Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 22

QUOTE(.GABIJA. @ 2010 01 08, 11:19)
Jei pavykdavo gerai įsijausti , tai labai gerai.Man tai kažkaip sunku vaizduotę įjungti , vis mintys gyvenimiškos lenda.

Gabija mano matyt panasi galva, man ir vidury maldos gali ateit kokia labai realistiska mintis apie namus, vaikus ir panasiai, na tiesiog nemoka mano smegenine atsijungti, bet as atsikelus per gydyma visa sau sakydavau: as pasveiksiu, as tikrai pasveiksiu, valai dantis ir sakai sau, stovi po dusu ir kartoji, man padedavo 4u.gif Kas man labiausiai padejo - tikejimas savimi, ne kokiom zolem, piramidem ir panasiai, kai mociute pasiule ten nuvaziuoti - as atsakiau, kad piramide yra manyje, va kuo as tikiu, aisku pasitikejimas gydanciu gydytoju, tikslus nurodymu vykdymas kas liecia gydyma, domejimasis liga, nes man to reikia, turiu ir pasveikusia drauge tai ji ypatingai ten nesidomejo, manes paklausdavo jei kas, nes zmogus visiskai kitokio budo ir liuks, ir labai gerai, kiekvienas turi pasirinkti savo kelia, kaip su ta liga susigyventi, nesvarbu, kad as remisijoj, reikia suvokti, kad si diagnoze visam gyvenimui, ji visada su tavimi, ji kaip seimos narys, nes daznai liecia ne tave viena, bet ir tavo seiminykscius 4u.gif
Atsakyti
Prasidėjo delčia, tai pradėjau kruopų ir vandens dietą schmoll.gif .
Gal kas nori prisidėti ax.gif ?

Oi kaip noriu kavos
user posted image

Torto gali ir nebūti. Tik kavoooooos
Atsakyti
QUOTE(Deganti @ 2010 01 08, 12:50)
as atsikelus per gydyma visa sau sakydavau: as pasveiksiu, as tikrai pasveiksiu, valai dantis ir sakai sau, stovi po dusu ir kartoji, man padedavo

Tau gerai, kad padeda, Deganti. O aš po 4 remisijos metų kai užsičiuopiau "kažką"
ir daktarai sakė, kad čia "greičiausiai nieko tokio", - taip, kaip tu rytą vakarą pradėdavau su tuo "bus gerai, bus gerai......." Prieš skambinant atsakymo, atsimenu, rašiau ant lapo "bus gerai...." n kartų, ir tikėjau tuo ! Deja, atsakymas buvo "recidyvas" unsure.gif

Kiekvienam savo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arune: 08 sausio 2010 - 12:52
QUOTE(arune @ 2010 01 08, 13:49)
Tau gerai, kad padeda, Deganti. O aš po 4 remisijos metų kai užsičiuopiau "kažką"
ir daktarai sakė, kad čia "greičiausiai nieko tokio", - taip, kaip tu rytą vakarą pradėdavau su tuo "bus gerai, bus gerai......." Prieš skambinant atsakymo, atsimenu, rašiau ant lapo "bus gerai...." n kartų, ir tikėjau tuo ! Deja, atsakymas buvo "recidyvas"  unsure.gif

Kiekvienam savo.

Galima pasiguosti bent tuo , kad remisija buvo 4 metai.Man tai atrodo kaip amžinybė.
Galbūt , jei nebūtum savęs nuteikinėjusi, neturėtum tokios remisijos.Tik skaičiau, kad mantra turi būti, "ne būsiu sveika". o "esu sveika", kad viskas turi mintyse vykti esamuoju laiku.
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2010 01 08, 00:04)
Užburtas ratas... Kaip jame rasti plyšelį? O tarkim, jei skystis būtų nupunktuotas (kol kas negalvokim kaip), Bloznelytė imtųsi jau sekančią dieną fotodinaminti? 

Kaip ten bebūtų, o stiprintis reikia. Kraujui geriausia ikrai. Jau kalbėjom apie tai. Užtektų ir kiek geresnių raudonų. Dienai reikėtų dėžutės (skaityk, maždaug 20 Lt dienai).

Ačiū, kad priminei. Ikrus mėgstu. smile.gif vi_, nupunktuoja, kad per savaitę vėl prisikaupia, ten normalus vėžinis procesas; citologinis skysčio tyrimas parodė adenokarcinomą. AŠ vis galvodavau, kad man gal neteisingai atlikta histologinis ir citologinis tyrimas, kad gal man limfoma, nes viskas per limfą vyksta, dar tas netipinis plitimas. Krūtyse pasirodo vėliausia... Tiek Šiauliuose, tiek klinikose iš punktuoto skysčio atsakymas vienodas.
QUOTE(arune @ 2010 01 08, 13:49)
taip, kaip tu rytą vakarą pradėdavau su tuo "bus gerai, bus gerai......." Prieš skambinant atsakymo, atsimenu, rašiau ant lapo "bus gerai...." n kartų, ir tikėjau tuo !

kaip tai pažįstama!!!kiek šnabždėta ir tikėta! kiek visur prirašinėta gydymo metu ir vėliau! baigiu gydymą ir visur prirašinėju, kas tik man po ranka papuola. Viskas. Aš sveika. ,
Kai susirgau ir pasakė, išgijimo nesitikima-galvodavau, tai Jūs nesitikite, o aš tikuosi. smile.gif Kai būdavo situacijos, kurios nieko gero, išjungdavau galvojimą. Dabar, dabar sunkiau, nepavyksta. Kai du gydymai iš eilės vyksta pro šalį ir visa nesėkmė atsispindi tavo kūne, labai sunku dvasią išlaikyti tinkamame lygyje. Visokių minčių būna - nuo visiškos nevilties iki tikėjimo, jog esi stebukas, vien dėl to, kad esi ir gyveni šioje žemėje, todėl negali būti kitaip tik išgijimas. (Net ir dabar). Tada tikėjimo būna su kaupu.
Sako, onkologiniai ligoniai patys didžiausi optimistai - tiki stebuklais. Vienas kitas vyksta. smile.gif (turiu galvoje tuos sunkuosius, nebegydomus atvejus smile.gif ).

QUOTE(.GABIJA. @ 2010 01 08, 13:21)
Oi kaip noriu kavos
Torto gali ir nebūti. Tik kavoooooos

Mano avataras rodo, kokia aš plepė ir kaip mėgstu kavą. smile.gif Nė dienos be kavos iki šių metų rugpjūčio...Dabar aš jos net nenoriu, beveik pusmetis kai visiškai negeriu. Būtų kas pasakęs, nepatikėjus būčiau ir šokoladas neskanu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 08 sausio 2010 - 15:13
Mes noretume nors metu,nors puses metu remisijos,kad tik ji butu,nesvarbu ar geriant KATES NAGUS,ar betka.Bet,kad tik ji butu.Nes dabar po daugiau nei metu alinancios chemijos-remisijos nera.

Mamai siandien visai blogai,skambinau chemoterapeutei-toji liepe kreiptis pas seimos gydytoja,bet,kad ji kitame mieste,tada liepe skambint greitajai arba kreiptis pas pulmonologe.Pas pulmonologe neregistruoja,nes reikia seimos gydytojos siuntimo.O greitoji atvaziavo,bet niekuo negali padet,negali vezt i ligonine,nes nera temperaturos ir t.t.Suleido eufilino ar dar kazkoten.Felcere labai rupestinga buvo,bet sake negali vezt i ligonine.O mama ziauriai koseja,atsikoseja krauju,dusta,negali atsikoset ir jau neturi jegu koset,nes silpna,skauda,drasko gerkle.Nebezinau ka daryt.Negi tikrai nera ligoniniu onkologiniams ligoniams?Chemoterapeute sako,kad pas juos onkologiniam tik chemoterapija.
Nebegaliu klausyt kaip mama dejuoja,baigiu isprotet.Dar mazajai temperatura pakilo.Mane irgi ziaurus kosulys kamuoja,atrodo iskosesiu plaucius,krutine,nugara baisiai skauda.Rasu lanka klause ar dare rentgena-taip,dare,sake ne uzdegimas.O vat dar paskambinau seimos gydytojai paklaust kraujo tyr.rezultatu-tai net uzdegimo nerodo.Nebesuprantu visai,likau apsisaukele.O kosulys baisus.Bet geriu antibiotikus-tikiuosi praeis.

Blogiausia del mamos,deguoni vakar kvepavo ant1,maziausia.Bet kosulys baisus.Gal nuo jo.Bet ir kvepavo nedaug,po pusvalandi maximum.Felcere sake,kad daug ir negalima.
Nebezinau ka daryt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liutukeee: 08 sausio 2010 - 15:14
QUOTE(labins @ 2010 01 07, 13:09)
Siracusa prieš kelis psl buvau įmetusi visus socialinius pakeitimus nuo šių metų...

Tie tai man aiškūs smile.gif Bet einant NDNT koeficiento skaičiavimas visgi mistiškas dažnai cool.gif

ADIS heart.gif
Atsakyti
Liutukeee, kas per nesąmonė. Kviesk iš darbo vyrą ir vežkit mamą į priėmimą, į tą patį onkologinį. Man chemoterapeutė išrašo siuntimus pas pulmunologus. Galima būtų galvoti, jog dėl aparato, jog nervinis kosulys, bet kosėjimas krauju nieko gero. Bent Klinikose tai yra onkologai pulmunologai, lai paguldo arba bent konsultuoja!
Jūs gydotės onkologijos institute? PULMONOLOGAS ONKOLOGAS
JAKUBAUSKIENĖ RENATA.
Atsakyti
Matau adis raso,as mamytei apie jus vis papasakoju,ji klausia ar ir Jums toks baisus kosulys?Ar dusina ir be kosulio?Mama tai be miego jau kelios paros,nes negali nei atsigult nei atsiremt atsisedus,tuoj kosulys,dusinimas.

Laikykites,Adis!Jus cia kaip mama visoms!Daug norisi pasakyt,bet...nemoku.
Atsakyti
QUOTE(Liutukeee @ 2010 01 08, 16:13)
Nebezinau ka daryt.

Krikšto mama ir dėdė su onkoligomis labai pablogėjus būklei atsigulė į slaugos ligoninę Subačiaus gatvėje. Bet tam irgi reiktų siuntimo ir, deja, dar "blato"... Jei felčerė rūpestinga, gal vertėtų ją pinigais įkalbinti nuvežti į ligoninę, o ligoninėje vėl pinigais paguldyti? Felčerė turėtų žinoti mechanizmą, kaip tai daroma.
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2010 01 08, 16:24)
Liutukeee, kas per nesąmonė. Kviesk iš darbo vyrą ir vežkit mamą į priėmimą, į tą patį onkologinį. Man chemoterapeutė išrašo siuntimus pas pulmunologus. Galima būtų galvoti, jog dėl aparato, jog nervinis kosulys, bet kosėjimas krauju nieko gero. Bent Klinikose tai yra onkologai pulmunologai, lai paguldo arba bent konsultuoja!
Jūs gydotės onkologijos institute? PULMONOLOGAS ONKOLOGAS
JAKUBAUSKIENĖ RENATA.

Buvo ir vyras grizes nors ir kaip negalejo,bet kai felcere suleido vaistu-isvaziavo i darba,tikejosi,kad mamai pageres.
Chemoterapeutes darbo valandos baigesi,nespejau.Vat katik priregistravau pas pulmonologe Jakubauskiene 13-ai dienai,anksciau nera.Viena registratore neregistravo,nes neturiu siuntimo,paskui kitasyk skambinau-tai toji sako,kad ir chemoterapeute gali parasyt israsa,kad reikalinga pulmonologo konsultacija.Tai treciadieni pas chemoterapeute uzeisiu,tegu paraso.Bet tai tik treciadieni.

Krauju mama jau yra kosejusi po kazkurios chemijos,bet praejo.

Ryte chemoterapeute sake,kad kreiptumemes pas pulmonologe(tik nieko apie jokius siuntimus nepaminejo),tik perspejo,kad gali tekt laukt prie kabineto keleta valandu-tai tokia mintis nesuzavejo.Jau prie chemoterapeutes kabineto tenka po 4val.laukt(nors paskutiniu metu issigudrinom-nuvezam mama priduot kraujo tyrima kokia9val,o paskui i darbo pabaiga-kokia13val.vel nuvezam pas chemoterapeute,bet vistiek dar kokia valanda reik sedet ir laukt kol pakvies)

Bet ar yra ONKOLOGINIAME INSTITUTE priimamasis?Mama jau 1syki nakti greitoji veze i ligonine,bet i Lazdynu,nes sake,kad onkologiniame niekas nepriimineja.Ir dabar felcere ta pati pasake.Nieko nesuprantu.

Vat uzmigo mama,gal pamiegos truputi,nors pusvalanduka butu gerai.Bet jau mano mazoji triuksmadare turi pabust,pazadins ir mama.
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2010 01 08, 16:02)
vi_, nupunktuoja, kad per savaitę vėl prisikaupia, ten normalus vėžinis procesas; citologinis skysčio tyrimas parodė adenokarcinomą. AŠ vis galvodavau, kad man gal neteisingai atlikta histologinis ir citologinis tyrimas, kad gal man limfoma, nes viskas per limfą vyksta, dar tas netipinis plitimas. Krūtyse pasirodo vėliausia... Tiek Šiauliuose, tiek klinikose iš punktuoto skysčio atsakymas vienodas.

Žinau, kad po savaitės vėl prisikaupia, todėl ir taikau į sekančią dieną po punktavimo kol dar sausa. Adenokarcinoma palauktų. Pirm gal vertėtų su infiltratais sukovoti? O dėl limfomos versijos vertėtų telefonu peršnekėti su tavo onkologe iš KMUK. Ji tau sudėliotų kas ir kaip.
Estrogenus kažkodėl pratylėjai... Jei manai, kad jie neverti dėmesio, tai lai gyvena. Nes baudžiausi juos užpulti... smile.gif

Atsakyti