Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 22

QUOTE(V.Z. @ 2010 01 01, 01:25)
Ziuriu realiai i visa situacija. Tikiu, bet kartu realybe yra kitokia ir reikia moketi tai pripazinti... Daktarai norejo vyra palaidoti jau pries pora savaiciu, bet ... mes dar cia.. ir tik kitu daktaru deka. Tikiuosi jie savo ekspermentiniais gydymo metodais sugebes padaryti naujuju metu stebukla  4u.gif

V.Z., nepasiduokit.. Tu apie santa hemat. kalbi, kad nebegalėjo padėt..?

QUOTE(-Julija- @ 2010 01 04, 15:36)
Siandien masazuotoja onkologiniam sake, kad del to jog dirbi neigalumo ismoka nemazes, tai jau patvirtinta.

ar yra koks įstatymas apie tai? dar tą išmoką skaičiuoja pg koeficientą.. Man kartą buvo, kad pg ligą priklauso 40 proc. darbingumas, o suskaičiavus kiek dirbu pg tą koeficientą gavosi 50 proc.. Nžn kaip šįmet bus, nes vėl per kelis darbus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Siracusa: 07 sausio 2010 - 09:02
QUOTE(rasų lanka @ 2010 01 07, 09:59)
Adis wub.gif  ,atrodo, , kad užvakar buvo užsukusi. Gal kaupia jėgeles. Kai, galės - pasirodys. Stiprėk, mieloji...

Be galo laukiam.......

Papildyta:
QUOTE(rasų lanka @ 2010 01 07, 09:59)
Šiandien vykstame pas gydytoją dėl akelės. Tikimės , kad kosuliai nieko nepagadino. Tetukas pasiliks ruošti šventinę vakarienę ar pietus (žiūrėsim, kaip pavyks grįžti) - švęsime mamytės 67-ąjį gimtadienį...  gathering.gif  wub.gif

Turėtų būti viskas gerai...Mamytė, minėjai, geriau mato smile.gif , tai puiku. Mano mama irgi geriau mato, ir šiaip jokių komplikacijų, ėjo- praėjo ta operacija, tarsi ir nebuvo. Sveikinu mamytę su gimtadieniu. Linkiu SVEIKATĖLĖS

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arune: 07 sausio 2010 - 10:14
Siracusa prieš kelis psl buvau įmetusi visus socialinius pakeitimus nuo šių metų...

Papildyta:
vakar sutarkavau česnaką, užpyliau drungnu vandeniu ir, sakau, išgersiu - pastiprinsiu imunitetą, nes niekiap sloga nesibaigia. pabandžiau. didesnės bjaurastiesm nežinau, po to net valgytui kito maisti nesinori. čia pasiguodžiau
Atsakyti
Ačiū visiems, kam rūpiu. Paskaitinėju kaip Jums sekasi. smile.gif džiaugiuosi geromis nuotaikomis ir gerais tyrimų rezultatais, liūdžiu dėl tų, kas atkrito.
TIKĖSIU, smile.gif smile.gif ypatingi linkėjimai ir parama, bent mintimis.
Po 16 chemijų man gydymas baigtas, nes šiandien daroma jo žala didesnė už naudą. Ar su visam, nežinau. g.gif Nelaiko kaulų čiulpai. man taikyta chemija buvo viena iš silpniausių, nepaisant to kraujas krisdavo taip, kaip nuo pačios sunkiausios.
Gavau nurodymą ilsėtis ir stiprėti.
Vyras išnuomavo deguonies aparatą, truputį drąsiau. Onkologė sakė - jis problemos neišpręs, skysčiai labai sumažina plaučių tūrį. Pulmunolgė , kuri punktuoja plaučius - jei tik galit - nuomokit ir naudokit: nepakanks.
Dūstu net daugiau kalbėdama, bandau gauti pirmą grupę, nes padaugėjo visokių išlaidų. Šeimos gydytoja ruošia dokumentus, o jau visa kita priklausys nuo NDNT požiūrio.
Be galo graži žiema, ar ne? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 07 sausio 2010 - 14:07
MIELOJI ADIS,...
user posted image
Žiema nuostabi wub.gif
Atsakyti
Adis stiprėk stiprėk stiprėk... wub.gif tegu kiekviena aplink tavo namų langus skrajojanti snaigė suteiks po kruopelytę džiaugsmo širdelei, atgaivos akims...

o aš eidama į darbą vis galvojau: kur ta žadėta naktinė pūga? g.gif juk kažkur skaičiau, kad net derėtų pasirūpinti arbata termosuose ir žvakėmis blink.gif , nes gali trūkinėti elektros perdavimo laidai...

šiandine labai geras oras - nešalta, sniego proto ribose - daug, bet neikas juo neužversta... mess tipresni nei anglai, kurie šoką patyrė nuo sniego lotuliukas.gif
Atsakyti
Labutis!
Karts nuo karto uzeinu cia,bet kazkodel kalbet nesinori.Nes jei kalbesiu-tai tik bedavosiuosi .

bbg23,nuosirdi uzuojauta del mamytes!

DONRA,o uzsakinejant paciai transfer faktoriu gaunasi pigiau?Ar daug pigiau?

bbg23,KATES NAGUS daugkas naudoja mamos pazistamu tarpe.Mama irgi turi uzsipirkusi,zada gert po chemijos(vakar jai sulasino 6-os chemijos didziaja dali,dar liko mazoji).Bet vakar jau gailejosi,kad negere chemiju metu ir,kad neatsiveze tu dezuciu i Vilniu pas mus,sake jau pradetu gerti,nes kazkaip visiems labai pagerina savijauta.Musu pazistamai jos bendradarbei buvo visokiu problemu,daug guzu krutyse,nors ir nepiktybiniu,labai kuda buvo-tai vat pagere keleta dezuciu ir labai gerai jaustis pradejo,svorio priaugo,atrodo kaip normali moteris,o ne visiskas skeletas.O kas del onkologiniu susirgimu-tai nezinau,geria moterys,sako,kad padeda,nors neaisku kaip jaustusi negerdamos.Bet isvada tokia,kad savijauta tikrai gerina.O mano mama butent to ir noretu.Nes jaucia labai nekaip,dusina,labai silpnai jauciasi.Sianakt visai negalejo net atsigult,nes labai dusina,net atsisedus atsiremt negali,turi sedet lovoj neatsiremus.Ieskojau issinuomot deguonies aparata,vat norejau skambint uzsakyt,bet mama bijo,kad ipras prie deguonies,paskui be jo nebegales.Adis,nesinori jusu trukdyt,bet gal kanors zinot apie tai-ar nepriprantama prie deguonies?

Tiesa,dar buvom pas neurochirurga-tai sake,kad reik operuot galvos augliukus.Bet....tik tuo atveju jei bus remisija plauciuose.

Na pas mus nieko linksmo.Man itare plauciu uzdegima,bet liko prie nuomones,kad uzsiteses bronchitas.Tai gydausi antibiotikais.Viskas susitvarkys,tik ,kad jegu nera.Po Kaledu visi sirgom Roto virusu,ypac mazoji.Ir dar mazajai issikele toks spuogiukas slaunyteje,kuris sparciai virto i kokiu2cm zaizda.Gydom antibiotikais-geriamais,tepamais ir dar galybe tepalu.Yra ir daugiau tu spuogeliu.Itaria stafilokokine arba streptokokine nfekcija.Bet zinokit man jau stogas nuo visko vaziuoja.Kai per iseigines labai pradejo didet ta zaizda-tai visokiu nesamoniu prisigalvojau,paziurejau intere visokius paveikslelius ir nustaciau,kad odos vezys doh.gif .Ir vyrui irodziau.Jetau,jetau! doh.gif Tai vat kaip mes gyvenam.Stogas man nuvaziaves visai.Pati sergu,mazoji serga-tvarstyt zaizdeles nesiduoda,naktim nemiega,mama dusta,tai taip ir lakstau nuo vienos prie kitos.Apie save jau pamirstu,tik kai visai blogai pasidare tada kreipiausi i gydytojus.

Atsiprasau uz pasibedavojimus,tikiuosi,kad tuoj viskas prades geret.Mano metai-Tigro,tikiuosi jie atnes nusiraminima,sekme ir daug kitu geru dalyku visiems visiems.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liutukeee: 07 sausio 2010 - 14:34
QUOTE(Liutukeee @ 2010 01 07, 15:33)
DONRA,o uzsakinejant paciai transfer faktoriu gaunasi pigiau?Ar daug pigiau?
bbg23,KATES NAGUS daugkas naudoja mamos pazistamu tarpe.

Manau, kad taip. Nes platintoja, kuri čia pažįstamiem pardavė, tai už 2 ar 3 mėn (kažkokį kompleksą minėjo) paėmė apie 1400Lt
Apie juos plačiau

Aš jau irgi mąstau, ko mamai reikės po chemijų. Svarstau tarp trijų variantų, aišku, dar bus sesers ir mamos balsas:
transfer faktorius (jei kaina gautųsi su protu - pakonsultuosi, DONRA ax.gif )
katės nagai
Balvočiūtė

Iš esmės namau rinksimės tai, ko norės mama, kuo ji tikės.

Rasų lanka - kaip sekėsi? Nuoširdžiausi sveikinimai tortadienio proga birthday.gif

adis, laikykis 4u.gif

Liutukeee, tokis jau tas zebriškas gyvenimas - balta-juoda-balta...Nulipsi nuo to dryžio, pamatysi...

Visoms linkėjimai. Šiandien Vilniuj, tai čia graži žiema kiemuose, bet jau važiuojamojoje dalyje doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ifauru: 07 sausio 2010 - 15:24
QUOTE(Liutukeee @ 2010 01 07, 15:33)
Sianakt visai negalejo net atsigult,nes labai dusina,net atsisedus atsiremt negali,turi sedet lovoj neatsiremus.Ieskojau issinuomot deguonies aparata,vat norejau skambint uzsakyt,bet mama bijo,kad ipras prie deguonies,paskui be jo nebegales.Adis,nesinori jusu trukdyt,bet gal kanors zinot apie tai-ar nepriprantama prie deguonies?

Mes išsinuomavom štai tokį:
user posted image
(deguonies aparatas: Patogus ir saugus prietaisas deguonies terapijai. Koncentratorius ima orą iš aplinkos ir paverčia deguonimi, todėl nereikia jokių suspausto deguonies balionų.
Užtikrina optimalią deguonies koncentraciją, minimalią techninę apžiūrą ir ypač tylų veikimą (vidutiniškai 43-44dB). Turi įspėjamuosius garsinius ir spalvinius signalus. Komplekte kaukė ir nosinė kaniulė deguonies terapijai).
Pakankamai triukšmingas, bet naktį nenaudoju.
Aš naudoju porą kartų po 1 val. per dieną. Geriausia būtų konsultuotis su gydytojais. Nežinau, kokia tavo mamos dusimo priežastis, nes dūstama dėl daugelio dalykų. Mano sumažėjęs oro, kartu ir deguonies tūris, kuris patenka į plaučius. Vakar buvo atėjusi šeimos gydytoja, tai ir sakė praktiškai tą patį, ką onkologė: kad nepakenks, bet problemos žymiai neišpręs. Sakė, jog skirdavo deguonies terapiją onkologiniams anksčiau, gal buvo kompensuojama? Nepaklausiau, kodėl dabar ji neskiria. Pulmunologė patarė naudoti tiek, kiek norėsis, nes vienaip ar kitaip deguonies trūksta. Vienu žodžiu, kiek gydytojų tiek nuomonių.
Kaina mėnesiui -180 Lt. Galima būtų išsinuomoti savaitei ir pabandyti. Deguonies dozė reguliuojama, man gydytoja liepė naudoti 2 l/min., bet keldavo kosulį po procedūros, tai sumažinom iki 1,5 l/min., dabar geriau. Ištisai pastoviai gal ir negerai būtų naudoti. Plaučių obstrukcine liga sergantys jį naudoja nemažiau 15 val. per parą. Jiems tai būtinybė. Rugpjūtį klinikose man buvo pajungtas deguonis, ištisai kvėpavau, kol būklė nepagerėjo. Tik ilgai naudojant sausina nosies gleivinę, tai turiu tokį tepaliuką nisita nasensalbe.
Šeimos gydytoja patarė, kai užeina dudsulio priepuolis ir kyla šiokia tokia panika turėti popierinį maišelį ir užsidengus nosį ir burną į jį kvėpuoti, kiek galima lėčiau. Tą patį orą įkvepiant ir iškvepiant, kaip rodo kinuose, sakė - padeda. Svarbiausia sunormalinti kvėpavimą ir labai svarbu nukreipti mintis nuo kvėpavimo sekimo. Nes kai seki gaunasi „dirbtinis“ kvėpavimas, iškreiptas ritmas ir labai vargina.
ifauru, dar nėra galutinio sprendimo dėl gydymo? Mums liepė pasiskambinti, o kai pasiskambinom dėl tolesnių veiksmų išgirdom - pailsėkit kol kas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 07 sausio 2010 - 15:36
QUOTE(adis @ 2010 01 07, 15:04)
Gavau nurodymą ilsėtis ir stiprėti.
Vyras išnuomavo deguonies aparatą, truputį drąsiau. Onkologė sakė - jis problemos neišpręs, skysčiai labai sumažina plaučių tūrį. Pulmunolgė , kuri punktuoja plaučius - jei tik galit - nuomokit ir naudokit: nepakanks.

Kaip ruošies stiprėti? Turi kokių spec. planų/priemonių? Mes čia SM šiuo klausimu galime ir konsiliumą suorganizuoti... smile.gif O dėl skysčių nežadi su kokiu pulmonologijos šviesuliu pasikonsultuoti? Juk turi būti išeitis...

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2010 01 07, 16:41)
Kaip ruošies stiprėti? Turi kokių spec. planų/priemonių? Mes čia SM šiuo klausimu galime ir konsiliumą suorganizuoti... smile.gif O dėl skysčių nežadi su kokiu pulmonologijos šviesuliu pasikonsultuoti? Juk turi būti išeitis...

Kol kas esu lengvam šoke ir nieko negalvoju. Išsitraukiau vitaminą C, Se ir beržo grybą. Jei būsiu Kaune aplankysiu vaistininką. smile.gif

Man kaip ir Liutukeee mamai problemos kvadratu. Jei nebūtų vieno, tai būtų galima...jei nebūtų kito, tai būtų galima. Pleuros lapelius suklijuoja talku, bet reikalinga atlikti intervenciją per krūtinės ląstą, o pas mane infiltruota visa oda. Negalima lįsti...Taiko ir chemoterapiją tieisogiai į pleurą, onkologė pasakė: atgyvenęs ir labai rizikingas metodas. Jei nebūtų pleuros skysčių, taikyti mazgeliams paodyje būtų galima fotodinaminį, deja dabar negalima. Yra paviršinė chemoterapija, tepant pažeistus paviršius skysčiu, per didelis plotas... dar gal yra chemoterapijų, deja nuo kovo mėn. gydyta - išsikvėpiau..

Atsiųsk pasiūlymus į a.s arba čia išdėstyk, gal kas nors užklius.
Atsakyti
QUOTE(ifauru @ 2010 01 07, 16:22)
transfer faktorius (jei kaina gautųsi su protu - pakonsultuosi, DONRA ax.gif )
katės nagai
Balvočiūtė

Iš esmės namau rinksimės tai, ko norės mama, kuo ji tikės.

As irgi priregistravau mama pas Balvociute.Sausio23dienai,skambinau beveik pries2menesius.Baisios eiles. doh.gif

QUOTE(adis @ 2010 01 07, 16:23)
Mes išsinuomavom štai tokį:

Patogus ir saugus prietaisas deguonies terapijai. Koncentratorius ima orą iš aplinkos ir paverčia deguonimi, todėl nereikia jokių suspausto deguonies balionų.
Užtikrina optimalią deguonies koncentraciją, minimalią techninę apžiūrą ir ypač tylų veikimą (vidutiniškai 43-44dB). Turi įspėjamuosius garsinius ir spalvinius signalus. Komplekte kaukė ir nosinė kaniulė deguonies terapijai).

Šeimos gydytoja patarė, kai užeina dudsulio priepuolis ir kyla šiokia tokia panika turėti popierinį maišelį ir užsidengus nosį ir burną į jį kvėpuoti, kiek galima lėčiau. Tą patį orą įkvepiant ir iškvepiant, kaip kinuose, sakė - padeda. Svarbiausia sunormalinti kvėpavimą ir labai svarbu nukreipti mintis nuo kvėpavimo sekimo. Nes kai seki gaunasi „dirbtinis“ kvėpavimas, iškreiptas ritmas ir labai vargina.

As irgi ziurejau toki.
Mamai nezinau kodel dusina.Gal plauciai pablogejo.Nezinia.Chemoterapeute mamai liepe rinktis arba atidet chemija ir daryt magnetini plauciu rezonansa arba lasint chemija.Mama pasirinko chemija.O rezonansa dare pries2men.-tai buvo nei pablogeje,nei pagereje.
Pas kardiologus eina privaciai-tai jie tik peciais guzcioja,sirdies echoskopija rodo,kad viskas gerai.Sako gal nuo chemijos dusulys.

Mamai vakar po chemijos labai"kaito,garavo"plauciai,ji taip apibudino.Bet ir anksciau jau uzeidavo dusuliai.Uzeina vakare ,nakti.Negali gulet.Siandien ir diena istisai dusina.

Jau paskambinau del to aparato,turi,tik reik,kad vyras spetu nuvaziuot iki 17val.paimt.Bet kadangi dirba-tai klaustukas ar spes.Bet labai viliuosi.
Gaila jie patys i namus nepristatineja.

Atsiprasau uz nekuklu klausima-o ka jums skauda,kad naudojat pleistrus nuo skausmo?Mamai irgi uzeina skausmai-peciu,pazasties,plauciu srityje,bet nezinau kokiu atveju tuos pleistrus skiria.Dabar Nimesilio isgeria,nors zinom,kad jis nera gerai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liutukeee: 07 sausio 2010 - 16:44