Įkraunama...
Įkraunama...

Nuomininkų kampelis

tiesiog i akis meluoja ir sako kad mokesčius mokejo, nors knygute pasmmane ir visus mokesčius moku aš. nesuprasi, aties, tai dar aiškinsimes.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2012 05 16, 10:55)
savininaks turi teise kazkada nuspresti, kad nenuomos. Juk tai jo turtas, maza kas galejo nutikti. Juk nejau, jei jau pradejo nuomot, tai per amzius (amen). Kiek laiko dave jums iki issikraustymo? Mano nuomininkai zino, kad pries nuomos sutarties nutraukima, bus ispeti pries 3 savaites. Ta pati ir jie privalo padaryti. Ir abiems pusems toks terminas tinka.

Iš pradžių tai liepė iškart krautis daiktus ir eiti lauk, kaip tik buvo vėlus vakaras. Po to labai ilgai kalbėjomės ir jai įrodinėjau, kad ji klysta, kitą rytą susiprato, kad neteisingai mane apkaltino (dingo iš jos namų šis tas, nes aš pas tokią močiutę gyvenu), atejo atsiprašyti, leidžia jau gyventi... Bet žinot, kai šitaip apkaltino mane dėl visiškai nebūtų dalykų, toliau jau nesinori ir gyventi, nes garbaus amžiaus moteriškei visko pasitaiko, kad daiktai "dingsta", tai po to vėl galiu likti kalta... Ir bendravimas jau nebe tas schmoll.gif Kaip suprantu, gyventi jau man leidžia, bet vis nepamiršta paminėti, kad jei kur rasiu, galiu kraustytis. Taigi šiuo metu noriu pati kuo greičiau iš ten bėgti, nes kai mane apkaltino, tai tiek streso jau seniai buvau turėjusi.
Tai vargstu dabar su skelbimų paieška, bet kur bepaskambinsi dėl buto - agentūra ir sutarties mokestis 200LT.
Atsakyti
QUOTE(moranda @ 2012 05 16, 13:15)

As jusu vietoj irgi kraustyciausi. Dabar suprato, kad nieko nepavoget, o kas zino kiek ir kas "dings" veliau.
O ta bobute irgi suprantu. Jei pamanyciau, kad mano nuomininke mane apvoge irgi noreciau mest ja lauk.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2012 05 16, 14:24)
As jusu vietoj irgi kraustyciausi. Dabar suprato, kad nieko nepavoget, o kas zino kiek ir kas "dings" veliau.
O ta bobute irgi suprantu. Jei pamanyciau, kad mano nuomininke mane apvoge irgi noreciau mest ja lauk.

Na taip, suprantu ir aš ją, nes aš vienintelė galiu laisvai vaikščioti po visą butą, daugiau niekas negyvena. Tik tiek, kad tą dingusį daiktą jai padavė įvyniotą maišelyje ir ji net nepatikrino, ar jis ten tikrai yra, parsinešė namo ir neištraukė iš rankinuko keturias dienas, vaikščiojo visur po miestą tas dienas, net draugės automobilyje buvo palikusi su kitų žmonių rankinukais ir savąjį, o kai po kelių dienų nusprendė išsiimti, rado tuščią maišelį. Kas ten žino, kur pradingo, bet situacija labai nemaloni... Jau dabar sakiau ieškosiu tik arba su jaunais žmonėmis, arba atskiro buto g.gif Bet paskaičiusi forumą matau, kad ne man vienai, daug kam visokių kuriozų nutinka.
Atsakyti
QUOTE(moranda @ 2012 05 16, 13:44)

siulau ieskot tokio, kur tam bute be jusu gyvens tik 1 zmogus. Jei daugiau, yra tikimybe, kad pvz. kazkas jusu maista valgys ar kosmetika naudosis (man taip buvo).
Atsakyti
QUOTE(Karolina ir Vilmantas @ 2012 05 16, 11:32)
niekas nesugadinta, nes nera ten ka gadinti, butas baisus ir taip, ten buvusiam bendrabuti iengtas, sutartis yra, bet tam nusišvilpi i ja, o kuo pagrasinti?

Norint teisėtai nuomoti butą, reikia įsigyti mokesčių inspekcijoje verslo liudijimą buto nuomai, kuris kainuoja apie pvz Vilniuje apie 400 Lt/metams. Priešingu atveju reiktų mokėti 15 proc. nuo gautų pajamų kaip gyventojų pajamų mokestį. Taip pat grėstų ir nekilnojamo turto mokesčio mokėjimas. Tad verslo liudijimas yra pigiausia alternatvyva nuomojant oficialiai.

Čia 2007m. žinios, bet vargu ar kas pasikeitė, nebent kainos pakilo, bet jei nuomotojas nemoka jokių mokesčių valstybei ar neturi tam verslo liudijimo galite drąsiai pagrasinti jam, jog apskųsite ir apskųsti mirksiukas.gif
Atsakyti
cia del uzstato grazinimo buvo diskusija, tai galiu pasakyti is savo patirties: va neseniai krausciausi, tai irgi buvau sumokejus uztata. esme tokia, absoliuciai nieko nesugadinom, viska palikom taip, kaip radom, bet seimininkas grazinti nenorejo, kodel motyvuoti nenorejo, ir tiesiog logisko atsakymo neturejo. kaip as supratau ir jo bandymo aiskinti, tai tiesiog todel, jog va jam dabar reiks kitu nuomininku ieskot...
atrodo taip, lyg jei jau nuomojiesi buta, tai iki gyvenimo galo arba tol, kol nesugalvos ismest...
as tuomet jo, klausiu, ar mes buvom blogi nuomininkai, atsake, jog tikrai ne (mokejom laiku, net i prieki, jokiu reikalavimu, jokiu skundu, jokiu baliu), tai kur problema jo klausiu.. tyli.
ir galu gale kilo tik viena mintis, jog gavo ta uztata, isleido ir tiesiog neturi is ko ji grazint, ir turbut tai dazniausiai ir buna.
dar pries tai nuomavom is moters tokios, tai ji kaip suprantu, gavo uztata, padejo saugiai, jo neisleido, ir su graznimu problemu nebuvo.
tokia mano patirtis 4u.gif
Atsakyti
patarkite man prasau, kaip siais laikais issinuomoti buta 4u.gif
kiek ziurineju internete tik agenturos, kurios pasivogia nuomotojo skelbima ir is nuomininko praso dar 500lt. doh.gif absurdas
ieskau 1kamb. idelu butu Justiniskese
Papildyta:
QUOTE(Violettta @ 2012 04 12, 23:27)
Noreciau isgirsti jusu nesaliska nuomone tokioje situacijoje.  nuomojames 1kambari 3k bute, kartu gyvena seimininkes dukra studente. Kambarys buvo nerakinamas, kazkaip pati kai jos nebudavo namie niekad nesu uzejus i kitus kambarius, tai net i galva nesove, kad ji irgi gali landzioti i ta kambari, kai manes nera namie. Po kiek laiko pastebejau, kad daiktai, kuriuos palikdavau vienoj vietoj, stebuklingai atsidurdavo kitoj, vyro slepetes is kambario "nutipendavo" i koridoriu ir pan. Vis kazkaip nenoredavau jai ka sakyti, nes lyg ir susibendrave buvom, nesinorejo jokiu piktumu. Dar po kiek laiko pas ja gyventi atsikrauste jos draugas, pradejom jaustis nesaugiai nerakinamam kambary palikdami savo daiktus, todel isidejom rakinama spyna. Po tokio poelgio ji labai supyko, mazdaug kokios cia spynos mano bute.. Viskas baigesi tuo, kad ji issireikalavo to rakciuko nuo kambario tokiu atveju "jei truktu radiatoriai kai musu nebus namie", bet vis pastebim, kad kambary tikrai buta, nors radiatoriams viskas ok... Kita sav jau turetumem iseiti i kita buta, bet vis galvoju, ar nepasikarsciavom su tuo spynos idejimu... Tikrai negaliu sakyti, kad kas dingo, bet labai nemalonu, kai i tavo erdve be taves dar kazkas uzsuka tau nesant namuose...

mano nuomone tokie nuomininkai per daug sau leidzia. jie neturi teises eiti be jusu zinios i kambari. Uzknisa kai tai daro, galvoja kad jau ju butas , tai jis ir dievas. turejom tokia viena sizofrenike nuomotoja, tai daznai lyzdavo i buta be musu zinios , landziodavo po saldytuva, po spinta. turbut skaiciuodavo kiek turto turim rolleyes.gif
suprantu, nuomininko butas-nuosavybe, bet mano daiktai- mano nuosavybe, neturi jie jokios teises ieiti i musu nuomojama buta be musu leidimo, neduok die kas dingtu, tai juk pati landziojanti nuomotoja apkaltintumem. mes juk jiems uz nuoma mokam pinigus, o ne uz tai kad landziotu be musu zinios mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zibba: 23 gegužės 2012 - 10:29
Sveikos, gal zinok ant kiek skiriasi nuomos kaina, ir taip pat komunaliniu kaina, jei namas renovuotas, turiu galvoj 2kamb buta zirmunuose? Kiek apsimoketu moketi daugiau uz nuoma renovuotame name, kad tai atsipirktu per metus mokesciu?
Atsakyti
Sveiki,

Norėčiau į panašią situaciją patekusių ar išmanančių patarimo. Nuomojamės butą, kurio nuoma 750 lt. Pasirašant sutartį šeimininkei įteikėme 3 mėn. nuomos dydžio užstatą (viso 2250 lt., kurio 750 lt. nuoma už pirmąjį mėnesį, o 1500 lt. - užstatas). Dabar šeimininkė tikina, kad gavo tiktai 1500 lt., nes ale ji tokią sumą tą pačią dieną padėjo į banką ir jai neįdomu, kas rašoma sutartyje. Kokie mūsų šansai išsireikalauti tuos 750 lt., kad ir su teisininkų pagalba? Neramina tai, kad sutartyje įrašyta "sutarties dieną privalo sumokėti 2250 lt.", tačiau neturim jokio "daviau-gavau" raštelio. Ar tai labai apsunkina situaciją? Iš anksto ačiū už patarimus ar pastebėjimus smile.gif
Atsakyti
sveikos..turiu beduke...po skirybu likom su dukra vienos..1kbuto neielaikau...su seimininkais gyvent kazkaip nedegu noru gyvent,bet jei nerasiu kitos iseities teks...kaip kambariokes su vaiku manes nenori...esu kaip ir aklavieteje...kaip manote jei as pati isinuonuociau 2k buta ir ieskociau kambarioku..ar nebutu man paprasciau...nes kazkaip jau man darosi nebejuokinga...nuomai su mokesciais ziema galiu skirt max 500..
Atsakyti
QUOTE(nesekme @ 2012 06 02, 12:24)
sveikos..turiu beduke...po skirybu likom su dukra vienos..1kbuto neielaikau...su seimininkais gyvent kazkaip nedegu noru gyvent,bet jei nerasiu kitos iseities teks...kaip kambariokes su vaiku manes nenori...esu kaip ir aklavieteje...kaip manote jei as pati isinuonuociau 2k buta ir ieskociau kambarioku..ar nebutu man paprasciau...nes kazkaip jau man darosi nebejuokinga...nuomai su mokesciais ziema galiu skirt max 500..

išsinuomavus gal ir būtų paprasčiau, bet kur garantija, kad vis vien išeis rasti kambariokę..
Atsakyti