laba diena.
Radau receptą, gal greičiau idėją. Pati gal žadu išbandyti su savo mergytėm.
Manau galima tiesiog savo mėgstamų sausainių tešlą paimt ir va štai taip pažaisti.
Sausainiai "Margučiai"
200g margarino
100 g cukraus
1 kiaušinis
300 g miltų
1 a. š. kepimo miltelių
1a.š. vanilinio cukraus
žiupsnelio malto muskato
150 g miltinio cukraus
3-4 šaukštai citrinų sulčių
spalvotų pabarstukų papuošimui
Gaminimas:
Išsukame minkštą margariną su cukrum, kiaušiniu, vaniliniu ir likusiais biriais produktais.
Tada iškočiojame 0,7 cm storio lakštą ir formuojame kiaušinių formos sausainėlius.
Kepame 150-170C temperatūros orkaitėje ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos apie 20min.
Glajui: miltinį cukrų išsukame su citrinos sultimis. Juo aptepame sausainius. Viršų papuošiame pabarstukais ir/ar tirpintu šokoladu.
http://gyvenimas.del...3#ixzz2OBEikbvK
dievinu ''Panevezio egles'' gamybos sausainius ''neris'', gal kuri zinot recepguka?
QUOTE(axioma @ 2013 03 14, 10:58)
Dėkui už atsakymus , bandysiu abu variantus. mažum pasiseks
ar isbandet? Ar kuris receptas tai TAS?
Sveiki,
Gal kas pasidalins,kokosiniu sausainiu,receptuku?Pries keleta dienu ragavau sausainukus,per vaiko gimtadieni,net dabar prisiminus ju skoni,seiles tysta.Sausainiai gan riebus ir saldus."netusti"speju ar tai miltu ar tai krakmolo buvo ideta,taip pat jautiesi kondensotas pienas,nors kiti kas ragavo,sake,kad jiems skonis labiau sviestinis.Sausainuku virsus buvo apletas juodo sokoladu.
Is anksto aciu uz atsakyma
Gal kas pasidalins,kokosiniu sausainiu,receptuku?Pries keleta dienu ragavau sausainukus,per vaiko gimtadieni,net dabar prisiminus ju skoni,seiles tysta.Sausainiai gan riebus ir saldus."netusti"speju ar tai miltu ar tai krakmolo buvo ideta,taip pat jautiesi kondensotas pienas,nors kiti kas ragavo,sake,kad jiems skonis labiau sviestinis.Sausainuku virsus buvo apletas juodo sokoladu.
Is anksto aciu uz atsakyma
Gal kas nors galit pasiūlyti skanių nesudėtingų sausainiųkų receptą, kad būtų trapūs, gali būti su kokiu džemu-uogiene, nes nemažai visokių turim
Laba diena, esu labai dėkinga šio forumo dalyviams, visuomet man padėjusems ir padedantiems patarimais/pastabomis/patirtimi. Jausdama dėkingumą prašau vėl patarimo noriu pavaišinti kolegas kokiu nors skanėstu prie kavos. Norisi kažko ypatingo, sumišusio skonio su saldumų, minimaliai jaučiamu aštrumu, ar sūrumu ir kremine konsistencija - noriu daug, ar ne?
Išties ragavau, kaip man sakė, maximoje, pirktu skanėstu - eklerai su ant viršaus pelėsinio sūrio ir maskarponės kepurėle. Tobulas desertas.
Gal kas pastebėjote kažkokį skanėstą, atitikmenį mano minėtajam.
Gal kas galite pasiūlyti kokį nors įstabų, sužavėjusi jus ir jūsų aplinkinius receptą?
Išties ragavau, kaip man sakė, maximoje, pirktu skanėstu - eklerai su ant viršaus pelėsinio sūrio ir maskarponės kepurėle. Tobulas desertas.
Gal kas pastebėjote kažkokį skanėstą, atitikmenį mano minėtajam.
Gal kas galite pasiūlyti kokį nors įstabų, sužavėjusi jus ir jūsų aplinkinius receptą?
sveikos, ieškau paprasto receptuko sausainiams, kad su formelėmis išpjaučiau, bet reiktų be sviesto ar margarino, tai su aliejumi, vieną savo perdarytą iš sviesto turiu, bet gal turite kokį kitą ir galite pasidalinti
ačiū
ačiū
sveikos, norejau paklausti, nusipirkau Delimano Clarity rinkini sausainiams formuoti, bet dabar tokia dilema iskilo, kokia gi geriausiai tesla butu naudoti su siuo irankiu. Gal kuri turite toki ar panasu iranki nusipirkusi ir gali pasidalinti patarimais? O gal tiesiog siaip zinote kaip pasigaminti tinkama tesla, kad pavyktu pasigaminti sausainuku su siuo irankiu?
Sūrio sausainukai
400gr miltų ir šiek tiek kočiojimui
2a.š kepimo miltelių
1a.š rukytos paprikos miltelių
100 gr tarkuoto permezano sūrio[aš naudojau džiugo]
150gr šalto sviesto
3/4 stiklinės kefyro.truputis druskos
keletas/pagal skonį smulkiai pjaustytų saulėje džiovintų pomidorų
Dubenyje sumaišyti miltus,kepimo miltelius,papriką,žiupsnelį druskos ir tarkuotą sūrį.Sutarkuoti sviestą ir rankomis sutrinti su miltais,supilti kefyrą ir suminkyti tešlą.
Ant miltuoto stalo iškočioti tešlą,ir iš jos išspausti nedidelius sausainukus[aš juos spaudžiau taurele].
Kepti 180c apie 12 min.kol gražiai pagels.Tešla gerai ir greitai susiminko,lengvai kočiojasi.Nuo pradžios iki galutinio rezultato užtrukau apie 30min.
Šitie sausainukai maloniai nustebino savo skoniu...puikiai tinka prie taurės vyno...pradėjus valgyt,sunku sustoti...
400gr miltų ir šiek tiek kočiojimui
2a.š kepimo miltelių
1a.š rukytos paprikos miltelių
100 gr tarkuoto permezano sūrio[aš naudojau džiugo]
150gr šalto sviesto
3/4 stiklinės kefyro.truputis druskos
keletas/pagal skonį smulkiai pjaustytų saulėje džiovintų pomidorų
Dubenyje sumaišyti miltus,kepimo miltelius,papriką,žiupsnelį druskos ir tarkuotą sūrį.Sutarkuoti sviestą ir rankomis sutrinti su miltais,supilti kefyrą ir suminkyti tešlą.
Ant miltuoto stalo iškočioti tešlą,ir iš jos išspausti nedidelius sausainukus[aš juos spaudžiau taurele].
Kepti 180c apie 12 min.kol gražiai pagels.Tešla gerai ir greitai susiminko,lengvai kočiojasi.Nuo pradžios iki galutinio rezultato užtrukau apie 30min.
Šitie sausainukai maloniai nustebino savo skoniu...puikiai tinka prie taurės vyno...pradėjus valgyt,sunku sustoti...
QUOTE(bichter @ 2013 10 07, 17:51)
Ir man praverstų