as pati, bijau baltymu, tai issilydyciau sokoladinio glaisto ir klijuociau su juo. buna ir balto glaisto ir pienisko sokolado...
QUOTE(sidrulka @ 2012 12 23, 03:55)
ar įmanoma man dabar dar kažkokiais būdias priklijuoti tas ausytes prie jau iškepučių sasuainėlių????? nes naujų kepti tai jau tikria nebeturėsiu kada...
aš ruošiuosi kepti sausainukus "Bučkius". Išsikepa rutuliukai ir jie susiklijuoja glajumi. Tai dėl to suklijavimo ir noriu klaust- pagal receptą glajui reikia cukraus ir pieno, aišku tai šildoma, kol sutirštėja. Tai čia panašiai kaip " Ru du du" . Tai gal su tuo gatavu, tik pašildžius, klijuot? O gal dar kokių idėjų kas turit? Būkit geros, mielosios šeimininkės, patarkit
suklijavau " Ru du du"
QUOTE(mamagute @ 2012 12 23, 11:21)
aš ruošiuosi kepti sausainukus "Bučkius". Išsikepa rutuliukai ir jie susiklijuoja glajumi. Tai dėl to suklijavimo ir noriu klaust- pagal receptą glajui reikia cukraus ir pieno, aišku tai šildoma, kol sutirštėja. Tai čia panašiai kaip " Ru du du" . Tai gal su tuo gatavu, tik pašildžius, klijuot? O gal dar kokių idėjų kas turit? Būkit geros, mielosios šeimininkės, patarkit
Zinau buckiu recepta gal dvidesimt metu, bet musu seimoje klijuoja kremu is baltymu , cukraus, citrinos , per nakti padedame dziuti, o rite jau valgome.
Gal zinote patikima senoviniu sausainiu su majonezu recepta?
QUOTE(FoxLady @ 2013 01 08, 16:15)
Gal zinote patikima senoviniu sausainiu su majonezu recepta?
Ingredientai:
100 g margarino,
0,5 stikl. majonezo
1 valg. šaukštas grietinės
0,5 arbat. šaukštelis kepimo miltelių
2 stiklinės miltų
Gaminimas:
Į ištirpintą margariną, dedame išplaktą kiaušinį, stiklinę majonezo, cukrų, grietinėje nugesintus kepimo miltelius ir miltus. Iš visų produktų išminkoma tešla, kurią atšaldome 2-3 valandas šaldytuve. Tuomet tešlą paleidžiame per mėsmalę, kokias nori sausainių formeles ir kepame 170 0C orkaitėje apie 15 minučių.
labutis visiems!gal jau yra toks receptukas bet vis vien pasidalinsiu,gal kam pravers sis labai lengvas bet ir lb skanus varskes sausainiu receptukas
100gr sviesto
200gr varskes( geriau riebesne)
150gr.miltu
ziupsnelis druskos
viska gerai isminkiti,barstant miltus iskocioti,ispjauti rutulius(su lekste)tos rutuliukus pepjauti i 4 dalis,i kekviena ideti pa arbatini sauksteli dzemo geriausiai oboliu(neisbega tada)dzema deti kur apskritimas ir suviniuoti i vidu.kepti orkaiteje 200C 20min. bet jei kas megsta labiau uzkepintus tai gali dar 5 min.pakept.Tikrai labai skanus sausainukai kaip is parduotuves.maniskiai suvalge vos spejau paragaut ir teko dar karta gamint.pabandikit:)
100gr sviesto
200gr varskes( geriau riebesne)
150gr.miltu
ziupsnelis druskos
viska gerai isminkiti,barstant miltus iskocioti,ispjauti rutulius(su lekste)tos rutuliukus pepjauti i 4 dalis,i kekviena ideti pa arbatini sauksteli dzemo geriausiai oboliu(neisbega tada)dzema deti kur apskritimas ir suviniuoti i vidu.kepti orkaiteje 200C 20min. bet jei kas megsta labiau uzkepintus tai gali dar 5 min.pakept.Tikrai labai skanus sausainukai kaip is parduotuves.maniskiai suvalge vos spejau paragaut ir teko dar karta gamint.pabandikit:)
Sausainių temai pats tas
Trapūs sausainiai iš grikių miltų su riešutais
15- ai sausainėlių :
Reikės:
* 6 kupinų valg. š. grikių miltų
* 4 valg. š. kokoso palmių cukraus (galima keisti į nerafinuotą cukranendrių cukrų)
* 1 žiupsnis kepimo sodos ( galima keisti į kepimo miltelius)
* 1 žiupsnis Himalajų druskos ( tiks ir paprasta)
* 2 kupini valg. š. makadamijų kremo/sviesto ( galima keisti į migdolų piurė/sviestą)
* 1 kiaušinis
* 1 valg. š. vandens ( nebūtinai)
* lazdyno riešutų papuošimui ( galima naudoti kitus riešutus)
Gaminimo eiga:
1. Giliame inde suberti grikių miltus, kokoso palmių cukrų, druską, kepimo sodą - viską gerai išmaišyti.
2. Įmušti kiaušinį, įdėti makadamijų riešutų kremo/sviesto - viską išmaišyti. Jei masė bus per biri - įpilti 1 valg. š. šalto vandens.
3. Iš tešlos (ji neturi lipti prie rankų) suformuoti cilindro formos ritinėlį ( ~5 cm skersmens), jį supjaustyti 1 cm (ar ploniau) pločio griežinėliais.
4. Tešlos griežinėlius sudėti į kepimo skardą, ant griežinėlių paviršiaus įspausti po lazdyno riešutą.
5. Pastatyti kepti 14 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 160-180°C.
6. Atvėsinti ant grotelių.
7. Laikyti sandarioje dėžutėje.
Skanaus
Trapūs sausainiai iš grikių miltų su riešutais
15- ai sausainėlių :
Reikės:
* 6 kupinų valg. š. grikių miltų
* 4 valg. š. kokoso palmių cukraus (galima keisti į nerafinuotą cukranendrių cukrų)
* 1 žiupsnis kepimo sodos ( galima keisti į kepimo miltelius)
* 1 žiupsnis Himalajų druskos ( tiks ir paprasta)
* 2 kupini valg. š. makadamijų kremo/sviesto ( galima keisti į migdolų piurė/sviestą)
* 1 kiaušinis
* 1 valg. š. vandens ( nebūtinai)
* lazdyno riešutų papuošimui ( galima naudoti kitus riešutus)
Gaminimo eiga:
1. Giliame inde suberti grikių miltus, kokoso palmių cukrų, druską, kepimo sodą - viską gerai išmaišyti.
2. Įmušti kiaušinį, įdėti makadamijų riešutų kremo/sviesto - viską išmaišyti. Jei masė bus per biri - įpilti 1 valg. š. šalto vandens.
3. Iš tešlos (ji neturi lipti prie rankų) suformuoti cilindro formos ritinėlį ( ~5 cm skersmens), jį supjaustyti 1 cm (ar ploniau) pločio griežinėliais.
4. Tešlos griežinėlius sudėti į kepimo skardą, ant griežinėlių paviršiaus įspausti po lazdyno riešutą.
5. Pastatyti kepti 14 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 160-180°C.
6. Atvėsinti ant grotelių.
7. Laikyti sandarioje dėžutėje.
Skanaus
Būsiu dėkinga, jei kas pasidalys "Vilnelės" sausainių (plokštainio) su razinomis ir šokolado glaistu receptu
Gal kas žino sausainių receptą, kuris senoj storoj knygoj "Valgių gaminimas" vadinosi "Mėnuliukai"? Ten sudėty buvo kažkiek daug margarino, indelis grietinės ir be cukraus. Kočiojama tešla, pjaustoma formelėmis ir ant viršaus barstoma cukrumi su cinamonu. Būčiau dėkinga
QUOTE(Ju' @ 2013 02 07, 18:33)
Gal kas žino sausainių receptą, kuris senoj storoj knygoj "Valgių gaminimas" vadinosi "Mėnuliukai"? Ten sudėty buvo kažkiek daug margarino, indelis grietinės ir be cukraus. Kočiojama tešla, pjaustoma formelėmis ir ant viršaus barstoma cukrumi su cinamonu.
Turiu šią knygą. Taigi, perrašau :
MĖNULIUKAI (iš "Valgių gaminimas" 1957 m.)
I receptas : 1 st. rūgščios grietinės,
250 g margarino,
500 g miltų,
truputis druskos ir kmynų,
0,5 a.šaukštelio sodos,
1 citrina.
II receptas : 250 g sviesto,
1 st.rūgščios grietinės,
500 g miltų,
truputis druskos į vidų.
Paviršiui apibarstyti : 50 g kristalinio cukraus ir 100 g riešutų.
III receptas : 250 g margarino,
1 st. rūgščios grietinės,
500 g miltų,
100 g kristalinio cukraus paviršiui apibarstyti.
Viską, išskiriant paviršiui apibarstyti skirtus priedus, suminkyti. Tešlą palikti per naktį arba nors porą valandų šaltame kambaryje. Po to ją iškočioti 0,5 cm storio lakštais, išspausti stiklinėle mėnuliukus arba kitokių pavidalų sausainėlius, jų paviršių patepti kiaušiniu ir apibarstyti druska su trintais kmynais arba cukrum ir kapotais riešutais, arba kristaliniu cukrum. Kepti 20 min. karštai.
Šie sausainėliai, ypač su kmynais, labai tinka prie alaus.
P.S.: Tiesą sakant, neparašyta, ką daryti su citrina