Įkraunama...
Įkraunama...

Nuomininkų kampelis

QUOTE(flight @ 2011 10 03, 12:49)
Bent jau anksčiau pirma bauda  už moeksčių nemokėjimą (nelegalią nuomos veiklą)  būdavo ne itin didelė, apie 1000 lt - tai nuomotojui iš esmės jokios skirtumo, ar susimokėt iš anksto mokesčius, ar, jei nepasiseks "prasmukt" - vėliau baudą. Ir grasink negrasinęs. Nežinau kaip dabar.

Tiesiog genialių patarimų taupyklė. Versle tokius patarimus parduoda. Sėkmės renkantis pinigėlius iš pas jus pakliuvusių nuomininkų.
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2011 10 03, 12:49)
Bent jau anksčiau pirma bauda  už moeksčių nemokėjimą (nelegalią nuomos veiklą)  būdavo ne itin didelė, apie 1000 lt - tai nuomotojui iš esmės jokios skirtumo, ar susimokėt iš anksto mokesčius, ar, jei nepasiseks "prasmukt" - vėliau baudą. Ir grasink negrasinęs. Nežinau kaip dabar.

Man atrodo, kad 100 Lt. Bent jau žinau, kad viena pažįstama prieš porą metų mokėjo.
Atsakyti
QUOTE(aushra1 @ 2011 10 03, 13:03)
Tiesiog genialių patarimų taupyklė. Versle tokius patarimus parduoda. Sėkmės renkantis pinigėlius iš pas jus pakliuvusių nuomininkų.

O man įdomu - koks nuomininkui skirtumas? Juk nuoma tai mažesnė, jei nuomojama neoficialiai, tai nuomininkui turėtų būti dar patogiau. g.gif
Taip, yra nuominikų, kurie ima piktybiškai nemokėt pinigų ir grasina, kad jei ką - paskųs mokesčių inspekcijai (taip įsivaizduodami, kad nuomotojui suriša rankas). Jūs iš tokių?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 03 spalio 2011 - 12:32
QUOTE(flight @ 2011 10 03, 13:25)
O man įdomu - koks nuomininkui skirtumas? Juk nuoma tai mažesnė, jei nuomojama neoficialiai, tai nuomininkui turėtų būti dar patogiau.  g.gif
Taip, yra nuominikų, kurie  ima piktybiškai nemokėt pinigų ir grasina, kad jei ką - paskųs mokesčių inspekcijai (taip įsivaizduodami, kad nuomotojui suriša rankas). Jūs iš tokių?

Aš iš tokių, kurie tiria nuomotojų ir nuomininkų psichologiją, atlieku tyrimus ta tema.
Atsakyti
QUOTE(aushra1 @ 2011 10 03, 13:47)
Aš iš tokių, kurie tiria nuomotojų ir nuomininkų psichologiją, atlieku tyrimus ta tema.

Na, jei jau naudojatės forumu kaip tyrimų medžiaga, prašytume ir rezultatų bigsmile.gif
Atsakyti
merginos, reik patarimo 4u.gif neseniai į butą įsikraustė nuomininkai, gyvena pora sav., ir va pareiškė, kad dvigulės lovos čiužinys turi kvapą g.gif lyg pelėsio, butas suremontuotas, nuomuojam 2m, čiužinys beveik 5m senumo, dar nuo mūsų likęs(mes tai saugojom, pirktas brangus, ale gal buvę nuomininkai kuo supylė ar vaikas pris...), nes kai pakeitėm būstą palikom visus baldus, biutas pilnai apstatytas, tai dėl to čiužinio dabar nuomininkai davė suprast kad čiužinį turim mes pirkt, nes jie to čiužinio neišsineš, tai jiems kaip ir nereiktų pirkt. ale dabar nupirkt 1,8*2m naują čiužinį ne taip pigu gaunasi doh.gif pas mus pinigėliai labai skaičiuojami, numatytam pirkiniui būna taupom, o dabar tikrai tam neturim laisvų litukų.
ką siūlytumėt mano vietoj daryt? g.gif
aš galvoju, gal pirmiausia gerai išsiurbt su plaunamu siurbliu g.gif gal padėtų g.gif kitas mano sugalvotas varianatas, mest tą čiužinį lauk, išmontuot lovą ir lai patys nuomininkai perkasi kokią nori lovą ir pasistato, juolab kad visas butas paliktas su baldais ir buitine technika, o nuomos mokestis nėra labai jau didelis.
gal Jūs kokių patarimų duosit 4u.gif iš anksto dėkoju 4u.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristiniux @ 2011 10 04, 12:56)
merginos, reik patarimo 4u.gif neseniai į butą įsikraustė nuomininkai, gyvena pora sav., ir va pareiškė, kad dvigulės lovos čiužinys turi kvapą g.gif lyg pelėsio, butas suremontuotas, nuomuojam 2m, čiužinys beveik 5m senumo, dar nuo mūsų likęs(mes tai saugojom, pirktas brangus, ale gal buvę nuomininkai kuo supylė ar vaikas pris...), nes kai pakeitėm būstą palikom visus baldus, biutas pilnai apstatytas, tai dėl to čiužinio  dabar nuomininkai davė suprast kad čiužinį turim mes pirkt, nes jie to čiužinio neišsineš, tai jiems kaip ir nereiktų pirkt. ale dabar nupirkt 1,8*2m naują čiužinį ne taip pigu gaunasi doh.gif pas mus pinigėliai labai skaičiuojami, numatytam pirkiniui būna taupom, o dabar tikrai tam neturim laisvų litukų.
aš galvoju, gal pirmiausia gerai išsiurbt su plaunamu siurbliu g.gif  gal padėtų g.gif  kitas mano sugalvotas varianatas, mest tą čiužinį lauk, išmontuot lovą ir lai patys nuomininkai perkasi kokią nori lovą ir pasistato, juolab kad visas butas paliktas su baldais ir buitine technika, o nuomos mokestis nėra labai jau didelis.
gal Jūs kokių patarimų duosit 4u.gif iš anksto dėkoju 4u.gif  mirksiukas.gif

ziurint koks ciuzinys,nes dauguma tai yra plaunami/valomi chemineje valykloje,jei yra uztrauktukas,graziai nusiima virsus,isvalot ir vel uzdedat ir viskas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristiniux @ 2011 10 04, 13:56)

Šioj situacijoje labai daug kas priklauso nuo nuomos mokesčio. Bet kuriuo atveju, NAUJO čiužinio nepikrčiau, juk jūsiškis irgi nebuvo naujas ir kaip suprantu, nuomininkai tą žinojo prieš išsinuomodami. Nebent paieškočiau skelbimuose naudoto, bet nesmirdančio.
Atsakyti

QUOTE(petrovna @ 2011 10 04, 14:07)
ziurint koks ciuzinys,nes dauguma tai yra plaunami/valomi chemineje valykloje,jei yra uztrauktukas,graziai nusiima virsus,isvalot ir vel uzdedat ir viskas 4u.gif

tai sakė išplovė patys, nuėmė tą užvalkalą išplovė, ale vis tiek smirda doh.gif reiks varyt pauostyt lotuliukas.gif
QUOTE(flight @ 2011 10 04, 21:20)
Šioj situacijoje labai daug kas priklauso nuo nuomos mokesčio. Bet kuriuo atveju, NAUJO čiužinio nepikrčiau, juk jūsiškis irgi nebuvo naujas ir kaip suprantu, nuomininkai tą žinojo prieš išsinuomodami. Nebent paieškočiau skelbimuose naudoto, bet nesmirdančio.

na, nuomos mokestis mano akimis nėra baisiai didelis 400lt (už 2 kamb butą,normalus, tvarkingas namas) o tris šalčiausius mėn 350lt.
P.S. ačiū už patarimus 4u.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
[quote=Kristiniux,2011 10 04, 12:56]
merginos, reik patarimo 4u.gif neseniai į butą įsikraustė nuomininkai, gyvena pora sav., ir va pareiškė, kad dvigulės lovos čiužinys turi kvapą g.gif lyg pelėsio, butas suremontuotas, nuomuojam 2m, čiužinys beveik 5m senumo, dar nuo mūsų likęs(mes tai saugojom, pirktas brangus, ale gal buvę nuomininkai kuo supylė ar vaikas pris...), nes kai pakeitėm būstą palikom visus baldus, biutas pilnai apstatytas, tai dėl to čiužinio dabar nuomininkai davė suprast kad čiužinį turim mes pirkt, nes jie to čiužinio neišsineš, tai jiems kaip ir nereiktų pirkt. ale dabar nupirkt 1,8*2m naują čiužinį ne taip pigu gaunasi doh.gif pas mus pinigėliai labai skaičiuojami, numatytam pirkiniui būna taupom, o dabar tikrai tam neturim laisvų litukų.
aš galvoju, gal pirmiausia gerai išsiurbt su plaunamu siurbliu g.gif gal padėtų g.gif kitas mano sugalvotas varianatas, mest tą čiužinį lauk, išmontuot lovą ir lai patys nuomininkai perkasi kokią nori lovą ir pasistato, juolab kad visas butas paliktas su baldais ir buitine technika, o nuomos mokestis nėra labai jau didelis.
gal Jūs kokių patarimų duosit 4u.gif iš anksto dėkoju 4u.gif mirksiukas.gif
[j/quote]

Jus ką? Juokaujat? Psiimkit tą čiužinį sau, o jie tegu sau masto kur miegot, ar ant čiužinio ar lovą perkasi, ko jūs nervinatės. Mes nuomuojam ir paprastiems mirtigiesiems ir JAV ambasadai, kas nepatinka išmeta jie suderinę arba mes pasiimam, o jie sau nusiperka ko rekia.
Atsakyti
Labas vakaras blush2.gif patarkit prasau, gal as per gerai noriu biggrin.gif
Su MB nuomojames 1 k butuka, 400lt plius patarnavimai, priemiestyje cia, butas tvarkingas, jaukus, jokiu pretenziju as neturejau, schmoll.gif viskas man lb gerai buvo g.gif . susitarem taip: nuompinigius sumokam pirmomis menesio dienomis, o 20 ateina paimt uz patarnavimus. Jau greit bus pusmetis, kaip mes ten gyvenam.
visada sumokam nuoma 31, 1 dienomis, patarnavimus kai paskambina kiek moket, tai ta pacia, ar kita diena blush2.gif ...
Nu ir va ir si men buvo taip blush2.gif MB velavo atlyginimas (susirgo buhaltere), 1d skambina seimininkas kada ateit nuomos gali, paaiskinam kas nutiko, sakom palaukit pora dienu sumokesim blush2.gif , atsiprasom, viska... nu ok, sako paskambinkit kai turesit blush2.gif 4d pas mus nelaime, verysad.gif (laidotuves) verysad.gif , paskambinam ir sakom, kad turim i laidotuves vaziuoti, 6d grysim ir sumokesim, pinigu nepervede, pasiskolinsim, vel atsiprasom...
6 d po laidotuviu pervarge grystam, gaunam is seiminininkes 20 val. SMS, "durys uzrakintos, sumokesit, atrakinsim" doh.gif nu tai zinokit net silpna pasidare...
Parvaziuojam apie 22val vakaro, paskambina MB seimininkei, ateina ponia i laiptine, paima pinigus, tik tada atrakina duris, uzeina i vidu, pareiskia, kad mes nemokus, kad ji cia lb greit kitus gali rast, kad cia puikus butas,. unsure.gif MB aisku paaiskina situacija, bet poniai visiskai dzin kaip ten kas, kad mes nuolat taip darom...

Is tikro, as gyvenime negalvojau,kad su manim taip gali kas elgtis, as suprantu, mes isipareigojom, mokam, bet juk susitarem pirmom menesio d, ne 1, ... Cia sumokejom 6... Butas visad tvarkingas, nieks mumis nesiskundzia, dirbam, mokausi as, viska laiku apmokedavom... Tiesiog labai liudna, kad tokiu nejautriu, nezmonisku zmoniu yra, ir kad teko su tokiais susidurt.
As dar suprasciau, jei mes pastoviai veluotume moket, netvarkingi, pijokai kokie, ragelio nekeltume... O db visad pakeliam, patys skambinam, atsiprasem, kad veluojam ir sitaip verysad.gif ka daryt?
jauciasi moteriskes nusistatymas is tikro, nors 6men gyvenam, bet... labai stato "kas cia as", "jus neturit teises jokios man priekaistaut"...
tai kas cia db neteisus sitoj situacijoj? ar zmoniskumo faktorius jau nebegalioja?

Ir dar mane neramina. SEIMININKAI kategoriskai atsisako pasirasinet sutarti, bet kokia (mes jau sakom nors ranka, kad nors koki popieriu turet) verysad.gif
Nepykit, kad tiek prirasiau, issiliejau truputi verysad.gif jau negalvojau,kad sitaip bus kada, grysi, negalesi ieit, lauksi pusvalandi kol pasirodys... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Lauryttte @ 2011 11 07, 20:57)
Labas vakaras blush2.gif  patarkit prasau, gal as per gerai noriu biggrin.gif
Su MB nuomojames 1 k butuka, 400lt plius patarnavimai, priemiestyje cia, butas tvarkingas, jaukus, jokiu pretenziju as neturejau, schmoll.gif  viskas man lb gerai buvo  g.gif . susitarem taip: nuompinigius sumokam  pirmomis menesio dienomis, o 20 ateina paimt uz patarnavimus. Jau greit bus pusmetis, kaip mes ten gyvenam.
visada sumokam nuoma 31, 1 dienomis, patarnavimus kai paskambina kiek moket, tai ta pacia, ar kita diena blush2.gif ...
Nu ir va ir si men buvo taip blush2.gif  MB velavo atlyginimas (susirgo buhaltere), 1d skambina seimininkas kada ateit nuomos gali, paaiskinam kas nutiko, sakom palaukit pora dienu sumokesim blush2.gif , atsiprasom, viska... nu ok, sako paskambinkit kai turesit blush2.gif  4d pas mus nelaime, verysad.gif (laidotuves) verysad.gif , paskambinam ir sakom, kad turim i laidotuves vaziuoti, 6d grysim ir sumokesim, pinigu nepervede, pasiskolinsim, vel atsiprasom...
6 d po laidotuviu pervarge grystam, gaunam is seiminininkes 20 val. SMS, "durys uzrakintos, sumokesit, atrakinsim"  doh.gif  nu tai zinokit net silpna pasidare...
Parvaziuojam apie 22val vakaro, paskambina MB seimininkei, ateina ponia i laiptine, paima pinigus, tik tada atrakina duris, uzeina i vidu, pareiskia, kad mes nemokus, kad ji cia lb greit kitus gali rast, kad cia puikus butas,.  unsure.gif  MB aisku paaiskina situacija, bet poniai visiskai dzin kaip ten kas, kad mes nuolat taip darom...

Is tikro, as gyvenime negalvojau,kad su manim taip gali kas elgtis, as suprantu, mes isipareigojom, mokam, bet juk susitarem pirmom menesio d, ne 1, ... Cia sumokejom 6...  Butas visad tvarkingas, nieks mumis nesiskundzia, dirbam, mokausi as, viska laiku apmokedavom... Tiesiog labai liudna, kad tokiu nejautriu, nezmonisku zmoniu yra, ir kad teko su tokiais susidurt.
As dar suprasciau, jei mes pastoviai veluotume moket, netvarkingi, pijokai kokie, ragelio nekeltume... O db visad pakeliam, patys skambinam, atsiprasem, kad veluojam ir sitaip verysad.gif  ka daryt?
jauciasi moteriskes nusistatymas is tikro, nors 6men gyvenam, bet... labai stato "kas cia as", "jus neturit teises jokios man priekaistaut"...
tai kas cia db neteisus sitoj situacijoj? ar zmoniskumo faktorius jau nebegalioja?

Ir dar mane neramina. SEIMININKAI kategoriskai atsisako pasirasinet sutarti, bet kokia (mes jau sakom nors ranka, kad nors koki popieriu turet) verysad.gif
Nepykit, kad tiek prirasiau, issiliejau truputi verysad.gif  jau negalvojau,kad sitaip bus kada, grysi, negalesi ieit, lauksi pusvalandi kol  pasirodys... verysad.gif

Gaila, jog turi gerus nuomininkus ir nevertina... Būna visokių žmonių... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Guoda: 08 lapkričio 2011 - 10:05