Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 22

QUOTE(ifauru @ 2010 01 08, 22:27)
Atsiprašau, jei kam nepatiko  g.gif

Jūs, adis, .GABIJA., esat gyvi pavyzdžiai, kad dideli skaičiukai (stadijų, diferenciacijų) nereiškia nieko. Tai tik juodu ant balto užrašyti simboliai. Bet jie skirtingai galioja kiekvienam atvejui.

Kad nereiškai nieko , tai nepasakyčiau.G3 irgi.Trys charakiri ant pilvo , viena pjūvis kitur.Mano trijų paskutinių metų eiga tokia: operacija, chemo-6 mėnesiai, po to 3-4 mėn remisija, po to vėl pasiruošimas naujai operacijai.Aš nežinau, kas padeda , ar chirurgų profesionalumas, ar savalaikis židinių nustatymas, o gal man reikia visa tai išgyventi dėl kažko ko aš nesuprantu?Gal tai pamoka, gal išbandymas?Tik tai man sunku ištverti , pavargstu ir psichiškai ir fiziškai.Tik viltis palaiko , kad gal tai paskutinis kartas.
Nepykit ant Elenos.Užvakar išgėriau dvi chlonazepamo , perskaičius visus postus.Skaudu, kad negali padėti .Užmigau 3 val nakties.Jau kiek metų dalinamės savo skausmu ir mintimis , jau atrodo pažįsti žmones kaip artimas drauges.Ir niekaip nesutinku, kad kenčia geriausi žmonės.
Suprantu , kurios pasveikę negrįžta.Jos tiesiog negali vėl draskyti senas žaizdas.Mes visos gerai žinom, kad mūsų ligos žaizdos negijančios.
Žmonės tiesiog nori pamiršti buvusį košmarą.
Šiandien išgyvenai pirmą kruopinę dieną.Išsiviriau beveik pakelį herkuleso, bet valgyti noriu šuniškai.
Linkiu ramios nakties.user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo .GABIJA.: 09 sausio 2010 - 00:02
Ten

Ten gerai, kur mūsų nėra,
Ten žuvys turi liežuvius,
todėl bučiuojas prancūziškai.
Ten paukščiai ne tik skraido,
bet ir groja fortepijonais -
Šopeną, Bethovenąarba Yesterday,
Ten šimtakojai rūko pypkes
susėdę ant haliucinogeninių grybų,
Ten žmonės be proto džiaugiasi
ir godžiai raško kiekvieną dieną,
o dienomis Ten viskas užžėlę,
naktys veša lyg piktžolės.

J. Ivanauskaitė (knyga Odė džiaugsmui)

Atsakyti
QUOTE(.GABIJA. @ 2010 01 09, 00:58)
Kad nereiškai nieko , tai nepasakyčiau.G3

Čia perkeltine prasme...Kai kam G1 dar liūdniau susidėlioja....

Ačiū Deganti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(shantal @ 2010 01 08, 17:38)

Nezinau, ar jus vilniete. Geriausia tai Vilpedes - po remonto. Ten yra ir labai patogios vonios praustis - naujoviskos, kur sunkiam ligoniukui pritaikyta ilipti...Vienvieciu palatu man atrodo nebuna, bent jau nezinau.

Yra Vilkpėdės ligoninėje vienviečių palatų, draugės vyras tokioje gulėjo... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(nutė @ 2010 01 09, 16:07)
Yra Vilkpėdės ligoninėje vienviečių palatų, draugės vyras tokioje gulėjo...  ax.gif

Nute, o gal zinote kiek tokia palata kainuoja ir ar su WC ir kriaukle?
Atsakyti
sveikos, vakar buvom santariskese, mamai Uždegiminė krūties vėžio forma vakar pasake kad 4 stadija, pirmad pradeda chemoterapija, gal galit parasyti ka dar galima per chemoterapija naudoti ir po jos, forumuose prisikaiciau visokiu kates nagu, wobenzyn, ryklio kremzles kapsules, trans faktorius, dar receptai su konijaku medum ir t.t.t., o ka jus naudojot? ka valgyti galima ir ko ne?

gal kam buvo ta uzdegimine forma?skaitau dar apie biologine terapija, kur gydo herceptinu, o lietuvoje siuo budu negydo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo renatuxaass: 09 sausio 2010 - 20:54
QUOTE(renatuxaass @ 2010 01 09, 22:50)
sveikos, vakar buvom santariskese, mamai Uždegiminė krūties vėžio forma  vakar pasake kad 4 stadija, pirmad pradeda chemoterapija, gal galit parasyti ka dar galima per chemoterapija naudoti ir po jos, forumuose prisikaiciau visokiu kates nagu, wobenzyn, ryklio kremzles kapsules, trans faktorius, dar receptai su konijaku medum ir t.t.t., o ka jus naudojot? ka valgyti galima ir ko ne?

Sveikute. 4u.gif Mano mamytei taip pat krūties IV st. , bet ne uždegiminė. Pirmiausia, kai pradėsit lašinti chemoterapinius vaistukus, geriausia būtų paties gydytojo pasiklausti, ką galima, o ko ne. Skirtingi gydytojai skirtingai pataria. Mano mamytė visą laiką vartojo vitaminą C ir Triovit, žuvies taukus, po to pagal poreikį, kai krito kraujukai - geležies, kepenims - Hepatyl ir pan. Bet tai sakė gydytoja. Tiesiog matysit, kokie yra šalutiniai poveikiai ir rinksitės. Maistas taip pat pagal poreikį. Jei blogas kraujukas - špinatai, liežuvis, granatai ir pan. Maistas ne keptas, o virtas ir troškintas, gerai virškinamas. Jei labai nukritę leukocitai - viskas tik termiškai apdorota + stiprinantys mišinukai, padedantys atsistatyti organizmui (razinos, graikiški riešutai, citrina, spanguolės, medus) , riešutai.
Būtų gerai žinoti, kokią scemą lašins, kad galėtumėt pasiskaityti anotacijas, paklausti gydytojo apie galimus šalutinius poveikius, ko galima daugiau tikėtis. Bet kaip jau patirtis parodė, skirtingi ligoniukai , skirtingai ir tuos pačius vaistukus toleruoja. Kuo geriausios kloties gydyme ir tikėtis geriausių rezultatų. wub.gif
Tiesa, kai jau ateisit lašintis, iškart turėkite vandenuko (negazuoto), jo reikia išgerti daug visos chemoterapijos metu, kad plautųsi organizmas ir prasiskiestų toksinai visi. Paprasčiausias vandenėlis - vienas būtiniausių dalykų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 09 sausio 2010 - 21:22
QUOTE(rasų lanka @ 2010 01 09, 21:10)
Sveikute.  4u.gif Mano mamytei taip pat krūties IV st. , bet ne uždegiminė. Pirmiausia, kai pradėsit lašinti chemoterapinius vaistukus, geriausia būtų paties gydytojo pasiklausti, ką galima, o ko ne. Skirtingi gydytojai skirtingai pataria. Mano mamytė visą laiką vartojo vitaminą C ir Triovit, žuvies taukus, po to pagal poreikį, kai krito kraujukai - geležies, kepenims - Hepatyl ir pan. Bet tai sakė gydytoja. Tiesiog matysit, kokie yra šalutiniai poveikiai ir rinksitės. Maistas taip pat pagal poreikį. Jei blogas kraujukas - špinatai, liežuvis, granatai ir pan. Maistas ne keptas, o virtas ir troškintas, gerai virškinamas. Jei labai nukritę leukocitai - viskas tik termiškai apdorota + stiprinantys mišinukai, padedantys atsistatyti organizmui (razinos, graikiški riešutai, citrina, spanguolės, medus) , riešutai.
Būtų gerai žinoti, kokią scemą lašins, kad galėtumėt pasiskaityti anotacijas, paklausti gydytojo apie galimus šalutinius poveikius, ko galima daugiau tikėtis. Bet kaip jau patirtis parodė, skirtingi ligoniukai , skirtingai ir tuos pačius vaistukus toleruoja. Kuo geriausios kloties gydyme ir tikėtis geriausių rezultatų.  wub.gif
Tiesa, kai jau ateisit lašintis, iškart turėkite vandenuko (negazuoto), jo reikia išgerti daug visos chemoterapijos metu, kad plautųsi organizmas ir prasiskiestų toksinai visi. Paprasčiausias vandenėlis - vienas būtiniausių dalykų.

aciu, o tokiu kaip kates nagu ar trans faktor jus nenaudojot? cia daug kas juos gyre, ar juos galima chemoterapijos metu naudoti?kiek kainuoja mazdaug ta viena doze chemoterapijos vaistu?

pries kiek laiko tavo mamai diagnozuotas vezys?kai sulasina per chemoterapija keik laiko dar laiko ligoninej?

apie uzdegimimi ( mastitini) kruties vezi mazai randu informacijos, o kuris piktesnis metastazinis ar uzdegimimis gal zinot?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo renatuxaass: 09 sausio 2010 - 21:29
QUOTE(renatuxaass @ 2010 01 09, 23:27)
aciu, o tokiu kaip kates nagu ar trans faktor jus nenaudojot? cia daug aks juos gyre, ar juos galima chemoterapijos emtu naudoti?

pries kiek laiko tavo mamai diagnozuotas vezys?kai sulasina per chemoterapija keik laiko dar laiko ligoninej?
apie uzdegimimi ( amstitini) kruties vezi mazai randu informacijos, o kuris piktesnis metastazinis ar uzdegimimis gal zinot?

Mes nenaudojam nei Katės nago nei Transfaktoriaus . Mes baigiantis chemijoms pradėjome naudoti Befunginą (juodajį beržo grybą). Jis mums buvo pigiausias, nes mamytei mts. kauliukuose tai pirkom brangią Zometą (ją dar ir dabar tam tikrais tarpais lašinam palaikymui). Gal ir naudotume , bet atsiremia į pinigėlius. Befunginą su tam tikrom pertraukom vartojam iki šiol. Jei būtų daugiau pinigiukų - tikrai kažką pasirinktume dar papildomai. O dabar tikime tuo, ką galime šiandien naudoti. Apie tavo minėtus vaistukus gal atsilieps kuri mergaitė, nepamenu, bet tikrai žinau, kad yra vartojusių per chemoterapiją.
Mano mamytei diagnozuotas prieš 2,5 metų iškart su šia stadija.
Priklauso nuo cheminių vaistukų. Vienoms lašina kelias dienas, kitoms sulašina ir į namučius. Kadangi mes važiuodavom į kitą miestą, tai iš vakaro paguldydavo, o kitą dieną sulašindavo ir į namučius. Pirmą kartą kai lašino, mamytė gulėjo keletą dienų po lašinimo , nes stebėjo kaip reaguoja organizmas. Taip buvo tris kartus, nes mamytė gavo skirtingas schemas.
Deja apie uždegiminį nieko negaliu pasakyti, kaip pasakyti - kas piktesnis... unsure.gif Neužsiciklinkite ant to piktumo. Geriau paskirkit mintis gydymuisi, gijimui, dvasios stiprinimui. Juk sakoma kad gydymo sėkmė - 50% vaistukai ir gydytojai + 50% paties ligoniuko požiūris į ligelę. Mes turime padėti, kad taip ir būtų... wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 09 sausio 2010 - 21:48
cia tas mano klausimas kuris pirktesnis tai istiesu prasymas patvirtinti kad mastitinis silpnesnis...
kuo daugiau skaitai tuo baisiau darosi, cia straipsnyje raso akd chemo isvis geriau nedaryti
http://sveikatossalt...s-vezio-gydymas
cia siulo gydytis soda ir kt.gal kas bandet?

as apie ta kaina nelabai ir zinau, trans faktor zinau kad labai brangus, o kates nagai net nezinau kiek kainuoja, bet kazin ar galima naudoti chemoterapijos metu?

o kiek patys tie chemoteraijos vaistai mazdaug kainuoja?

o kaip tavo mamayte dabar jauciasi? jai dare chemoterapija ar operavo?
Atsakyti
Sveikos Mergaites,
paskaitineju cia tyliai, bet nieko nerasiau, nes mamai buvo geriau. o dabar verysad.gif
prasidejo nugaros skausmai, sunkiai paeina- kievienas zingsnis skausmingas, naktimis sunkiai bepasiercia ant kito sono. Nuejo i poliklinika, mane, kad "radikulitas", dave ampulyte susileist kazkokia stipria nuo skausmo, bet ji nepadejo. Nuejo i onkologini pas savo gydytoja, ji skyre skubos tvarka kaulu scilografija pasidaryti... labai liudna verysad.gif lenda niurios mintys i galva, ar tai ne mts i kaulus g.gif

jei kas manes nepazistate ar pamirsote mano istorija, tai priminsiu - mano mamyte 3 st. kruties vezys. Navikas G3, Her teigiamas. Operuota pries pusantru metu, praejusi juoda chemija ir radioterapija, gavusi gydyma herceptinu. Iki siol viskas gerai buvo, daresi markeri, vidaus organu echoskopija. Viskas svaru buvo.

O dabar stai kas verysad.gif

Gal zinote ar si sie skausmai gali buti panasus i mts ? koks gydymas skiriamas tokiu atveju ir kokios prognozes ?
Atsakyti
QUOTE(renatuxaass @ 2010 01 10, 00:05)
o kiek patys tie chemoteraijos vaistai mazdaug kainuoja?
o kaip tavo mamayte dabar jauciasi? jai dare chemoterapija ar operavo?

Kadangi gydytoja išrašydavo chemijos vaistukus į receptų knygutę ir eidavau jų nupirkti (tiksliau pasiimti, nes kompensavo) į klinikos vaistinę, tai esu užmetusi akį ir paskaičiavusi. Tik negaliu prisiminti, ar kai lašino Taksoterą(Docetakselį) , ar kai lašinoTaksolį+Gemzarą? g.gif Tai mamytei vienas lašinimas su leukocitus atstatančiais vaistukais kainuodavo apie 7 tukst. lt. Taigi - seansai šeši. Galima ir paskaičiuoti. Sumelės solidžios. Bet prieš Herceptiną (kam raikia jo) - tai centai.
Mano mamytės neoperavo - pasakė, kad mts. stubure, pažasties limfmazdyje - per vėlu... verysad.gif Taigi jai kliuvo chemoterapija (14), nes pirmos nedavė rezultatų. Ir švitinimai, švitinimai, švitinimai - krūties, pažasties, stuburo....
Jei taip mamytė jaustųsi, kaip jaučiasi šiandien ir toliau - palaimintas Dievulis ir palaiminti, ir jo malonės paliesti mes.... Bijau, ką nors ir prisišnekėti(tfu,tfu,tfu). Kol kas gyvenimas tęsiasi. Ir ačiū už tai....
Atsakyti