liutueee, aš tik dabar pagalvojau, mažajai temperatūra, tau kosulys ir mamai paūmėjo, tai gal Jūs turit visos pasigavę kokį virusą ir mamai dėl to pablogėjimas.Turėtų bent plaučių nuotrauką kas nors padaryti ir įsitikinti, jog neprisidėjo prie onkologinės ligos plaučių uždegimas (Jis ne visuomet išklausomas!) ar bronchitas. Dėl nusilpusio imuniteto temperatūros gali ir nebūti. Kvieskit greitąją arba bent lai greitosios dispečeris pataria į kokią ligoninę vežti patiems, nuotrauką pasidaryti.
Liutuke, o i pacias Santariskes? Juk ir paciose Santariskiu klinikose yra chemoterapijos skyrius (9 aukste), kuriame iv. onko ligoniai paguldomi. Su manim gulejo vienu metu moeris, kuria dusino ir ligonineje nustatinejo, kas konkreciai sukele ta dusima.
Mes čia visos kaip daktaro Hauso seriale, generuojam visokias mintis ir idėjas. Būtų juokinga, jei nebūtų graudu, kai esi paliekamas su sunkui ligoniu vienas, nepaaiškinat nei kaip elgtis, nei kur kreiptis, nei kaip jam padėti. Felčerė net kosulį slopinačių išrašyti negali, nes tai ne jos kompetencija nuspręsti, ar reikia ir kokių...
QUOTE(ifauru @ 2010 01 08, 17:58)
G3 Tada tik šaunuolė tegaliu pasakyt
Nereikia tokiu veido israisku rodyti. Galima ir issigasti.
Pravalas sitas forumas. Galvoju kaip uzsikoduoti, kad neskaityti. Cia bet kas atejes vilti praras.
Pasakiau - gal tai privers nebeiti cia.
sveikos
kai mano tėvukui po vos vienos chemijos dozės buvo blogai (šaltkretys, kraujo spaudimas šokinėjo, temperatūra didelė), kvietėm greitukę du kartus. pirmąkart atvažiavo, medikė su kauke net atėjo, pakalusinėjo, liepė išsižioti, ai, sako gerklė raudona, uždegimas ir liepė kažkokius vaistukus gerti, vakare varėm pas vaistininkę, kad atrakintų vaistinę ir duotų tų vaistų, nes greitukė buvo be jokių vaistų - nei leidžiamų, nei tabletkių neturėjo.
kai niekas negerėjo po kelių valandų vėl kvietėm, sakėm be jokių kalbų reikalausime vežti į ligoninę, net susiruošėme. jau buvau pasiryžusi pakeltu tonu kalbėti. ir ką - atvažiavo kita felčerė. ir be kaukės, ir spaudimą tikrino, ir temperatūrą, ir klausė su tom ausinėm... vien žo, sako varom į ligoninę - ant lašelinių. taip, kad labai daug priklauso nuo žmogaus,tfu - mediko.
aš manau, kad reikia kviest greitąją ir tegu veža į bet kokią ligoninę - Santariškes ar Lazdynus - JUK ŽMOGUI BLOGAI.
liutukeee, Adis labai teisi, gal juks visiems koks virusiukas ir dėl to tas kosulys.
kai mano tėvukui po vos vienos chemijos dozės buvo blogai (šaltkretys, kraujo spaudimas šokinėjo, temperatūra didelė), kvietėm greitukę du kartus. pirmąkart atvažiavo, medikė su kauke net atėjo, pakalusinėjo, liepė išsižioti, ai, sako gerklė raudona, uždegimas ir liepė kažkokius vaistukus gerti, vakare varėm pas vaistininkę, kad atrakintų vaistinę ir duotų tų vaistų, nes greitukė buvo be jokių vaistų - nei leidžiamų, nei tabletkių neturėjo.
kai niekas negerėjo po kelių valandų vėl kvietėm, sakėm be jokių kalbų reikalausime vežti į ligoninę, net susiruošėme. jau buvau pasiryžusi pakeltu tonu kalbėti. ir ką - atvažiavo kita felčerė. ir be kaukės, ir spaudimą tikrino, ir temperatūrą, ir klausė su tom ausinėm... vien žo, sako varom į ligoninę - ant lašelinių. taip, kad labai daug priklauso nuo žmogaus,tfu - mediko.
aš manau, kad reikia kviest greitąją ir tegu veža į bet kokią ligoninę - Santariškes ar Lazdynus - JUK ŽMOGUI BLOGAI.
liutukeee, Adis labai teisi, gal juks visiems koks virusiukas ir dėl to tas kosulys.
QUOTE(Liutukeee @ 2010 01 08, 16:13)
Mane irgi ziaurus kosulys kamuoja,atrodo iskosesiu plaucius,krutine,nugara baisiai skauda.
Tas pats man buvo. Net nimezili gyd. israsius buvo, kad kosint maziau skaudetu nugara ir krutine. Ypac paumedavo kosulys isejus i salti, net iki dusimo. Nieko nerado. temp nebuvo. Kosejau kelis men. Geriau Doxyciklina - -nepadejo. Tyre asma - nerado. Po to pati nusprendziau pasidaryti mikoplazmu tyrimus. Mokami 25 lt. Is pirsto krauja ima. Tai mikoplazmu norma virsijo kelis kartus. Tai va prakosejau visa ziema. O atsilus orui - -praejo savaime. Net nepastebejau kada. Tik viena diena vyrui sakau - -ziurek, jau nekoseju
Dar atsimenu, kad kita ziema vel tas pats buvo...Kai tik atsala - -taip ir tas varginantis kosulys. Net galvojau kad gal cia man kokia alergija salciui nes net ikvepti to salto oro neimanoma buvo - iskart visa krutine dirgina.
Bet po to kitas ziemas jau kazkaip ir nebesikartojo, gal imunitetas sustiprejo
QUOTE(-Julija- @ 2010 01 08, 21:03)
Pravalas sitas forumas. Galvoju kaip uzsikoduoti, kad neskaityti. Cia bet kas atejes vilti praras.
Šis forumas vadinasi - onkologinės ligos iš Kertelė sielai... Juk negali visą laiką visiems ligoniukams būti gerai ir visi tik girtis ir sakyti, kokia aš sveika jau, kaip man gerai... Atėjo toks etapas. Ligoniukui labai blogai, artimieji net nežino kaip elgtis ir ką daryti, kai jau kai ką išbandė. Kur jam kreiptis?, ko paklausti, esant pasimetime, jei ne pas likimo draugus, jei ne pas tuos , kurie su tuo GAL yra susidūrę? Rytoj gal man taip bus...
Juk negalime paslėpti nei savo stadijos nei savijautos. Tiesa, gal ir galime - čia nerašydami, bet ji vis tiek bus. Tai kur beliks pasiguosti, ar sužinoti, kaip reiktų elgtis vienu ar kitu atveju, kaip daroma vienoj ar kitoj ligoninėj, mieste... Vyksta gyvenimas, kova, džiaugsmai, nusivylimai, šventės ir praradimai , kurie persikelia į šiuos puslapius. Todėl manyti, kad visą laiką šį forumą lydės tik optimizmas - utopija. Juk daugiausia nauji nariai užsuka į šią temutę su potekste "padėkit, prašau, ką daryti ".....
Ką čia ir kalbėt, Rasų lanka... Neskaudinkim dėl to galvų. Čia nieko nėra priverstinio - nori skaitai, nenori - ne. Nori padėt žmogui - padedi, bent žodį pasakydamas, galbūt jam tik mes ir tepasakom. Kokia teisi buvo adis, apie kai kuriuos sakydama - "susirgau, atėjau į forumą, man padėjo, o po to atia.... kitos pačios tegul kapstosi....o mes sugrįšim, kai vėl bėdos prispaus." Jei daktarai kratosi sunkių ligonių, visi kratosi, tai čia nors tebūna užuovėja. O kam per sunku - visada yra galimybė pasitraukti.
Labas vakarelis
Zinoma nori skaitai , nori ne. As uzsuku karts nuo karto, vis pagalvoju gal kam kuom galiu pagelbeti nes praktika didele. Ir tikrai patvirtinsiu, kad daznu atveju zmones nezino ka pasakyti, o juk reikia labai paprastai- uztenka zodelio : apsikabinu mano atveju labai net artima (pirmos eiles) gimine, tiesiog nusisuko tuo momentu, o po to teisinosi tipo nezinojom ka tau pasakyti neturiu zodziu.... o vat atsirado pasaliniu zmoniu, kurie visa sirdimi ir paprastu nuosirdumu lidejo mane sunkiu metu visada jausiu dekinguma kaimynei Dalytei lenkiuosi jai
As uzsukau i jusu albumeli susipazinti ir palikau keleta foto
Malonu su jumis susipazinti
Zinoma nori skaitai , nori ne. As uzsuku karts nuo karto, vis pagalvoju gal kam kuom galiu pagelbeti nes praktika didele. Ir tikrai patvirtinsiu, kad daznu atveju zmones nezino ka pasakyti, o juk reikia labai paprastai- uztenka zodelio : apsikabinu mano atveju labai net artima (pirmos eiles) gimine, tiesiog nusisuko tuo momentu, o po to teisinosi tipo nezinojom ka tau pasakyti neturiu zodziu.... o vat atsirado pasaliniu zmoniu, kurie visa sirdimi ir paprastu nuosirdumu lidejo mane sunkiu metu visada jausiu dekinguma kaimynei Dalytei lenkiuosi jai
QUOTE(shantal @ 2010 01 08, 20:09)
Tas pats man buvo. Net nimezili gyd. israsius buvo, kad kosint maziau skaudetu nugara ir krutine. Ypac paumedavo kosulys isejus i salti, net iki dusimo. Nieko nerado. temp nebuvo. Kosejau kelis men. Geriau Doxyciklina - -nepadejo. Tyre asma - nerado. Po to pati nusprendziau pasidaryti mikoplazmu tyrimus. Mokami 25 lt. Is pirsto krauja ima. Tai mikoplazmu norma virsijo kelis kartus. Tai va prakosejau visa ziema. O atsilus orui - -praejo savaime. Net nepastebejau kada. Tik viena diena vyrui sakau - -ziurek, jau nekoseju
Apie mikoplazmą rašiau rasų lankai, kai jos mamytė įsikosėjo. Pasitikrinkit, ar nebeturit šitos bakterijos dabar. Iki galo neišsigydžius, bet kada galit vėl su kosuliu atkristi arba tampat jos nešiotoju.
Julija , G3 yra G3, yra dar ir G4... tarp kitko G1 ir nieko gero, sunkiai pasiduoda chemijai ir spinduliavimui. Taigi kiekvienas su savo pliusais ir savo minusias. Auksinė taisyklė: Kiekvienas atvejis, kaip ir žmogus, individualus ir negali būti lyginamas. Šiuo metu forume susiklostė tokia situacija: netektys, sunkesni atvejai. Su visų palaikymu, jie lengviau išgyvenami. Gera žinoti, jog kažkas, kas tavęs nepažįsta iš visos širdies linki tau gero ir net pasimeldžia. Kartais virtualus apkabinimas sušildo nė kiek ne prasčiau už tikrą.
QUOTE(-Julija- @ 2010 01 08, 20:03)
Atsiprašau, jei kam nepatiko
Mūsuose medikamentiniam gydymui lėšų, dėmsio trūksta, ką ir bekalbėti apie psichologinę pagalbą....Skęstančiojo gelbėjimas paties skęstančiojo reiklas.
Tiesa, VUOI yra informavimo kabinetas. Aš ten nebuvau, bet sesė buvo pora sykių. Nenorėčiau čia kartoti, ką jai šnekėjo ten. Vienu žodžiu, "nuleido ant žemės" Va ir pagalba....
Jūs, adis, .GABIJA., esat gyvi pavyzdžiai, kad dideli skaičiukai (stadijų, diferenciacijų) nereiškia nieko. Tai tik juodu ant balto užrašyti simboliai. Bet jie skirtingai galioja kiekvienam atvejui.
Kai mes gavom pirmą išrašą su IV st., tėtis, nešdamas daryti kopijos, užtušavo. Tie G,T kaime nelabai ką reiškia, o vat jau IV st. - jau baisu. Ir kad mama nematytų. Pamatė, kai gavo antrą išrašą. Tada man jūs, adis, .GABIJA., buvot tie pavyzdžiai, apie kuriuos pasakojau mamai, stiprinau jos tikėjimą.
Čia ne psichologės tiek pagalbos suteikė, kad net sunku apsakyti. AČIŪ JUMS VISOMS
Jei yra kokių žinių, parašykit apie Ugn*Inę, TIKĖSIU. Daile, kaip mama laikosi?
Papildyta:
QUOTE(DONRA @ 2010 01 08, 21:48)
DONRA, jau darbeliai
Pagirsiu
liutuke styprybės jums visoms. stipriai apkabinu ir linkiu tik pačio geriausio .
mum su lygonine buvo paprasčiau kai tik sunegaluodavo tiesiai pas šeimos gyditoją ,o iš ten visada į skyriu pas vieną daktarę kuri jau žinojo mūsų istorija ir tikrai padėdavo kuom galėdavo. ir dar vienas gerumas kodėl norėdavom likt kėdainiuose o ne į kauną lėkt ,kad ten erdvios palatos ir toletas bei kriauklė palatoj ,o sunkesnim lygoniukam tai nieko geriau ir but negali.tik tiek kad palatose vėsoka .
Nežinau galiu čia apie tai rašyt ar ne ,bet parašysiu ,šiandien parašė draugė ,su kuria susipažinom hematologiniam ,ji mamytę guldė aš tėveli ,abi pabendravom gyvai gal 20 min ,bet patykėkit esam abi draugės ,nors ji gyvena užsienij. labai gera yra šnekėtis su tuom kas tave supranta . o parašyt norėjau apie tai kad jos mamai persodino kaulų čiulpus ir ji sparčiai sveiksta ,tai buvo geriausia žinai per pastarasias 3 savaites.
smagu kad nors jos mamai pavyko nugalėti lygą.
labai gera kad esat jūs kad galima pasitarti ,pasiguosti .
Taip ir negalim šypsotis ir sakyti kad viskas gerai jai netekom per tą bjaurasti artimo žmogaus .
atsiprašau jai ką ižeidžiau .
visoms nuoširdžiai linkiu tik sveikatos ,sveikatos ,sveikatos ir dar daugiau styprybės.
mum su lygonine buvo paprasčiau kai tik sunegaluodavo tiesiai pas šeimos gyditoją ,o iš ten visada į skyriu pas vieną daktarę kuri jau žinojo mūsų istorija ir tikrai padėdavo kuom galėdavo. ir dar vienas gerumas kodėl norėdavom likt kėdainiuose o ne į kauną lėkt ,kad ten erdvios palatos ir toletas bei kriauklė palatoj ,o sunkesnim lygoniukam tai nieko geriau ir but negali.tik tiek kad palatose vėsoka .
Nežinau galiu čia apie tai rašyt ar ne ,bet parašysiu ,šiandien parašė draugė ,su kuria susipažinom hematologiniam ,ji mamytę guldė aš tėveli ,abi pabendravom gyvai gal 20 min ,bet patykėkit esam abi draugės ,nors ji gyvena užsienij. labai gera yra šnekėtis su tuom kas tave supranta . o parašyt norėjau apie tai kad jos mamai persodino kaulų čiulpus ir ji sparčiai sveiksta ,tai buvo geriausia žinai per pastarasias 3 savaites.
smagu kad nors jos mamai pavyko nugalėti lygą.
labai gera kad esat jūs kad galima pasitarti ,pasiguosti .
Taip ir negalim šypsotis ir sakyti kad viskas gerai jai netekom per tą bjaurasti artimo žmogaus .
atsiprašau jai ką ižeidžiau .
visoms nuoširdžiai linkiu tik sveikatos ,sveikatos ,sveikatos ir dar daugiau styprybės.