labai aciu atsakiusioms,radau po dvieju dienu ieskojimo ineternetinese platybese:) pasirodo tie sausainiai vadinasi "zara", radau ir recepta, rytoj ragausiu
QUOTE(ryto_rasa @ 2012 03 02, 22:17)
labai aciu atsakiusioms,radau po dvieju dienu ieskojimo ineternetinese platybese:) pasirodo tie sausainiai vadinasi "zara", radau ir recepta, rytoj ragausiu
Pasidalinkite receptuku
gal kuri galit pasidalinti trapiu juosteliu receptuku (kur viduj dzemas buna). Googlemeta receptukus, bet noreciau patikrinto, jau isbandyto
Merginos gal kuri turit skaunu bulvyciu ir triufeliuku recepta? jei galima i a.z
Kavos ir lazdyno riešutų sausainiai
Reikės:
15~16 -ai rutuliukų po 20 g
( kiekvienas):
- 120 g miltų
- 90 g šalto sviesto, sukapoto gabaliukais
- 60 g lazdyno riešutų be kevalo
- 30 g cukraus
- 15 g vanilini ocukraus
- 5 g maltos juodos kavos
- 1 žiupsnis geriamosios sodos
- 1 žiupsnis druskos
Apibarstymui:
- 5 g cukraus pudros
- 3 g maltos juodos kavos
Papuošimui : 1 ~ 1/2 riešuto kiekvienam rutuliukui.
Gaminimo eiga:
1/ Smulkintuvu sumalti riešutus iki miltų.
Į gilų indą sudėti šaltą gabaliukais supjaustytą sviestą, cukrų, vanilinį cukrų, maltus riešutus, miltus, maltą juodą kavą, sodą bei druską.
Pirštų galais maišyti/ minkyti ( kažkur 5-10 minučių) lyg formuojant stambius trupinius.
Rankomis suspausti gautą masę į gniūžtę, uždengti maistine plėvele ir palikti šaltai ( šaldytuve) 1 valandai.
2/ Įkaitinti orkaitę iki 180°C.
Tešlos griūžtę padalinti į 15-16 vienodų dalių, (kiekviena jų turi sverti daugmaž po 20 g) Delnuose suformuoti rutuliukus, sudėti juos ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos. Rutuliukų viršuje lengvai (nepriplojant) įspausti po 1 ar 1/2 riešuto branduolio.
Pastatyti kepti 180°C 15 minučių.
3/ Per tą laiko, kol kepa rutuliukai, paruošiame cukraus pudros ir kavos mišinį : sumalti cukraus pudrą ir maltą kavą iki (vientisos pilkšvos spalvos) pudros.
Ką tik iškepusius rutuliukus lengvai apibarstyti paruoštu kavos/cukraus pudros mišiniu, ir atsargiai medinės mentelės pagalba perkelti ant grotelių, kad pilnai atvėstų.
Šie sausainiai yra puikūs pilnai atvėsę.
Rekomenduotina juos laikyti metalinėje dėžutėje įvyniotus į aliuminio foliją.
Skanaus
Reikės:
15~16 -ai rutuliukų po 20 g
( kiekvienas):
- 120 g miltų
- 90 g šalto sviesto, sukapoto gabaliukais
- 60 g lazdyno riešutų be kevalo
- 30 g cukraus
- 15 g vanilini ocukraus
- 5 g maltos juodos kavos
- 1 žiupsnis geriamosios sodos
- 1 žiupsnis druskos
Apibarstymui:
- 5 g cukraus pudros
- 3 g maltos juodos kavos
Papuošimui : 1 ~ 1/2 riešuto kiekvienam rutuliukui.
Gaminimo eiga:
1/ Smulkintuvu sumalti riešutus iki miltų.
Į gilų indą sudėti šaltą gabaliukais supjaustytą sviestą, cukrų, vanilinį cukrų, maltus riešutus, miltus, maltą juodą kavą, sodą bei druską.
Pirštų galais maišyti/ minkyti ( kažkur 5-10 minučių) lyg formuojant stambius trupinius.
Rankomis suspausti gautą masę į gniūžtę, uždengti maistine plėvele ir palikti šaltai ( šaldytuve) 1 valandai.
2/ Įkaitinti orkaitę iki 180°C.
Tešlos griūžtę padalinti į 15-16 vienodų dalių, (kiekviena jų turi sverti daugmaž po 20 g) Delnuose suformuoti rutuliukus, sudėti juos ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos. Rutuliukų viršuje lengvai (nepriplojant) įspausti po 1 ar 1/2 riešuto branduolio.
Pastatyti kepti 180°C 15 minučių.
3/ Per tą laiko, kol kepa rutuliukai, paruošiame cukraus pudros ir kavos mišinį : sumalti cukraus pudrą ir maltą kavą iki (vientisos pilkšvos spalvos) pudros.
Ką tik iškepusius rutuliukus lengvai apibarstyti paruoštu kavos/cukraus pudros mišiniu, ir atsargiai medinės mentelės pagalba perkelti ant grotelių, kad pilnai atvėstų.
Šie sausainiai yra puikūs pilnai atvėsę.
Rekomenduotina juos laikyti metalinėje dėžutėje įvyniotus į aliuminio foliją.
Skanaus
labukas, šiandien kepiau sausainiukus iš čia Kondensuoto pieno sausainiai
3 skardoms sausainių reiks:
160 g sviesto
1/3 stiklinės cukraus (gavosi saldoki, nors man tai patinka-aš mažiau tada suvalgau, bet jei kas nemėgsta saldžiau, gal geriau nedėti... )
skardinės (385 g) kondensuoto pieno
šaukštelio kepimo miltelių
1 ir ½ stiklinės miltų (aš dėjau daugiau, nes mano skoniui toks riebalų ir miltų santykis netinka... aš dėjau 2 stiklines)
žiupsnelio druskos
200 g juodo arba pieniško šokolado (dėjau 100, man buvo pats tas)
Procesas:
Sviestui leidžiam sušilt iki kambario temperatūros. Nedideliais gabalėliais sukapojam šokoladą.
Į sviestą suberiam cukrų ir gerai išplakam. Sakydama gerai, turiu minty, kad reikia plakti bent porą minučių didelėmis apsukomis. Tuomet supilam kondensuotą pieną ir paplakam dar truputį.
Miltus sumaišom su kepimo milteliais bei druska ir kartu su šokolado gabalėliais suverčiam į tešlą. Gerai išmaišom, uždengiam dubenį maistine plėvele ir dedam valandai į šaldytuvą.
Įkaitinam orkaitę iki 180 laipsnių. Skardą išklojam kepimo popierium. Drėgnomis rankomis imam graikinio riešuto dydžio gabalėlį tešlos, suformuojam iš jo rutuliuką, dedam į skardą ir pirštais spustelim, kad rutuliukas apskritimu pavirstų. Sausainių labai meiliai nesudedam, paliekam 4-5 cm tarpus.
Kepam 12-14 minučių, kol sausainiai įgaus aukso spalvą.
3 skardoms sausainių reiks:
160 g sviesto
1/3 stiklinės cukraus (gavosi saldoki, nors man tai patinka-aš mažiau tada suvalgau, bet jei kas nemėgsta saldžiau, gal geriau nedėti... )
skardinės (385 g) kondensuoto pieno
šaukštelio kepimo miltelių
1 ir ½ stiklinės miltų (aš dėjau daugiau, nes mano skoniui toks riebalų ir miltų santykis netinka... aš dėjau 2 stiklines)
žiupsnelio druskos
200 g juodo arba pieniško šokolado (dėjau 100, man buvo pats tas)
Procesas:
Sviestui leidžiam sušilt iki kambario temperatūros. Nedideliais gabalėliais sukapojam šokoladą.
Į sviestą suberiam cukrų ir gerai išplakam. Sakydama gerai, turiu minty, kad reikia plakti bent porą minučių didelėmis apsukomis. Tuomet supilam kondensuotą pieną ir paplakam dar truputį.
Miltus sumaišom su kepimo milteliais bei druska ir kartu su šokolado gabalėliais suverčiam į tešlą. Gerai išmaišom, uždengiam dubenį maistine plėvele ir dedam valandai į šaldytuvą.
Įkaitinam orkaitę iki 180 laipsnių. Skardą išklojam kepimo popierium. Drėgnomis rankomis imam graikinio riešuto dydžio gabalėlį tešlos, suformuojam iš jo rutuliuką, dedam į skardą ir pirštais spustelim, kad rutuliukas apskritimu pavirstų. Sausainių labai meiliai nesudedam, paliekam 4-5 cm tarpus.
Kepam 12-14 minučių, kol sausainiai įgaus aukso spalvą.
skaniai atrodo sausainiukai
QUOTE(irmulia @ 2012 03 23, 13:01)
Nu bet jau grožis, nerealūs sausainiai, bandysiu kepti Velykoms
Šokoladiniai migdolų sausainėliai "Negriukai" kažkiek primena bulvytes ir triufeliukus
15 -ai didelių rutuliukų
Reikės:
50 g kakavos miltelių (nemažiau nei 21-22% riebumo)
50 g migdolų pudros (maltų migdolų riešutų)
100 g kokoso sviesto (arba 80 g minkšto paprasto sviesto)
85 g rudojo cukraus (arba paprasto cukraus)
100 g avinžirnių miltų (galima keisti į paprastus kvietinius)
1 kiaušinio trynys
10 valg. š. vandens (nebūtinai)
Apvoliojimui:
2 valg. š. granuliuoto cukraus
2 valg. š. migdolų miltų
1- Sumaišyti kakavos miltelius, migdolų pudrą, cukrų ir miltus.
2- Į sausų ingredientų mišinį sudėti kokosų sviestą ( arba paprastą sviestą) ir rankomis maišyti/ minkyti, iki sviestas bus įminkytas į trupinius. Jei masė byra trupiniais, yra per sausa, įpilkite keletą šaukštų vandens. Vėliau įminkyti 1 kiaušinio trynį. Iš paruoštos masės suformuoti gniūžtę, ją uždengti maistine plėvele ir palikti šaltai (šaldytuve) 1-ai valandai.
3- Įkaitinti orkaitę iki 170°. Iš šaldytuvo išmti masę, palikti keliolikai minučių kambario temperatūroje, kad vos vos suminkštėtų. Iš masės suformuoti rutuliukus. Juos apvolioti cukraus / midolų miltų mišinyje , sudėlioti ant kepimo skardos patiestos kepimo popieriumi. Arba sudėti į miniatiūrinius popierinius krepšelius - žymiai patogiau
4- Pastatyti kepti ~ 15-20 minučių. Ką tik išimti iš okaitės šie sausainėliai dar minkštučiai , o pilnai atvėsę sutvirtėja.
Skanaus
15 -ai didelių rutuliukų
Reikės:
50 g kakavos miltelių (nemažiau nei 21-22% riebumo)
50 g migdolų pudros (maltų migdolų riešutų)
100 g kokoso sviesto (arba 80 g minkšto paprasto sviesto)
85 g rudojo cukraus (arba paprasto cukraus)
100 g avinžirnių miltų (galima keisti į paprastus kvietinius)
1 kiaušinio trynys
10 valg. š. vandens (nebūtinai)
Apvoliojimui:
2 valg. š. granuliuoto cukraus
2 valg. š. migdolų miltų
1- Sumaišyti kakavos miltelius, migdolų pudrą, cukrų ir miltus.
2- Į sausų ingredientų mišinį sudėti kokosų sviestą ( arba paprastą sviestą) ir rankomis maišyti/ minkyti, iki sviestas bus įminkytas į trupinius. Jei masė byra trupiniais, yra per sausa, įpilkite keletą šaukštų vandens. Vėliau įminkyti 1 kiaušinio trynį. Iš paruoštos masės suformuoti gniūžtę, ją uždengti maistine plėvele ir palikti šaltai (šaldytuve) 1-ai valandai.
3- Įkaitinti orkaitę iki 170°. Iš šaldytuvo išmti masę, palikti keliolikai minučių kambario temperatūroje, kad vos vos suminkštėtų. Iš masės suformuoti rutuliukus. Juos apvolioti cukraus / midolų miltų mišinyje , sudėlioti ant kepimo skardos patiestos kepimo popieriumi. Arba sudėti į miniatiūrinius popierinius krepšelius - žymiai patogiau
4- Pastatyti kepti ~ 15-20 minučių. Ką tik išimti iš okaitės šie sausainėliai dar minkštučiai , o pilnai atvėsę sutvirtėja.
Skanaus
QUOTE
irmulia,2012 06 15, 14:12]
Nuostabiai atrodo, visi Jūsų receptai išskirtiniai.
Sveiki. Nusipirkau štai kokias formeles.
Gal kas galite parašyti kokių sausainių receptu, kad išeitu sausainiai su veiduku Didelis AČIŪ
Gal kas galite parašyti kokių sausainių receptu, kad išeitu sausainiai su veiduku Didelis AČIŪ