Įkraunama...
Įkraunama...

Nuomininkų kampelis

QUOTE(flight @ 2011 04 09, 10:48)
O kaip parašyta sutartyje dėl lankymosi nuomojamame bute?
Jei ateina be jokio įspėjimo (pvz vakare skambina į duris koks agentūrščikas) - aišku neleisčiau, turi perspėti. O gal aš pvz tuo metu vonioj maudausi, ar vaikus migdau. Bet jeigu painformuoja iš vakaro, privalote įsileisti.  Nebent sutartyje parašyta kitaip.
Dėl buto pardavimo įspėti turėjo, nelabai gražu iš šeimininkų pusės.

Na kaip ir nera isvis tokio dalyko numatyta, labai jau paprastute ta sutartis doh.gif

QUOTE(bigsmile @ 2011 04 09, 11:03)
Mes irgi nusipirkome isnuomota buta, tai kiek zinau uz 2 paskutines savaites pardavejai neeme nuomos is nuomininku ir abi puses turejo buti patenkintos. o siaip jei oficialiai butas isnuomotas, tai jo ir parduoti negali, kol sutartis nenutraukiama, nes i ta buta turi kazkas jau teises, kad ir nuomos.

Tai va manau bent jau turejo perspeti kad butas bus parduodamos nuo tokio laiko ir arba as jau gyvenu ir ateina zmones apziureti arba iseinu susiradus kita, bet va kai skambina ir pastato pries fakta labai negrazu manau g.gif
Atsakyti
QUOTE('Karina @ 2011 04 09, 07:26)
Sveikos, gal patarsit kaip tureciau elgtis susiklosciusioje situacijoje. Nuomojames buta, bendrauju ir mokscius moku ne paciai seimininkei o ateina moteryte(jokiu problemu niekada nebuvo), na vakar ji man skambina ir sako ar busit vakare namie, klausiu kas nutiko( juk dar anksti pinigelius pasimt) o ji sako ateis zmones buta paziureti pirkimui

nu jo, mums panasiai buvo,dar ji norejo atsiusti agenta kai musu namie nera, as jai sakau as nesutinku, kad vaiksciotu po namus,as namie brangiu daiktu turiu, o kas atsakys?
zinau pagal istatyma(nezinau kaip lietuvoj, nes gyvenam ne lietuvoj)kad kol nuomuos laikas nesibaige, niekas neturi teises lankytis tavo namuose.sakiau, as issikraustysiu tada ir pardavinekit.jei nuomos sutartyje yra laikas(pvz:1metams)tai seimininkas turi perspeti pries 3menesius apie savo sprendima, o jei sutartis baigiasi, tai pries menesi.
man irgi sokas buvo, kai pasake, 3metus pragyvenom, nusprende parduoti, nes nebegalejo issimoketi bankui

Atsakyti
Sveiki,
norejau pasiteirauti, kaip jus issinuomojate butus Klaipedoje? kiek internete ziuriu vien agenturos blink.gif ar bent galite patarti i kokia agentura kreiptis kur tikrai neapgaus? 4u.gif aciu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(gintare887 @ 2011 04 26, 22:06)
Sveiki,
norejau pasiteirauti, kaip jus issinuomojate butus Klaipedoje? kiek internete ziuriu vien agenturos blink.gif  ar bent galite patarti i kokia agentura kreiptis kur tikrai neapgaus? 4u.gif  aciu ax.gif

Esam prieš keletą metų nuomavę iš "Termiono", Šaulių gatvėje. Kaip dabar situacija, nežinau. Nuomavomės per kitą, tai pastarasis butas labai "pagerintas". doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daite: 26 balandžio 2011 - 21:53
Sveiki,
norejau pasiteirauti, kaip jus issinuomojate butus Klaipedoje? kiek internete ziuriu vien agenturos blink.gif  ar bent galite patarti i kokia agentura kreiptis kur tikrai neapgaus? 4u.gif  aciu ax.gif

Kažkada naudojausi tarpininkų paslaugomis, kreipėmės į agentūrą, kuri buvo įsikūrusi projektavimo institute, 2 aukšte berods. Bet taip spjaudėmės, kad daugiau niekada. Butus susirandu tik per skelbimus laikraštyje ir internete, gal taip pasisekė, nors paskutinį kartą ieškojau gal kokį vos ne pusmetį. būna kad deda skelbimus ir šeimininkai, bet jau laimės dalykas. Šiuo metu esu patenkinta ir butu ir buto šeimininkais - jie nuostabūs.
O kai norėjom išnuomoti savo bendrabutį, dėjau skelbimą į laikraštį, tai jau tos dienos vakare! man jau paskambino, aišku labai nustebau, bet pasisakė, kad telefono nr gavo iš redakcijoj dirbusios moteriškės.
Papildyta:
QUOTE('Karina @ 2011 04 09, 09:26)
Sveikos, gal patarsit kaip tureciau elgtis susiklosciusioje situacijoje. Nuomojames buta, bendrauju ir mokscius moku ne paciai seimininkei o ateina moteryte(jokiu problemu niekada nebuvo), na vakar ji man skambina ir sako ar busit vakare namie, klausiu kas nutiko( juk dar anksti pinigelius pasimt) o ji sako ateis zmones buta paziureti pirkimui, as pasimeciau nesupratau, sakau o manes nereikejo perspeti kad butas parduodamas, o ji na as nezinojau, seimininke pati man va paskambino ir pasake, Jus nepergyvenkit laiko bus Jums kita susirasti  doh.gif  Be to ji sako manes nebus as Kaune, tai as klausiu tai o kaip as galiu leisti net nezinau kas cia ateis, nu ji susiskambino, sako gerai be manes niekas neateis, bet vis tiek atejo moris is agenturos  su pora. As jos klausiu tai Jus cia panuojat dar ateiti ji sako na taip arba as klientus atvesiu arba kita darbuotoja  doh.gif  Dabar jau ieskau kito buto, bet ir nelabai noriu kad cia vakarais vaikstinetu kruvos zmoniu, juo labiau kad du mazi vaikai vyras isvykes, sakykit ar turiu teises nieko neleisti, o pagal sutarti kaip ir turiu menesi ieskotis kito buto, be to  jie net zmoniskai neperspejo, jiems asiku patogu nuomoti ir pardavineti tuo paciu bet manes tai netenkina  doh.gif

Jūs "labai draugiškai" pasakykit atvykusiems agenturščikams ar kitiems turistams, kad turite 2 vaikučius ir artimiausiu laiku dar neturėsite galimybių iš čia išsikraustyti... Tokių bėdų niekas irgi nenorės
Papildyta:
QUOTE(Sirduliuke @ 2011 04 05, 15:38)
Sveikos mergaites. Niekur nerandu istatymu ka privalo daryti buta norintys nuomoti asmenys. vmi nerandu googlas meta visko ir daug ir neatsirenku o gal randu bet nemoku skaityti tu istatymu jau nebezinau. Gal kuri kokia nuorodele imestumete kur yra ystatymas siam reikalui galiojantis dabar?
aciukas 4u.gif

Manau eiti reikėtų į savivaldybę, nusiperki verslo liudijimą, susimoki valstybei duoklę, ir viskas. VMI tinklalapyje tikrai yra verslo liudijimų kainos ir visos darbo sferos.
Atsakyti
QUOTE(lelijabalta1 @ 2011 04 28, 19:10)

Manau eiti reikėtų į savivaldybę, nusiperki verslo liudijimą, susimoki valstybei duoklę, ir viskas. VMI tinklalapyje tikrai yra verslo liudijimų kainos ir visos  darbo sferos.

Verslo liudijimus isduoda VMI.
Buvo ju isaiskinimas, jog nuomojant viena buta VL nereikia rolleyes.gif

Atsakyti
Sveiki,

Ir as ieskau, bet vien agenturos doh.gif , net neisivazduoju ka daryti, ten pas juos tu butu pilna raso, bet ar is tiesu taip yra g.gif

QUOTE(lelijabalta1 @ 2011 04 28, 20:10)
1. Kažkada naudojausi tarpininkų paslaugomis, kreipėmės į agentūrą, kuri buvo įsikūrusi projektavimo institute, 2 aukšte berods. Bet taip spjaudėmės, kad daugiau niekada. Butus susirandu tik per skelbimus laikraštyje ir internete, gal taip pasisekė, nors paskutinį kartą ieškojau gal kokį vos ne pusmetį. būna kad deda skelbimus ir šeimininkai, bet jau laimės dalykas. Šiuo metu esu patenkinta ir butu ir buto šeimininkais - jie nuostabūs.
O kai norėjom išnuomoti savo bendrabutį, dėjau skelbimą į laikraštį, tai jau tos dienos vakare! man jau paskambino, aišku labai nustebau, bet pasisakė, kad telefono nr gavo iš redakcijoj dirbusios moteriškės.
Papildyta:

2. Jūs "labai draugiškai" pasakykit atvykusiems agenturščikams ar kitiems turistams, kad turite 2 vaikučius ir artimiausiu laiku dar neturėsite galimybių iš čia išsikraustyti... Tokių bėdų niekas irgi nenorės
Papildyta:

1. As jau buvau toje agenturoje(projekatvimo institute), dar sutarti nepasirasiau, bet turbut teks, pas juos ten kaip jie sako nemazai butu yra, sako tvarkingi po remontu o kaip ten yra neaisku doh.gif
2. Na as kaip ir pasakiau, bet kaip cia bus neaisku, noriu kuo greiciau rasti kita buta, bet kol kas nieko tinkamo nera
P.s. O agenturoj Vetrungej tai ten tik isgirsta kad su 2 vaikais, tai vos nepasako besansu jums susirast buta doh.gif
Atsakyti
QUOTE('Karina @ 2011 04 29, 14:24)
Ir as ieskau, bet vien agenturos doh.gif , net neisivazduoju ka daryti, ten pas juos tu butu pilna raso, bet ar is tiesu taip yra  g.gif
1. As jau buvau toje agenturoje(projekatvimo institute), dar sutarti nepasirasiau, bet turbut teks, pas juos ten kaip jie sako nemazai butu yra, sako tvarkingi po remontu o kaip ten yra neaisku  doh.gif
2. Na as kaip ir pasakiau, bet kaip cia bus neaisku, noriu kuo greiciau rasti kita buta, bet kol kas nieko tinkamo nera 
P.s. O agenturoj Vetrungej tai ten tik isgirsta kad su 2 vaikais, tai vos nepasako besansu jums susirast buta  doh.gif

Tai ta vetrungei mums irgi sake besansu rasti buta mes ir su vienu vaiku..bet niekaip nesuprantu negi visi zmones duoda i agenturas skelbimus..sako jos susirenka net nezinant nuomuotojams. As ir jau puoliau i nevilti per tas agenturas doh.gif o apie projaktavimo instituta lyg girdejau negeru atsiliepimu bukit atsargus.
Vaje jei rasit sau ir netycia uzeisit dar viena praneskit ir mum blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(gintare887 @ 2011 04 30, 11:17)
Tai ta vetrungei mums irgi sake besansu rasti buta mes ir su vienu vaiku..bet niekaip nesuprantu negi visi zmones duoda i agenturas skelbimus..sako jos susirenka net nezinant nuomuotojams. As ir jau puoliau i nevilti per tas agenturas doh.gif  o apie projaktavimo instituta lyg girdejau negeru atsiliepimu bukit atsargus.
Vaje jei rasit sau ir netycia uzeisit dar viena praneskit ir mum  blush2.gif

Pilna skelbimu yra kur ne per agenturas,o tiesiogiai savininkai skelbia,dabar populiaru nuomoti trumpam buta,todel savininkai gauna daugiau pinigu per menesi,o agenturos orentuojasi i nuoma metams ir daugiau.Trumpalaike nuoma auga,o agenturos tuo neuzsiima,todel galima rasti kokybiska buta siek tiek brangiau,o ar su vienu vaiku ar su dviem nera skirtumo.Jei ieskote metams arba 2 metam tada gal ir verta is agenturu,nes jos pasiima pinigus is savininku,o jei ieskote menesiui ar dviems ,savaitei ar pora paru tai galite rasti www.trumpalaikenuoma.lt As daznai kai atvaziuoja sveciai nuomoju savaite,iseina brangiau bet nesitrini su sveciais viename kambaryje.
Atsakyti
QUOTE(gintare887 @ 2011 04 30, 11:17)
Tai ta vetrungei mums irgi sake besansu rasti buta mes ir su vienu vaiku..bet niekaip nesuprantu negi visi zmones duoda i agenturas skelbimus..sako jos susirenka net nezinant nuomuotojams. As ir jau puoliau i nevilti per tas agenturas doh.gif  o apie projaktavimo instituta lyg girdejau negeru atsiliepimu bukit atsargus.
Vaje jei rasit sau ir netycia uzeisit dar viena praneskit ir mum  blush2.gif

Na nezinau parasysiu kaip man seskis projektavimo institute, bet kol kas siuo metu ka jie sako tai pas juos butu pasirinkimas nemazas(benat jau kur mane domina ta miesto dalis), nezinau kaip bus is tiesu, bet kad kitaip nieko nera ir nesuprantu kurie sako ieskokit patys, ka ieskot jei nera vien agenturos siulo ilgam laikui doh.gif
Atsakyti
QUOTE('Karina @ 2011 04 30, 15:21)
Na nezinau parasysiu kaip man seskis projektavimo institute, bet kol kas siuo metu ka jie sako tai pas juos butu pasirinkimas nemazas(benat jau kur mane domina ta miesto dalis), nezinau kaip bus is tiesu, bet kad kitaip nieko nera ir nesuprantu kurie sako ieskokit patys, ka ieskot jei nera vien agenturos siulo ilgam laikui  doh.gif

gavusi butų telefonų numerių sąrašiuką, patariu skambinti iškart vietoje, tiesiog jau kabinete. Įsitikinsit, kad dalis jų bus jau išnuomoti, dalis neatsilieps, bus tokių, kad sakys pirmą kartą girdžiu apie nuomą... arba kainos padvigubės nuo skelbiamų agentūroje. Čia tokia mano patirtis.
Atsakyti
Gal kas nors nuomojatės butus "mokslo metams" (studentai, ar nebūtinai). Jei taip, ką darote vasarą su nuomos mokėjimu? Nemokate/mokate mažiau/mokate tiek pat? Man tokia dilema iškilo.. Iš vienos pusės pažiūrėjus, vasarą ten nė dienos nebūsiu, dėl manęs galėtų ir kitas nuomininkas gyventi (tik, žinoma, kitą nuomininką surasti ne mano problema). Iš kitos pusės, rugsėjį noriu grįžti, tai lyg ir laikoma vieta man.. g.gif
Atsakyti