Įkraunama...
Įkraunama...

Sausainiai - receptai, patarimai

QUOTE(irmulia @ 2013 01 17, 15:52)
Sausainių temai pats tas


O! gan sveikuoliski sausainiukai, reikes isbandyti! 4u.gif wub.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sannioks: 11 vasario 2013 - 20:33
mergaites, gal kuri esate gaminusi cannoli?
Atsakyti
QUOTE(Šokoladė @ 2013 02 13, 14:41)
mergaites, gal kuri esate gaminusi cannoli?


čia tie įdaryti sausainiai , kur ant įstrižų vamzdelių tešlos kvardratėliai arba apskirtimai užvyniojami

user posted image

nors ir ant medinukų įsigudrina kepti

user posted image
foto šaltinis

o galima ir namie patiems pasidaryti tokius a lia vamzdelius iš aliuminio folijos , tik sutvirtintus:

eiga
user posted image


ir taip vėliau įprastai verdami aliejuje (nors galima bandyti kepti ir orkaitėje, tada bus ne tokie riebūs) , o po to kokiu nors įdaru ( dažniausiai rikotos sūriu) įdaromi? mirksiukas.gif
Atsakyti
Noriu issikepti sausainiu ar gal greiciau pyragaiciu-du trapus sausainiai sulipdyti dzemu ir ant virsaus graziu boksteliu kremas smile.gif Prisimenu is senu laiku smile.gif
Tai prasymas:gal kuri zinote ta senaji tarybini recepta rolleyes.gif
Atsakyti
Nesu tikra, ar apie tai kalbate, bet nebus kažkas panašaus? http://tangosuhelena...i-su-kremu.html
Vietoj krepšelių būtų galima sausainius kepti ir lipdyti džemu.
Atsakyti
Kaip skaniai atrodo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sivita @ 2013 02 08, 17:39)
Turiu šią knygą. Taigi, perrašau :
MĖNULIUKAI (iš "Valgių gaminimas" 1957 m.)
---------

Labai jums AČIŪ! 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 05 kovo 2013 - 12:47
Sveikos panos smile.gif


ateinu prašyti jūsų pasvarstymų kas per sausainiai tai galėtų būti.

Receptas bent 30 metų senumo. į tešlą nesideda kiaušiniai ( arba tik tryniai) ir cukrus, sausainiai yra iš kočiojamos tešlos, kurią prieš kepant aptepa kiaušinio baltymu ir pabarsto cukrumi. patc sausainis gana smarkiai pakyla, iškorija. lyg būtų sluoksuota tešla, bet tie kokiukai smulkūs. sausainis tik atvėsęs jau būna tvirtas paimti, bet kandant baisiausiai trupa, yra visiškai sausas- galima sakyti net spangus.

kai močiutė juos kepdavo, dar nerūpėjo paklausti recepto, o dabar jau nebėra pas ką konsultuotis.

būčiau labai dėkinga, jei žinančios receptą jį parašytų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(axioma @ 2013 03 12, 17:50)
Sveikos panos smile.gif
ateinu prašyti jūsų pasvarstymų kas per sausainiai tai galėtų būti.


Kepu panašius sausainius , tik dar aguonose pavolioju. Receptas labai senas smile.gif

3 kiaušiniai, 2 šaukštai vandens, 2 šaukštai lydyto sviesto, 2 šaukštai grietinės, keli lašai acto, žiupsnelis druskos, miltų. Plonai iškočiojam, supjaustom lazdelėm, pavoliojam išplaktuose baltymuose, cukruje ir auguonose.
Atsakyti
QUOTE(axioma @ 2013 03 12, 16:50)
Sveikos panos smile.gif
ateinu prašyti jūsų pasvarstymų kas per sausainiai tai galėtų būti.


gal su varske?

1,5 st.miltu
150 g varskes
150 g sviesto
1 kiausinis
cukrus

varske istrint per sieteli (as tingiu, tai tik sakute patrinu blush2.gif ), del sviesta, imust kiausinio tryni, viska gerai isminkyt. Iskocioti, supjaustyti juostelemis. Sausaini is vienos puses pamerkt i plakta baltyma, o po to i cukru.
Kepti karstoj orkaitej kol pagels (as kepu 180 laipsniu)
Atsakyti
Dėkui už atsakymus 4u.gif , bandysiu abu variantus. mažum pasiseks smile.gif
Atsakyti
Aš kepiau iš čia
http://www.sonatinos...sausainiai.html

Patiko. Rekomenduoju.
Atsakyti