Įkraunama...
Įkraunama...

Nuomininkų kampelis

QUOTE(In.and @ out,2010 11 28, 22:12)

Na ir dabar dar specialiai pasikaičiavau, kiek sumokėjom per 4 metus ir 3mėn. tai va: 2 metai po 800lt= 19200, tada metai ir 3mėn 700= 10500 ir dabar metai 500= 6000 ir iš viso virš 35000lt, net pati nustebau g.gif
Atsakyti
Sveikos. Labai reikia jūsų visų patarimo ir informacijos.
Noriu persikraustyti, bet kadangi niekada nesu nuomojusi buto, net nenumanau, kiek man galėtų tai kainuoti šiuo metu.
Gal galite pasidalinti, kiek mokate už buto nuomą ir viso mokesčių (žiemą ir vasarą) už vieno kambario butą?
Labai labai noriu žinoti, ar mano finansinės galimybės leistų vienai nuomotis butą. Ačiū už atsakymus.
Atsakyti
QUOTE(superteta @ 2010 12 05, 16:57)
Sveikos. Labai reikia jūsų visų patarimo ir informacijos.
Noriu persikraustyti, bet kadangi niekada nesu nuomojusi buto, net nenumanau, kiek man galėtų tai kainuoti šiuo metu.
Gal galite pasidalinti, kiek mokate už buto nuomą ir viso mokesčių (žiemą ir vasarą) už vieno kambario butą?
Labai labai noriu žinoti, ar mano finansinės galimybės leistų vienai nuomotis butą. Ačiū už atsakymus.

Manau cia rasit visa reikiama informacija.
http://www.supermama...howtopic=591597
Atsakyti
Pasisakysiu kaip nuomotoja, kad iš nuomos naudos daug nėra, bent jau šiuo metu. Butą nuomojam, nes pasistatėm namą, o buto nepardavėm, o dabar kainos labai nukritusios...Geriau būtume pardavę butą ir padėję pinigus į banką ar kur kitur investavę ir būtų ramu. O rūpesčių su nuomininkais pakanka, tikrai nėra taip, kad nieko nedarai ir byra pinigėliai...O kur dar rizika, kad ko nepridarytų....Dabar turim gerus, tvarkingus nuomininkus, bet neaišku, kaip bus ateityje, kiek ilgai gyvens..

Bet yra kaip yra, ech, kad turėčiau laiko mašiną blush2.gif
Atsakyti
Sveikos,

Noriu pakomentuoti tas, kurios mano, kad is nuomos daromas verslas (neabejoju, kad gali buti ir taip). Mes taip pat ketiname nuomoti buta, nes kelsimes i nama, o parduoti siuo metu nera palanku. Nuoma kuria ketiname imti padengs tik dali kredito, kuri mokame bankui, vadinasi dar dali mokesime is savo kisenes... mirksiukas.gif

Norejau pasiteirauti, tu, kurie nuomoja, ar tai daro oficialiai ir sumoka valstybei mokescius?
Atsakyti
QUOTE(Lina_S @ 2010 12 06, 19:05)
Sveikos,

Noriu pakomentuoti tas, kurios mano, kad is nuomos daromas verslas (neabejoju, kad gali buti ir taip). Mes taip pat ketiname nuomoti buta, nes kelsimes i nama, o parduoti siuo metu nera palanku. Nuoma kuria ketiname imti padengs tik dali kredito, kuri mokame bankui, vadinasi dar dali mokesime is savo kisenes...  mirksiukas.gif

Norejau pasiteirauti, tu, kurie nuomoja, ar tai daro oficialiai ir sumoka valstybei mokescius?

o kokio atsakymo jus tikites doh.gif

ir tokiu ir tokiu buna wink.gif

jei spaudzia kreditas - parduokite - maziau palukanu uz dabartini turta teks moketi. o jei galite sau leisti- neparduokite. taciau klausimas kokios jusu palukanos mokamos bankui uz nauja busta ( ta prasme, kiek jos sumazetu atidavus dali uz dabartines kainas.)

nuoma ir verslas, ir rupesciai. du vienama tpsknt wink.gif smile.gif
Atsakyti
Yra kita tema, kur nuomotojai diskutuoja....Bet atsakysiu - aš moku pelno mokestį, traktuoju nuompinigius kaip atsitiktines pajamas, tada iki kiekvienų metų gegužės 1 d. reikia sumokėt 15+6 proc. (PSD), kitas būdas yra verslo liudijimas, bet jis gaunasi brangiau. Nors 2011 m. dauguma savivaldybių sumažino verslo liudijimo kainas, bet PSD, t.y. 72 Lt niekur nedingsta. O VL dažniausiai perkamas visiems metams + sumokėt PSD, o niekada negali būti tikras, ar nuomininkas nepabėgs ir butas stovės tuščias....
Atsakyti
QUOTE(ilonux @ 2010 12 06, 18:16)
Yra kita tema, kur nuomotojai diskutuoja....Bet atsakysiu - aš moku pelno mokestį, traktuoju nuompinigius kaip atsitiktines pajamas, tada iki kiekvienų metų gegužės 1 d. reikia sumokėt 15+6 proc. (PSD), kitas būdas yra verslo liudijimas, bet jis gaunasi brangiau. Nors 2011 m. dauguma savivaldybių sumažino verslo liudijimo kainas, bet PSD, t.y. 72 Lt niekur nedingsta. O VL dažniausiai perkamas visiems metams + sumokėt PSD, o niekada negali būti tikras, ar nuomininkas nepabėgs ir butas stovės tuščias....

Sorry, kad cia klausiu, o jei as , dirbantis ir valstybei susimokantis visus PSD, imu VL, ka, dar turiu papildomai moket 72Lt kas men??? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(silainiai @ 2010 12 06, 22:10)
Sorry, kad cia klausiu, o jei as , dirbantis ir valstybei susimokantis visus PSD, imu VL, ka, dar turiu papildomai moket 72Lt kas men???  doh.gif

Turi mokėt. Aš šiais metais buvau VL paėmus 2 savaitėms, o PSD teko sumokėt už pilną mėnesį. Esu dirbanti, tai tą PSD man kas mėnesį nuo algos atskaičiuoja. O nuo kitų metų lygtais paskaičiuos tik už tas dienas, už kurias asmuo bus paėmęs VL, bent jau taip teko girdėt...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ilonux: 06 gruodžio 2010 - 22:18
QUOTE(silainiai @ 2010 12 06, 22:10)
Sorry, kad cia klausiu, o jei as , dirbantis ir valstybei susimokantis visus PSD, imu VL, ka, dar turiu papildomai moket 72Lt kas men???  doh.gif

Užklydau čia ieškodama informacijos, nes ruošiuosi nuomoti butą, bet matau, kad ir pati galiu suteikti informacijos, nes radau tokį VMI komentarą, kuriame parašyta:
"...pagal 2009 m. liepos 22 d. SDI pataisas nuo 2010 m. gautos turto nuomos pajamos PSD imokomis neapmokestinamos (jei nuomos pajamos nepriskiriamos pajamoms, gautoms iš individualios turto nuomos veiklos)". bigsmile.gif.
Atsakyti
QUOTE(Saja @ 2010 12 13, 17:14)
Užklydau čia ieškodama informacijos, nes ruošiuosi nuomoti butą, bet matau, kad ir pati galiu suteikti informacijos, nes radau tokį VMI komentarą, kuriame parašyta:
"...pagal 2009 m. liepos 22 d. SDI pataisas nuo 2010 m. gautos turto nuomos pajamos PSD imokomis neapmokestinamos (jei nuomos pajamos nepriskiriamos pajamoms, gautoms iš individualios turto nuomos veiklos)".  bigsmile.gif.

paaiskinkite man, jei yra zinanciu blush2.gif g.gif

kuo " turto nuomos pajamos" skiriasi nuo nuomos pajamos nepriskiriamos pajamoms, gautoms iš individualios turto nuomos veiklos

kiek as suprantu - jei pasirenki metu gale moketi 21 proc. (15+6)nuo jau gautu pajamu , tai 72 LTL niekas niekuomet ir nemokejo, o jei a priori perki verslo liudijima "a la 1440 metams", tai visviem 72*12 PSD prisipliusuoja?

ar ne taip? ax.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo karra: 14 gruodžio 2010 - 06:16
QUOTE(karra @ 2010 12 14, 07:15)
paaiskinkite man, jei yra zinanciu  blush2.gif  g.gif

kuo " turto nuomos pajamos" skiriasi nuo nuomos pajamos nepriskiriamos pajamoms, gautoms iš individualios turto nuomos veiklos

kiek as suprantu - jei pasirenki metu gale moketi 21 proc. (15+6)nuo jau gautu pajamu , tai 72 LTL niekas niekuomet ir nemokejo, o jei a priori perki verslo liudijima  "a la 1440 metams", tai visviem 72*12 PSD prisipliusuoja?

ar ne taip?  ax.gif

Aš tai suprantu taip, kaip jūs...
Atsakyti