Įkraunama...
Įkraunama...

Ciulpia nyksti

Sveiki,
Maziui 3,5 men. ir jis bevei pastoviai ciulpia nyksti. Duodu ir ciulptuka, bet ciulpdamas ji vistiek kisa pirstukus i burnyte. Kaip ji nuo to atpratinti? Bandziau deti vilnones pirstinytes ant ranku, bet vistiek jas kisa i burnyte. Kitu ciulptuku irgi neima.
Jei leidziu ciulpti nyksti, tai jis nieko daugiau ir neveikia, tik ciulpia, nesidomi net zaisliukais. Kai ji snekini, nesioji, nykstys istisai burnoj cry.gif
Ar as netraumuoju vaiko, neleisdama ciulpti nykscio, nes kai neduodu, vaikas pyksta, nervuojasi, tapo irzlesnis nei anksciau. Gal tai isaugama? Jei taip, tai kada vertetu susirupinti, jei nenustotu ciulpti nykscio?
Jau skaiciau sioje temoje apie tai, bet ten daugiau kalbama apie vyresnius vaikus.
Patarkite, prasau, kaip pasielgti?
Aciu
Atsakyti
Nykscio ciulpimas vaikui yra tapes iprociu. Suprantama, kad jis pyksta, kai Jus neleidziate ciulpti, nes jam tai yra malonumas. Neatrodo, kad traumuotu ji tai, kad Jus neleidziate, jis tik pyksta. Ar niekada nebandete panaudoti karciu tepaliuku, kuriu galima nusipirkti vaistinese- patepti nyksti? Tokio iprocio labai sunku atsisakyti. Kai kurie zmones net suauge kartais megsta pasislepe paciulpti nyksti, kai niekas nemato.
Taip pat, jei galite, daugiau pazaiskite su vaiku, stenkites kad Jusu santykiuose butu daugiau fizinio kontakto- teigiamos emocijos padeda sumazinti pykti del to, kad negalima ciulpti pirsto. Svarbu pastebti, kokiose situacijose dazniausiai ciulpia- gal atrasite, kad tai ciulpimas priklauso nuo to, kaip vaikas jauciasi, pvz., kai jam nuobodu, ar kai reikia nusiraminimo.
Atsakyti
Mus kankina tokia pati problema,tik mano mazyliai jau 21menesiukas..Jau,atrodo,viska isbandem,bet neikasnepadeda...Nusipirkom kartuji tepaliuka,bet ji pasirauko ir toliau pirstuka ciulpia...Pirstukas burnytej atsiras visad,kai mazyle tures laisvesne minutele...O jos uzminti nuolat negaliu - reikia vaikui leisti ir ramiai pabuti...sedi vezymeli ciulpia,ijungsiu trumpam TV - pirstukas vel burnytej...paismiu ant rankyciu - ir vel tas pats...nenoriu,kad pirstuko ciulpimas deformuotu jos dantuku,o ir labai nehigieniska...Biju,kad kirmelyciu neatsirastu...Kaip atsikratyti sio iprocio?
Atsakyti
Manoji mažute taip pat čiulpia nykštį. Kai jai buvao apie saveitę čiulpdavo kumščiuką, manydavau, kad ji alkana taip bent jau rašydavo literatūroje, pamaitindavau, bet neužilgo ji vėl čiulpdavo kumštuką, tada ir vėl maitindavau unsure.gif
Veliau išryškejo nykščio čiulpimas, supratau kad tai ne dėl to kad ji alkana, nes jau nebamaitinau pati, valgydavo mišinuką. Pergyvenau, kad ji čiulpia nykštį. Tai nebuvo pastovus piršto čiulpimas, pastebejau kad tai būdas migdytis. Duodavau tiūtiuka bet neimdavo, pastoviai ji siulydavau, kol įsiūliau blush2.gif nes ir gyditoja sakė, kad geriau tiūtė nei nikštys. Buvo sunku, tiūtės matyt dar gerai nemokėjo tiūtinti tai dažnai paleisdavo ir išsibudindavo, sedėdavau šalia prilaikydavau tiūtia kol ji užmigdavo, tai gerai jei ji taip ir miegotu.... dažnai prabusdavo su pykimu bėgdavau vėl kišti tiūtės ir ji vėl užsnūsdavo, vėliau buvo lengviau, pietų miegą išmiegodavo tiūtės nepaleidusi, bet ir miegodavo ji man tik po puse valandos, nežinau kaip ją būtų reikėję nuo to atpratinti jei o ir naktimis prabudusi aš girdėdavau kaip ji pirštą čiulpia, nor ir pamaitinta būdavo matyt išsibudidavo truputaka, nykštį pačiulpdavo ir vėl užmigdavo. Ji pas mus labai gera mergytė, bet miega labai jautriai.
Buvo momentas kai be tiūtes nežmigdavo, bet... jis praėjo. Dabar jai 5,5 mėn ir be nykščio burnytej ji neužmiega, piršto čiulpimas ir tapo priemone užmigti. Yra ta problema, bet nera kitos ankstesnes ilgo vargingo kūdikio migdymo. Bandem ir ant rankų migdyt kol nuo verkimo ir mustymosi pavargusi užmigdavo, o i lovyte dedant vėl prabusdavo. Pietu miegas dabar tapo ilgesnis, apie 2 valandas, bet ji labai jautriai miega, pradeda judeti, pirštuką į burną ir vėl užmiega ir taip keleta kartų.
Kai ji pavargsta, padedu i lovyte, užkloju, pirštukas į burnyte ir miegam. Netraumuosiu ir nekankinsiu pavargusio miego norinčio savo vaiko kol jis dar mažas. Tegu čiulpia ji tą savo pirštuką ir jai ramiau ir mums. Paaugs tada ir kalbinsim kad nebečiulptų, juk vaikas labiau samoningesnis bus, pasakas paseksim prieš miegą, ar kokių priemonių nupirksim.
Atsakyti
Mano mažoji irgi kažkur nuo 3mėn.atsisakė tūtuko ir pradėjo čiulpti nykštį.Aš per daug ir nsistengiau nuo to atpratinti.Irgi esu tos nuomonės,kad užaugs,tada pati supras,kad gali kontroliuoti savo veiksmus.Juolab kad dabar yra rašoma,kad dantukams tai nekenkia ir netgi patariama neteplioti jokiais tepalais bei neakcentuoti,nebarti vaiko už tą čiulpimą-tiesiog daugelis vaikų patys atpranta nuo šito įpročio mirksiukas.gif Matysim,kaip mums seksis ateityje...
Atsakyti
Mano dukryte ciulpe ne nyksti, o du pirstukus-rodomaji ir didiji. Ir tai ji dare daugiau nei 2 metus, ir dienom ir naktim. Su tuo bandem kovot ir vel leisdavom. Labai sunerimau tada, kai bent jau man taip pasirode, kad virsutiniai priekiniai dantukai pradeda atsikist i prieki. Nusipirkom ir mes to kartaus tepaliuko-lako. Tepiau jai mieganciai, kad vos pabudus ir sukisus pirstukus i burnyte bei pajutus bjauruma trauktu juos lauk. Kur tau? Pasiraukydavo ir toliau. Tada pradejau pirstukus tept jai matant, sakydavau "patepsim, kad pirstukai nelistu i burnyte", be to guledavau salia ir glostydavau rankute kol uzmigdavo. Jau koki 1,5 men. pirstu nebeciulpia, bet vistiek bando lupytes sau arba man paglostyti. Gal kaip nors issikapstysim is sio iprocio? Be to geriam Sedatif tabletytes nerimui sumazinti, gal tai irgi turi itakos.
Atsakyti
[[/B]COLOR=red]Pbandykit[/COLOR][B]
O mes apturejom problema (esu cia ankciau raiusi apie savo dukrytes potrauki ciulpti nyksti pries miega) susirgo mano dukryte sloga, del kurios negalejo ciulpti nykscio nes paprasciausiai neprakvepavo pro nosi. Turejau streso ir galvos skausma kaip ja dabar uzmigdytm nes ir ant ranku supuojant ji visvien kisdavo pirsta i burnyte. O stai kai i lauka ja isvezdavu miegot ji prirengta maziau judesio gaudavo ir uzsupuota uzmigdavo.
As ja suvysciau ir uzsimigdziau ant ranku, buvo kad ir pyko ir spurdet bande bet palyginus (kai maniau kad tai bus tikra kankyne tiek jai tiek man) uzmigo greit. Ir nakty nebuvo to poreikio ciulpti nykcio, sujudedavo truputuka ir vel uzsnusdavo, o jei issibudindavo tai manau del slogos ar kad pavalgyt. Aiskus jei issivaduodavo is vystiklo tai pirstas greit burnoj atsirasdavo. Sloga praejo, bet as ja ir toliau vystau, ir pastebiu kad ir pirsto nebe taip reik. Naktim pradejo daznai budintis bet nemanau kad del to kad negali pirsto ciulpti, nes ir kai galejo budindavos, gal del dantuku, mes dar ju neturim, o jau ir laikas butu. Buna kad isbudinta pervystit reikia ir ant ranku vidury nakties migdau, bet buna kad ir pamaitinta pati uzmiega, arba buna rami, as salia atsigulu prispaudziu dar su ranka ir ji taip ir uzsnusta. Aiskus yra minusiuku, kad reikia nat ranku supuoti, kad ne savo lovyteje miega, bet tai viskas manu savo laiku issispres, dabar miegam kartu nes kaip ir minejau daznai bunda, o kai paaugs siek tiek, maziau su to rankom makaluosis tai ir bandysiu nebevystit, o salia pasiguldzius uzglostyt kaip viena mano drauge savo vaika taip migdydavo, arba taip sakant uzspaust kad maziau blaskytusi ir pajutusi artuma uzsnustu (cia kita pazystama taip migdo).
Manau jei is maziuko ka atemem tai reikia kazkaip konpensuot, jei tiutes neima tai gal suvystymas ir supavimas pades.
Cia daug visko prirasiau, gal ir per daug issipleciau, bet zinau pagal save, kad labai pergyvenau del jos tokio iprocio, o dar kazkur perskaiciau kad ne su visais leliais gerai baigias kad patys nustoja ir panasiai, su sesemeciais nesusitaria kad nebeciulptu pirsto, baugoka truputi.
Visoms mamytem sekmes bandant atpratinti savo kleckus nuo pirstuko.
Atsakyti
O mūsų vaikis irgi čiulpia pirštą, bet jau stengiuosi jį kuo nors sudomint, duot žaislus, prieš miegą pasupu. Tai dabar čiulpia tik naktį atsibudęs. Bet jis dažnai mėgsta laikyti liežuviuką tarp lūpų. ar ir kiti čiulpiantys vaikučiai taip laiko liežuviuką?
Atsakyti
QUOTE(linytes @ 2009 09 06, 16:27)
O mūsų vaikis irgi čiulpia pirštą, bet jau stengiuosi jį kuo nors sudomint, duot žaislus, prieš miegą pasupu. Tai dabar čiulpia tik naktį atsibudęs. Bet jis dažnai mėgsta laikyti liežuviuką tarp lūpų. ar ir kiti čiulpiantys vaikučiai taip laiko liežuviuką?

na, manoji tai taip nedaro ax.gif
jei taip stipriai dar nespejo i ta pirsta "isisiurbt" biggrin.gif pamegink nakciai gal patept kuo, girdejau yra vaistineje kazkokiu priemoniu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(raimukas.S @ 2009 09 06, 17:50)
na, manoji tai taip nedaro  ax.gif
jei taip stipriai dar nespejo i ta pirsta "isisiurbt"  biggrin.gif pamegink nakciai gal patept kuo, girdejau yra vaistineje kazkokiu priemoniu  4u.gif

ačiū už patarimą, reiks bandyt kažką daryt g.gif
Atsakyti
mano saulyte irgi ciulpia nykstuka, jai dar tik 2men ir 1 sav, ciulptuka trumpai palaiko burnytej ir isspjauna,perskaiciau straipsni,kad is to, koki nyksti ciulpia, galima nusprest desiniarankis ar kairiarankis vaikas bus.mano ciulpia kairiji verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(angelo palyteta @ 2009 10 05, 02:12)
perskaiciau straipsni,kad is to, koki nyksti ciulpia, galima nusprest desiniarankis ar kairiarankis vaikas bus.mano ciulpia kairiji verysad.gif

tai bus dešiniarankis mirksiukas.gif aš tiesa neskaičiau, bet pagal saviškius sprendžiu - vienas jų yra kairiarankis, kitaa, manau, dešiniarankis bus - čiulpė priešingus nykščius.
Atsakyti