Sveikutės aš irgi prie jūsų prisijungsiu jeigu galima..
va Valentino dienai kepiau SB imbieriniais širdutes, pamiršau nufotografuoti buvo likę tešlos ir iš jos vakar pagaminau va tokius (čia kas liko iki tol kol prisiruošiau nufotografuoti ):
Receptuką manau visos žinot, bet jeigu ką tai ėmiau http://www.gaspadine...sausainiai.html tik nedėjau gvazdikėlių ir vietoj rudojo cukraus - paprastą. Kepiau pirmą kartą, ir tikrai nepaskutinį..
Aš tai užsibrėžiau metų tikslą. Kiekvieną savaitgalį iškepti vis kokiu naujus sausainiukus. Jau iškepiau šešių rūšių. Jei kam įdomu siūlau apsilankyti mano tinklalapyje . Kepinių kategorijoje KEPIMO PASLAPTYS. O čia mano šios savaitės rezultatas.
Nezinau, gal ir buvo toks receptas, bet sausainiukai tikrai isejo labai skanus, noriu pasidalinti receptu ir su jumis.
Sausainiai "Kapucino"
250 g. miltu
100 g. sviesto
3-4 saukstai cukraus
1 arb. saukst. kepimo milteliu
1 pak.greitai paruosiamos tirpios kapucino kavos
1/2 plytele sokolado
100 gr. riesutu (lazdynu, migdolu ar kt.)
Kambario temperaturos sviesta issukti su cukrumi ir kiausiniu, deti miltus sumaisytus su kep. milteliais, viska issukti. Galiausiai deti smulkitnus riesutus ir smulkinta sokolada. Rankas drekinti vandeniu ir formuoti nedidelius kamuoliukus, deti juos i skarda, siek tiek spustelti ir kepti 180 laipsniu temp. 12-14 min.
As naudojau migdolus ir pieniska sokolada.
Skanaus
Sausainiai "Kapucino"
250 g. miltu
100 g. sviesto
3-4 saukstai cukraus
1 arb. saukst. kepimo milteliu
1 pak.greitai paruosiamos tirpios kapucino kavos
1/2 plytele sokolado
100 gr. riesutu (lazdynu, migdolu ar kt.)
Kambario temperaturos sviesta issukti su cukrumi ir kiausiniu, deti miltus sumaisytus su kep. milteliais, viska issukti. Galiausiai deti smulkitnus riesutus ir smulkinta sokolada. Rankas drekinti vandeniu ir formuoti nedidelius kamuoliukus, deti juos i skarda, siek tiek spustelti ir kepti 180 laipsniu temp. 12-14 min.
As naudojau migdolus ir pieniska sokolada.
Skanaus
Norėčiau ir aš pasidalinti labai skanių plikytų sausainių receptuku. Gaunasi minkšti, kaip parduotuvėje.
Reikės:
340 g miltų
150 g sviesto
260 g cukraus
6-7 kiaušiniai
700 ml pieno
Iš šios normos išeina 3 blėkutės. Aš darydama ėmiau tik 200 gr cukraus, nes nemėgstu saldžiai ir užteko 5 kiaušinių, bet reik žiūrėt pagal situaciją
Pieną ir sviestą užvirinam, nukeliam puodą nuo viryklės ir įmaišom miltus. maišyt reikia tiek, kad tešla taptų vienalytė. Tada Beriam cukrų ir išmaišome. PAliekame tešlą atvėsti. Paskui mušam po vieną kiaušinį ir gerai išsukam. Galutiniam rezultate tešla turi būti standi, blizganti ir suktis kaip kamuoliukas . Tada formuojam švirkštu arba šaukšteliu sausainėlius ir kepam. 200 C orkaiteje as kepu 30 min, bet reik ziūrėti, kartais greiciau iškepa. Orkaitės geriau nedarinėti. Sausainiai tikrai skanūs . mano mažoji nesitraukia nuo jų, kol yra
Reikės:
340 g miltų
150 g sviesto
260 g cukraus
6-7 kiaušiniai
700 ml pieno
Iš šios normos išeina 3 blėkutės. Aš darydama ėmiau tik 200 gr cukraus, nes nemėgstu saldžiai ir užteko 5 kiaušinių, bet reik žiūrėt pagal situaciją
Pieną ir sviestą užvirinam, nukeliam puodą nuo viryklės ir įmaišom miltus. maišyt reikia tiek, kad tešla taptų vienalytė. Tada Beriam cukrų ir išmaišome. PAliekame tešlą atvėsti. Paskui mušam po vieną kiaušinį ir gerai išsukam. Galutiniam rezultate tešla turi būti standi, blizganti ir suktis kaip kamuoliukas . Tada formuojam švirkštu arba šaukšteliu sausainėlius ir kepam. 200 C orkaiteje as kepu 30 min, bet reik ziūrėti, kartais greiciau iškepa. Orkaitės geriau nedarinėti. Sausainiai tikrai skanūs . mano mažoji nesitraukia nuo jų, kol yra
Kristinaa: ooo, labai ačiū už receptą, tikrai bandysiu kitą kartą. Jau seniai ieškojau tokio gero, nes vienus, kuriuos kepiau buvau visai nekokie. O čia mano paskutinis šeštadieninio plano rezultatas Receptą rasite mano Bloge
--------------------------------------------------------------------------------------------
Mano darbai
--------------------------------------------------------------------------------------------
Mano darbai
Saunuole, dar laikaisi. As jau irgi trecia savaite sausainius kepu Anksciau vis pyragai buvo, dabar ant sausainiu persimeciau
Beje, labai grazios nuotraukos Ir ne tik sausainiuku
Dar ne i tema, kur toki inda pirkai, seniai tokio ieskau
Beje, labai grazios nuotraukos Ir ne tik sausainiuku
Dar ne i tema, kur toki inda pirkai, seniai tokio ieskau
Laurindre: aha , vis dar laikausi sausainių kepimo plano. O indą Maximos parduotuvėje pirkau. Vakar kai buvau, kaip tik mačiau kelių dydžių. Iš kart sakau, pirk didžiausią, nes jei daug sausainių dedi vieną ant kito, tai po to dangtis sunkiai užsidaro
--------------------------------------------------------------------------------------------
Mano darbai
--------------------------------------------------------------------------------------------
Mano darbai
Dar ir su dangciu Man jo reikia ne sausainiams, kitiems tikslams as tokio ieskau. Prisikepiau ir as sausainiu Tik kompas grybauja, nenori nuotrauku priimti. Kai su juo susitarsiu, savo sausainius ikelsiu
Apelsinu sausainukai
Tešlai
125g miltų
1 a. š. kepimo miltelių
60g sviesto
60g rudo cukraus ( kepiau su baltu)
1 a.š. tarkuotos apelsino žievelės
pusė kiaušinio trynio
1 šaukštas skysto medaus
Sumaišyti miltus su kepimo milteliais. Įtarkuoti sviestą. Sutrinti rankomis iki trupinėlių. Įmaišyti cukrų, apelsino žievelę medų ir kiaušinį. Gerai išsukti peiliu ir minkyti tešlą. Iš tešlos formuoti dešrą, pusvalandžiui įdėti į šaldytuvą. Paskui pjaustyti tešlą plonais griežinėliais, dėti ant kepimo popieriaus. (Palikti didesnius tarpus tarp griežinėlių). Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 8 minutes. Iškepusiem sausainukam leisti atvėsti ir tik tada nuimti nuo popieriaus, antraip subyrės.
Kita karta bandysiu ipilti pelsinu sulciu. Turetu buti dar skaniau
[attachmentid=194842]
Tešlai
125g miltų
1 a. š. kepimo miltelių
60g sviesto
60g rudo cukraus ( kepiau su baltu)
1 a.š. tarkuotos apelsino žievelės
pusė kiaušinio trynio
1 šaukštas skysto medaus
Sumaišyti miltus su kepimo milteliais. Įtarkuoti sviestą. Sutrinti rankomis iki trupinėlių. Įmaišyti cukrų, apelsino žievelę medų ir kiaušinį. Gerai išsukti peiliu ir minkyti tešlą. Iš tešlos formuoti dešrą, pusvalandžiui įdėti į šaldytuvą. Paskui pjaustyti tešlą plonais griežinėliais, dėti ant kepimo popieriaus. (Palikti didesnius tarpus tarp griežinėlių). Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 8 minutes. Iškepusiem sausainukam leisti atvėsti ir tik tada nuimti nuo popieriaus, antraip subyrės.
Kita karta bandysiu ipilti pelsinu sulciu. Turetu buti dar skaniau
[attachmentid=194842]
Datulių sausainiai
200 gr datulių
200 gr graikiškų riešutų
1 kiaušinio baltymas
150 gr cukraus
1 v.š. citrinos sulcių
1 v.š. kakavos
Orkaitę įkaitinti iki 150 -170 laipsnių.
Tuo metu smulkintuve susmulkiname graikiškus riešutus. Tada dedame datules ir cukrų, kakavą dar truputi pamalame. Atskirai išplakame kiaušinio baltymą, atsargiai įmaišome į mase, įpilame citrinos sultis. Gautą masę dviem pašlapintais šaukštais dedame į popieriumi ištiestą skardą. Kepame 25-30
minučių. Ištraukę skardą neskubame nuimti nuo popieriaus, pravėsę jie nusiima geriau.
Tiek gavosi iš pusės normos.
[attachmentid=194843]
200 gr datulių
200 gr graikiškų riešutų
1 kiaušinio baltymas
150 gr cukraus
1 v.š. citrinos sulcių
1 v.š. kakavos
Orkaitę įkaitinti iki 150 -170 laipsnių.
Tuo metu smulkintuve susmulkiname graikiškus riešutus. Tada dedame datules ir cukrų, kakavą dar truputi pamalame. Atskirai išplakame kiaušinio baltymą, atsargiai įmaišome į mase, įpilame citrinos sultis. Gautą masę dviem pašlapintais šaukštais dedame į popieriumi ištiestą skardą. Kepame 25-30
minučių. Ištraukę skardą neskubame nuimti nuo popieriaus, pravėsę jie nusiima geriau.
Tiek gavosi iš pusės normos.
[attachmentid=194843]
Deka jusu visu prisirinkau daug sausainiu receptu ir pradejau po truputi testuoti juos, bet va kilo klausimukas del sito recepto
Kopijuodama receptus as nekopijavau autores vardo, tai negaliu pasiusti jai AZ su mano klausimu. Kiek gramu yra "1 pak. sviesto"? Pamenu tarybiniais laikais sviestas buvo parduodamas 200gr. pakeliais, bet kazkaip skamba per daug ziurint i kitus ingridientus. Gal kas zinot, kiek tureciau deti, o jei ne, tai kokie dabar sviesto standartai LT-je? Gal lazdeles po 113gr?
Dekui is anksto.
QUOTE
Obuoliniai sausainiukai
2 dideli obuoliai
1 pak sviesto
2 š grietinės
miltų (kad kočiotųsi)
1 kiaušinis
2 š cukraus
žiupsnelis druskos
vanilės, cinamono
Obuolius nuvalyti, supjaustyti skiltelėmis, užpilti vaniliniu cukrumi ir cinamonu
Tešla: sviestą sutarkuoti, įdėti grietinę, druską, kiaušinį.Miltų tiek , kad tešla kočiotųsi (bet nebūtų labai kieta), tada dedam 10-15 min į šaldymo kamerą
Padaryti juosteles ir vynioti aplink obuolio skiltelę kaip ragelį.Kepti kol apskrus
Jau daug kartų kepiau šiuos sausainiukus.Jie paprastučiai ir greit gaminami.Iš vienos normos jų nedaug gaunasi (bent jau maniškiai labai greit sudoroja ir klausia, kada vėl kepsiu).Darau su geresniu sviestu (82 proc), nes kartą įdėjau sviesto mišinį, tai skonis labai skyrėsi.Paprastai apibarstau cukraus pudra, o vat pastarąjį kartą ištirpdžiau pieniško šokolado plytelę, tai buvo dar skaniau.
P.S. Aš į tešlą dedu nedaug cukraus, nes atvėsusius barstau (gausiai) cukraus pudra, o pastarąjį kartą apliejau išlydytu šokoladu, tai jei tešla būtų saldi, būtų jau per daug.
2 dideli obuoliai
1 pak sviesto
2 š grietinės
miltų (kad kočiotųsi)
1 kiaušinis
2 š cukraus
žiupsnelis druskos
vanilės, cinamono
Obuolius nuvalyti, supjaustyti skiltelėmis, užpilti vaniliniu cukrumi ir cinamonu
Tešla: sviestą sutarkuoti, įdėti grietinę, druską, kiaušinį.Miltų tiek , kad tešla kočiotųsi (bet nebūtų labai kieta), tada dedam 10-15 min į šaldymo kamerą
Padaryti juosteles ir vynioti aplink obuolio skiltelę kaip ragelį.Kepti kol apskrus
Jau daug kartų kepiau šiuos sausainiukus.Jie paprastučiai ir greit gaminami.Iš vienos normos jų nedaug gaunasi (bent jau maniškiai labai greit sudoroja ir klausia, kada vėl kepsiu).Darau su geresniu sviestu (82 proc), nes kartą įdėjau sviesto mišinį, tai skonis labai skyrėsi.Paprastai apibarstau cukraus pudra, o vat pastarąjį kartą ištirpdžiau pieniško šokolado plytelę, tai buvo dar skaniau.
P.S. Aš į tešlą dedu nedaug cukraus, nes atvėsusius barstau (gausiai) cukraus pudra, o pastarąjį kartą apliejau išlydytu šokoladu, tai jei tešla būtų saldi, būtų jau per daug.
Kopijuodama receptus as nekopijavau autores vardo, tai negaliu pasiusti jai AZ su mano klausimu. Kiek gramu yra "1 pak. sviesto"? Pamenu tarybiniais laikais sviestas buvo parduodamas 200gr. pakeliais, bet kazkaip skamba per daug ziurint i kitus ingridientus. Gal kas zinot, kiek tureciau deti, o jei ne, tai kokie dabar sviesto standartai LT-je? Gal lazdeles po 113gr?
Dekui is anksto.
QUOTE(Carolinka @ 2010 03 18, 15:29)
Deka jusu visu prisirinkau daug sausainiu receptu ir pradejau po truputi testuoti juos, bet va kilo klausimukas del sito recepto
Kopijuodama receptus as nekopijavau autores vardo, tai negaliu pasiusti jai AZ su mano klausimu. Kiek gramu yra "1 pak. sviesto"? Pamenu tarybiniais laikais sviestas buvo parduodamas 200gr. pakeliais, bet kazkaip skamba per daug ziurint i kitus ingridientus. Gal kas zinot, kiek tureciau deti, o jei ne, tai kokie dabar sviesto standartai LT-je? Gal lazdeles po 113gr?
Dekui is anksto.
Kopijuodama receptus as nekopijavau autores vardo, tai negaliu pasiusti jai AZ su mano klausimu. Kiek gramu yra "1 pak. sviesto"? Pamenu tarybiniais laikais sviestas buvo parduodamas 200gr. pakeliais, bet kazkaip skamba per daug ziurint i kitus ingridientus. Gal kas zinot, kiek tureciau deti, o jei ne, tai kokie dabar sviesto standartai LT-je? Gal lazdeles po 113gr?
Dekui is anksto.
Pakeliai pagrinde 200 gr. Aisku yra ir 100 ir 175. O recepte nenurodytas miltu kiekis. Tai manau, kad vistiek ant tiek sviesto atitinkamai ir miltu kiekis gali buti didokas
As deciau 200 gr. ir bandyciau miltu deti, tiek, kiek ima