu dokumentu ten reikia ir t.t.

Kiek žinau, ankasčiau (prieš kokį trejetą metų) reikėdavo išrašus iš ligoninių, vaistų pirkimo už savo pinigus kvitų kopijas pristatyti seniūnijai. Jie pagal savo finansines galimybes ir ligonio pajamas gali skirti vienkartinę išmoką. Kartais - iki kelių šimtų lt....
Atsakyti
QUOTE(tati @ 2010 01 18, 16:48)
Ar gali detaliau papasakoti? Kur tiksliau reikia kreiptis, kokiu dokumentu ten reikia ir t.t.

QUOTE(labins @ 2010 01 18, 17:37)
kaip įdomiai smile.gif labai knieti sužinoti daugiau informacijos

Situacija tokia: pasirodo, pinigėlių galima prašyti ne tik už operacijas, bet ir už spinduliavimą, chemoterapiją ir netgi ne onko ligoniukams. Tiesa, pastaruoju metu, kadangi savivaldybėms trūksta pinigų, tenkinami prašymai tik už operacijas. Nors pvz močiutė metų gale dar gavo išmoką už spinduliavimą. Apie tokią galimybę ji sužinojo iš socialinės darbuotojos ir perdavė žinią mums. Mama kreipėsi į savo seniūnijos socialinę darbuotoją. Jai reikėjo pristatyti išrašą apie atliktą operaciją (tiesiog atšviesti iš kortelės epikrizę) ir parašyti prašymą. Viskas. Soc. darbuotoja šį prašymą ir išrašą pristato savivaldybei, kur svarstoma, ar tenkinti prašymą. Vienos išmokos dydis (už operaciją, spinduliavimą, chemo ir t.t.) - 300 Lt (kaip supratau, čia ne iki 300 Lt, o tiesiog tokia nustatyta suma). Anot soc. darbuotojos, svarstymai dėl išmokų vyksta apytiksliai kas 3 mėn ir pastarąjį kartą buvo patenkinti visi prašymai dėl operacijų. Kol kas žinau tiek, galėsiu dar detaliau pasiteirauti.

Manau, gerai paieškojus, tokią info galima būtų susirasti internete, tiesiog nelabai tokie dalykai skelbiami. Mes buvome labai nustebinti apie tai sužinoję... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nothing sweet @ 2010 01 18, 19:44)
Situacija tokia: pasirodo, pinigėlių galima prašyti ne tik už operacijas, bet ir už spinduliavimą, chemoterapiją ir netgi ne onko ligoniukams. Tiesa, pastaruoju metu, kadangi savivaldybėms trūksta pinigų, tenkinami prašymai tik už operacijas. Nors pvz močiutė metų gale dar gavo išmoką už spinduliavimą.

Manau, gerai paieškojus, tokią info galima būtų susirasti internete, tiesiog nelabai tokie dalykai skelbiami. Mes buvome labai nustebinti apie tai sužinoję... smile.gif

Laba diena, esame apie tai anksčiau kalbėję. Tai vienkartinė socialinė pašalpa, mokama 1 k. metuose, sunkiai susirgus ir kt. atvejais... Išmokos suma priklauso nuo savivaldybės. Maksimali gali būti iki 520 Lt.
Kreipiantis nuo gydymo turi būti praėję nedaugiau nei pusė metų...
Papildau:
Vidutinės pajamos vienam šeimos nariui neturi viršyti 700 Lt, o vienam gyvenančiam asmeniniui - neviršyti 875 Lt.

romantike, Shaiba kaunietė, šiuo metu gydosi Vilniuje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 18 sausio 2010 - 19:37