Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 22

QUOTE(Liutukeee @ 2010 01 15, 00:40)
O tai tas perrasymas ir vadinasi laikinuoju?O kaip del ligos istorijos?Mums sake,kad persiuncia per 2sav.Bet man asmeniskai nepersiunte per 2,laukiau tris,jau buvau nuvaziavusi i Panevezi ieskot.Buciau iskart paemus is Panevezio,bet neduoda.Tik kai per 2savaites neatsiunte i Vilniu,tada Vilniaus poliklinika isdave specialu prasyma,su kuriuo turejau kreiptis i Panevezio poliklinika.Bet kai kreipiausi-tai pasake,kad jau issiusta pries keleta dienu.Nezinau kokiu budu jie gabena,bet matyt pesti ar arkliu veza  blush2.gif ,kad taip ilgai.
O be ligos istorijos  g.gif ar seimos gydytoja imsis israsinet vaistus nuo saudimo ir visa kita.

Jei niekas nepasikeite, tai per metus nemokamai galima persirasyti du kartus. Mes abu su vyru pries pora menesiu persirasinejom. Man pasiule paciai persivezti kortele is savo senos poliklinikos, kad butu greiciau(as sirgau ir mane prieme persirasymo diena), tai ten jie dave tokia forma, susipildziau ir su ja vaziavau i savo sena poliklinika psiimti ligos istorijos. Mano vyras irgi i ta pacia istaiga persirasinejo, bet jam nepasiule paciam korteles pasiimt, tai jo ligos istorija po kazkiek laiko persisiunte patys, o per ta laika uzvede laikina kortele(jis irgi kaip tik sirgo). Man irgi buvo uzvede laikina kortele, kol per sekanti vizita atsiveziau jau savo senaja kortele. 4u.gif
Atsakyti
Aciu,mergaites! 4u.gif
Neseniai islipom is lovos su mazaja,nors atsibude jau seniai .Ilsesimes,gydysimes ir pacios,nes mazoji irgi koseja.Mamai skambinau,sake jau geriau jauciasi,maziau kosejo.Jau klause gydytojos ar neisleis namo blush2.gif ,taisake nebent pirmadieni.Kasdien krauja ima.Leido Neupogena leukocitu atstatymui,nes buvo tik apie 1.
Atsakyti
QUOTE(Pinacea @ 2010 01 15, 08:58)
Adis, man po operacijos zaizda po pirmo perrisimo shlapo. Pas mus yra toks daiktas, kaip Comfeel user posted image pleistrai. Anotacijos neskaiciau, bet man padejo kaipmat. Naudojami ir onkologijoj ir esant diabetinem zaizdom (zinau, nes uosvis naudoja).. Jie nera pigus.. bet ar Lt isvis yra, nezinau  g.gif

Liutukeeee, tau medalis uz kantrybe. Mano ko gero butu seniai sprogus  doh.gif  doh.gif

Manau Lietuvoje ju analogai butu mepitel ar mepilex tvarsciai.
Atsakyti
QUOTE(Liutukeee @ 2010 01 15, 11:14)
Aciu,mergaites! 4u.gif
Neseniai islipom is lovos su mazaja,nors atsibude jau seniai .Ilsesimes,gydysimes ir pacios,nes mazoji irgi koseja.Mamai skambinau,sake jau geriau jauciasi,maziau kosejo.Jau klause gydytojos ar neisleis namo  blush2.gif ,taisake nebent pirmadieni.Kasdien krauja ima.Leido Neupogena leukocitu atstatymui,nes buvo tik apie 1.

jau geriau tegu paguili ligonineje mamytė - ir jai bus saugiau, nes prie šono daktarai ir jums - pailsėsite. žiauru, bet, manau, išeitis nebloga sustiprėti visiems. laikykitės wub.gif
Atsakyti
Deja, deja, onkochirurgas ir dar viena gydytoja-chemoterapeutė Šiauliuose patvirtino mano gydančios gydytojos nurodymus ir patarimus. Peroksidas, kalio permanganatas ir žaizdos pakraščius patepti briliantine žaluma. Pleistrai ir kita šiuolaikinė tvarsliava skirta žaizdų ir pragulų gydymui gerina gijimą ir kraujotaką, todėl netinka. Turėdama laiko, pasiskaitysiu apie Jūsų nurodytus pleistrus. Ačiū.
(Ir labai prašau nesigąsdinkite, mano situacija - metastazės minštuose audiniuose - būdingos tik 5% sergančių krūtų vėžiu. Tad tikimybė, jog jums bus kažkas panašaus - labai maža smile.gif, be to, gydytoja sakė, jog tai viena iš palankiausių vietų - gyvybei didelio pavojaus nėra. smile.gif )
Liutukeee, didelį darbelį atlikai. Tik noriu priminti, kreipkis pati į gydytoją ir pasidaryk nuotrauką. Bijau, tau taip pat plaučių uždegimas, nepatinka man tie tavo šonų skausmai. Kažkada niekaip nenustatė plaučių uždegimo, vis tracheitas, tarcheitas. Važiavau troleibusu, šalia sėdėjęs vyras pradėjo barti, kad kuo grečiau eičiau į polikliniką: man plaučių uždegimas, sakėsi esąs plaučių gydytojas ir jam mano kosulys baisus pasirodė... Tai sekančią dieną ir nuėjau eilinį kartą dar į polikliniką. Taigi, po gero mėnesio kosėjimų padarė plaučių nuotrauką - labai stiprus plaučių uždegimas. Pusantro mėnesio gulėjau ligoninėje, buvau studentė, galvojau teks akademines imti...
Todėl, kol mamytė ligoninėje, susižiūrėk save. O tavo mama egoistė, neužpyk, kad taip rašau. Tik paguldė į ligoninę ir namo veržiasi, negi nemato, kiek rūpestėlių ir problemų tu turi ir viena iš tų rūpestėlių ji yra... Yra gera proga leisti tau pailsėti nors trupučiuką, ligoninėje priežiūra, pagaliau saugu, taip sunkiai ten pateko.
O kaip deklaracija, jog turėdamas siuntimą ligonis gali kreiptis į bet kurią gydymo įstaigą? Liutukeees istorija atrodytų neįtikėtina, bet, deja, lietuviška tikrovė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 15 sausio 2010 - 14:18
QUOTE(Liutukeee @ 2010 01 15, 01:17)

verysad.gif verysad.gif verysad.gif S I A U B A S... angel_sadangel.gif

Suprantu, kad sistema ne tobula, bet gi dar daug kas priklauso nuo zmoniu poziurio...
Mes karta su vyru buvome panasioj situacijoje kai manem, kad jam priesinfarktine bukle... Tai greituskeje neprieme jo... Nors mirk ant laiptu... doh.gif doh.gif doh.gif
Linkiu tokiose situacijose sutikt kuo daugiau ZMONIU, o ne pustusciu butybiu...
Atsakyti
Sveikutes , Mieliausios, 4u.gif
Turiu klausimuką. ax.gif Ar gali būti limfmazgis padidėjęs kokie 2 cm. aukščiau lenkimo vietos per alkūnę iš vidinės pusės - na, kur lenkiasi rankelė, kur leidžia į veną ? Ar padidėjęs limfazgis yra paslankus, ar toks nepajudinamas?
Mamytė buvo pas šeimos gydytoją. Kaip minėjau, po plaučių uždegimo gydymo atsirado toks guziukas minėtoj vietoj. Kadangi visa rankelė buvo mėlyna, nubadyta - tai pastebėjome tik dabar. Gydytoja sako, kad jokiu būdu nedėti jokių kompresų, kad nesistimuliuotu, jei kartais netyčia (tfu,tfu,tfu...) limfmazgis. Kiek vartau paveikslėlių - toj vietoj mazgų kaip ir nėra, bet gal gali kaip nors užsikišti ir susidaryti... g.gif Pirmadienį pabandysiu skambintis onkologytei. Mamytė sako, kad tai dėl vaistų praleidimo, bet aš nežinau, nežinau...

Liūtuke 4u.gif - na ir teko tau dienelė su mamyte... doh.gif Laikykis pati su dukriuku. Ir smagu skaityti, kad mamytė geriau jaučiasi... Pamatysi, kaip jai pagerės...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 15 sausio 2010 - 14:21
QUOTE(rasų lanka @ 2010 01 15, 15:11)
Turiu klausimuką.  ax.gif Ar gali būti limfmazgis padidėjęs kokie 2 cm. aukščiau lenkimo vietos per alkūnę iš vidinės pusės - na, kur lenkiasi rankelė, kur leidžia į veną ? Ar padidėjęs limfazgis yra paslankus, ar toks nepajudinamas?

Negeras limfmazgis būna kietas ir nepaslankus, kaip priklijuotas. Man po vaistų leidimo (po kateterių statymo) visuomet patinsta; kairės rankos labiau dilbis, o dešnėje - atsiranda guzas virš alkūnės, tik išorinėje pusėje. Pamasažuoju, per laiką išnykdavo tie patinimai.
Šiaip, šitoje vietoje virš alkūnės lenkimo linijos, virš kauliuko vidurinėje pusėje yra limfmazgių sankaupa, man taip masažistė sakė, nes tai ta vieta, kurią man ilgai skaudėjo prieš ligos nustatymą. Visiems gydžiusiems vis atrodė, jog epikondilitas, pradėjus chemoterapiją skausmai dingo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 15 sausio 2010 - 14:33
QUOTE(Liutukeee @ 2010 01 15, 12:14)
Mamai skambinau,sake jau geriau jauciasi,maziau kosejo.Jau klause gydytojos ar neisleis namo  blush2.gif ,taisake nebent pirmadieni.

Tegu tik pabuna, kiek laikys - tegu ir laiko. Pacios su mazaja issigydykite, sustiprekite. Issiaiskinkite, kokia ten pas jus ligele. Tyrimukus pasidarykite. Plauciu nuotraukyte. Psichologiskai atsigaukite. 4u.gif Naudokites proga, kol yra. Negali juk vienas zmogus viso vezimo patraukti. doh.gif
Dar kiek zinau, tai po plauciu uzdegimo (kai zmogus hospitalizuotas) sanatorija turetu priklausyti. Vaikams tai tikrai - del suaugusiu nesu tikra. Reiktu i ligoniu kasas pasiskambinti ar paklausti gydytojos, kuri mama gydo. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo shantal: 15 sausio 2010 - 14:35
QUOTE(adis @ 2010 01 15, 16:26)
Negeras limfmazgis būna  kietas ir nepaslankus, kaip priklijuotas. Man po vaistų leidimo (po kateterių statymo) visuomet patinsta; kairės rankos  labiau dilbis, o  dešnėje - atsiranda guzas virš alkūnės. Pamasažuoju, per laiką išnykdavo tie patinimai.

Ačiū, Adis. Dėl to klausiu, kad jis toks kaip koncentruotas , nelabai didelis - taip panašus į limfmazgį... Teks palaukti kitos savaitės...
Sveikatėlės tau. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2010 01 15, 15:11)
Turiu klausimuką.  ax.gif Ar gali būti limfmazgis padidėjęs kokie 2 cm.

Jei vaistukus leido buten toje vietoje, tai gal ir nuo to gali buti. Kai vaikus skiepija, tai salia durio vietos - ar tai kojyte ar rankyte - kartais guziukai iskyla.
Nezinau, ar geras palyginimas - bet kai i uzpakaliuka vaikams antibiotikus leidzia - tai irgi kartais tokie guzai susidaro doh.gif Tie vaistukai kazkaip neissivaiksto, net nezinau dul kokiu priezasciu. tai gal ir cia kazkas panasaus. g.gif
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2010 01 15, 15:35)
Ačiū, Adis. Dėl to klausiu, kad jis toks kaip koncentruotas , nelabai didelis - taip panašus į limfmazgį...

Labai nepergyvenk, jei ir limfmazgis, galėjo sureaguoti į venos uždegimą ar pažeidimą. Nes limfagyslės ir limfmazgiai yra išsidėstę šalia venų. Kai gerklę skauda, būna, kad kaklo limfmazgiai sureaguoja. Blogo limfmazgio kietumas ypatingas - jis kaip akmenukas...ir dar, jei tai negeri procesai, turėtų būti daugiau tokių darinėlių...kad ir pažastyje., be to, tikėtina kad operuotoje pusėje, o ne toje, kur vaistukus leido.
Atsakyti