Įkraunama...
Įkraunama...

Nuomininkų kampelis

[quote=*Cukrinė_Siela*,2011 08 25, 12:08]
Iš tiesų nuomotoja nežino, kokio dydžio sąskaita už komunalines paslaugas bus, tad ir negali jums grąžinti užstato. Juk užstatas tam ir imamas, kas nuomininkas nepaspruktų bent jau už komunalinius nesumokėjęs. Jei įprastai mokėdavot apie 150 Lt, manau, galit tartis dėl dalies pinigų grąžinimo (jei teisingai deklaruota, kiek vandens sunaudota).

Dėl raktų. Įsivaizduokit, kad jūs išsinuomojat butą, kurio raktus turi ankstesnis nuomininkas. Patiktų?
[/quote]
tai aš jai ir sakiau, kad dalį atiduotų, kad pasiliktų ~150lt ant komunalinių, o kitus atiduotų.. sako nu ryt bus matyt ar nieko nesugadinai.. doh.gif tai bijau, kad nepradėtų kabinėtis prie bet ko.. o dėl tų kitų nuomininkų, tai čia mano vienintelis garantas tie raktai atgauti pinigus.. aš daugiau neturiu juk ką daryti.. jos pareiga užtikrinti, kad kitas nuomininkas galėtų gyventi ramiai, niekieno netrugdomas ir pan. (kalbu apie raktus), tai va, ji man pinigus, aš jai raktus, viskas paprasta.. Tačiau neduok Dieve ji man jų neatiduos.. juk prieš visus kaimynus raudonuos, kurie apie ją tokios super nuomonės, reputaciją ji ten gerą turi ir šiaip visi nuomininkai pabėgs... g.gif
Papildyta:
galų gale preliminariai sąskaitą apskaičiuoti juk galima ir taip.. Šildymo nėra, tad apskaičiuoti nėra sunku, o va jai mat visus pinigus reik pasilikti ant sąskaitos.. nu gi gryna nesąmonė g.gif čia pamenu gyrės, kai atsikrausčiau, kad va senam nuomininkui 300lt kątik atidavė ir po komunalinių, jei kas liks atiduos dar... o man čia va tokias nesąmones daro ir mano ex kiša į šitą visą situaciją, kad pinigai ne mano, o jos buvo.. koks jai skirtumas, kieno jie.. doh.gif
[/quote]

O kaip jus visa tai sutartyje apibrezete. As dabartiniame bute kur gyvenu esu sumokejusi 800 Lt depozita ir sutartyje apsiraseme, kad nuomotojas jei ka nors sugadina ar laiku nesumokejo mokesciu, tuomet nuomotas turi teise isskaiciuoti pinigus is palikto depozito. Taciau jei nuomininkas pranesa, jog issikrausto ir nuomotojas negrazina depozito, tada nuomininkas turi pilna teise likti gyventi tol kol uztenka apmoketi mokesciams palikto depozito sumai. Manau, kad viskas butu normalu, jei jus negrazintumete raktu.
Atsakyti
[quote=agnuzeb,2011 08 25, 15:55]
tai aš jai ir sakiau, kad dalį atiduotų, kad pasiliktų ~150lt ant komunalinių, o kitus atiduotų.. sako nu ryt bus matyt ar nieko nesugadinai.. doh.gif tai bijau, kad nepradėtų kabinėtis prie bet ko.. o dėl tų kitų nuomininkų, tai čia mano vienintelis garantas tie raktai atgauti pinigus.. aš daugiau neturiu juk ką daryti.. jos pareiga užtikrinti, kad kitas nuomininkas galėtų gyventi ramiai, niekieno netrugdomas ir pan. (kalbu apie raktus), tai va, ji man pinigus, aš jai raktus, viskas paprasta.. Tačiau neduok Dieve ji man jų neatiduos.. juk prieš visus kaimynus raudonuos, kurie apie ją tokios super nuomonės, reputaciją ji ten gerą turi ir šiaip visi nuomininkai pabėgs... g.gif
Papildyta:
galų gale preliminariai sąskaitą apskaičiuoti juk galima ir taip.. Šildymo nėra, tad apskaičiuoti nėra sunku, o va jai mat visus pinigus reik pasilikti ant sąskaitos.. nu gi gryna nesąmonė g.gif čia pamenu gyrės, kai atsikrausčiau, kad va senam nuomininkui 300lt kątik atidavė ir po komunalinių, jei kas liks atiduos dar... o man čia va tokias nesąmones daro ir mano ex kiša į šitą visą situaciją, kad pinigai ne mano, o jos buvo.. koks jai skirtumas, kieno jie.. doh.gif
[/quote]

O kaip jus visa tai sutartyje apibrezete. As dabartiniame bute kur gyvenu esu sumokejusi 800 Lt depozita ir sutartyje apsiraseme, kad nuomotojas jei ka nors sugadina ar laiku nesumokejo mokesciu, tuomet nuomotas turi teise isskaiciuoti pinigus is palikto depozito. Taciau jei nuomininkas pranesa, jog issikrausto ir nuomotojas negrazina depozito, tada nuomininkas turi pilna teise likti gyventi tol kol uztenka apmoketi mokesciams palikto depozito sumai. Manau, kad viskas butu normalu, jei jus negrazintumete raktu.
[/quote]
problema yra ta, kad sutartį turi tik ji.. raktų grąžinti tikrai neketinu, o kaip bus po to- neaišku.. su nežinia laukiu rytojaus ir tikiuosi, jog pinigėlius vis tik atgausiu g.gif
Atsakyti
pas mus su tuo remontu duju katilu... doh.gif Nuomuotojai nenusileidzia atseit moket per puse, tai mes sakom gerai sumokam bet iseinam po 3 men. Tai jie atseit mes santazuojam juos tai tiek to gyvenkit, ir nemokekit... atseit gera duse parodo... Na jau ne mes nenusileisim rinksim smutkes ir varysim is ten. Tegul jie su tuo katilu sau ramiai toliau gyvena.
Atsakyti
QUOTE(inetuke @ 2011 08 26, 10:29)
pas mus su tuo remontu duju katilu...  doh.gif  Nuomuotojai nenusileidzia atseit moket per puse, tai mes sakom gerai sumokam bet iseinam po 3 men. Tai jie atseit mes santazuojam juos tai tiek to gyvenkit, ir nemokekit... atseit gera duse parodo... Na jau ne mes nenusileisim rinksim smutkes ir varysim is ten. Tegul jie su tuo katilu sau ramiai toliau gyvena.

Pas mane kiek budavo gedimu taisymu, kurie atsirasdavo ne del mano kaltes, visada mokedavo nuomotojas ir del to problemu nekilo.
Atsakyti
Tai mes pries ilga laika irgi nuomavom 1 kamb. buta nu irgi jei kas budavo iskart sutvarkydavo ir nereikedavo nieko moket, poto sumastem persikelt i didesni... ir va kas gavosi... doh.gif Nu aciu sumokesiu, ir tegul ieskosi ant ziemos nauju nuomininku
Atsakyti
QUOTE(inetuke @ 2011 08 26, 10:57)
Tai mes pries ilga laika irgi nuomavom 1 kamb. buta nu irgi jei kas budavo iskart sutvarkydavo ir nereikedavo nieko moket, poto sumastem persikelt i didesni... ir va kas gavosi...  doh.gif Nu aciu sumokesiu, ir tegul ieskosi ant ziemos nauju nuomininku

nemokėčiau tikrai.. čia jų problema yra schmoll.gif

o aš ačiū Dievui atgavau 300lt bigsmile.gif ir kitą mėnesį, kai pareis visos sąskaitos atgausiu likusius cool.gif gerai, kad sugebėjo gražiuoju suprasti, ką sakau... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(inetuke @ 2011 08 26, 11:29)
pas mus su tuo remontu duju katilu...  doh.gif  Nuomuotojai nenusileidzia atseit moket per puse, tai mes sakom gerai sumokam bet iseinam po 3 men. Tai jie atseit mes santazuojam juos tai tiek to gyvenkit, ir nemokekit... atseit gera duse parodo... Na jau ne mes nenusileisim rinksim smutkes ir varysim is ten. Tegul jie su tuo katilu sau ramiai toliau gyvena.

labai jau primena musu sena seimininka g.gif kur gyvenat jei ne paslaptis.
Atsakyti
Mergaites, kreipiuosi i jus su tokiu prasymu. Giminaite isvaziavo i UK gyventi, paliko Kaune vieno kambario butuka, sake nori isnuomoti. Tvarkingas, remontuotas, priziuretas jis, apie 40 kv. m. tik nera kambaryje baldu, virtuve yra pilnai su baldais. Klausimas kiek tokio butuko nuoma gali kainuoti? manes prase pasiziureti, o as zalia kainuose. Jai svarbu kad bute gyventu ramus zmones, kuriais pasitiketi butu galima, sake ir imtu maziau, kad tik priziuretu, bet kaip rasti tuos nuomininkus ir svarbiausia kiek prasyti? Ar reikia kokia sutarti pasirasyti, zalia as visai blush2.gif Tiesa, mikrorajonas kur yra butukas - Eiguliai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pamaiva25: 30 rugpjūčio 2011 - 14:37
QUOTE(Pamaiva25 @ 2011 08 30, 14:36)
Mergaites, kreipiuosi i jus su tokiu prasymu. Giminaite isvaziavo i UK gyventi, paliko Kaune vieno kambario butuka, sake nori isnuomoti. Tvarkingas, remontuotas, priziuretas jis, apie 40 kv. m. tik nera kambaryje baldu, virtuve yra pilnai su baldais. Klausimas kiek tokio butuko nuoma gali kainuoti? manes prase pasiziureti, o as zalia kainuose. Jai svarbu kad bute gyventu ramus zmones, kuriais pasitiketi butu galima, sake ir imtu maziau, kad tik priziuretu, bet kaip rasti tuos nuomininkus ir svarbiausia kiek prasyti? Ar reikia kokia sutarti pasirasyti, zalia as visai blush2.gif Tiesa, mikrorajonas kur yra butukas - Eiguliai.

1. Jei ji jau isvaziavus,tai kas sutarti pasirasys? Igaliojima Tau parase?
2. Kai renkiesi nuomininkus, visi sakosi tvarkingi, super nuomininkai, deja, realybe daznai pasirodo kitokia.
3. rasiti nuomininkus galima pagal skelbimus (deti i laikrasius), is karto nurodant tam tikrus reikalavimus (kad maziau trugdytu), pvz. isnuomojams 1 k. butas su virtuves baldais studentei/seimai be vaiku ir pan.

Kad butas butu kuo maziau apniokojams, reikalinga dazna kontrole ir nemazas uzstatas. Ir draugiski kaimynai, kurie paskambins ir pranes, jei bute "prochodnoj dvor" pasidarys.

P.S. rasyti sio klausimu geriau i tema "Nuomotoju asociacija", o ne nuomininkams, jei geriau patars.
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2011 08 30, 16:45)
1. Jei ji jau isvaziavus,tai kas sutarti pasirasys? Igaliojima Tau parase?
2. Kai renkiesi nuomininkus, visi sakosi tvarkingi, super nuomininkai, deja, realybe daznai pasirodo kitokia.
3. rasiti nuomininkus galima pagal skelbimus (deti i laikrasius), is karto nurodant tam tikrus reikalavimus (kad maziau trugdytu), pvz. isnuomojams 1 k. butas su virtuves baldais studentei/seimai be vaiku ir pan.

Kad butas butu kuo maziau apniokojams, reikalinga dazna kontrole ir nemazas uzstatas. Ir draugiski kaimynai, kurie paskambins ir pranes, jei bute "prochodnoj dvor" pasidarys.

P.S. rasyti sio klausimu geriau i tema "Nuomotoju asociacija", o ne nuomininkams, jei geriau patars.

Igaliojima ji paliko savo mamai, tad ji kaip suprantu ir pasirasines, manes prase tik surasti juos, o va kaip doh.gif Del paciu nuomininku kiek man sake jai svarbu kad tausotu buta zinoma kiek imanoma ir nepaverstu landyne, visiskai nesvarbu kas nuomosis.
Aciu uz nuoroda i tema, butinai ten apsilankysiu wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pamaiva25: 30 rugpjūčio 2011 - 14:51
QUOTE(Pamaiva25 @ 2011 08 30, 14:50)
jai svarbu kad tausotu buta zinoma kiek imanoma ir nepaverstu landyne,

visi apie tokius svajoja, mazai kas tokius randa.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alexandra.R.: 30 rugpjūčio 2011 - 14:59
QUOTE(Pamaiva25 @ 2011 08 30, 15:50)
Del paciu nuomininku kiek man sake jai svarbu kad tausotu buta zinoma kiek imanoma ir nepaverstu landyne, visiskai nesvarbu kas nuomosis.

Jei buto šeimininkei truks pliš nereikia papildomų poros šimtų ir ji pajėgi susimokėti komunalines - geriau nenuomot. Nes bet kuriuo atveju po nuomininkų reikės daryti remontą. Tegul pasiskaičiuoja ir nusprendžia, kuris variantas jai apsimokėtų labiau.
O be to, tokios atsakomybės - išrinkti nuomininką - neapsiimčiau. Maža ką, neduodkie paskui kokios problemos - likčiau kalta..
Atsakyti