Įkraunama...
Įkraunama...

Nuomininkų kampelis

QUOTE(Gabi* @ 2011 03 24, 15:16)
Kai aš buvau nuomininkė, šeimininkai pageidaudavo mokėti naudojantis popierine knygute (tiesa, tuomet gal nelabai ir buvo internetinė bankininkystė), tad kas mėnesį patikrindavo mokėjimus.

Dabar, kai pati nuomoju savo butą, nuomininkė pageidavo surašyti skaitiklių rodmenis ir kitus mokėjimus (pagal sąskaitas) į excel lentelę, tuomet visą sumą plius nuomos pinigus pervesti į mano sąskaitą, o aš savo ruožtu visus komunalinius apmoku naudodamasi internetine bankininkyste. Taip paprasčiau ir man, ir jai.

O aš kai tik manau, kad nuomotojams būtų per daug darbo ten viską patiems pervedinėt smile.gif Na, manau patys darysim pavedimus, o kopijas nusiųsim jiems. Nebent jie kitaip pageidaus..
Atsakyti
QUOTE(eskimute @ 2011 03 24, 17:48)
O aš kai tik manau, kad nuomotojams būtų per daug darbo ten viską patiems pervedinėt smile.gif Na, manau patys darysim pavedimus, o kopijas nusiųsim jiems. Nebent jie kitaip pageidaus..

Nežinau, kaip jus tuos pavedimus darote, gal už kiekvieną paslaugą atskirai, tačiau mūsų atveju tai suvedi visus duomenis į internetinę knygutę, paspaudi mygtuką apmokėti ir - viskas! Užtrunka daugiausiai 5 min smile.gif Iš knygelės visi mokėjimai nueina ten kur jiems reikia automatiškai. Bet tikrai negaliu sakyti, kad pas jus ta pati tvarka, tikiuosi, lengvai rasite jums tinkamą sprendimą. Svarbiausia juk - abipusis pasitikėjimas.
Atsakyti
Mergaitės,gal galit kas padėti.Prisireikė išsinuomoti butuką Klaipėdoje,bet niekur nerandu temos,kur būtų skelbimai apie butų nuomą,visur tik diskusijos.Arba nemoku ieškoti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Sasorisa @ 2011 03 28, 01:06)
Mergaitės,gal galit kas padėti.Prisireikė išsinuomoti butuką Klaipėdoje,bet niekur nerandu temos,kur būtų skelbimai apie butų nuomą,visur tik diskusijos.Arba nemoku ieškoti blush2.gif

tokios temos nėra, nuomos skelbimai draudžiami 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(eskimute @ 2011 03 24, 10:45)
Sveiki visi  4u.gif
Nuo birželio keliamės į nuomojamą butą. Nuomotojai ir mes šioje srity esame naujokai.
Vakar pas juos buvome ir iškilo klausimas. Mes ketiname mokėti mokesčius už komunalinius pavedimu, tačiau nuomotojai sako: O kaip mes patikrinsim ar jūs tikrai mokat? biggrin.gif Na toks klausimas iškilo..
Kaip darote Jūs?

Pas mus kasmėnesį sutartu laiku ateina šeimininkė ir pasiima pinigus pati, aš viską rašausi į sąsiuvinį. Jokio galvos skausmo. Jei tą dieną kas negali, tai susitariam kitai dienai.
Atsakyti
Sveikos mergaites. Niekur nerandu istatymu ka privalo daryti buta norintys nuomoti asmenys. vmi nerandu googlas meta visko ir daug ir neatsirenku o gal randu bet nemoku skaityti tu istatymu jau nebezinau. Gal kuri kokia nuorodele imestumete kur yra ystatymas siam reikalui galiojantis dabar?
aciukas 4u.gif
Atsakyti
sveiki,esu naujokė šiame forumo platybėje.Tykiuosi jog iš jūsų sulauksiu bent kokių patarimų vienu man rupimu klausimu... verysad.gif
Kaune gyvenu jau 5m.ir tenka man nuomotis.4m pragyvenau vienoj vietoj,bet kai nenorėjo nuleisti nuomos,nutariau tiesiog ieškotis kito,radau gana nebrangiai ir viskas kaip ir gerai buvo...žinoma nuo algos man gal 200lt likdavo pragyventi,bet taip džiaugiausi ramiu gyvenimu ( 4m gyvenau ne viena ir žinoma buvo sunku ) ir tai man nebuvo lb.baisi padėtis.Bet va man čia pasulo pažystamas išsinuomoti kambarį,kadangi jis išvažiuoja į užsieni,tai yra laisvas kambarys ir jo mamai bus lengviau.Sutikau ir dabar gailiuosi iš dalies,nors kažin kaip bučiau išgyvenusi su savo tokiais ,,dideliais,, pinigais šia žiemą.Gryžo tas pažystamas ir mano ramybei galas,nesinori man iš darbo eiti i tuos namus,visa isitempiu,jaučiuosi engiama ir tt.Tos moters elgesys su manim irgi pasikeitė,bet gal aš nepasakosiu cia smulkiau,nes ...Tiesiog ieškau ar patarimo ką man daryti,ar tiesiog kažkas perskaitęs galės man padėti.Galbūt yra žmonių,kurie neima nuomos,o nori,kad prižiurėtų namus,o galbūt yra kokia mergina kuri ieškosi nuomininkės ir nori ramiai be jokių balių - festivalių gyvent. ax.gif
Atsakyti
pabandykit universitetuose pakabineti skelbimu kad ieskot kambariokes, su butu ar kaip jau ten jum iseis.
Atsakyti
QUOTE(lelijabalta1 @ 2011 04 04, 20:39)
Pas mus kasmėnesį sutartu laiku ateina šeimininkė ir pasiima pinigus pati, aš viską rašausi į sąsiuvinį. Jokio galvos skausmo. Jei tą dieną kas negali, tai susitariam kitai dienai.

galite moketi per el,banka ir israsa nusiusti, o kas kelis menesius gali ateiti ir sutikrinti skaitikliu parodymus.
Atsakyti
Sveikos, gal patarsit kaip tureciau elgtis susiklosciusioje situacijoje. Nuomojames buta, bendrauju ir mokscius moku ne paciai seimininkei o ateina moteryte(jokiu problemu niekada nebuvo), na vakar ji man skambina ir sako ar busit vakare namie, klausiu kas nutiko( juk dar anksti pinigelius pasimt) o ji sako ateis zmones buta paziureti pirkimui, as pasimeciau nesupratau, sakau o manes nereikejo perspeti kad butas parduodamas, o ji na as nezinojau, seimininke pati man va paskambino ir pasake, Jus nepergyvenkit laiko bus Jums kita susirasti doh.gif Be to ji sako manes nebus as Kaune, tai as klausiu tai o kaip as galiu leisti net nezinau kas cia ateis, nu ji susiskambino, sako gerai be manes niekas neateis, bet vis tiek atejo moris is agenturos su pora. As jos klausiu tai Jus cia panuojat dar ateiti ji sako na taip arba as klientus atvesiu arba kita darbuotoja doh.gif Dabar jau ieskau kito buto, bet ir nelabai noriu kad cia vakarais vaikstinetu kruvos zmoniu, juo labiau kad du mazi vaikai vyras isvykes, sakykit ar turiu teises nieko neleisti, o pagal sutarti kaip ir turiu menesi ieskotis kito buto, be to jie net zmoniskai neperspejo, jiems asiku patogu nuomoti ir pardavineti tuo paciu bet manes tai netenkina doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 'Karina: 09 balandžio 2011 - 08:29
QUOTE('Karina @ 2011 04 09, 09:26)
sakykit ar turiu teises nieko neleisti, o pagal sutarti kaip ir turiu menesi ieskotis kito buto, be to  jie net zmoniskai neperspejo, jiems asiku patogu nuomoti ir pardavineti tuo paciu bet manes tai netenkina  doh.gif

O kaip parašyta sutartyje dėl lankymosi nuomojamame bute?
Jei ateina be jokio įspėjimo (pvz vakare skambina į duris koks agentūrščikas) - aišku neleisčiau, turi perspėti. O gal aš pvz tuo metu vonioj maudausi, ar vaikus migdau. Bet jeigu painformuoja iš vakaro, privalote įsileisti. Nebent sutartyje parašyta kitaip.
Dėl buto pardavimo įspėti turėjo, nelabai gražu iš šeimininkų pusės.
Atsakyti
Mes irgi nusipirkome isnuomota buta, tai kiek zinau uz 2 paskutines savaites pardavejai neeme nuomos is nuomininku ir abi puses turejo buti patenkintos. o siaip jei oficialiai butas isnuomotas, tai jo ir parduoti negali, kol sutartis nenutraukiama, nes i ta buta turi kazkas jau teises, kad ir nuomos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bigsmile: 09 balandžio 2011 - 10:03