Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 22

QUOTE(saulėlydis* @ 2010 01 10, 22:08)
Labas vakaras, mums Balvočiūtė kaip tik labiau rekomendavo žoleles tarpuose tarp chemo gerti g.gif Taip ir darėm ir dabar tęsiam.

o koks jums vezys ir stadija? cia gal atsizvelgiant i tai jums skyre,gal jsuu situacija geresne

pala o tai chemija lasina viena diena ar ne? tai jus ir nevartojat tik ta diena, o veliau iskart vel geriat?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo renatuxaass: 10 sausio 2010 - 23:13
Si vakara ir man vyniukas geriausias thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(renatuxaass @ 2010 01 11, 01:04)
o koks jums vezys ir stadija? cia gal atsizvelgiant i tai jums skyre,gal jsuu situacija geresne

Renatuxaass 4u.gif As suprantu jusu dabar busena:sokas,baime,nezinomybe...Bet pasistenkite tikrai nesiblaskyti labai dabar,palaukti,pakalbeti su gydytuoja,uzduoti jai visus klausimus,kurie jums rupi,jeigu turite laiko ir noro-paskaityti musu temos nuo 1s,labai daug naudingos informacijos.Saulelydzio vyrui buvo leukemija,jos pilnas pavadinimas ir klasifikacija jums tikrai nieko nepasakys,taip pat niekas jums nepasakys kuris vezys "geresnis",visi jie ,deja "blogi" ir cia musu temoje yra tokiu situaciju,ojejej... verysad.gif

Ir chemija buna lasina ir viena diena,ir dvi,ir trys,ir savaite,priklauso nuo gydymo shemos.Pamatysite,praeis koks menuo ir suprasyte apie liga,gydyma ir t.t viska 4u.gif

Del tu papyldu ,zoleliu ir t.t.-paklauskyte gydytuojo.Man mano pasake kad nieko gydymo metu negalima kategoriskai vartuoti ir as jai patikejau ir nieko negeriau.Kiekvienas atvejis labai individualus.

Donra ,gerai kad nuotaika faina wub.gif

QUOTE(DONRA @ 2010 01 11, 01:18)
Si vakara ir man vyniukas geriausias thumbup.gif

thumbup.gif Man jis ir geriausias rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 10 sausio 2010 - 23:34
QUOTE(bbg23 @ 2010 01 11, 00:03)
Idomu, kaip Liutukees mamai sekasi..
Laikau kumscius.. tikiuosi viskas susitvarkys..tikiuosi nuveze i ligonine..

Kadangi nieko nerašo, situacija kažkaip išsisprendė. Tikėkimės, kad pasipasakos, ir tai nebus taip baisu, kaip buvo...

Atsakyti
QUOTE(renatuxaass @ 2010 01 11, 00:04)

pala o tai chemija lasina viena diena ar ne? tai jus ir nevartojat tik ta diena, o veliau iskart vel geriat?

Labas rytas, matau SVETA jau atsakė mirksiukas.gif O aš galiu tik patvirtinti. Nesiblaškykite taip. Su laiku viskas susigulės. Nereikia pulti į kraštutinumus. Pirmiausia pasitikėkite gydytojais ir neskubėkite imtis saviveiklos.

Kiekvienas žmogus turi savo istoriją. Kiekvienas atvejas individualus.
Sėkmės ir ramybės Jums
Atsakyti
Laba diena, Mergaites,
Dar karta dekoju visoms uz palaikyma 4u.gif
Laukiu ryt - ryt tas tyrimas, keliantis tiek nerimo... Tikiuosi, kad mamytei viskas bus gerai. 4u.gif
Geros Jums dieneles, puikios nuotaikos ir vejam blogas mintis salin
Atsakyti
paskaitykite

http://www.balsas.lt...rinkimo-metodas

ir

http://www.balsas.lt...istoms-kepenims
Papildyta:
QUOTE(bbg23 @ 2010 01 10, 23:03)
Siaip idomia tema uzvedete, kad dauguma zmogiuku, kurie isgijo, pabego is forumo..

gal jie gyvena kitomi mintimis, daugiau laiko skiria kitiems reikalams. gal ateina tyliai, paskaito, sekas, kaip kam, bet nenori savo pasiekimais džiaugtis, kad kitų neliūdinti. visokių gi nuomonių yra.
Papildyta:
QUOTE(renatuxaass @ 2010 01 10, 23:04)

aš čia tokia pat naujokė, kaip ir tu. tad iš savo patirties sakau: paskaityk kelias senesnes onko temeles, ten tiek info. tuo pačiu klausimu galima rasti kelias nuomones, labai pravartu. aš taip ir padariau. net susikonspektavau kai ką. ir dabar vis priduria po info gabaliuką. gal prisireiks, o gal ne.

Atsakyti
pradzioje taip ir dariau, bandziau konspektuotis, na ka randu, kokius papildus ir t.t.t, bet galiausiai pririnkau toki nemaza sarasiuka taigi vel pasimeciau ir vel viskas nuo pradziu.info tiek daug,vieni sako gerti chemo metu papildus, kitiems sako tikrai ne, o gydytojai nelabai isvis ka sako, kai uzklausiau sako gyvenkit kaip gyvenot doh.gif
sedziu prie to intiko kelinta naktis, ieskau tu pozityviu istoriju su laiminga pabaiga,bet jei surandu viena su gera pabaiga, tai beieskant dar randu 5 su bloga... mama kelinta naktis kai suzinojo nuo tada neuzmiega, nuo to streso jau visai pakriko nervai, atrodo jau ir plaucius skauda ir skrandi ir t.t.t
siandien sutikom labai gera moteri prie chemoterapeutes duru, ji gydosi jau 5 metus,ji ja kazkaip ikvepe nuramino, mate kad jai labai prastai su nervais, dar paprase jos tel nr.dekoju jai labai, tikiuos nors sia nakti ji uzmigs.
Atsakyti
dar patrukdysiu jus biskeli, o dabar ji gali tvarkytis kazkoki nedarbinuma ar kazka? ar tiesiog kol daro chemo pasiimti bileteni?pas ka kreiptis ar pas seimos daktare ar kur?
Atsakyti
renatuxaass , Santaruose yra labai faina dietologė (ji sėdi 6 a. netoli sesučių posto), užeik (su ligos istorija) pas ją, pasikalbėkite.

su savo konspektuku pas ją užsuk. tada kažką išbraukysi, šalia kažko padėsi pliusiuką. būtinai pasitark su dydytoju, ką jis sako dėl vienų ar kitų dalykų.
sėkmės
Papildyta:
žinau kelias moteris, kurios po chemijų ateina į darbą. aišku, jos klientų neaptarnauja...
Atsakyti
QUOTE(renatuxaass @ 2010 01 11, 21:39)
pradzioje taip ir dariau, bandziau konspektuotis, na ka randu, kokius papildus ir t.t.t, bet galiausiai pririnkau toki nemaza sarasiuka taigi vel pasimeciau ir vel viskas nuo pradziu.info tiek daug,vieni sako gerti chemo metu papildus, kitiems sako tikrai ne, o gydytojai nelabai isvis ka sako, kai uzklausiau sako gyvenkit kaip gyvenot doh.gif
sedziu prie to intiko kelinta naktis, ieskau tu pozityviu istoriju su laiminga pabaiga,bet jei surandu viena su gera pabaiga, tai beieskant dar randu 5 su bloga... mama kelinta naktis kai suzinojo nuo tada neuzmiega, nuo to streso jau visai pakriko nervai, atrodo jau ir plaucius skauda ir skrandi ir t.t.t
siandien sutikom labai gera moteri prie chemoterapeutes duru, ji gydosi jau 5 metus,ji ja kazkaip ikvepe nuramino, mate kad jai labai prastai su nervais, dar paprase jos tel nr.dekoju jai labai, tikiuos nors sia nakti ji uzmigs.

Maziau jeskojimu internete 4u.gif Nieko gero is to tikrai nebus,tik daugiau baimes,kai perskaitai pvz."isgyvenumas 5 metu 50 %" ,arba dar blogiau.Gydykites ramiai,kai kils kokia problema-spresite,paklausite cia,mes pasistengsime padeti ir atsakyti.Jeigu gydytuoja siulo gyventi paprastai,tai ir gyvenkite 4u.gif Niekas nezino ir niekas nepasakys,kaip geriau,gerti papildus,zoleles ar negerti.AS negeriau,ir dazniausiai rekomenduojama negerti chemijos metu nieko.Gerti butinai daug vandens,maziausiai 2 l per diena,jeigu isopes gleivines burnoje-skalauti,jeigu skaudes zarnynas,ar bus problemu su viduriais-sakyti gydytuojai,israsys vaistu,nuo pykinimo tikriausiai jau israse,jeigu mamyte nesusitvarko su nervais,jeigu labai blogai jai,reikia prasyti raminanciuju butinai.
O istoriju su gera pabaiga yra daug,reikia tiketi kad mama,jeigu ir nepasveiks (bukime realistais) bet gyvens dar ilgai ir laimingai.

Del biuletenio,tai man nereikejo-nezinau g.gif Nes buvau vaiko prieziuros atostogose,iskart tvarkiau neigaluma.Turite pagalvoti,kaip mamai geriau,ar dirbti veliau jeigu bus jegu,ar tvarkyti neigaluma (pradzioje metams duoda),bet kiek girdejau pradzioje ima biuleteni kiek istatymas laiko leidzia,veliau jau sprendzia,ka toliau daryti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 11 sausio 2010 - 20:27
QUOTE(SVETA K. @ 2010 01 11, 20:20)
Maziau jeskojimu internete  4u.gif Nieko gero is to tikrai nebus,tik daugiau baimes,kai perskaitai pvz."isgyvenumas 5 metu 50 %" ,arba dar blogiau.Gydykites ramiai,kai kils kokia problema-spresite,paklausite cia,mes pasistengsime padeti ir atsakyti.Jeigu gydytuoja siulo gyventi paprastai,tai ir gyvenkite 4u.gif Niekas nezino ir niekas nepasakys,kaip geriau,gerti papildus,zoleles ar negerti.AS negeriau,ir dazniausiai rekomenduojama negerti chemijos metu nieko.Gerti butinai daug vandens,maziausiai 2 l per diena,jeigu isopes gleivines burnoje-skalauti,jeigu skaudes zarnynas,ar bus problemu su viduriais-sakyti gydytuojai,israsys vaistu,nuo pykinimo tikriausiai jau israse,jeigu mamyte nesusitvarko su nervais,jeigu labai blogai jai,reikia prasyti raminanciuju butinai.
O istoriju su gera pabaiga yra daug,reikia tiketi kad mama,jeigu ir nepasveiks (bukime realistais) bet gyvens dar ilgai ir laimingai.

Del biuletenio,tai man nereikejo-nezinau g.gif Nes buvau vaiko prieziuros atostogose,iskart tvarkiau neigaluma.Turite pagalvoti,kaip mamai geriau,ar dirbti veliau jeigu bus jegu,ar tvarkyti neigaluma (pradzioje metams duoda),bet kiek girdejau pradzioje ima biuleteni kiek istatymas laiko leidzia,veliau jau sprendzia,ka toliau daryti.

matai tu sakai kad dazniausia nerekomenduojama nieko gerti chemijos metu, vadinasi tau kazkas rekomendavo kazkokie gydotojai, o mums musiske nieko nesake, sako galit gerti kazka ka norit pasirinkit, nu nelabai mes susisnekam su ja, ji sako nebukit tokie smukmeniski kai to paklausiau doh.gif
mes ir netikime kad pasveiks, norime tik to kad dar gyventu ilgai, nes prognozes tai labai mazos

na ji skaitosi imones savininke, bet tuo paciu viena toje imoneje ir dirba, dabar ji jau nebenori niekod daryti, nori ja uzdaryti, bet sako ar imones savininke gali pasimti bileteni?

o jei tvarkai neigaluma, tai cia kuria grupe gali skirti?
Atsakyti