Šiandien gaminau paprastus sausainukus su aviečių ir gervuogių uogienešypsena Receptas: http://sokiaivirtuve...enes-laseliais/
Reikės:
100 g minkšto , kambario temperatūros sviesto;
80 g cukraus;
200 g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
1 kiaušinio;
1 a.š. vanilinio cukraus.;
mėgstamostirštos uogienės (naudojau gervuogių/aviečių).
Eiga:
Dubenyje išsukame sviestą, cukrų ir vanilinį cukrų. Įmaišome kiaušinius, išplakame iki vientisos masės (mikseris į pagalbą). Įsijojame miltus maišytus su kepimo milteliais, ir maišome, kol tešla sulips į gumulą. Miltuotais delnais formuojame nedidelius rutuliukus, dedame į popieriumi ištiestą kepimo skardą, piršto pagalba įspaudžiame skylutes, į jas dedame uogienę (maždaug puse šaukštelio). Slardą su sausainiais dedame į šaldytuvą ir paliekame 10 minučių. Recepto autorė rašė, kad išeina apie 30 sausainukų, man gavosi 37. Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, apie 15-20 minučių. Man pilnai užteko 15 minučių.
rytas prasidėjo išties saldžiai kukurūzų dribsnių "tinginys" Traškus ir labai skanus Receptas: http://sokiaivirtuve...bsniu-tinginys/
Reikės:
50 g sviesto;
200 g kukurūzų dribnių;
200 g irisų;
200 g Marshmallows zefyrų;
Eiga:
Į puodą sudedame sviestą, kaitiname ant silpnos ugnies, kai šis pradeda po truputi lyditis sudedame irisus, nuolat maišome, kol ištirpsta. Turi gautis vienalytė masė.
Suberiame zefyriukus ir maišome kol išsilydis, dedame kukurūzų dribsnius, viską gerai ir greitai išmaišome.
Gautą masę paskrstrstome į kepimo popieriumi išklota formą, praėjus 5-10 minučių ranka paspaudžiame, kad susislėktų, nes iškarto tai padaryti sunku, viskas labai limpa. Laikiau per naktį šaldytuve. Supjaustome norimo dydžio gabalėliais.
Reikės:
50 g sviesto;
200 g kukurūzų dribnių;
200 g irisų;
200 g Marshmallows zefyrų;
Eiga:
Į puodą sudedame sviestą, kaitiname ant silpnos ugnies, kai šis pradeda po truputi lyditis sudedame irisus, nuolat maišome, kol ištirpsta. Turi gautis vienalytė masė.
Suberiame zefyriukus ir maišome kol išsilydis, dedame kukurūzų dribsnius, viską gerai ir greitai išmaišome.
Gautą masę paskrstrstome į kepimo popieriumi išklota formą, praėjus 5-10 minučių ranka paspaudžiame, kad susislėktų, nes iškarto tai padaryti sunku, viskas labai limpa. Laikiau per naktį šaldytuve. Supjaustome norimo dydžio gabalėliais.
Merginos, gal turite kokių ypač gurmaniškų sausainiukų receptų? Gali būti nesaldūs.
Sveikos, kepejos.
Prasau patarimo-gal kuri zinot koki kieki reikia 1 puodelis siame recepte?
http://www.1000recep...i.d?id=65176215
Prasau patarimo-gal kuri zinot koki kieki reikia 1 puodelis siame recepte?
http://www.1000recep...i.d?id=65176215
QUOTE(Arietė @ 2015 12 03, 13:00)
Sveikos, kepejos.
Prasau patarimo-gal kuri zinot koki kieki reikia 1 puodelis siame recepte?
http://www.1000recep...i.d?id=65176215
Prasau patarimo-gal kuri zinot koki kieki reikia 1 puodelis siame recepte?
http://www.1000recep...i.d?id=65176215
sveiki, turiu puodeli, jo turis butu 240 ml arba angliskai 1 cup pasiziurekit cia
http://www.patiekala...avimo-vienetai/
QUOTE(wituxas @ 2015 12 04, 08:59)
sveiki, turiu puodeli, jo turis butu 240 ml arba angliskai 1 cup pasiziurekit cia
http://www.patiekala...avimo-vienetai/
http://www.patiekala...avimo-vienetai/
Aciu labai
QUOTE(Arietė @ 2015 12 04, 21:39)
Aciu labai
O aš turiu puodelį, ant kurio surašyti įvairūs matai ir 1 cup yra toj pat vietoj, kaip ir 200 ml. Va taip vat. Taigi 1 cup - 200 ml.
O lentelėje nurodoma abstrakti "stiklinė" ar "puodelis", kuris, deja, skirtingų gamintojų gali būti skirtingų tūrių. Jei neturit matavimo indo, turit kažkaip išsimatuoti savo turimus. Paprasčiausia - vandeniu. Nes jo atitinka svoris tūrį. Pvz.: 1l yra 1kg (1000ml), 200gr - 200ml. Ir t.t.
QUOTE(pašnekutė @ 2015 12 04, 22:55)
O aš turiu puodelį, ant kurio surašyti įvairūs matai ir 1 cup yra toj pat vietoj, kaip ir 200 ml. Va taip vat. Taigi 1 cup - 200 ml.
O lentelėje nurodoma abstrakti "stiklinė" ar "puodelis", kuris, deja, skirtingų gamintojų gali būti skirtingų tūrių. Jei neturit matavimo indo, turit kažkaip išsimatuoti savo turimus. Paprasčiausia - vandeniu. Nes jo atitinka svoris tūrį. Pvz.: 1l yra 1kg (1000ml), 200gr - 200ml. Ir t.t.
O lentelėje nurodoma abstrakti "stiklinė" ar "puodelis", kuris, deja, skirtingų gamintojų gali būti skirtingų tūrių. Jei neturit matavimo indo, turit kažkaip išsimatuoti savo turimus. Paprasčiausia - vandeniu. Nes jo atitinka svoris tūrį. Pvz.: 1l yra 1kg (1000ml), 200gr - 200ml. Ir t.t.
Aciu. As nebekepsiu pagal si recepta labai jau nekonkretus ir neaiskus. Radau senesneje temoje Belgisku sausainiu recepta, juos ir ismeginsiu.
Aciu visoms atsakiusioms
4 INGREDIENTAI, IR ŠTAI PRAŠOM SAUSAINIAI PRIE ARBATOS http://sokiaivirtuve...iai-sausainiai/
QUOTE(sokoladass @ 2015 12 12, 19:42)
4 INGREDIENTAI, IR ŠTAI PRAŠOM SAUSAINIAI PRIE ARBATOS /2j3mhjr.jpg[/img]
Mieeeeela
QUOTE(pašnekutė @ 2015 12 04, 23:55)
O aš turiu puodelį, ant kurio surašyti įvairūs matai ir 1 cup yra toj pat vietoj, kaip ir 200 ml. Va taip vat. Taigi 1 cup - 200 ml.
O lentelėje nurodoma abstrakti "stiklinė" ar "puodelis", kuris, deja, skirtingų gamintojų gali būti skirtingų tūrių. Jei neturit matavimo indo, turit kažkaip išsimatuoti savo turimus. Paprasčiausia - vandeniu. Nes jo atitinka svoris tūrį. Pvz.: 1l yra 1kg (1000ml), 200gr - 200ml. Ir t.t.
O lentelėje nurodoma abstrakti "stiklinė" ar "puodelis", kuris, deja, skirtingų gamintojų gali būti skirtingų tūrių. Jei neturit matavimo indo, turit kažkaip išsimatuoti savo turimus. Paprasčiausia - vandeniu. Nes jo atitinka svoris tūrį. Pvz.: 1l yra 1kg (1000ml), 200gr - 200ml. Ir t.t.
sveiki, gali buti. visuose receptuose, kur nurodytas kiekis puodeliais, visada naudoju si 240 ml. nera nei vienas receptas pavedes, kad kazko truku ar butu per daug.
dazniausiai tokie receptai verciami puodeliais is anglu kalbos ir butent tokiuose receptuose naudojamas zodis puodelis, o lietuviski ir is rusu isverstuose receptuose dazniausiai naudojamas zodis stikline, o tai dazniausiai buna arba 200 ml arba 250 ml. turinurodyti pats autorius.
as pabandysiu jusu recepta ir jums parasysiu ar atitinka puodelis 240 ml ir ar gavosi gavosi sausainiai
Sveikos, mergaitės
Ieškau skanaus naminių traškių sausainukų per mėsmalę receptuko. Tiek daug internete radau.... Vienos kepa su sviestu, kitos margarinu. Vienos su kepimo milteliais, kitos su soda, kitos visai be jų....Nėr kada visus bandyt Gal galit pasidalint skaniu receptuku, kur jums labiausiai patiko. Būčiau dėkinga:4u:
Ieškau skanaus naminių traškių sausainukų per mėsmalę receptuko. Tiek daug internete radau.... Vienos kepa su sviestu, kitos margarinu. Vienos su kepimo milteliais, kitos su soda, kitos visai be jų....Nėr kada visus bandyt Gal galit pasidalint skaniu receptuku, kur jums labiausiai patiko. Būčiau dėkinga:4u: