Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 22

QUOTE(rasų lanka @ 2010 01 09, 22:30)
Kadangi gydytoja išrašydavo chemijos vaistukus į receptų knygutę ir eidavau jų nupirkti (tiksliau pasiimti, nes kompensavo) į klinikos vaistinę, tai esu užmetusi akį ir paskaičiavusi. Tik negaliu prisiminti,  ar kai lašino Taksoterą(Docetakselį) , ar kai lašinoTaksolį+Gemzarą? g.gif  Tai mamytei vienas lašinimas su leukocitus atstatančiais vaistukais kainuodavo apie 7 tukst. lt.  Taigi - seansai šeši. Galima ir paskaičiuoti. Sumelės solidžios. Bet prieš Herceptiną (kam raikia jo) - tai centai.
Mano mamytės neoperavo - pasakė, kad mts. stubure, pažasties limfmazdyje - per vėlu... verysad.gif Taigi jai kliuvo chemoterapija (14), nes pirmos nedavė rezultatų. Ir švitinimai, švitinimai, švitinimai - krūties, pažasties, stuburo....
Jei taip mamytė jaustųsi, kaip jaučiasi šiandien ir toliau - palaimintas Dievulis ir palaiminti, ir jo malonės paliesti mes.... Bijau, ką nors ir prisišnekėti(tfu,tfu,tfu). Kol kas gyvenimas tęsiasi. Ir ačiū už tai....

o tai kiek daba mum reikes moketi? na jai irgi i kompensuojama irase? kiek tai kainuos? cia 7 tukst. be kompensavimo?

o kiek tada herceptinas?

Papildyta:
as labai noreciau suzinoti is tu kas gere kates nagus, mum jau pirmad. chemoterap.darys, bet labai bijau kad mamai nuo jos blogau bus labai, nes jos imunitetas labai nusilpes, ji visa menesi, nes nezinojo dar diagnozes, ir kol dare kitus tyrimus antibijotiku buvo israsius gydytoja, tai dabar labai nusilpus nuo ju, tai jei rytoj nuperku tuos kates nagus jei rytoj dar isgeriam diena pries chemo. blogiau nebus?
Atsakyti
QUOTE(Jorky @ 2010 01 10, 00:28)
lenda niurios mintys i galva, ar tai ne mts  i  kaulus  g.gif

Gal zinote ar si sie skausmai gali buti panasus i mts ? koks gydymas skiriamas tokiu atveju ir kokios prognozes ?

Sveikute, Jorky 4u.gif Puikiai tave atsimenu. Taip ir maniau, jei nesirodai - gerai jaučiatės...
Kaip suprantu - atsakymo dar neturit. Tikėkitės, kad tai ne mts. Nugaros skausmų gali bųti dėl įvairių priežasčių...
Deja, mano mamytei nuotrauka parodė mts. Juosmens srytyje - stubure. Buvo nežmoniški skausmai, bet kai gulėdavo ramiai - nieko neskaudėdavo, vos pasijudindavo...........Mes nugarytę prieš diagnozę ir gydėme masažais , šildymais ir mankštomis...Uj... Leido nuo skausmo Tramadolį - nepadėjo, tik blogiau buvo. Bet kai atrado ligelę, po chemijų ir švitinimų, mamytė nėra gėrusi vaistukų nuo nugaros ar kulšies skausmo - vos ne su pirmąja chemijos doze skausmas liovėsi... Mums reikia lazdutės, su kuria mamytė sunkiai susidraugavo, o dabar jaučiasi puikiai ir dažnai ją net pamiršta. Taip pat lašiname vaistukus mts. kauliukams.

Papildyta:
QUOTE(renatuxaass @ 2010 01 10, 00:43)
o tai kiek daba mum reikes moketi? na jai irgi i kompensuojama irase? kiek tai kainuos? cia 7 tukst. be kompensavimo?

Nesigąsdink. Jei kompensuojami - tai kompensuojami. Aš ir rašiau, kad nueinu ir pasiimu vaistukus. ax.gif Gali reikti primokėti keletą litų už papildomus vaistukus, gal kartais dabar reikia ir lašinimo sistemą nusipirkti? Aš kalbėjau apie metų senumo įvykius. Kadangi, dabar sunki ekonominė padėtis, gali būti pasikeitimų, bet cheminiai vaistukai tikrai bus kompensuojami...
Atsakyti
tikrai isgasdinot, po to perskaicius geriau supratau 4u.gif gal galit dar paaiskinti man ka reiskia tie G1, G2...her2, mane nervuoja akd tie daktarai nieko nesako doh.gif
Atsakyti
QUOTE(renatuxaass @ 2010 01 10, 00:57)
tikrai isgasdinot, po to perskaicius geriau supratau 4u.gif gal galit dar paaiskinti man ka reiskia tie G1, G2...her2, mane nervuoja akd tie daktarai nieko nesako doh.gif

Daktarai nieko ir nesakys. Reikia pačiam klausti - visko, kas tik neaišku. Susirašai sekančiam kartui klausimus ir klausi. Tada atsako.
Kadangi mums nebuvo užrašyta tų G, tai aš nelabai ir gilinausi, todėl bijau neteisingai parašyti. Apie tai Adis labai gerai žino. Kažkada labai smulkiai apie tai kalbėjo mergaitės, bet tos temelės nebeatseksiu. O tavo mamytei yra jis užrašytas?
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2010 01 09, 23:04)
Daktarai nieko ir nesakys. Reikia pačiam klausti - visko, kas tik neaišku. Susirašai sekančiam kartui klausimus ir klausi. Tada atsako.
Kadangi mums nebuvo užrašyta tų G, tai aš nelabai ir gilinausi, todėl bijau neteisingai parašyti. Apie tai Adis labai gerai žino. Kažkada labai smulkiai apie tai kalbėjo mergaitės, bet tos temelės nebeatseksiu. O tavo mamytei yra jis užrašytas?

mama isvis nieko nesako tik graudinasi, buvom vakar santariskese, mes is Siauliu is ten siunte i vilniu parasyta buvo 3 stadija, ten nuvaziavom su mama i kabineta nejau, o mama nieko nesake, tik dabar suzinojau is seses kad ten nustate jau 4 stadija, tikrino plaucius, man ji sake kad prie plauciu dar nepriejo, bet dabar galvoju kad gal tik man taip sake...
mums toje komisijoje sako turbtu jum bus patogiau Siauliuose vaistai tai tie patys, tai parase i Siaulius siuntima, bet kai gryzom sese sako Vilniuj geriau ( turi negera pavyzdi Siauliuose, tai tuo motyvuodama), tai dabar laukaim pirmad vaziuosim vel i Vilniu ir sakysiu norim Vilniuj gydytis, tik kazi ka daba atvaziavus sakyt ir pas ka eiti reiks, kazin ar priims doh.gif o jos jokiu dokumentu as nemaciau pati, eisiu pirmad isklausient pacios daktares.
Atsakyti
Dekui Rasu lanka uz palaikyma 4u.gif
O sakyk, kokius tavo mamytei vaistukus skye nuo mts ? ir ar nereikejo dar karta kartoti chemoterapijos kurso ?
Mano mamyte labai panikuoja. Nes ji jau prisiklause, kad jei mts i kaulus reiskia jau galas neuzilgo verysad.gif
Tyrima mamytei daryt antradieni - uzrase skubos tvarka - tas nedziugina...
Atsakyti
QUOTE(renatuxaass @ 2010 01 10, 01:13)
mama isvis nieko nesako tik graudinasi, buvom vakar santariskese, mes is Siauliu is ten siunte i vilniu parasyta buvo 3 stadija, ten nuvaziavom su mama i kabineta nejau, o mama nieko nesake, tik dabar suzinojau is seses kad ten nustate jau 4 stadija, tikrino plaucius, man ji sake kad prie plauciu dar nepriejo, bet dabar galvoju kad gal tik man taip sake...
mums toje komisijoje sako turbtu jum bus patogiau Siauliuose vaistai tai tie patys, tai parase i Siaulius siuntima, bet kai gryzom sese sako Vilniuj geriau ( turi negera pavyzdi Siauliuose, tai tuo motyvuodama), tai dabar laukaim pirmad vaziuosim vel i Vilniu ir sakysiu norim Vilniuj gydytis, tik kazi ka daba atvaziavus sakyt ir pas ka eiti reiks, kazin ar priims doh.gif o jos jokiu dokumentu as nemaciau pati, eisiu pirmad isklausient pacios daktares.

Taigi, visada geriau kam nors būti su mamyte. Nes tu gali girdėti tai, ko gali ji neišgirsti. Žinodama viską apie mamytę, galėsi jai daugiau padėti ir nereiks galvoti, ką ji slepia ar neslepia. Galėsit atviriau pasikalbėti, kokią taktiką toliau priimti, kaip elgtis. Atkristų daug bendravimo klausimų.... Aš visada einu kartu į kabinetą. Mes gydomės Šiauliuose. smile.gif Iki šiol niekuo negalim skųstis. O blogų pavyzdžių gali kiekvienoj ligoninėj būti. Tas pats gydytojas vienam gali labai patikti, o kitas išvis negali rasti bendros kalbos... Kas čia žino, kur geriau. Aišku, centruose ir aparatūra, na, gal sąlygos, reikiamai ligelei personalas geresnis.... Bet vaistai leidžiami visur vienodi....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 09 sausio 2010 - 23:40
Skaitau Jusu silta temele ir asaros rieda. Sveikateles kuo stipriausios jusu artimiesiems, stiprybes jums pacioms, vilties ir Dievo palaimos..palaidojau mama, mire nuo kiausidziu vezio baisiose kanciose ir skausmuose, kovojom kartu 2 metus, bet deja..
Atsakyti
Veziniu susirgimu klasifikacija cia surasyta pakankamai issamiai, kam idomu, kas tas G1, G2 ir t.t.

Sveikatos, mergaites!!!

Atsakyti
QUOTE(MayBee @ 2010 01 09, 23:30)
Skaitau Jusu silta temele ir asaros rieda. Sveikateles kuo stipriausios jusu artimiesiems, stiprybes jums pacioms, vilties ir Dievo palaimos..palaidojau mama, mire nuo kiausidziu vezio baisiose kanciose ir skausmuose, kovojom kartu 2 metus, bet deja..

Nuosirdi uzuojauta... apkabinu ...
Atsakyti
QUOTE(Jorky @ 2010 01 10, 01:17)
Dekui Rasu lanka uz palaikyma  4u.gif
O sakyk, kokius tavo mamytei vaistukus skye nuo mts ? ir ar nereikejo dar karta kartoti chemoterapijos kurso ?
Mano mamyte labai panikuoja. Nes ji jau prisiklause, kad jei mts i kaulus reiskia jau galas neuzilgo  verysad.gif
Tyrima mamytei daryt antradieni - uzrase skubos tvarka - tas nedziugina...

Nuo mts kauliukuose yra vaistukai labai brangūs. Nuo 2005 metų nebekompensuojami. Taigi, mes pirkomės už savo pinigėlius. O šiaip klinika tik chemiją paskyrė papildomai ir apšvitino tas vietas stubure. Gali būti skiriamas tik švitinimas. Bet kaip minėjau , pagerėjimas ryškus, kas liečia skausmą. Be abejo, gal prisidėjo ir vaistukai. Na, jei taip būtų, ko aš jums nelinkiu, tai parašysiu apie juos, jei domins, kaip vartojame. Gali pasiskaityti apie šiuos vaistukus Zometa ir Pamidronatas.
Perduok mamytei, kad jokiu būdu nepanikuotų. Ir mts. kauliukuose toli gražu - ne galas. Lai meta tokias paikas mintis lauk iš galvelės. Mano mamytė ir į turgų nueina, ir į svečius nuvažiuojam ir gėlytes persodina, ir valgyti padaro. Aišku, mūsų judėjimas ribotas - negalime mankštintis(nes stubure juosmens srityje), lankstytis staigiai, sunkiai kilnoti ir pan. Bet dėl to gyvenimo kokybė labai nenukenčia.
Papildyta:
QUOTE(Pinacea @ 2010 01 10, 01:32)
Sveikatos, mergaites!!!

Ir tau sveikatos, mieloji Pinacea wub.gif . Visada taip smagu , kad pas mus užsuki...Kaip tetukas tavo laikosi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 09 sausio 2010 - 23:46
Aciu Rasu Lanka uz informacija. Atsakyma zinosime treciadieni, paasysiu kaip sekesi. labai, labai tikiuosi, kad tai ne mts...
Nesinoretu vel chemijos, nes mano mama jos nepakeltu antra karta tiek psichologiskai, tiek fiziskai sad.gif
Paskaitysiu apie tuos vaistukus kur parasei pavadinimus 4u.gif
Atsakyti