Šokoladiniai Pekano riešutų sausainiai 


Reikės:
* 250 g migdolų miltų (sumaltų migdolų)
* 30 g kokoso miltų (sumaltų kokoso drožlių)
* 50 g kakavos miltelių (ne mažiau nei 20-22 % riebumo)
* 1/2 arbat.š. Himalajų rožinės druskos (smulkios) (tiks ir paprasta)
* 1/2 arbat. š. kepimo miltelių
* 1 valg. š. vanilinio cukraus (ekstrakto)
* 50 g juodo smulkinto šokolado (galima keisti į pienišką ar baltą)
* 150 ml kokoso aliejaus
* 150 ml klevų sirupo (galima keisti į skystą medų arba auksaspalvį sirupą)
* Pekano riešutų puselių
Gaminimo eiga:
1. Įkaitinti orkaitę iki 160-180°C.
2. Kepimo skardoje sudėti pekano riešutus ir pastatyti kepti ~10 min. iki puselės apskrus. Išimti iš orkaitės, atvėsinti.
3. Giliame inde suberti visus sausus ingredientus išskyrus smulkintą šokoladą.
4. Kitame inde sumaišyti kokoso aliejų ir sirupą, šį mišinį užpilti ant sausų ingredientų mišinio - viską gerai permaišyti. Tada suberti smulkintą juodą šokoladą. Išmaišyti.
5. Masę galima pastatyti šaldytuve kokioms 30 min. - taip bus lengviau suformuoti rutuliukus ir masė nebus tokia lipni.
6. Taigi, suformuoti iš masės rutuliukus ( graikiško riešuto dydžio) Sudėlioti juos ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos tarp rutuliukų paliekant tarpus. Į jų vidų lengvai įspausti po pekano riešuto puselę.
7. Pastatyti kepti 10-12 min. Stebėti, kad nesudegtų.
Iškepus išjungti orkaitę ir dar kelioms minutėms palikti kepimo skadrą su sausainiais orkaitėje, kad sausainiai daugiau apdžiūtų, kiek sukietėtų.
8. Laikyti sandarioje metalinėje dėžutėje.
Skanaus