Įkraunama...
Įkraunama...

Nuomininkų kampelis

QUOTE(Alexandra.R. @ 2011 08 01, 21:10)
matot, zmones nori isnuomoti kuo brangiau ir kartais randa kas uz tiek nuomojasi. jei nepavyksta isnuomoti brangiai, tada sumazina nuoma. O kad dabar daug studentu iesko butu, tai ir kaina pasokejus. pries sildymo sezona vel "eis i norma".

Na iš tiesų dabar ne itin dėkingas metas ieškotis nuomotis buto. Visi nuomotojai tikisi iš studentų ir ne tik gauti kuo daugiau. Pati šiuo metu ieškau nuomotis 2 k. buto, naujos statybos name, bet arba butai tirpsta tiesiog akyse, arba nuomos kainos auga kaip ant mielių. Dar labai didelis minusas, mano akimis žiūrint, kad didžioji dauguma skelbimų eina per agentūras ir visos ima vienkartinį mokestį. Už ką tas mokestis, man nelabai suvokiamas. Kad pati juos susiradau, o jie nuvedė mane apžiūrėti buto? O susirasti butą iš tiesioginio nuomotojo gan sunku. Sutikčiau už nuomą mokėti 800-850 Lt, bet ne daugiau. Na tikiuosi, kad pavyks susirasti.
Atsakyti
mergaites noriu paklausti jusu patarimo paguodimo ar dar ko... mes nuomuojam dali namo, ir sugedo duju katilo mikroschema, ne del musu kaltes, o del to, kad katilas ne pirmus metelius eksplotuojamas. Mums nuomuotojai pasake, kad turime tvarkyti savo lesomis katila, nes mes juk eksplotuojam. Mes nesutikom, juk ne mes ji lauzem ir gadinom, galiausia tipo sumokekit puse sumos (remontas kainuos 1000 litu). Bet juk jiems ta detale ir lieka. Kaip abidna ne tas zodis...
Atsakyti
inetuke, iš tiesų suma nemaža. Teoriškai viskas, kas sugenda ne dėl nuomininko kaltės (sulaužytos spintos etc.), turėtų būti nuomotojo atsakomybė. O kaip Jūsų nuomos sutartyje rašoma? Visgi — jei būčiau Jūsų vietoje ir planuočiau ten pat gyventi daugiau, nei vienerius metus — turbūt sutikčiau mokėti pusę sumos (gal yra galimybė išskaičiuoti iš užstato?). smile.gif
Atsakyti
Mes gyvename nuo siu metu vasario men. tik, ir sutartis sudaryta metams. Tai nezinau, sutaryje parasyta, kad komunikacijas, jeigu ne del nuomininko kaltes suluzo, moka nuomuotojas. Mes daugiau negu metai ten ir nezadam gyventi.
Atsakyti
QUOTE(inetuke @ 2011 08 24, 18:27)
mergaites noriu paklausti jusu patarimo paguodimo ar dar ko... mes nuomuojam dali namo, ir sugedo duju katilo mikroschema, ne del musu kaltes, o del to, kad katilas ne pirmus metelius eksplotuojamas. Mums nuomuotojai pasake, kad turime tvarkyti savo lesomis katila, nes mes juk eksplotuojam. Mes nesutikom, juk ne mes ji lauzem ir gadinom, galiausia tipo sumokekit puse sumos (remontas kainuos 1000 litu). Bet juk jiems ta detale ir lieka. Kaip abidna ne tas zodis...

Manau vienareiksmiskai nuomotojas turi savo lesomis taisyti.
Atsakyti
QUOTE(inetuke @ 2011 08 25, 07:15)
Mes gyvename nuo siu metu vasario men. tik, ir sutartis sudaryta metams. Tai nezinau, sutaryje parasyta, kad komunikacijas, jeigu ne del nuomininko kaltes suluzo, moka nuomuotojas.  Mes daugiau negu metai ten ir nezadam gyventi.

Oj, jei taip trumpai, tada tikrai tegul nuomotojai moka, dar ir į sutartį pirštu pabaksnokit. Galvojau — gal bent kelerius metus prie tos detalės eksploatacijos „prisidedat“ ir dar tiek pat į priekį žadate.
Atsakyti
Problemėlė ir man.. Išsikrausčiau iš senojo buto, esu sumokėjusi 500lt depozitą, bet va šeimininkė man nelabai nori jį grąžinti.. g.gif sako kitą mėnesį, kai pareis mokesčių lapeliai, tada.. Nu atsiprašau, bet mokesčiai siektų max 150lt.. Raktų atiduoti neketinu, kol nebus pinigų, bet dvigubose medinėse duryse pakeisti širdelę, tai juk juokų darbas... Ką patartumėt daryti..? g.gif dėl tų pinigų ji man mat pareiškė, kad ko aš čia ardaus, vis vien juos mano ex mokėjo (tuo metu gyvenom kartu), bet kad aš puikiai žinau, jog tie pinigai buvo mano unsure.gif g.gif ir koks jai skirtumas, kas juos mokėjo.. esmė ta, kad ji juos privalo juos atiduoti.. Tai va, ryt susitikti su ja turėčiau tame bute ir nežinau, ko griebtis, ką sakyti/daryti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Cukrinė_Siela* @ 2011 08 25, 10:23)

atiduoti pinigus privalo issikraustymo diena. Jei man taip neatiduotu, pasakyciau, jog tuomet pagyvensiu dar bute kuri laika uz tuos pinigus. Arba lai pasiraso skolos lapeli, kad iki tam tikros datos atiduos 500Lt.
Atsakyti
reikės ryt pakariaut, bet kad nebūtų taip, kad kabinėtis prie visko pradės.. sakys va, čia šitą sugadinai, čia šitas toks buvo, tas anoks ir pan.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Cukrinė_Siela* @ 2011 08 25, 11:46)

Iš tiesų nuomotoja nežino, kokio dydžio sąskaita už komunalines paslaugas bus, tad ir negali jums grąžinti užstato. Juk užstatas tam ir imamas, kas nuomininkas nepaspruktų bent jau už komunalinius nesumokėjęs. Jei įprastai mokėdavot apie 150 Lt, manau, galit tartis dėl dalies pinigų grąžinimo (jei teisingai deklaruota, kiek vandens sunaudota).

Dėl raktų. Įsivaizduokit, kad jūs išsinuomojat butą, kurio raktus turi ankstesnis nuomininkas. Patiktų?
Atsakyti
QUOTE(Virvytė @ 2011 08 25, 11:55)
QUOTE(*Cukrinė_Siela* @ 2011 08 25, 11:46)

Iš tiesų nuomotoja nežino, kokio dydžio sąskaita už komunalines paslaugas bus, tad ir negali jums grąžinti užstato. Juk užstatas tam ir imamas, kas nuomininkas nepaspruktų bent jau už komunalinius nesumokėjęs. Jei įprastai mokėdavot apie 150 Lt, manau, galit tartis dėl dalies pinigų grąžinimo (jei teisingai deklaruota, kiek vandens sunaudota).

Dėl raktų. Įsivaizduokit, kad jūs išsinuomojat butą, kurio raktus turi ankstesnis nuomininkas. Patiktų?

tai aš jai ir sakiau, kad dalį atiduotų, kad pasiliktų ~150lt ant komunalinių, o kitus atiduotų.. sako nu ryt bus matyt ar nieko nesugadinai.. doh.gif tai bijau, kad nepradėtų kabinėtis prie bet ko.. o dėl tų kitų nuomininkų, tai čia mano vienintelis garantas tie raktai atgauti pinigus.. aš daugiau neturiu juk ką daryti.. jos pareiga užtikrinti, kad kitas nuomininkas galėtų gyventi ramiai, niekieno netrugdomas ir pan. (kalbu apie raktus), tai va, ji man pinigus, aš jai raktus, viskas paprasta.. Tačiau neduok Dieve ji man jų neatiduos.. juk prieš visus kaimynus raudonuos, kurie apie ją tokios super nuomonės, reputaciją ji ten gerą turi ir šiaip visi nuomininkai pabėgs... g.gif
Papildyta:
galų gale preliminariai sąskaitą apskaičiuoti juk galima ir taip.. Šildymo nėra, tad apskaičiuoti nėra sunku, o va jai mat visus pinigus reik pasilikti ant sąskaitos.. nu gi gryna nesąmonė g.gif čia pamenu gyrės, kai atsikrausčiau, kad va senam nuomininkui 300lt kątik atidavė ir po komunalinių, jei kas liks atiduos dar... o man čia va tokias nesąmones daro ir mano ex kiša į šitą visą situaciją, kad pinigai ne mano, o jos buvo.. koks jai skirtumas, kieno jie.. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*Cukrinė_Siela* @ 2011 08 25, 11:08)

raktai, tai ne garantas. Visiskai. O kieno tie pinigai, tai isties nesvarbu, nes tai, kad dave vyras, nereiskia, kad jie negali buti moters.
Atsakyti