Įkraunama...
Įkraunama...

Nuomininkų kampelis

QUOTE(asphalt @ 2011 08 01, 19:32)
Ieškau buto, 1 k., į Vilniaus centrą/Senamiestį turbūt reikės net nebežiūrėti, tinka Antakalnio dalis, esanti arčiau centro, ir Žirmūnai. Esu pasiruošusi mokėti 500-600 lt, jei labai labai patiktų — ir 700.

Hmm, butai su naujesne buit.technika ir baldais šiuose rajonuose - nuo 900 lt ...
Už 300 - nebent buvęs benderis Naujininkuose.

O jei bandytumėt ieškoti padoresnio buto, bet atokesniame, ne tokiame "prestiž" rajone? Manau, tikrai rastumėt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(asphalt @ 2011 08 01, 18:32)
Esu pasiruošusi mokėti 500-600 lt, jei labai labai patiktų — ir 700.

QUOTE(flight @ 2011 08 01, 21:16)
šiuose rajonuose -  nuo 900 lt ...

Reiskia asphalt per daug nori. Galima juk noreti ir uz 100Lt ar visai be nuomos buta rasti, bet norai ir galimybes skiriasi, o paskui lieka kalti nuomotojai.
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2011 08 01, 21:16)
Hmm, butai su naujesne buit.technika ir baldais šiuose rajonuose -  nuo 900 lt ...
Už 300 - nebent buvęs benderis Naujininkuose.
O jei bandytumėt ieškoti padoresnio buto, bet atokesniame, ne tokiame "prestiž" rajone? Manau, tikrai rastumėt  4u.gif

Atokesnio nelabai norisi. smile.gif Kiek žiūrėjau pagal skelbimus — kainos ne taip labai ir skiriasi.
Nuo 800 lt „mano“ rajone (Šiaurės miestelyje) jau galima rasti butą naujos statybos name (atokesniuose rajonuose, pav. Pašilaičiuose(?), analogiški — 700 lt/mėn), už naują 2 izoliuotų kambarių butą (labai gaila, kad teks jį palikti) čia, Š. miest., kol kas moku 1000 lt.
Šiuo atveju man atrodytų logiška, kad už 600 lt Žirmūnuose turėtų/galėtų atsirasti tvarkingas butukas senos statybos name. Bet nėra. unsure.gif Ir laikas ieškojimams visgi labai nedėkingas.
Atsakyti
Senamiestis, Centras, Antakalnis, Žirmūnai - patys patys "tie" rajonai Vilniuje, pakankamai paklausūs (tiek studentų, tiek šiaip..). Na negi sunku suprasti, kad jei butas normalus, baldai neseni, santechnika tvarkoj, o dar jei mokesčiai ne kosminiai - na nebus nuoma pigi...
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2011 08 02, 15:06)
Na negi sunku suprasti, kad jei butas normalus, baldai neseni, santechnika tvarkoj, o dar jei mokesčiai ne kosminiai - na nebus nuoma pigi...

Ne, nesunku, bet Jūsų teiginys, kad Žirmūnuose tvarkingų butų nuoma prasideda nuo 900 (šiuo metu tokių iš vis nematau, tiesa) panašesnis tik į labai grubų vidurkį, kas keista, nes, kaip įtariu, dirbate su NT. Nuo mažiau prasideda, tą iš pražiūrėtų poros ir daugiau mėnesių skelbimų matau ir aš po trejų metų visiško nesidomėjimo butų nuomos kainomis. Yra kas čia 2 k. butus iš seniau nuomojasi po 700-800 lt, žinau, kad 1 k. butas nekainuos dvigubai mažiau, bet juk ir ne daugiau? Todėl ir norisi komentarų apie realią padėtį prieš, tarkim, pusmetį (t.y. ne „studentų metu“), o ne parypavimų iš serijos „negi sunku suprasti, kad ...“ ir „reikalavimai per aukšti“. smile.gif Pateikiau pavyzdį — tuose pačiuose Žirmūnuose (na, Šiaurės miest.) ir šiuo metu „kabo“ 1 k. naujos statybos butai už 900-800 lt, teko savo laiku gyventi ir tokiame, Adminstos mokestis — 50lt, šildymas — autonominis, apie 200 galbūt. Bet tai yra tokie butai, kuriuose miela, gražu ir malonu gyventi, automatiškai senos statybos name nuoma turėtų būti pora šimtų mažesnė.

Gerai, bet kokiu atveju jau kartojuosi. Tad ir mąstau, ar laukti dar mėnesį-porą savo senąjame bute ir rasti variantą, kur „su viskuo“ tilpčiau į 1000 lt, ar dūlinti kur į miesto pakraštį ir skaičiuotis, kiek man kainuos transporto išlaidos ir laikas, ar raudančia širdim atsisveikinti su katinu ir kraustytis į butą su jevroremontu, kur mūsų abiejų niekas nepriims, ar spjauti į viską ir voliotis po tiltu ant apšerkšnijusios žolės. Su visu katinu.smile.gif
Atsakyti
QUOTE(asphalt @ 2011 08 02, 18:03)
Gerai, bet kokiu atveju jau kartojuosi. Tad ir mąstau, ar laukti dar mėnesį-porą savo senąjame bute ir rasti variantą, kur „su viskuo“ tilpčiau į 1000 lt, ar dūlinti kur į miesto pakraštį ir skaičiuotis, kiek man kainuos transporto išlaidos ir laikas, ar raudančia širdim atsisveikinti su katinu ir kraustytis į butą su jevroremontu, kur mūsų abiejų niekas nepriims, ar spjauti į viską ir voliotis po tiltu ant apšerkšnijusios žolės. Su visu katinu.smile.gif

Dar variantas - pirkti savo būstą, kur niekas nevarys lauk su katinu ir kur baldai bus tokie, kokių norėsis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2011 08 02, 18:06)
Dar variantas - pirkti savo būstą, kur niekas nevarys lauk su katinu ir kur baldai bus tokie, kokių norėsis smile.gif

.. aš dar kol kas turiu ir variantą susirasti vyrą su butu. Nenuomojamu nail.gif
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2011 07 28, 20:48)
dar paskaiciuokit kiek metru spintos, staliukai, lovos uzima, isvis metru sumazes.

Bet staliukai, lovos ir pan. naudojami pagal paskirtį, o ne pastatyti sandėliuoti, ne? Aš berods perku paslaugą, šiuo atveju, gyvenamo ploto (o ne sandėlio) nuomą..

Galų gale, kaip ir sakiau - ne mano reikalas, kaip kas nuomoja, jam netiko mūsų sąlygos, mums netiko jo sąlygos, matyt, nelemta, sudie. Atsirado ir tokie, su kuriais susitarti dėl visko nesunkiai gavosi, taigi matyt įmanoma, tik noro reikia.
Papildyta:
QUOTE(Cansado @ 2011 07 29, 00:24)
o nebijot šito punkto? aš turbūt atsargiai žiūrėčiau..o jeigu vistik pasikeis aplinkybės, kad jums teks kraustytis anksčiau, gal gyvent ten nepatiks, gal bus kokios problemos bute, kad paskui nereiktų mokėt tos "baudos"..

oi, su tokiu šaldytuvu ir mes esam "draugavę", tampėm iš vieno kambario į kitą, bandėm maskuot, kad nesimatytų, bet nervindavo..  doh.gif  nu nesuprantu tokių nuomotojų..  schmoll.gif dabar gyvenam bute, kur savininkai teliko negali pasiimti..tai negi sunku įsimesti į bagažinę ir nusivežti į savo nuosavą gyvenamą namą ir pasidėti kur sandėliuke..  doh.gif

ai, beje, o kur ieškot nuomos skelbimų?

dėl punkto buvo kiek baugoka, bet jau prieš nuomodamiesi buvom įvertinę savo galimybes ir nusprendėm, kad verta rizikuot.. be to, kaip suprantu, tai yra toks kaip ir sutartimi apibrėžtas saugiklis, dar ne faktas, kad taip atsitiktų, o nuomotojai tikrai draugiški ir geranoriški. žiūrėsim, kaip bus, jei reikės - susimokėsim.
Kad butas nepatiks, tai vargiai biggrin.gif tobulas...
Atsakyti
QUOTE(asphalt @ 2011 08 02, 19:38)
.. aš dar kol kas turiu ir variantą susirasti vyrą su butu. Nenuomojamu nail.gif

Geriau tada po 1000 lt mokėti paskolą ir nelaukti iš nieko malonės. Už viską gyvenime reikia mokėti...
Papildyta:
QUOTE(Iriz @ 2011 08 02, 21:46)
Bet staliukai, lovos ir pan. naudojami pagal paskirtį, o ne pastatyti sandėliuoti, ne?

O jeigu nuomotojas 1, o esamų lovų net 3? Visada rinkčiausi tuščią butą, nei su sendaikčių sandėliu.
Atsakyti
QUOTE(aushra1 @ 2011 08 02, 22:33)
O jeigu nuomotojas 1, o esamų lovų net 3? Visada rinkčiausi tuščią butą, nei su sendaikčių sandėliu.

na gal ir būna tokių atvejų, bet paprastai 1 žmogus ir ieško 1-2 kambarių buto, čia extrymas būtų į tiek 3 lovas įkimšt biggrin.gif
Vienareikšmiškai tuščias butas yra geriau už "sandėlį", bet vis tik dar labai daug priklauso nuo nuomotojo-nuomininko susikalbėjimų ir susitarimų. Kaip ir minėjau - labai džiaugiuosi, kad mums jokių bėdų dėl to nebuvo - nereikia teliko ir siurblio - ok, išvežam. Mes turėjom savo čiužinį (plius "vietinis" buvo žiauriai minkštas, o aš turiu bėdų su nugara ir tiesiog negaliu ant tokio miegoti") - patys susiorganizavom transportą, įsipareigojom išsikraustydami parvežti, galų gale, patys radom, kur saugoti, o kadangi tas čiužinys įtrauktas į bute buvusių daiktų aprašą, tai išsikraustant bet kuriuo atveju turėsim arba jį parvežti arba neteksim užstato, kuris juk nėra mažas... tarkim, taip pat turėjom savo šaldytuvą ir skalbimo mašiną, bet čia buvo gana logiška, kad nenorės nuomotojai keisti, skalbyklės pajungimas gana sudėtingas, plius esama yra iš dalies įmontuota virtuvės balduose. OK, galų gale, man tiesiog svarbu turėti veikiančią skalbimo mašiną, o savąją radau kur padėti. Šaldytuvas buvo apynaujis, tvarkingai veikiantis ir t. t. ok, tinka, savo tiesiog atidavėm močiutei.
Bet tarkim su atveju, kurį minėjau anksčiau - senu trantu šaldytuvu - na jis tikrai buvo senovinis, gerokai pageltęs ir viduj nemenkai priskretęs, plius dar neaišku kaip veiktų.. mums būtų labiau vertėję savo atsivežti vien dėl to, kad mūsiškis ekonomiškas, taigi ir už elektrą reikėtų mokėti mažiau, jau nekalbant apie tai, kad šiaip naujas, erdvus ir švarus... na, nesusitarėm tai nesusitarėm, skriaudos niekam nėra smile.gif
Atsakyti
Noreciau pasiteirauti, kokiu komunaliniu mokesciu kainu galima tiketis Kaune, Silainiuose, Kursiu gatveje? Namas ne naujas, pirmas aukstas. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ieva V. @ 2011 08 15, 09:33)
Noreciau pasiteirauti, kokiu komunaliniu mokesciu kainu galima tiketis Kaune, Silainiuose, Kursiu gatveje? Namas ne naujas, pirmas aukstas. ax.gif

Pamirsau pamineti - du kambarai.
Atsakyti