Įkraunama...
Įkraunama...

Nuomininkų kampelis

QUOTE(*Cukrinė_Siela* @ 2012 04 13, 16:51)
Jūs nuomojatės, mokat už nuomą pinigėlius ir ji neturi visiškai jokios teisės ten landžioti. O ką pati šeimininkė kalbėjo? Galbūt čia jos dukra tik tokia?

Pacia seimininke gal kokius 2x per beveik 2m matem, ji kitam mieste gyvena, paliko sita buta dukrai ir visiskai nesikisa i buto reikalus. Jai vienai buvo sunku ji islaikyti, todel ieskojo nuomininku. Kaip tik skubiai reikejo issikraustyti is ankstesnio busto, nes baigesi nuomos sutartis, o vyrui komandiruote i uzsieni nusimate, todel nebuvo kada ilgai ieskoti, nes norejom butent netoli senojo buto kazka rasti, uzmaciau, kad nuomojamas kambarys, apziurejom, tiko ir dydis ir vieta ir kaina labai maza, todel laikinai nusprendem apsistoti su mintim, kad kai grys vyras ieskosim buto. Tik apsipratau labai cia, vieta patiko, ikalbejau vyra pataupyti pinigelius ir pagyventi kuri laika dar, tik va gavos kaip gavos... Dekui uz palaikyma 4u.gif
Atsakyti
Svarbiausia pagaliau išeisit iš ten 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Violettta @ 2012 04 13, 00:27)
Noreciau isgirsti jusu nesaliska nuomone tokioje situacijoje.  nuomojames 1kambari 3k bute, kartu gyvena seimininkes dukra studente. Kambarys buvo nerakinamas, kazkaip pati kai jos nebudavo namie niekad nesu uzejus i kitus kambarius, tai net i galva nesove, kad ji irgi gali landzioti i ta kambari, kai manes nera namie. Po kiek laiko pastebejau, kad daiktai, kuriuos palikdavau vienoj vietoj, stebuklingai atsidurdavo kitoj, vyro slepetes is kambario "nutipendavo" i koridoriu ir pan. Vis kazkaip nenoredavau jai ka sakyti, nes lyg ir susibendrave buvom, nesinorejo jokiu piktumu. Dar po kiek laiko pas ja gyventi atsikrauste jos draugas, pradejom jaustis nesaugiai nerakinamam kambary palikdami savo daiktus, todel isidejom rakinama spyna. Po tokio poelgio ji labai supyko, mazdaug kokios cia spynos mano bute.. Viskas baigesi tuo, kad ji issireikalavo to rakciuko nuo kambario tokiu atveju "jei truktu radiatoriai kai musu nebus namie", bet vis pastebim, kad kambary tikrai buta, nors radiatoriams viskas ok... Kita sav jau turetumem iseiti i kita buta, bet vis galvoju, ar nepasikarsciavom su tuo spynos idejimu... Tikrai negaliu sakyti, kad kas dingo, bet labai nemalonu, kai i tavo erdve be taves dar kazkas uzsuka tau nesant namuose...

Su panašia situacija susidūrusioms noriu papasakoti ir savo istoriją. Visai neseniai nuomojomės nedidelį, neišvaizdų ir niekaip kitaip neįspūdingą butą. Tikroji savininkė mirus, kiek supratom, visa giminė dėl jo pešasi, bet kol teisiškai išsispręs už mokesčius mokėti niekas nenorėjo, todėl įleido mus, nuomininkus. Vis dar prisimenu tą butelį kaip didžiausią košmarą būtent dėl šeimininkės dukros, pagyvenusios moterėlės. Mums įsikrausčius, bute paliko aibę daiktų ("jums nereikia, nepatinka, meskit"), kurių vėliau bent keliskart per mėnesį užsukdavo visa giminė (geriausia buvo pasakius, jog mes išvykę atsakas iš kažkokio pusbrolio ar kokio velnio - mes turim raktą, pasiimsim...), nuompinigių nepasidrovėdavo ateiti 6ą ryto, mat dirbo prie buto... galiausiai išsiaiškinę, kada mes dirbam (o dėl darbo specifikos mes namie beveik nebūdavom), kad turim namuose įvairių daiktų, grynųjų pinigų, ėmė lankytis bute kada nori (niekas taip nesitarė, jie raktus turėjo tik tam kad "jei kuris iš jūsų mirtų ar panašiai")... galiausiai taip išėjo kad butą sumanėm pakeisti ir pakeitėm miestus (atsirado darbo ten, kur norėjosi, geresnės sąlygos etc.). Dabartinis butas palyginti su anuo - svajonė. Šeimininkė maloni ir neperspėjus nosies nekiša, nesam maži vaikai, dirbam, tvarkingi, padorūs ir tikrai labai ramūs, tad vargo su mumis jokio. Sumokėjom užstatą, turim sutartį ir ramiai gyvenam. Radom per pažįstamus, tai gal todėl taip pasitiki...
Atsakyti
Sveikutes, vel gryztu pas jus su nekokiom naujienom.... Turejom sia sav isikraustyti i kita buta, bet netiketai jo seimininkas apsigalvojo, kad nebenuomos... cry.gif Tai dar gerai, kad nepareiskem dabartinei seimininkei, kad jau iseinam, kitaip isvis blogai butu...
Atsakyti
Sveiki, tokia situacija, nuomavau buta vilniuje, daviau užstata už pora menesiu, dabar laikas išsikraustyti, tai niekas to užstato nenori gražinti, beto nuomuojant buta, šeimininkas be mano žinios ateidavo i ta buta, šniukštynedavo, kol galiausiai buvo užtiktas ne viena karta, ir miegant budavo girdi rakina duris ir ilenda, mat budavau sakes kad nebusiu. Buvo perspetas, bet demesio nekreipe toliau ateidavo neprašytas, kada manes nebudavo, Beto sugedo kranas, keite pora menesiu, virtuvej pilna tarakonu, ir jo tas landžiojimas be mano žinios, žodžiu gyvenimo salygos prastos, tai ir dar užstato nesiruošia gražinti, ka daryti???
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karolina ir Vilmantas: 15 gegužės 2012 - 22:17
QUOTE(Karolina ir Vilmantas @ 2012 05 15, 23:14)
Sveiki, tokia situacija, nuomavau buta vilniuje, daviau užstata už pora menesiu, dabar laikas išsikraustyti, tai niekas to užstato nenori gražinti, beto nuomuojant buta, šeimininkas be mano žinios ateidavo i ta buta, šniukštynedavo, kol galiausiai buvo užtiktas ne viena karta, ir miegant budavo girdi rakina duris ir ilenda, mat budavau sakes kad nebusiu. Buvo perspetas, bet demesio nekreipe toliau ateidavo neprašytas, kada manes nebudavo, Beto sugedo kranas, keite pora menesiu, virtuvej pilna tarakonu, ir jo tas landžiojimas be mano žinios, žodžiu gyvenimo salygos prastos, tai ir dar užstato nesiruošia gražinti, ka daryti???

Kokią nors sutartėlę darėt?
Šeimininkas moka mokesčius valstybei? Jei ne- galit pagrasint blush2.gif
Atsakyti
Oi sunku nuomotis... vieną dieną ir mano buto šeimininkei kažkas užplaukė, kad jau nebenuomos, tai tenka kraustyti vos ne į gatvę. Gal kas patarsit, kaip susirasti kokį nebrangų kambariuką prie studentės dar kokios ar butuką 1-2 k., nes kaip tik dabar baigiu moklsus, gynimai ant nosies ir dar buto paieškos doh.gif Gal žinote, kas Kaune išsikrausto, pernuomoja ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(moranda @ 2012 05 16, 00:59)
Oi sunku nuomotis... vieną dieną ir mano buto šeimininkei kažkas užplaukė, kad jau nebenuomos, tai tenka kraustyti vos ne į gatvę. Gal kas patarsit, kaip susirasti kokį nebrangų kambariuką prie studentės dar kokios ar butuką 1-2 k., nes kaip tik dabar baigiu moklsus, gynimai ant nosies ir dar buto paieškos doh.gif Gal žinote, kas Kaune išsikrausto, pernuomoja ir t.t.

tokiam atvejui daroma sutartėlė, kad tiek nuomininkas, tiek nuomotojas prieš išsikraustymą/iškraustymą turi perspėti prieš tam tikrą laiką (dažniausiai mėnesį) smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Karolina ir Vilmantas @ 2012 05 15, 22:14)
niekas to užstato nenori gražinti,

Kuo motyvuoja negrazinima? Gal labai apgadinot?

QUOTE(moranda @ 2012 05 15, 23:59)
vieną dieną ir mano buto šeimininkei kažkas užplaukė, kad jau nebenuomos, tai tenka kraustyti vos ne į gatvę.

savininaks turi teise kazkada nuspresti, kad nenuomos. Juk tai jo turtas, maza kas galejo nutikti. Juk nejau, jei jau pradejo nuomot, tai per amzius (amen). Kiek laiko dave jums iki issikraustymo? Mano nuomininkai zino, kad pries nuomos sutarties nutraukima, bus ispeti pries 3 savaites. Ta pati ir jie privalo padaryti. Ir abiems pusems toks terminas tinka.
Atsakyti
Aš tai norėčiau paklausti nuomotojų kaip jie vertina buto susidėvėjimą. Turiu omeny jei bute gyvena žmonės,tai natūralu , kad laikui bėgant butas susidėvi. Pvz. šeimininkas tik nusipirko butą, jį įrengė naujai ir įsileido nuomininkus. Nuomininkai gyveno 5 metus. Per tą laiką susidėvėjo lova, foteliai, susibraižė staliukas, kaitlentė. Ar tokiu atveju negrąžinate užstato ? Čia paėmiau abstrakčią situaciją, tačiau įdomu,kaip ją vertinate. Nes pastebėjau nuomotojai labai brangina savo turtą ( ta yra normalu), tačiau kiek perdėtai. Kartais susidaro įspūdis, kad nuomininkams reikia apsivynioti viską į celofaninius maišiukus ir taip gyventi, nes juk butas ne jų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Cukrinė_Siela* @ 2012 05 15, 23:45)
Kokią nors sutartėlę darėt?
Šeimininkas moka mokesčius valstybei? Jei ne- galit pagrasint  blush2.gif

niekas nesugadinta, nes nera ten ka gadinti, butas baisus ir taip, ten buvusiam bendrabuti iengtas, sutartis yra, bet tam nusišvilpi i ja, o kuo pagrasinti?
Atsakyti
QUOTE(Julya @ 2012 05 16, 10:23)
Aš tai norėčiau paklausti nuomotojų kaip jie vertina buto susidėvėjimą.

As vertinu susidevejima pagal tai, kiek pati savo turta per ta laika nudeviu. Isguleta lova OK, ciuzinys gi nuo kokybes priklauso. Subraizytas staliukas ar, kad ir palange tai jau ne susidevejimas, o tycinis sugadinimas, nes pati stalu ar palangiu nebraizau. Tas pats su virtuvinem spintelem. Pjaustymui yra lenteles, tai jei spinteles subraizytos, tai jau irgi tycinis sugadinimas. Tapetai per kazkuri laika gali nublukti, bet negali susibraizyti ar susiplesyti per visa siena. Pasakymas, kad siena subraizyta todel, kad stalas ar fotelis prie jos - man irgi negalioja. Tai tycinis gadinimas, nes pas mane sienos nuo stalu/baldu nesibraizo (jau daug metu, tiesiog reikia nestumt prie pat sienos). Grinys irgi nusidevi, bet jei kulniukais suvarytos, tai jau sugadinimas. Kriaukliu, stiklu dauzymas - sugadinimas. O jei nuomininkai gyvena ilgesni laika, tai varvanti ciaupa jiems patiems priklauso sutaisyti (civiliniam kodekse tai vadinama einamuoju remotu). Jei nesutaiso, irgi is uzstato galima isskaiciuoti.

O siaip jau, per 5 metus nei baldai, nei kaitlentes neturetu labai susideveti (pati gi namie turiu).

P.S. o jusu klausimas tai ne toj temoj, yra atskira nuomotoju tema mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Karolina ir Vilmantas @ 2012 05 16, 10:32)

o kuo jie motyvuoja pinigu negrazinima? Neatiduosiu, nes.......
Atsakyti