Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 22

QUOTE(renatuxaass @ 2010 01 11, 21:46)
tai isvis net nezinau ka galvoti, vos ne  niekas jums nebepades doh.gif
o man taip sudetingha tai pasirinkti, ypac kai tokios skirtingos nuomones, vieni sako gerti kiti negerti, as apie tai juk nieko neismanau...

gali dar užeiti pas Ruolią pasitarti. Jis priiminėja nuo 12 val. onkologiniam I aukšte, bet reikia turėti ligos istoriją. O gal priimtų ir be istorijos, reiktų paklausti. Sužinotumėt dar vieną nuoonę, gal būtų lenviau apsispręsti. O kokia chemoterpeutės pavadė? (galima į az)
Atsakyti
renatuxaass, bet kada galėsit sugrįžti į Šiaulius gydytis. Visai neblogi čia gydytojai, ypač chemoterapeutai ir spinduliavimo aparatą modernų turi, eilės tikrai mažesnės nei Vilniuje. Kelionės į Vilnių nelabai pigios ir varginačios. Vietoje sugaištų chemoterapijai 3 val. sugaišit visą dieną. O dar jei bus neutropenijos, t. y. kraujo kritimas iki taip vadinamų 00, temperatūra: teks į Vilnių nieko nalaukian važiuoti ir ten gultis.
Geriausia gydytojus prakalbina pakištukai. smile.gif po jo gal duos savo asmeninį telefoną, nes gydymo metu problemų būna ir tenka skambinti ne vieną kartą. Jei nenorėsit kalbinti pakištukais vis vien paprašykit kontaktinio telefono, užsirašykit gydytojos darbo laiką, kad žinotumėte kada galit skambint.

Šiauliuose onkologiniame antrame aukšte yra socialinės darbuotojos kabinetas dirba nuo 8 iki 12. galima gauti literatūros ir ten pat galima susitarti psichologo konsultacijai. Jums visoms trims praverstų. smile.gif
Su papildais ir žolėmis gydymo metu geriau nejuokauti, nebent labai paprasti: žuvų taukai, vitaminas C ar vitaminų mišiniai (geriausia tai triovitas, kuriame nėra B gr. vitaminų, nors dabar gydytojai neturi nieko prieš juos). Išvardinti visi nekalti stiprinantys mišiniai su spanguolėmis, burokėliais riešutais ir pan. Kepenis valančią arbatą galit gerti praėjus po chemijos kokiai savaitei. Per pora likusių pilnai atsatysit. Kodėl nepatartina žolės chemijos metu? Nes gydoma stipriais vaistais, kurie veikai visus organus; širdį, virškinimo, šalinimo sistemas. Žolės nėra nekaltas dalykas, jos taip pat veikia šiuos organus, gali būti nepageidaujamos kryžminės reakcijos. Papildai (ypč dideli antioksidantų kiekiai žadina, stiprina imunitetą, tuo pačiu ir vėžines ląsteles, silpnina vaisto poveikį. Na ir kas, kad mama gerai jausis gydymo metu, bet to gydymo veiksmingumas bus tik dalinis. Čia toks gydymas, reikia pakentėti. Visos rimtesnės problemos sprendžiamos su gydančiu gydytoju. Ligonis ir gydytojas turi būti viena komanda, pageidautina rasti bendrą šneką tada ir bus rezultatas. O gydytoją aš puikiai suprantu, kai pradedat klasuinėti „į pievas“, apie vaistus, kurie Jums net nereikalingi ir netinka arba kaip stiprėti, dar net nenusilpus, gal to didelio silpnumo ir nebus, tai ir nieko neaiškina. Į konkrečius klausimus bus konkretūs atsakymai. Kai 101 ligonis to paties klausia, kaip stiprintis - pabosta jam aiškinti, nes vis vien ligos pardžioje jis nieko nesupranta. O chemoterapeutų pažiūra tokia, kad jei chemija neveikia, tai jokie ten liaudiški mirkalai ir makalai tikrai neveiks. Todėl, kad atstotumėt ir sako - viską, ką tik norit. Aišku pirmomis dienomis po chemijos reikėtų vengti sunkių patiekalų: kugelio, raugintų riebių kopūstų sriubos, žirnių košės ir pan. dalykų, vengti alkoholio. Reikėtų gerti daug skysčių ~ 2l vandens, jei nesigeria tai per šiaudelį gurkšnoti, lengvas švelnus maistas, jei nesivalgo, tai dažniau, kad ir mažiau. Pilna informacijso internete, ne tik forumuose.
Pradžiai, kad susigaudytum pasiskaityk:
Apie krūties vėžį
Šiaip pirmą katą susitikus su gydytoju reikėtų klausinėti, kokia gydymo taktika numatoma, ar planuojama operacija, spinduliavimas. Kokia chemoterapija bus taikoma, kiek jos planuojama, kaip dažnai. Užsirašyti vaistų pavadinimus, internete susirasti aprašus, susipažinti su šalutinais reiškiniais, jų jokiu būdu visų sau nepriaapišyti, o tik žinoti. Reiktų klausti kokiais atvejais kreiptsi nedelsiant į gydytoją, o jau stiprėjimai ir organizmo atstatymai tolimesniuose susitikimuose ir pokalbiuose, esant konkrečioms problemoms. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 11 sausio 2010 - 23:35
QUOTE(labins @ 2010 01 11, 23:21)
kaip kam. man labai padėjo. ypač Adis tekstukai. ir tavo SVETA. visų. daug naudingos info. žiauriai daug. ir įvairių požiūrių į tuos pačius dalykus. įvairių motyvų. Tai didelis lobis

Ne,as ne apie tai smile.gif Kai pradeda skaityti apie liga,ivedus per GOOGLE,apie prognozes,mokslininku straipsnius ir t.t. as atsimenu kai prisiskaitydavau tai panika buvo,uzmigti negalejau doh.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Kaip adis sveikatėlė?
Dėl to, kad reikia mokėti prakalbinti gydytojus, tai manau, kad vienas nuliukas jiems visiškai ne pinigėlis, taip, kad reikia duoti bent su dviem nuliais, bet ir tai ne visi prisimena, čia nuo gydytojo priklauso. Telefono numerį turėjau tik sesutės, kuri man lašindavo chemiją ir dabar turiu, o gydytoja per visas procedūras nei viena nedavė telefono. Aišku, kad teko skambintis ne kartą, teisingai adis pataria. Reikia telefono, nes visokių nutikimų gali būti. Taip pat manau, kad tikrai jau geriau procedūras priiminėti arčiau namų, juk vaistai visur vienodi.

Šiandien per Panoramą girdėjau apie kažkokį naują kompiuterinį tyrimą Vilniaus Onkologijos institute. Gal kas nors plačiau gali papasakoti apie jį, gal kas nors jau išbadėte? Kiek kainuoja ir ar be siuntimo kažin priima tyrimams žmones?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Patr: 11 sausio 2010 - 23:41
QUOTE(Patr @ 2010 01 12, 00:29)
Sveikos 4u.gif
Kaip adis sveikatėlė?

Laukiu stebuklo. smile.gif
Telefono numerį turėjau tik sesutės, kuri man lašindavo chemiją ir dabar turiu, o gydytoja per visas procedūras nei viena nedavė telefono

Kabineto telefoną tikrai duos.

patr, su vienu 0 nuėjęs į parduotuvę kefyro gali nusipirkti. Kad nepamirštų - pastoviai priminti. smile.gif Norit dėmesio, padrąsinimų, daktaro papildomo laiko, pokalbių kaip su bičiuliu - pirkit gydytojo laiką...Kitaip tik dalykiški taip arba ne. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 11 sausio 2010 - 23:43
biggrin.gif Tai pasirodo aš tik kefyro eidavau pirkti kiekvieną kartą, ir todėl taip man gavosi...sesutei tai kiekvienas lašinimas 20Lt į vaistukų krepšį, taip įpratę, tai tada nors pabėgioja.

Oi, vėlu jau, labanaktukas
Atsakyti
Man baisu skaityti apie tuos "pakistukus" blink.gif Niekam nieko nedaviau, ne vienoje ligonineje, nebent atsisveikinant sesutems koki skanumyna bendrai "padovanojom" su MB. Man net baisu pagalvoti, kiek bendroje sumoje susidarytu is visu tu "pakistuku", jei kiekvienai sesutei ir daktareliui duotum.
Gal man "pasiseke" del to, kad mano atvejis ir liga nera eiline, padariniai irgi reikalaujantys didesnio demesio - is visu gydytoju sulaukdavau daugiau ar maziau demesio.
Gal onkologiniam institute didele dalis gydytoju tokie? Visus, kiek maciau paciose Santariskiu klinikose atrode neblogai sukalbami, paaiskinantys, kai gauna konkretu klausima.

P.S. Labai gerai atsimenu vienanutikima su viena sesute Santariskese. Moteris buvo aguldyta chemoterapijai sulasinti, turejo trukti 3 paras berods. Ta para dirbo labai nemaloni, net grubi, sesute. Moteriske, nenoredama, kad lasinimas uztruktu ilgiau, nei ji planavo, vis prase jos paskubeti, idejo kazkiek pinigu. Kaip manot, ar pasikeite kas nors? Nieko, visiskai. Sesute ta moteri aptarnavo visiskai ne kitaip, nei mane.
Atsakyti
Oj,mergaites,paskaitau ir jau kelinta karta pasidziaugiu,kokia gera mano GYDYTOJA,tikrai is dydziosios raides wub.gif Ir visas Klaipedos onkohematologinis skyrius thumbup.gif wub.gif Neima jokiu pakistuku schmoll.gif O gydymas ir bendravimas su pacientais tikrai auksciausio lygio.Nunesiau kai ejau TA gydytuojai tikrai simboliska dovanele,tikrai tik su vienu 0,nes bijojau pirkti brangesne,o kaip norejau pasveikinti su sventem wub.gif Tai kaip visada nelabai norejo imti,nors ir sakiau kad cia is visos sirdies,nes net nezinau kaip jai uz viska atsidekuoti wub.gif Pasake:Aciu,bet tikrai nereikejo...Lenkiu galva pries tokia medicina

Nors pries tai man daryta operacija apsijejo labai brangiai,gydytojas ir buvo aukstos kvalifikacijos,bet tiesiai svesiai pasake kaina-700 unsure.gif
Bet dabar labai gailiosi del to,tada visi buvo soke,ir buvom pasiryze ne tokius pinigus moketi,ypac mano tevai unsure.gif

As ir Kaune kai menesi mane svitino,niekam nieko nemokejau,nu man gal vel pasiseke,bet buvo superine radiologe,o sesutes tai wub.gif Tiesa sakant bandziau sesutiems sumoketi,kad laika penktadieni anksciau paskirtu,tai arba as nemoku duoti blush2.gif ,bet net supyko,nepaeme unsure.gif Paskutini diena tai atsidekojau ,bet tik saldainiai,kava ir geles.Ir visi,ir gydytoja,ir sesutes nuosirdziai linkejo viso geriausio wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 12 sausio 2010 - 00:18
Mergaitės aš kalbu apie išskiritnį dėmesį: bendravimą po valandą, ypatingas šypsenas,drąsinimus ir glostymus, asmeninius telefonus, skambučius po darbo ir savaitgaliais. smile.gif Iš manęs neima: smile.gif kaip ir iš Jūsų. Saldainių dėžutės: nevertinamas dalykas. Ypač, kai sesutė serga diabetu arba vyno butelis, kad ir brangiausias, nes gydytojas abstinentas.
Atsakyti
Mano tetis skaiciavo, kiek mama gydymui pakistukams atidave... jis dar net neviska zinojo - ir suskaiciavom, kad nuo kovo iki spalio galo (tik tiek verysad.gif ) pakistuku suma susidare beveik 3000 lt... doh.gif doh.gif Pasirodo pinigas nevisagalis - mama negailejo, nes gerai uzdirbo... tikejo pinigo galia. Bet ar pinigas gydytoja "protingesni" ir "zmogiskesni" padaro g.gif g.gif abejotina..
Dziaugiuosi be galo, kad gyvenu kitoj sali su kita sistema.. nemokeciau pakistuku davineti... schmoll.gif
Atsakyti
As turiu asmeninius telefonus tiek mane operavusio, tiek onkologijos gydytoju. Per plauka - buciau gauvis ir Santariskiu chemo. skyriaus vedejos asmenini telefona. Tiesa, mama bande duoti nemaza sumele vienam is pagr. mane operavusiu gydytoju, bet jis pasake, kad mums tu pinigu reikes labiau, nei jam. Labai malonus gydytojas rolleyes.gif

Apskritai, kuo maziau bus duodanciu, tuo maziau bus reikalaujanciu, kaip Sveta K. atveju. Ir nesmagu man skaityti apie skatinima duoti gydytojui pakistuka. Juk susirges zmogus ir taip netenka daug pajamu, kai kuriais atvejais ir visu, kur dar keliones, ypac jei tenka vaziuoti i kita miesta, vaistai, priedai, geresnis maistas ir t.t.
Man net baisu pagalvoti, kiek mano atveju butu iseje pinigu pakistukams, jei jie butu duodami panasiai, kaip Pinacea atveju, kur gavosi vidutiniskai po 400 - 500 lt/men. Vien gulint ligonineje gautusi apie 1200-1500 ll + sudetinga operacija su 4-5 gydytojais. Isivaizduokit, jei gulint 3 men ligonineje duotum po 20 lt i nauja pamaina ateinanciai sesutei, tai kiek gautusi? Sesute dirba po para, dirba ne po viena doh.gif Nenoriu net skaiciuoti biggrin.gif

P.S. Buvo klausimas del biuletenio imones savininkui. Bent anksciau buvo taip, kad individualios imones savininkas negaudavo jokiu pajamu, kol sirgdavo. Reiketu tikrai pasidometi - galima i SoDra paskambinti 8 700 70080. Tik pirma reikia tiksliai issiaiskinti, kokio tipo imone ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tati: 12 sausio 2010 - 00:35
QUOTE(adis @ 2010 01 12, 02:18)
Mergaitės aš kalbu apie išskiritnį dėmesį: bendravimą po valandą, ypatingas šypsenas,drąsinimus ir glostymus, asmeninius telefonus, skambučius po darbo ir savaitgaliais. smile.gif Iš manęs neima:  smile.gif kaip ir iš Jūsų. Saldainių dėžutės: nevertinamas dalykas. Ypač, kai sesutė serga diabetu arba vyno butelis, kad ir brangiausias, nes gydytojas abstinentas.

adis,tu tai tikrai zinai kokiu buna gydytoju. smile.gif Ir as zinojau,kai mama sirgo,vaikai unsure.gif Bet mano gydytoja tai ir bendravimas,nu gal ne po valanda,bet po pusvalandi tai tikrai,ir glostymas,ir drasinimas,ir tel.numeris (tik as tokia kad bijojau skambinti visada kad netrukdyti doh.gif bet cia mano problemos) Ir viskas,taip sakant,nemokamai,is visos sirdies,kaip ir turi buti wub.gif
Prisipazinkime,kad tokiu gydytoju tikrai nedaug musu Lietuveleje verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 12 sausio 2010 - 00:31