Įkraunama...
Įkraunama...

Sausainiai - receptai, patarimai

Kelios labai paprastos idėjos iš šių bei praeitų metų kalėdinių lauknešėlių wink.gif Gal kam pravers mirksiukas.gif

http://public.fotki....co-2.html#media

http://public.fotki....ds-2.html#media

http://public.fotki....4269.html#media

http://public.fotki....4267.html#media

http://public.fotki....4266.html#media
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nepalikdama pėdų: 07 sausio 2010 - 15:38
QUOTE(nepalikdama pėdų @ 2010 01 07, 14:32)
Kelios labai paprastos idėjos iš šių bei praeitų metų kalėdinių lauknešėlių wink.gif Gal kam pravers  mirksiukas.gif

thumbup.gif Aciu uz idejas 4u.gif
Atsakyti
ka tik iskepiau sausainius - labai skanus
http://asmeniskalt.b...-dienai-40.html

Sudedamosios dalys
Tešlai
200 g miltų
100 g Demerara cukraus
125 g sviesto
1 kiaušinio trynys
1 šaukštelį vanilės cukraus (su natūralia vanile)

Papuošimui
cukraus milteliai
žiupsnelis raudonų maistinių dažų
vanduo




Sumaišykite visus produktus ir užmaišykite tešlą. Sudėkite tešlą į plastikinį maišelį ir 1 valandai padėkite į šaldiklį.

Iškočiokite tešlą iki 2 mm storio ir išpjaukite širdies formas. Sudėkite sausainius ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite orkaitės viduryje 200°C apie 5 minutes. Po to širdeles ant padėklo atvėsinkite.

Iš cukraus miltelių, sumaišytų su maistiniais dažais, ir vandens pasigaminkite glajų ir juo papuoškite širdis.
Atsakyti
Sausainiai-kavos pupeles[/SIZE]

user posted image
•1.5 puoduko sviesto,
•3/4 puoduko cukraus,
•1/2 a.s. druskos,
•2 v.s. tirpios kavos,
•2 v.s. labai karsto vandens,
•1 v.s. vanilino,
•3 puodukai persijotu miltu,
•3/4 a.s. kajano pipiru,
•1.5 a.s cinamono,
•1/2 a.s meduoliu prieskoniu msinio,
•juodo sokolado(apie 250-300g)

Minksta sviesta issukti su cukrumi iki purumo.
Kava uzpilti karstu vandeniu ir ismaisyti,akd istirptu.tada supilti i sviesto mase,sudeti vanilina,prieskonius ir dar gerai issukti.
Sudeti persijotus miltus ir suminkyti tesla.ja bent porai val arba nakciai padeti i saldytuva.

Is teslo volioti ovalius sausainius,per visuri isilgai ispausti mediniu iesmeliu.
Sudeti i skarda isklota kepimo popieriumi ir kepti 175C 30-35 mi,kol graziai pagels.
Tada isimti ir atvesinti.
Sokolada istirpinti vandens voneleje,merkti sausainius ir palikti,akd apdziutu.

receptas su gaminimo eiga yra cia.

P.S sausainiai primena kaledinius,prieskoniu galima ir nedeti,tik kava.
Bet visumoj skanus ir trapus.
Sokoladu dengiau tik viena puse lotuliukas.gif
Atsakyti
As ir kepiau tuos is iki kovu su migdolais,liuks gavos.
Atsakyti
QUOTE(almute80 @ 2010 01 05, 15:41)
Pas mus dabar einamiausi sausainiukai su sezamo seklom ir migdolais smile.gif  kur kepe mergyte per iki laida


o receptukas?

QUOTE(nepalikdama pėdų @ 2010 01 07, 16:32)
Kelios labai paprastos idėjos iš šių bei praeitų metų kalėdinių lauknešėlių wink.gif Gal kam pravers  mirksiukas.gif


man neatidaro

QUOTE(daividija @ 2010 02 09, 18:56)
•1/2 a.s meduoliu prieskoniu msinio,


o kur tokio misinio rast??? nu niekaip nerandu doh.gif

ir dar sakykit, uzsimaniau kept meduolinius sausainius,ale namie ne kvapo kepimo milteliu,be ju tikriausiai nieko neiseis??? ar imanoma kazkuopakeist
Atsakyti
QUOTE(meskiniene @ 2010 02 10, 12:40)

ir dar sakykit, uzsimaniau kept meduolinius sausainius,ale namie ne kvapo kepimo milteliu,be ju tikriausiai nieko neiseis??? ar imanoma kazkuopakeist

To misinio turetu buti pirkt,o jei ne-tai galima paciom susimalt,truputi gvazdikeliu,imbiero,kardamono,juoduju pipiru.Jei ko ir nera-tai nieko baisaus.

O kokiem cia sausainiams?jei tiems kur parasiau-tai ten nereikia kepimo milteliu.
Atsakyti
QUOTE(daividija @ 2010 02 10, 16:10)
To misinio turetu buti pirkt,o jei ne-tai galima paciom susimalt,truputi gvazdikeliu,imbiero,kardamono,juoduju pipiru.Jei ko ir nera-tai nieko baisaus.

O kokiem cia sausainiams?jei tiems kur parasiau-tai ten nereikia kepimo milteliu.


as cia meduoliniams sausainiams,uzsimaniau labai 4u.gif
bet mb lekia i parduotuve, tai parves
Atsakyti
Mergaites, kurios kepet Nerytes sausainiukus- suniukus, neturiu namie kukuruzu miltu, ar galima juos pakeisti kukuruzu krakmolu? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Macarena @ 2010 02 11, 14:09)
Mergaites, kurios kepet Nerytes sausainiukus- suniukus, neturiu namie kukuruzu miltu, ar galima juos pakeisti kukuruzu krakmolu? 4u.gif

Galima mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vikucce @ 2010 02 11, 14:57)


Na as vis tik vakar nusibeldziau iki Maximos tu kukuruzu miltu ax.gif Ir nors bijojau, akd pirmas blynas bus prisviles, suniukai pavyko thumbup.gif Siek tiek gal susiplojo, bet mano mazajai panelei LABAI patiko thumbup.gif
Atsakyti
Siūlau sausainėlių receptuką.
reikės:
200g.sviesto,
stiklinės cukraus,
kiaušinio trynio,
1,5stiklines smulkintų lazdyno riešutų,
pusė stiklinės aguonų,
pusė šaukštelio cinamono,
pusė šaukštelio imbiero,
vanilinio cukraus,
druskos,
2,5stiklinės miltų,
Sviestą ir kiaušinio trynį su cukrumi,išsukame,kol pasidaro puri masė.
Suberiama aguonos,visi,prieskoniai,,ir druska.
Išmaišius suberiame susmulkintus riešutus ir po truputį miltus.
Tešla ne minkoma,otik maišoma,kol bus suberti visi miltai.
Tešla suspaudžiama į pailgą volelį,suvyniojama į pergamentinį popierių,ir padedama šaltai į šaldytuvą 3-4val.,kad sustingtų.
Sustingęs tešlos volelis pjaustomas {konditeriniu peiliu} virtuviniu peiliu plonomis riekutėmis.
Dedamos į popieriu išklotą skardą 15-20min.vidutinio karštumo orkaitėje.
Skanaus 4u.gif
Atsakyti