Kelios labai paprastos idėjos iš šių bei praeitų metų kalėdinių lauknešėlių Gal kam pravers
http://public.fotki....co-2.html#media
http://public.fotki....ds-2.html#media
http://public.fotki....4269.html#media
http://public.fotki....4267.html#media
http://public.fotki....4266.html#media
QUOTE(nepalikdama pėdų @ 2010 01 07, 14:32)
Kelios labai paprastos idėjos iš šių bei praeitų metų kalėdinių lauknešėlių Gal kam pravers
Aciu uz idejas
ka tik iskepiau sausainius - labai skanus
http://asmeniskalt.b...-dienai-40.html
Sudedamosios dalys
Tešlai
200 g miltų
100 g Demerara cukraus
125 g sviesto
1 kiaušinio trynys
1 šaukštelį vanilės cukraus (su natūralia vanile)
Papuošimui
cukraus milteliai
žiupsnelis raudonų maistinių dažų
vanduo
Sumaišykite visus produktus ir užmaišykite tešlą. Sudėkite tešlą į plastikinį maišelį ir 1 valandai padėkite į šaldiklį.
Iškočiokite tešlą iki 2 mm storio ir išpjaukite širdies formas. Sudėkite sausainius ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite orkaitės viduryje 200°C apie 5 minutes. Po to širdeles ant padėklo atvėsinkite.
Iš cukraus miltelių, sumaišytų su maistiniais dažais, ir vandens pasigaminkite glajų ir juo papuoškite širdis.
http://asmeniskalt.b...-dienai-40.html
Sudedamosios dalys
Tešlai
200 g miltų
100 g Demerara cukraus
125 g sviesto
1 kiaušinio trynys
1 šaukštelį vanilės cukraus (su natūralia vanile)
Papuošimui
cukraus milteliai
žiupsnelis raudonų maistinių dažų
vanduo
Sumaišykite visus produktus ir užmaišykite tešlą. Sudėkite tešlą į plastikinį maišelį ir 1 valandai padėkite į šaldiklį.
Iškočiokite tešlą iki 2 mm storio ir išpjaukite širdies formas. Sudėkite sausainius ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite orkaitės viduryje 200°C apie 5 minutes. Po to širdeles ant padėklo atvėsinkite.
Iš cukraus miltelių, sumaišytų su maistiniais dažais, ir vandens pasigaminkite glajų ir juo papuoškite širdis.
Sausainiai-kavos pupeles[/SIZE]
1.5 puoduko sviesto,
3/4 puoduko cukraus,
1/2 a.s. druskos,
2 v.s. tirpios kavos,
2 v.s. labai karsto vandens,
1 v.s. vanilino,
3 puodukai persijotu miltu,
3/4 a.s. kajano pipiru,
1.5 a.s cinamono,
1/2 a.s meduoliu prieskoniu msinio,
juodo sokolado(apie 250-300g)
Minksta sviesta issukti su cukrumi iki purumo.
Kava uzpilti karstu vandeniu ir ismaisyti,akd istirptu.tada supilti i sviesto mase,sudeti vanilina,prieskonius ir dar gerai issukti.
Sudeti persijotus miltus ir suminkyti tesla.ja bent porai val arba nakciai padeti i saldytuva.
Is teslo volioti ovalius sausainius,per visuri isilgai ispausti mediniu iesmeliu.
Sudeti i skarda isklota kepimo popieriumi ir kepti 175C 30-35 mi,kol graziai pagels.
Tada isimti ir atvesinti.
Sokolada istirpinti vandens voneleje,merkti sausainius ir palikti,akd apdziutu.
receptas su gaminimo eiga yra cia.
P.S sausainiai primena kaledinius,prieskoniu galima ir nedeti,tik kava.
Bet visumoj skanus ir trapus.
Sokoladu dengiau tik viena puse
1.5 puoduko sviesto,
3/4 puoduko cukraus,
1/2 a.s. druskos,
2 v.s. tirpios kavos,
2 v.s. labai karsto vandens,
1 v.s. vanilino,
3 puodukai persijotu miltu,
3/4 a.s. kajano pipiru,
1.5 a.s cinamono,
1/2 a.s meduoliu prieskoniu msinio,
juodo sokolado(apie 250-300g)
Minksta sviesta issukti su cukrumi iki purumo.
Kava uzpilti karstu vandeniu ir ismaisyti,akd istirptu.tada supilti i sviesto mase,sudeti vanilina,prieskonius ir dar gerai issukti.
Sudeti persijotus miltus ir suminkyti tesla.ja bent porai val arba nakciai padeti i saldytuva.
Is teslo volioti ovalius sausainius,per visuri isilgai ispausti mediniu iesmeliu.
Sudeti i skarda isklota kepimo popieriumi ir kepti 175C 30-35 mi,kol graziai pagels.
Tada isimti ir atvesinti.
Sokolada istirpinti vandens voneleje,merkti sausainius ir palikti,akd apdziutu.
receptas su gaminimo eiga yra cia.
P.S sausainiai primena kaledinius,prieskoniu galima ir nedeti,tik kava.
Bet visumoj skanus ir trapus.
Sokoladu dengiau tik viena puse
QUOTE(almute80 @ 2010 01 05, 15:41)
Pas mus dabar einamiausi sausainiukai su sezamo seklom ir migdolais kur kepe mergyte per iki laida
o receptukas?
QUOTE(nepalikdama pėdų @ 2010 01 07, 16:32)
Kelios labai paprastos idėjos iš šių bei praeitų metų kalėdinių lauknešėlių Gal kam pravers
man neatidaro
QUOTE(daividija @ 2010 02 09, 18:56)
1/2 a.s meduoliu prieskoniu msinio,
o kur tokio misinio rast??? nu niekaip nerandu
ir dar sakykit, uzsimaniau kept meduolinius sausainius,ale namie ne kvapo kepimo milteliu,be ju tikriausiai nieko neiseis??? ar imanoma kazkuopakeist
QUOTE(meskiniene @ 2010 02 10, 12:40)
ir dar sakykit, uzsimaniau kept meduolinius sausainius,ale namie ne kvapo kepimo milteliu,be ju tikriausiai nieko neiseis??? ar imanoma kazkuopakeist
To misinio turetu buti pirkt,o jei ne-tai galima paciom susimalt,truputi gvazdikeliu,imbiero,kardamono,juoduju pipiru.Jei ko ir nera-tai nieko baisaus.
O kokiem cia sausainiams?jei tiems kur parasiau-tai ten nereikia kepimo milteliu.
QUOTE(daividija @ 2010 02 10, 16:10)
To misinio turetu buti pirkt,o jei ne-tai galima paciom susimalt,truputi gvazdikeliu,imbiero,kardamono,juoduju pipiru.Jei ko ir nera-tai nieko baisaus.
O kokiem cia sausainiams?jei tiems kur parasiau-tai ten nereikia kepimo milteliu.
O kokiem cia sausainiams?jei tiems kur parasiau-tai ten nereikia kepimo milteliu.
as cia meduoliniams sausainiams,uzsimaniau labai
bet mb lekia i parduotuve, tai parves
Mergaites, kurios kepet Nerytes sausainiukus- suniukus, neturiu namie kukuruzu miltu, ar galima juos pakeisti kukuruzu krakmolu?
QUOTE(Macarena @ 2010 02 11, 14:09)
Mergaites, kurios kepet Nerytes sausainiukus- suniukus, neturiu namie kukuruzu miltu, ar galima juos pakeisti kukuruzu krakmolu?
Galima
QUOTE(Vikucce @ 2010 02 11, 14:57)
Galima
Na as vis tik vakar nusibeldziau iki Maximos tu kukuruzu miltu Ir nors bijojau, akd pirmas blynas bus prisviles, suniukai pavyko Siek tiek gal susiplojo, bet mano mazajai panelei LABAI patiko
Siūlau sausainėlių receptuką.
reikės:
200g.sviesto,
stiklinės cukraus,
kiaušinio trynio,
1,5stiklines smulkintų lazdyno riešutų,
pusė stiklinės aguonų,
pusė šaukštelio cinamono,
pusė šaukštelio imbiero,
vanilinio cukraus,
druskos,
2,5stiklinės miltų,
Sviestą ir kiaušinio trynį su cukrumi,išsukame,kol pasidaro puri masė.
Suberiama aguonos,visi,prieskoniai,,ir druska.
Išmaišius suberiame susmulkintus riešutus ir po truputį miltus.
Tešla ne minkoma,otik maišoma,kol bus suberti visi miltai.
Tešla suspaudžiama į pailgą volelį,suvyniojama į pergamentinį popierių,ir padedama šaltai į šaldytuvą 3-4val.,kad sustingtų.
Sustingęs tešlos volelis pjaustomas {konditeriniu peiliu} virtuviniu peiliu plonomis riekutėmis.
Dedamos į popieriu išklotą skardą 15-20min.vidutinio karštumo orkaitėje.
Skanaus
reikės:
200g.sviesto,
stiklinės cukraus,
kiaušinio trynio,
1,5stiklines smulkintų lazdyno riešutų,
pusė stiklinės aguonų,
pusė šaukštelio cinamono,
pusė šaukštelio imbiero,
vanilinio cukraus,
druskos,
2,5stiklinės miltų,
Sviestą ir kiaušinio trynį su cukrumi,išsukame,kol pasidaro puri masė.
Suberiama aguonos,visi,prieskoniai,,ir druska.
Išmaišius suberiame susmulkintus riešutus ir po truputį miltus.
Tešla ne minkoma,otik maišoma,kol bus suberti visi miltai.
Tešla suspaudžiama į pailgą volelį,suvyniojama į pergamentinį popierių,ir padedama šaltai į šaldytuvą 3-4val.,kad sustingtų.
Sustingęs tešlos volelis pjaustomas {konditeriniu peiliu} virtuviniu peiliu plonomis riekutėmis.
Dedamos į popieriu išklotą skardą 15-20min.vidutinio karštumo orkaitėje.
Skanaus