aciu mergaites , tie patys,
kepsiu
QUOTE(Uogulencija @ 2011 09 13, 17:43)
Vaniliniai-kakaviniai sausainiai pagal Laisvalaikio virtuves recepta, kuris stai cia: http://laisvalaikisv...sausainiai.html
Labai skanus, kvapnus ir lengvai pagaminami sausainiai kepiau jau antra karta ir sikart is dvigubos normos. Vietoj sviesto naudojau margarina kepiniams ir vietoj paprastos kakavos - saldzia.
Labai skanus, kvapnus ir lengvai pagaminami sausainiai kepiau jau antra karta ir sikart is dvigubos normos. Vietoj sviesto naudojau margarina kepiniams ir vietoj paprastos kakavos - saldzia.
Aciu uz si recepta...Ji "paturbinau", nes nepatiko,kad originale i sausainius reikejo det tik kiausinio trini ( neturejau ka daryt su baltymu, o esu matyt prie suvalkieciu ) , ir nepatiko kad jei kept pagal originalu recepta kazi ar skardos sausainiu iseitu ...zodz mano paturbintas receptas skambetu taip :
Vaniliniai-kakaviniai sausainiai
Vanilinei tešlai reikia:
100 g kambario temperatūros sviesto
100 g cukraus ( geriau cukraus pudra, bet tiks ir paprastas)
kiaušinis
180-200 g persijotų miltų
keli lašeliai vanilės ekstrakto
druskytė
Kakavinei tešlai reikia:
100 g kambario temperatūros sviesto
100 g cukraus
kiaušinis
1 v.š. kakavos miltelių (dėjau nesaldžios)
180-200 g persijotų miltų
2 v.š pieno tešlai aptepti
Abiems tešloms sviestą išsukti su cukrumi ir kiaušiniu iki vientisos masės. Darant vanilinę tešlą įpilti vanilės ekstrakto, įberti miltus,druskytę ir užminkyti kietą tešlą. Darant kakavinę tešlą suberti kakavą, miltus ir taip pat užminkyti kietą tešlą.
Abi tešlas dėti į šaldytuvą mažiausiai 30 minučių. Išėmus iškočioti, padaryti maždaug vienodo dydžio stačiakampius. Vanilinę tešlą patepti pienu, užkloti kakavine tešla, šiek tiek suspausti . Susukti kaip vyniotinį ir dar 30 minučių palaikyti šaldytuve.
Išėmus iš šaldytuvo supjaustyti storesnėmis riekelėmis. Dėti sausainius į skardą išklotą kepimo popieriumi ir šauti į įkaitintą iki 180 C temperatūros orkaitę. Kepti 15 minučių kol truputėli parus.
Sie sausainiai nera labai saldus, as pvz megeja saldziu, tai kita karta desiu cukraus daugiau
Noriu padekot uz sausainuku recepta. paprasti ir labai labai gardus !
pusk sausainiai viens į vieną šaunuolė
Šokoladiniai Pekano riešutų sausainiai
Reikės:
* 250 g migdolų miltų (sumaltų migdolų)
* 30 g kokoso miltų (sumaltų kokoso drožlių)
* 50 g kakavos miltelių (ne mažiau nei 20-22 % riebumo)
* 1/2 arbat.š. Himalajų rožinės druskos (smulkios) (tiks ir paprasta)
* 1/2 arbat. š. kepimo miltelių
* 1 valg. š. vanilinio cukraus (ekstrakto)
* 50 g juodo smulkinto šokolado (galima keisti į pienišką ar baltą)
* 150 ml kokoso aliejaus
* 150 ml klevų sirupo (galima keisti į skystą medų arba auksaspalvį sirupą)
* Pekano riešutų puselių
Gaminimo eiga:
1. Įkaitinti orkaitę iki 160-180°C.
2. Kepimo skardoje sudėti pekano riešutus ir pastatyti kepti ~10 min. iki puselės apskrus. Išimti iš orkaitės, atvėsinti.
3. Giliame inde suberti visus sausus ingredientus išskyrus smulkintą šokoladą.
4. Kitame inde sumaišyti kokoso aliejų ir sirupą, šį mišinį užpilti ant sausų ingredientų mišinio - viską gerai permaišyti. Tada suberti smulkintą juodą šokoladą. Išmaišyti.
5. Masę galima pastatyti šaldytuve kokioms 30 min. - taip bus lengviau suformuoti rutuliukus ir masė nebus tokia lipni.
6. Taigi, suformuoti iš masės rutuliukus ( graikiško riešuto dydžio) Sudėlioti juos ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos tarp rutuliukų paliekant tarpus. Į jų vidų lengvai įspausti po pekano riešuto puselę.
7. Pastatyti kepti 10-12 min. Stebėti, kad nesudegtų.
Iškepus išjungti orkaitę ir dar kelioms minutėms palikti kepimo skadrą su sausainiais orkaitėje, kad sausainiai daugiau apdžiūtų, kiek sukietėtų.
8. Laikyti sandarioje metalinėje dėžutėje.
Skanaus
Reikės:
* 250 g migdolų miltų (sumaltų migdolų)
* 30 g kokoso miltų (sumaltų kokoso drožlių)
* 50 g kakavos miltelių (ne mažiau nei 20-22 % riebumo)
* 1/2 arbat.š. Himalajų rožinės druskos (smulkios) (tiks ir paprasta)
* 1/2 arbat. š. kepimo miltelių
* 1 valg. š. vanilinio cukraus (ekstrakto)
* 50 g juodo smulkinto šokolado (galima keisti į pienišką ar baltą)
* 150 ml kokoso aliejaus
* 150 ml klevų sirupo (galima keisti į skystą medų arba auksaspalvį sirupą)
* Pekano riešutų puselių
Gaminimo eiga:
1. Įkaitinti orkaitę iki 160-180°C.
2. Kepimo skardoje sudėti pekano riešutus ir pastatyti kepti ~10 min. iki puselės apskrus. Išimti iš orkaitės, atvėsinti.
3. Giliame inde suberti visus sausus ingredientus išskyrus smulkintą šokoladą.
4. Kitame inde sumaišyti kokoso aliejų ir sirupą, šį mišinį užpilti ant sausų ingredientų mišinio - viską gerai permaišyti. Tada suberti smulkintą juodą šokoladą. Išmaišyti.
5. Masę galima pastatyti šaldytuve kokioms 30 min. - taip bus lengviau suformuoti rutuliukus ir masė nebus tokia lipni.
6. Taigi, suformuoti iš masės rutuliukus ( graikiško riešuto dydžio) Sudėlioti juos ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos tarp rutuliukų paliekant tarpus. Į jų vidų lengvai įspausti po pekano riešuto puselę.
7. Pastatyti kepti 10-12 min. Stebėti, kad nesudegtų.
Iškepus išjungti orkaitę ir dar kelioms minutėms palikti kepimo skadrą su sausainiais orkaitėje, kad sausainiai daugiau apdžiūtų, kiek sukietėtų.
8. Laikyti sandarioje metalinėje dėžutėje.
Skanaus
sveikos merginos
gal kartais kuri žinot biskvitinių sausainių receptą?
būčiau labai dėkinga
gal kartais kuri žinot biskvitinių sausainių receptą?
būčiau labai dėkinga
QUOTE(.ramune. @ 2012 12 13, 17:20)
sveikos merginos
gal kartais kuri žinot biskvitinių sausainių receptą?
būčiau labai dėkinga
gal kartais kuri žinot biskvitinių sausainių receptą?
būčiau labai dėkinga
http://www.sonatinos...sausainiai.html
QUOTE(kristynka* @ 2011 03 17, 23:19)
ieskau lietuvisku sausainiuku recepto... lur daro pro mesmale, su sausainiu formelemis ?
siandien tokius kepiau
pakelis sviesto , stikline cukraus, 5 kiausiniai, saukstelis kepimo milteliu, miltai. tesla uzsiminkius pora valandu saldytuve palaikiau ir per mesmale padarius iskepiau
Sausainėliai "Arbūzas" (nekepti) - kalėdinių spalvų...
[IMG=http://img850.imageshack.us/img850/7018/92679622.jpg][/IMG]
Reikės:
žaliai masei:
* 120 g minkšto sviesto
* 250 g sausainių "Selga" (klasikinių)
* 100 g cukraus pudros
* 30 ml žalių maistinių dažų
* 1 arbat. š. vanilės ekstrakto
* šlakelis vandens
raudonai masei:
* 120 g minkšto sviesto
* 300 g sausainių "Selga" (klasikinių)
* 100 g cukraus pudros
* 30 ml raudonų maistinių dažų
* 2 valg. š. juodojo sezamo sėklų
* 1 arbat. š. vanilės ekstrakto
* šlakelis vandens
Gaminimo eiga:
1. Sausainius sulaužyti, sudėti į smulkintuvą ir sumalti iki smulkučių miltų. Pasverti reikiamą kiekį kiekvienai masei. Žalios masės ruošimas: Sausainių miltus bei cukraus pudrą ir vanilės ekstraktą suberti į gilų indą, sudėti kubeliais supjaustytą minkštą sviestą, įpilti žalius dažus ir minkyti iki vientisos žalios masės. Jei masė per biri, įpilti šlakelį vandens.
2. Raudonos masės ruošimas: Sausainių miltus suberti bei cukraus pudrą ir vanilės ekstraktą į gilų indą, sudėti kubeliais supjaustytą minkštą sviestą, įpilti raudonos spalvos dažus, įberti juodojo sezamo sėklų ir minkyti iki vientisos raudonos masės. Jei masė per biri, įpilti šlakelį vandens.
3. Iš paruoštos raudonos masės suformuoti rutulius ( man gavosi 1 didelis ir 2 mažesni, galima formuoti 1 labai didelį arbūzą arba 4 mažesnius) . Žalią masę padalinti į tiek pat dalių kaip ir raudoną, iš jos iškočioti ar rankomis suformuoti padą, kuriuo aplipinti raudonos masės rutulį. Arbūziukai paruošti.
4. paruošti arbūziukus įvynioti į maistinę plėvelę, sudėi į gilius dubenėlius ir palikti šaldytuve visai nakčiai.
5. Patiekti supjausčius lyg arbūzą - ketvirčiais ar smulkesnėmis riekelėmis.
[IMG=http://img850.imageshack.us/img850/7018/92679622.jpg][/IMG]
Reikės:
žaliai masei:
* 120 g minkšto sviesto
* 250 g sausainių "Selga" (klasikinių)
* 100 g cukraus pudros
* 30 ml žalių maistinių dažų
* 1 arbat. š. vanilės ekstrakto
* šlakelis vandens
raudonai masei:
* 120 g minkšto sviesto
* 300 g sausainių "Selga" (klasikinių)
* 100 g cukraus pudros
* 30 ml raudonų maistinių dažų
* 2 valg. š. juodojo sezamo sėklų
* 1 arbat. š. vanilės ekstrakto
* šlakelis vandens
Gaminimo eiga:
1. Sausainius sulaužyti, sudėti į smulkintuvą ir sumalti iki smulkučių miltų. Pasverti reikiamą kiekį kiekvienai masei. Žalios masės ruošimas: Sausainių miltus bei cukraus pudrą ir vanilės ekstraktą suberti į gilų indą, sudėti kubeliais supjaustytą minkštą sviestą, įpilti žalius dažus ir minkyti iki vientisos žalios masės. Jei masė per biri, įpilti šlakelį vandens.
2. Raudonos masės ruošimas: Sausainių miltus suberti bei cukraus pudrą ir vanilės ekstraktą į gilų indą, sudėti kubeliais supjaustytą minkštą sviestą, įpilti raudonos spalvos dažus, įberti juodojo sezamo sėklų ir minkyti iki vientisos raudonos masės. Jei masė per biri, įpilti šlakelį vandens.
3. Iš paruoštos raudonos masės suformuoti rutulius ( man gavosi 1 didelis ir 2 mažesni, galima formuoti 1 labai didelį arbūzą arba 4 mažesnius) . Žalią masę padalinti į tiek pat dalių kaip ir raudoną, iš jos iškočioti ar rankomis suformuoti padą, kuriuo aplipinti raudonos masės rutulį. Arbūziukai paruošti.
4. paruošti arbūziukus įvynioti į maistinę plėvelę, sudėi į gilius dubenėlius ir palikti šaldytuve visai nakčiai.
5. Patiekti supjausčius lyg arbūzą - ketvirčiais ar smulkesnėmis riekelėmis.
sveikutės,
reikia greito patarimo.... per pusdienį
iškepiau saausainėlius ,,šuniukus" dukros gimtadieniui :
http://www.google.lt.../...EwAg&dur=86
prieš kepant patepiau citrinos sulčių ir cukraus pudros sirupėliu, bet vis vien atsiklijavo beveik visos ,,ausytės" nes aš jas taip priglaudžiau prie sausainėlių šonų, stengiuas, net kiek ir paspasti,. kad geriau priliptų... bet va tik dabar dar kartą pasižiūrėjus toje nuorodoje pastebėjau, jog tos ausytės tieisog įsmeigtos į sausainiuką ir ,,atlėpę"...
ar įmanoma man dabar dar kažkokiais būdias priklijuoti tas ausytes prie jau iškepučių sasuainėlių????? nes naujų kepti tai jau tikria nebeturėsiu kada...
reikia greito patarimo.... per pusdienį
iškepiau saausainėlius ,,šuniukus" dukros gimtadieniui :
http://www.google.lt.../...EwAg&dur=86
prieš kepant patepiau citrinos sulčių ir cukraus pudros sirupėliu, bet vis vien atsiklijavo beveik visos ,,ausytės" nes aš jas taip priglaudžiau prie sausainėlių šonų, stengiuas, net kiek ir paspasti,. kad geriau priliptų... bet va tik dabar dar kartą pasižiūrėjus toje nuorodoje pastebėjau, jog tos ausytės tieisog įsmeigtos į sausainiuką ir ,,atlėpę"...
ar įmanoma man dabar dar kažkokiais būdias priklijuoti tas ausytes prie jau iškepučių sasuainėlių????? nes naujų kepti tai jau tikria nebeturėsiu kada...
QUOTE(sidrulka @ 2012 12 23, 03:55)
ar įmanoma man dabar dar kažkokiais būdais priklijuoti tas ausytes prie jau iškepučių sasuainėlių????? nes naujų kepti tai jau tikria nebeturėsiu kada...
bandyk užmaišyti baltymų/cukraus pudros masę ir jos pagalba klijuoti - įprastai tokia masė puikiai meduolinių namelių sienas suklijuoja, tai ausytes- tuo labiau