Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 22

QUOTE(tati @ 2010 01 12, 01:23)
As turiu asmeninius telefonus tiek mane operavusio, tiek onkologijos gydytoju. Per plauka - buciau gauvis ir Santariskiu chemo. skyriaus vedejos asmenini telefona.

Vadinasi esi mielas, malonus, gero būdo, nereiklus žmogus. smile.gif Čia tau komplimentai.

O pakištukai reikalngi, kai skyriuje nėra pampersų ir nėra kam nupirkti: jie stebuklingai atasiranda. Dvivietei geresniai palatai. Gaunant paskyrimus į sanatorijas, operuojant - lengvesnei narkozei, masažuojant, lengvam ir geram masažui, nes kitaip dirbs kaip su pliauska. Žinoma nuo žmogaus priklauso, bet pakištukas labai masažuotojo rankas paminkština. Taip pat, kad galėtum nesiregistravęs pas gydytoją patekti... nes kitaip teks antrą kartą važiuoti, o kelionė kainuoja...vaistams, kurių nėra, nes limitai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 12 sausio 2010 - 00:40
Aciu, adis biggrin.gif Manau, kad nebuvau reiklus ligonis, o ir gydytojai pasitaike "sutampantys" su mano charakteriu, o ir jauni abu, su humoru smile.gif.
Turbut ir sekmes dalykas. Tik is tikruju susidaro ispudis, kad onkologijos institute situacija gana stipriai skiriasi nuo tos, kuria as maciau. Kiek teko vykti pas gydytojus, viskas budavo suderinama anksciu anksciausiai ta pacia diena telefonu, aisku, tekdavo prie kabineto palaukti ir valanda kita.
Pirma karta, kai vykau i Santariskes tai is viso kazkaip absurdiskai viskas buvo. Klaipedos gydytojai turejo man paskambinti ir pasakyti, kada suderetas laikas del mano apsilankymo Vilniuje. Del nesusikalbejimo gavosi taip, kad as 10 val ryto suzinojau, kad iki 16 val ta pacia diena turiu buti ten. Kol nuvaziavom, kol prisiparkavom, kol suradom vieta, buvo 15:30. Gydytoja prieme, siaip ne taip isprase, kad man skubos tvarka padarytu KT, veliau kitas gydytojas siek tiek papasakojo apie galima mano diagnoze, kol as geriau kontrasta pries tyrima.

"Pradedantiesiems" galima pasakyti tik tiek, kad lakstymo per skirtingus gydytojus, poliklinikas ir t.t. tikrai bus doh.gif Jau ta musu biurokratine sistema...
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2010 01 12, 01:32)
O pakištukai reikalngi, kai skyriuje nėra pampersų ir nėra kam nupirkti: jie stebuklingai atasiranda. Dvivietei geresniai palatai. Gaunant paskyrimus į sanatorijas, operuojant - lengvesnei narkozei, masažuojant, lengvam ir geram masažui, nes kitaip dirbs kaip su pliauska. Žinoma nuo žmogaus priklauso, bet pakištukas labai masažuotojo rankas paminkština. Taip pat, kad galėtum nesiregistravęs pas gydytoją patekti... nes kitaip teks antrą kartą važiuoti, o kelionė kainuoja...vaistams, kurių nėra, nes limitai.

O as ta sarasiuka galeciau dar ilgesni padaryti....Tiek poliklinikoje, tiek ligonineje, tiel slaugos namuose...Pradedant slaugutemis, baigiant skyriaus vedejomis...Ypac mums tai pasijuto, kai labai sunkiai sirgo vyro tevas (šešuras) - sepsis , meningitas, insultas(?) Žmogus garbaus amžiaus - tai mes taip visur ta ir pajutom - -kad pas mus pensininkai jau nurasyti, net nieks be pakistuku pirsto judinti nenori : "nenorekit, kad gyventu sulig saule", - visur girdejom ta pati...Vnž. sumoki - -padaro tyrima, nemoki - -nedaro...
Su mamyte irgi- eiles i onkologinius keli men., vėl ieškojom pažįstamų, kad greičiau, ir aišku ne už ačiū...ir t.t. ir t.t.
Tikrai mergaites, toms kurioms nereikejo moketi ir gavot pilnaverti gydyma, informaciją ir priežiūrą - -labai labai pasiseke wub.gif Dziaugiuosi uz jus wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo shantal: 12 sausio 2010 - 02:08
QUOTE(rasų lanka @ 2010 01 09, 23:30)
Jei taip mamytė jaustųsi, kaip jaučiasi šiandien ir toliau - palaimintas Dievulis ir palaiminti, ir jo malonės paliesti mes.... Bijau, ką nors ir prisišnekėti(tfu,tfu,tfu). Kol kas gyvenimas tęsiasi. Ir ačiū už tai....

Ačiū, dievuliuk, ačiū, ačiū, ačiū wub.gif wub.gif wub.gif

user posted image

Mergaitės, šaunuolėlės, geruolės, stipruolės.... Labai visas myliu, apkabinu, meldžiuosi...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo shantal: 12 sausio 2010 - 02:44
QUOTE(adis @ 2010 01 12, 00:35)
Laukiu stebuklo. smile.gif

user posted image

MYLIU TAVE

Svetuk, ar tavo daktarytė ne jaunutė, šviesiaplaukė, ... ? wub.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif
QUOTE(adis @ 2010 01 12, 01:32)

Na ir užvedėt temelę....

Savo asmeninės situacijos nekomentuosiu, bet papasakosiu, ką es girdėjusi klinikų koridoriuose.
Kalbasi du gydytojai:
- Nu tai kaip ten tas ponas XXX iš xx palatos laikosi?
- Normaliai. Kas ten gali būt blogai. Užvakar gavau, vakar ateinu - vėl į kamputį pasivadino, vėl įdėjo į kišenę...
- Nu jo, matosi, kad iš kišenių byra pinigai...

Kitas tikras atsitikimas. Moteiškė beskubėdama nususpirko kelis vokus ir susimaišius padavė gydytojui tučią. Susinervinusi ateina į gydytojo kabinetą, aiškina situaciją. O tas atidaro stalčių su n vokų ir sako: "Pasiimkite, kuris čia tas Jūsų?" doh.gif

Būtų juokinga, jei nebūtų graudu.
Sovietinis mąstymo palikimas - kad valdžia ir pinigai gali viską dar pas mus toks gyvas....O kaip kitaip - vaistų kompensuojamų nėra, o paskui iš kažkur ima ir atsiranda....Apie pampersus nekalbu. O sesutės kartais pajuokauja - "saldainių ir gėlių negeriu" (aš nesusimaišiau unsure.gif )
Bet situaciją dažnai sulygina liga: kelių klinikų onkologų artimieji serga ta pačia liga, vienas onkoginekologas jau a.a. Ir tada jau dažnai net aukščiausi, kvalifikuočiausi gydytojai bejėgiai.. verysad.gif
Atsakyti
vilniuje skyriaus vedeja neeme nieko, chemot. tai paeme su dviem nusliukais, bet kaip sakiau vistiek nebuvau as labai ja suzaveta, na gal kaip sake adis perdaug durnus klausimus uzdavinejau 4u.gif o Siauliuose gydytojai kuri i Vilniu siunte nieko nedavem bet viska ir paaiskino ir bendravo, mama tik iseinat padave saldainiu dezute, o ji sako kam jus taip, as jus taip nuskriaudziau (diagnoze pasake) o jus man dar saldainius nesat.Na Vilniuje daug pacientu, jos labiau apkrautos, tai tiesiog nespeja pacios matyt.

Del arbatu mama Balvociutes arbatas nusprende gerti, na jai padare viena kuria galima gerti ir chemo metu o kitas dvi tik po chemo.sako vistiek moteris ismano, nedarytu blogiau, baigusi tuos mokslus viska zino..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo renatuxaass: 12 sausio 2010 - 10:46
Labas 4u.gif na nesusilaikiau neisikisusi doh.gif kai susiduri su tokiomis ligomis viskas atrodo kitaip, as daug metu prasirgus autoimunine, tai visada atsidekodavau po visko, daug metu tapati daktaryte kai blogai ir kai gerai, tai ir santykiai geri ir telefonas ir vaistai ir visa kas geriausia . Buvau principinga ir jauna . Bet....susirgus onko, na labai sunkiai radom kalba iki.... mega_shok.gif Skubet reikejo su gydymu nes eiga buvo labai labai staigi, niekada neuzmirsiu pirmu pokalbiu, kalba ejo apie brangius vaistukus kurie kartu su hemo, mes apie juos jau zinojom patys, nes tikrai nebutu pasiules, ju kompensuoja labai mazai----limitas, vyras sako: as juos nupirksiu ( nebepamenu gal 7 tukst vienas leidimas o reikejo 6 kartu, doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif ), zinot koks daktaro ats buvo: o kam, jie brangiai kainuoja doh.gif Buvom ka tik pardave buta, tai tas vaistu nupirkimas buvo tikrai realus, vyras butu padares viska ir dar daugiau....gavau as tuos vaistus nemokamai, vokiukas su trim 0.Tuo momentu nebeegzistavo jokios normos tuo labiau principai, isnyko visas pasaulis, buvau as ir mano seima, tiesiog labai reikejo isgyventi.
Atsakyti
QUOTE(DONRA @ 2010 01 12, 11:09)
Labas 4u.gif na nesusilaikiau neisikisusi doh.gif kai susiduri su tokiomis ligomis viskas atrodo kitaip, as daug metu prasirgus autoimunine, tai visada atsidekodavau po visko, daug metu tapati daktaryte kai blogai ir kai gerai, tai ir santykiai geri ir telefonas ir vaistai ir visa kas geriausia . Buvau principinga ir jauna . Bet....susirgus onko, na labai sunkiai radom kalba iki.... mega_shok.gif Skubet reikejo su gydymu nes eiga buvo labai labai staigi, niekada neuzmirsiu pirmu pokalbiu, kalba ejo apie brangius vaistukus kurie kartu su hemo, mes apie juos jau zinojom patys, nes tikrai nebutu pasiules, ju kompensuoja labai mazai----limitas, vyras sako: as juos nupirksiu ( nebepamenu gal 7 tukst vienas leidimas o reikejo 6 kartu,  doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif ), zinot koks daktaro ats buvo: o kam, jie brangiai kainuoja doh.gif Buvom ka tik pardave buta, tai tas vaistu nupirkimas buvo tikrai realus, vyras butu padares viska ir dar daugiau....gavau as tuos vaistus nemokamai, vokiukas su trim 0.Tuo momentu nebeegzistavo jokios normos tuo labiau principai, isnyko visas pasaulis, buvau as ir mano seima, tiesiog labai reikejo isgyventi.

labai gerai jus suprantu, dabar mes jauciames lygiai taip pat, 4 stadija, uzdegiminis ir t.t.t, pacios gydytojos paziuri i kortele ir taip tarsi issigasta, mes patys ta suprantam, bet neprarandam vilties, bet tie daktarai nori is musu ta vilti atimti su tokiu abejingumu doh.gif
Atsakyti
Labas rytas
Nuo vakar pradėjau Reiki seansus pas kitą Reiki mokytoją.Susiradau jį atsitiktinai, tiksliau jis mane rado per Netlog.Vakar buvo pirmas seansas.Įspūdis labai stiprus.
Jis nesako, kad mane išgydis.Duoda prognozę net 80 proc. , bet viskas priklauso nuo mano darbo su savimi.
Kažkada dėl Reiki buvo labai karšta diskusija.Aš vistiek lieku prie to , nes prarasti tikrai neturiu ko.Į albumėlio forumą įdėsiu maldas, kad įsitikintumėte , kad tikrai neprasidedu su nešvariomis dvasiomis.Aišku tradicinė medicina lieka prioritetu.
Todėl kol kas noriu atsiriboti nuo ligos ir mąstyti kuo pozityviau.
Taigi kuriam laikui atsiribosiu nuo forumo.
Mergaitės linkiu jums sveikatos, vilties, tesaugo jus Dievas.

user posted image

Dėkoju visoms už draugystę.
Iki pasimatymo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo .GABIJA.: 12 sausio 2010 - 11:32
sveikatėlės ir styprybės jums visoms .
Atsakyti
Sėkmės, Gabija. Tai tavo pasirinkimas, kurį gerbiu.

user posted image

.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arune: 12 sausio 2010 - 12:11