femme
clostilbegitas ir turi "tokį blogą požymį", kad stabdo gleivinės augimą, o tu dar nori 100CC
O kad paskyrė gonalį ir estrofem, gerai, jei tinkamai sureguos gonalis, tai jis per dvi dienas kokius 4mm. paaugins folikulus, tai bus visai super, gonalis kartu ir gleivinę paaugins
QUOTE(Jurgelita @ 2005 12 06, 14:00)
Sakykit merginos, ar imanoma per pacia pirma stimuliacija
Kiek kartu per stimuliacijos laikotarpi turetu stebeti echoskopu? Klausiu, kad zinociau ko reikalauti is gyd., nes po poros savaiciu man stimuliuos.
Labai aciu
Kiek kartu per stimuliacijos laikotarpi turetu stebeti echoskopu? Klausiu, kad zinociau ko reikalauti is gyd., nes po poros savaiciu man stimuliuos.
Labai aciu
nu aš tai labai tikiuosi, kad įmanoma nes man dabar pirma stimuliacija.
Šiaip dažnai pirma stimuliacija būna daugiau "pasitikrinimui", kaip organizmas reaguoja į vaistus, kokią dozę reikia skirti, todėl neretai ir nepasibaigia sėkme
man pirmą kartą apžiūrėjo echoskopu 11 c.d., pamatė, kad per maža gleivinė, skyrė gonalio+estrofemo, einu vėl rytoj, 13 c.d., tuomet matysim, gal dar po kelių dienų reiks ateiti ir tuomet "sprogdinti", gal jau ir rytoj gerai paaugę folikulai bus....
O dar kartelį manyčiau reikia po "sprogdinimo" ateiti, pažiūrėti ar įvyko ovuliacija, ar nesusiformavo cistos.
Taigi mažiausiai 2-3 kartus per ciklą turėtų sodinti ant kėdės o jei reikia tai ir visus 5
QUOTE(euromergele @ 2005 12 06, 14:06)
man echoskopu ziuri tik viena karta, 10 ciklo diena.
vieno karto absoliučiai nepakanka neįsivaizduoju kaip taip fenomenaliai stebuklingai galima užtaikyti apžiūrėti tą vienintelį kartą tuomet, kai foliuklas pilnai subrendęs, nei per didelis, nei per mažas ir jį susprogdinti o juk skirtingais ciklais ir organizmas gali sureaguoti skirtingai, įvykti hiperstimuliacija be to kaip žinoti, ar ovuliacija įvyko ir ar galima jau gerti progesterono preparatus?
QUOTE(Jurgelita @ 2005 12 06, 18:02)
Merginos, ar tiesa, kad stimuliuojant yra didesne tikimybe susilaukti dvynuku?
Taip, kadangi dažnai bręsta ne po vieną folikulą, kaip kad natūraliam cikle
Čia mano slapta svajonė (dabar auginuosi 2 folikulus...)
Euromergele, kaip ten bebūtų gyd. Bogdanskienė patyrusi gydytoja, gal labiau ja pasitikėk Paskyrus standartinę Clostelbegyto dozę visai normalu daryti echoksopiją tik 10 ciklo dieną (kitaip yra stimuliuojant Gonaliu). Jei folikulas būtų buvęs dar per mažas, greičiausiai būtų dar pastimuliavę ar tiesiog palaukę, bet matyt jis buvo jau tinkamas ovuliacijai užtai ir gavai Pregnylį.
Dėl ovuliacijos nuo Pregnylio ar Ovidrelio - laikoma, kad ovuliacija įvyksta netgi 100-u procentų, išsskyrus gydytojo klaidas (kas buvo su Philipuku, nors ji to niekaip ir nepripažįsta). Ovuliacija gali įvykti, jei netinkamai parenkama Pregnylio dozė (tai aktualiau per IVF) arba Pregnylis paskirtas ne laiku (folikulas per mažas arba peraugęs).
Dėl gimdos nuotraukos - na, dar visai normalu, kad daro porą paprastų stimuliacijų (be IUI) be gimdos nuotraukos (jei nėra aiškių požymių, kad galėjo būti praeityje uždegimai ar infekcijos, dėl ko pakistų kiaušintakiai). Aš manau, kad gydytoja tau nuotraukos nepaskyrė greičiausiai būtent dėl to, kad neturėjai nusiskundimų nei dėl skausmų kada nors anksčiau, nei dėl infekcijų, tai ji ir nusprendė be reikalo tavęs nekankinti. Tačiau prieš IUI gimdos nuotrauką visgi verta pasidaryti, nes jau ir pinigai nemaži.
Be to, man susidarė tokia nuomonė, kad gydytojai patys nelabai tiki stimuliacijų ir IUI efektyvunu, tai per daug ir nesicackina šitoj vietoj.
Dėl nesuderinamumo - na ne pirmi metai, kai gydytojai nežino kaip į tai reaguoti, netgi tie patys daktarai patys sau prieštarauja. Aš pati asmeniškai nelabai tikiu ta diagnoze. Na nebent tai parodo kažkokį kitą sutrikimą, kurio galbūt net nelabai pajėgūs diagnozuoti.
Nu o pasakymas, kad mmm įrodo ovuliacijos buvimą yra ABSOLIUTI NESĄMONĖ.
Dėl ovuliacijos nuo Pregnylio ar Ovidrelio - laikoma, kad ovuliacija įvyksta netgi 100-u procentų, išsskyrus gydytojo klaidas (kas buvo su Philipuku, nors ji to niekaip ir nepripažįsta). Ovuliacija gali įvykti, jei netinkamai parenkama Pregnylio dozė (tai aktualiau per IVF) arba Pregnylis paskirtas ne laiku (folikulas per mažas arba peraugęs).
Dėl gimdos nuotraukos - na, dar visai normalu, kad daro porą paprastų stimuliacijų (be IUI) be gimdos nuotraukos (jei nėra aiškių požymių, kad galėjo būti praeityje uždegimai ar infekcijos, dėl ko pakistų kiaušintakiai). Aš manau, kad gydytoja tau nuotraukos nepaskyrė greičiausiai būtent dėl to, kad neturėjai nusiskundimų nei dėl skausmų kada nors anksčiau, nei dėl infekcijų, tai ji ir nusprendė be reikalo tavęs nekankinti. Tačiau prieš IUI gimdos nuotrauką visgi verta pasidaryti, nes jau ir pinigai nemaži.
Be to, man susidarė tokia nuomonė, kad gydytojai patys nelabai tiki stimuliacijų ir IUI efektyvunu, tai per daug ir nesicackina šitoj vietoj.
Dėl nesuderinamumo - na ne pirmi metai, kai gydytojai nežino kaip į tai reaguoti, netgi tie patys daktarai patys sau prieštarauja. Aš pati asmeniškai nelabai tikiu ta diagnoze. Na nebent tai parodo kažkokį kitą sutrikimą, kurio galbūt net nelabai pajėgūs diagnozuoti.
Nu o pasakymas, kad mmm įrodo ovuliacijos buvimą yra ABSOLIUTI NESĄMONĖ.
QUOTE(leduke @ 2005 12 06, 18:15)
na jaučiu aš kažką netaip supratau kada po ovidrelio susileidimo įvyksta ovuliacija ir kada reik pasimylėt,kad nepraleist
Jei skaitai rusiškai:
"Протокол стимулирования: Стимуляция начинается на 3 или 5 день м.ц. (1-й день цикла - 1-й день месячных) с назначения ежедневного приема гормональных гонадотропных препаратов. Обычно это внутримышечные или подкожные уколы.
В течение стимуляции с помощью УЗИ ваш врач будет наблюдать за ростом фолликулов и толщиной эндометрия (как правило, контрольное УЗИ проводится каждые 2-3 дня). Сроки созревания фолликулов индивидуальны, но в среднем это 10-15 дней. Кроме УЗИ вам могут быть назначены анализы крови (с такой же периодичностью) для наблюдения за уровнем эстрадиола в крови.
Когда уровень эстрадиола достигнет нужного уровня, а фолликулы - определенного размера (между 16-18 мм), вам будет назначен внутримышечный укол ХЧГ - гормона, вызывающего овуляцию.
Через 37-40 часов должна произойти овуляция. С этим расчетом планируется сексуальная связь, то есть через 24 часа после укола и в течение двух-трех последующих дней. В этот период вам могут быть прописаны прогестативные или для поддержки благоприятных для зачатия условий."
Nomra, būtinai turi padaryti vyrui spermos tyrimą. Greičiausiai gydytojas galvoja, kad su vyru viskas gerai, nes lyg ir turite jau vaikelį. Bet pasitikrinti vistiek ne pro šalį, nes sperma gali visai netikėtai ir smarkiai pablogėti.
Iš tiesų pradėti stimuliuoti nepadarius visų reikiamų tyrimų nelabai gerai. Clostelbegytas toli gražu nėra nekalti vaistukai, jų vartojimas yra griežtai ribojamas, taigi neleisk gydytojui eksperimentuoti.
Sunku pasakyti iš šono, bet sprendžiant iš to, kad pas tave taip ilgai nebūna mmm ir dar nelabai kiaušidės reaguoja į stimuliaciją, tai galėtų būti panašu į policistines kiaušides? Ar nebuvo sunku pastoti su pirmuoju vaikeliu?
Iš tiesų pradėti stimuliuoti nepadarius visų reikiamų tyrimų nelabai gerai. Clostelbegytas toli gražu nėra nekalti vaistukai, jų vartojimas yra griežtai ribojamas, taigi neleisk gydytojui eksperimentuoti.
Sunku pasakyti iš šono, bet sprendžiant iš to, kad pas tave taip ilgai nebūna mmm ir dar nelabai kiaušidės reaguoja į stimuliaciją, tai galėtų būti panašu į policistines kiaušides? Ar nebuvo sunku pastoti su pirmuoju vaikeliu?
QUOTE(silver 27 @ 2005 12 08, 12:00)
Na dydis buvo apie 18 mm.
Dar vienas durnas klausimas, o kas tas geltonkūnis? Tai kas lieka folikului sprogus? Ar kas, nes aš mačiau sprogusį folikulą.
Dar vienas durnas klausimas, o kas tas geltonkūnis? Tai kas lieka folikului sprogus? Ar kas, nes aš mačiau sprogusį folikulą.
Plyšus folikului, jo ląstelės pradeda daugintis ir užpildo buvusią ertmę. Šios ląstelės yra gelsvo atspalvio, todėl susidaręs naujas audinys vadinamas geltonkūniu. Geltonkūnio ląstelės taip pat gamina lytinius hormonus (progesteroną), kurie padeda vystytis nėštumui. Jei kiaušinėlis neapvaisinamas, geltonkūnis sunyksta
QUOTE(Joly @ 2005 12 12, 21:05)
Kurios jau ka nors ismanote sitame reikale, ar galite pasakyti, ar tai yra normalu, kad gydytoja israse gerti tuos vaistus, nors jokiu tyrimu pries tai nedare? Kazkaip truputi keistai man visa tai atrodo Net nezinau ka daryti
tam, kad stimuliuoti turėtų padaryti:
1.gimdos ir kiaušintakių praeinamumo nuotrauką
2.hormonų tyrimus
3.vyro spermos tyrimą
visi šie tyrimai būtini
QUOTE(Joly @ 2005 12 12, 21:30)
idomu ar pas Klima galima siuos tyrimus darytis ar cia kur kitur kreiptis, gal patarsit? Aciu
priklauso kiek pinigų gali tam skirti. pas Klimą ir Miežėnienę ,,valdiškai" pigiausiai. jei ne pas juos, tai lieka privačios nevaisingumą gydančios klinikos, paižiūrėk V.A. rekomenduojamas http://www.vaisingum...t/nuorodos.html
Labukas
Noriu paklausti tų, kas stimuliuojasi vien su Gonaliu - kiek reikia, 5 ampulių?
Jei tiek, tai tuomet nelabai matau prasmes stimuliuotis su Clostelbegyt'u - 5 d. po 50 mg, kuris man žiauriai slopina gleivinės augimą, tuomet 2-3 ampules Gonalio + kruva estrofemo ir po to diuphastono
Su Gonaliu ir gleivinė būtų gera, nereiktų estrofemo (-40 Lt), clostelbegyt'o (-40 Lt), diuphaston'o (-50 Lt) taigi skirtumas maždaug 450 (5 gonal) +50 (ovidrel)= 500 Lt ir
40 Lt (clost.)+270 (3 gonal) + 40 (estrofem) + 50 diuphaston = 400 Lt Skirtumas 100 Lt O vaistų nepalyginamai mažiau
kas turi minčių?
Aš irgi
Nes testais kažkaip nepasitikiu, net ir pamačiusi I vistiek lėkčiau priduoti kraujo, tai kam tuomet pinigus mėtyt?
Dėl gimdos nuotraukos- aš stimuliuotis pradėjau irgi be gimdos nuotraukos - jokių uždegimų nesu turėjusi, todėl tikiuosi, kad viskas O.K.
Bet jei si karta nepavyks, tai galbūt ir susimąstysiu apie būtinybę pasidaryti gimdos nuotrauką, nes tikrai turėjom pataikyti...
Noriu paklausti tų, kas stimuliuojasi vien su Gonaliu - kiek reikia, 5 ampulių?
Jei tiek, tai tuomet nelabai matau prasmes stimuliuotis su Clostelbegyt'u - 5 d. po 50 mg, kuris man žiauriai slopina gleivinės augimą, tuomet 2-3 ampules Gonalio + kruva estrofemo ir po to diuphastono
Su Gonaliu ir gleivinė būtų gera, nereiktų estrofemo (-40 Lt), clostelbegyt'o (-40 Lt), diuphaston'o (-50 Lt) taigi skirtumas maždaug 450 (5 gonal) +50 (ovidrel)= 500 Lt ir
40 Lt (clost.)+270 (3 gonal) + 40 (estrofem) + 50 diuphaston = 400 Lt Skirtumas 100 Lt O vaistų nepalyginamai mažiau
kas turi minčių?
QUOTE(Chiara @ 2005 12 12, 19:49)
T.y., supraskite mane teisingai - as jokiu budu nedarysiu testo.
As priduosiu krauja HCG.
As priduosiu krauja HCG.
Aš irgi
Nes testais kažkaip nepasitikiu, net ir pamačiusi I vistiek lėkčiau priduoti kraujo, tai kam tuomet pinigus mėtyt?
Dėl gimdos nuotraukos- aš stimuliuotis pradėjau irgi be gimdos nuotraukos - jokių uždegimų nesu turėjusi, todėl tikiuosi, kad viskas O.K.
Bet jei si karta nepavyks, tai galbūt ir susimąstysiu apie būtinybę pasidaryti gimdos nuotrauką, nes tikrai turėjom pataikyti...