Gal kas zino situ sausainiuku recepto? Kai gyvenau Lietuvoje, daznai juos pirkdavau, esu dabar uzsienyje, cia nieko panasaus nera, o vat uzsimaniau...
Net ju pavadinimo nezinau...
Gal kuri zinot sausainuku recepteli kur apcioje sausainis ant virsaus saulegrazos, sezamai, semenys, riesutai, moliugu seklos? Buciau labai dekinga
Sveikutes. Nusipirkau toki instrumenta- su rankena ar kojele, kaip cia pasakyti, apacioje jo gelyte, kiek pamenu tesla budavo minksta, tai ji imerki i ta tesla ir kisi i alieju ikaitinta, ir tos gelytes atsokdavo nuo tos formos, ir gaudavosi tokie sausainukai ar kaip pavadint, zagareliais ir nepavadinsi, na gal suprasit ka turiu omeni..tai va , noriu paklaust gal kas koki receptuka zinot, cia is senoves tokie receptai , dekoju
QUOTE(airius @ 2011 05 31, 23:54)
Sveikutes. Nusipirkau toki instrumenta- su rankena ar kojele, kaip cia pasakyti, apacioje jo gelyte, kiek pamenu tesla budavo minksta, tai ji imerki i ta tesla ir kisi i alieju ikaitinta, ir tos gelytes atsokdavo nuo tos formos, ir gaudavosi tokie sausainukai ar kaip pavadint, zagareliais ir nepavadinsi, na gal suprasit ka turiu omeni..tai va , noriu paklaust gal kas koki receptuka zinot, cia is senoves tokie receptai , dekoju
Čia lygtai toks
http://www.supermama...?...62482&st=24
QUOTE(mam @ 2011 06 01, 13:47)
ACIU labai, tai ir turejau galvoj, aaaaciu
Sveikos noriu pasidalinti atrastu nuostabiu receptu. Žinoma jei mėgstate marcipaną.
Marcipaniniai sausainiai
Tešlai reikia:
125 g. minkšto sviesto
100 g. marcipaninės masės
70 g. smulkaus cukraus arba cukraus pudros
150 g. kvietinių miltų
50 g. bulvių krakmolo
2 kiaušinio tryniai
3 lašų migdolų aliejaus
Į dubenį sudėti sviestą, cukrų, marcipaninę masę ir gerai išmaišyti iki purumo. Maišant sudėti po vieną kiaušinio trynį. Įlašinti migdolų aliejaus. Kitame inde sumaišyti persijotus miltus su krakmolu, supilti į sviesto, cukraus, kiaušinio trynių ir marcipaninės masės mišinį. Viską gerai išmaišyti. Formuoti nedidelius rutuliukus, dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, šakute sausainėliams padarysi faktūrą ir dėti į įkaitintą iki 180-190 °C orkaitę 10 -15 minučių.
Už receptą labai dėkinga http://www_neringa-b...sausainiai.html
O dabar mano pastebėjimai Kas nemėgsta labai saldžiai tai patariu nedėti cukraus nes aš dariau iš jau pirktos marcipaninės masės, o ji yra saldi, tai manau pilnai užtenka saldumo ir be papildomo cukraus Skanaus
Marcipaniniai sausainiai
Tešlai reikia:
125 g. minkšto sviesto
100 g. marcipaninės masės
70 g. smulkaus cukraus arba cukraus pudros
150 g. kvietinių miltų
50 g. bulvių krakmolo
2 kiaušinio tryniai
3 lašų migdolų aliejaus
Į dubenį sudėti sviestą, cukrų, marcipaninę masę ir gerai išmaišyti iki purumo. Maišant sudėti po vieną kiaušinio trynį. Įlašinti migdolų aliejaus. Kitame inde sumaišyti persijotus miltus su krakmolu, supilti į sviesto, cukraus, kiaušinio trynių ir marcipaninės masės mišinį. Viską gerai išmaišyti. Formuoti nedidelius rutuliukus, dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, šakute sausainėliams padarysi faktūrą ir dėti į įkaitintą iki 180-190 °C orkaitę 10 -15 minučių.
Už receptą labai dėkinga http://www_neringa-b...sausainiai.html
O dabar mano pastebėjimai Kas nemėgsta labai saldžiai tai patariu nedėti cukraus nes aš dariau iš jau pirktos marcipaninės masės, o ji yra saldi, tai manau pilnai užtenka saldumo ir be papildomo cukraus Skanaus
Spéculoos - itin trapūs ir aromatingi belgiški sausainiai.
Receptas:
Reikės :
* 250 g tamsaus cukraus
* 250 sviesto
* 350 g miltų
* 5 g kepimo miltelių
* 1 kiaušinis
* 5 g druskos
* 2 g keturių prieskonių mišinio ( imbieras+gvazdikėliai+muskato riešutas+cinamonas)
Gaminimo eiga:
Cukrų sumaišyti su kiaušiniu, po to įmaišyti minkštą sviestą ( kambario temperatūros). Suberti miltus, druską, keturių prieskonių mišinį ir kepimo miltelius.
Viską gerai sumaišyti, išminkyti iki vientisos kietos masės. Sudėti į indą, uždengti maistine plėvele ( kad nedžūtų) ir palikti šaltai (šaldytuve) gerą valandą. Galima laikyti ir 24 val.
Orkaitę įkaitinti iki 180°C temperatūros.
Tešlą išimti iš šaldytuvo, ant stalo iškočioti plonu sluoksniu ( ~ 3 mm storio) lakštą.
Įspaudžiamų formelių pagalba išpjaustyti sausainukus.
Išspaustus sausainiukus sudėti ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepti 10- 12 minučių. Iškepusius speculoos išimti , sudėti ant grotelių ir palikti pilnai atvėsti kambario temperatūroje.
Laikyti sandariai uždaromame inde.
Skanaus
Receptas:
Reikės :
* 250 g tamsaus cukraus
* 250 sviesto
* 350 g miltų
* 5 g kepimo miltelių
* 1 kiaušinis
* 5 g druskos
* 2 g keturių prieskonių mišinio ( imbieras+gvazdikėliai+muskato riešutas+cinamonas)
Gaminimo eiga:
Cukrų sumaišyti su kiaušiniu, po to įmaišyti minkštą sviestą ( kambario temperatūros). Suberti miltus, druską, keturių prieskonių mišinį ir kepimo miltelius.
Viską gerai sumaišyti, išminkyti iki vientisos kietos masės. Sudėti į indą, uždengti maistine plėvele ( kad nedžūtų) ir palikti šaltai (šaldytuve) gerą valandą. Galima laikyti ir 24 val.
Orkaitę įkaitinti iki 180°C temperatūros.
Tešlą išimti iš šaldytuvo, ant stalo iškočioti plonu sluoksniu ( ~ 3 mm storio) lakštą.
Įspaudžiamų formelių pagalba išpjaustyti sausainukus.
Išspaustus sausainiukus sudėti ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepti 10- 12 minučių. Iškepusius speculoos išimti , sudėti ant grotelių ir palikti pilnai atvėsti kambario temperatūroje.
Laikyti sandariai uždaromame inde.
Skanaus
QUOTE(irmulia @ 2011 07 05, 20:27)
SKANUMĖLIS.
MMMMM
Papildyta:
sausainiai su graikiškais riešutais
produktai:
50g miltų
100g džiūvėsėlių
400g graikiškų riešutų
200g avižinių dribsnių
125ml tirpinto sviesto
300g pieniniško šokolado
riešutų papuošimui
Gaminimas:
Įdubenį suberti miltus,maltus džiūvėsėlius,smulkai kapotus graikiškus riešutus,dribsnius,supilti sviestą ir gerai išmaišyti(tešla turi būti kieta).
Rankomis arba šaukštu suformuoti vienodo dydžio sausainius.Kiekvieno viduryje įspausti po plytelę šokolado,virš jo tešlą išlyginti ir įspausti riešutą.
Kepti iki(180 c) laipsnių įkaitintoje orkaitėje15 min.
Sausainiai su graikiškais riešutais
QUOTE(Neffertite_ @ 2011 04 01, 16:19)
Gal kas zino situ sausainiuku recepto?
Panasu, kad sie sausainiai padaryti is sluoksniuotos teslos (susuktos i vyniotini, supjaustytos plonom riekelem ir iskepta).
O as vis negaliu prisiruost issikept sausainiu, man atrodo su jais daugiau vargo nei su tortais, pyragais ar keksais. Bet zagareliu ar morengu kartais issikepu,bet tai ne sausainiai
QUOTE(GabiSima @ 2011 07 06, 19:35)
Gal kas zino situ sausainiuku recepto?
Panasu, kad sie sausainiai padaryti is sluoksniuotos teslos (susuktos i vyniotini, supjaustytos plonom riekelem ir iskepta).
O as vis negaliu prisiruost issikept sausainiu, man atrodo su jais daugiau vargo nei su tortais, pyragais ar keksais. Bet zagareliu ar morengu kartais issikepu,bet tai ne sausainiai
Panasu, kad sie sausainiai padaryti is sluoksniuotos teslos (susuktos i vyniotini, supjaustytos plonom riekelem ir iskepta).
O as vis negaliu prisiruost issikept sausainiu, man atrodo su jais daugiau vargo nei su tortais, pyragais ar keksais. Bet zagareliu ar morengu kartais issikepu,bet tai ne sausainiai
zagareliai su morengis:)
Mantar Kurabiye - "Šampinjonai" - itin trapūs sausainiai (receptas su vaizdžia gaminimo eiga )
Reikės :
* 400 g kukurūzų krakmolo
* 250 g minkšto sviesto
* 2 kiaušinių
* 1 puodelis ( 235 ml) miltų
* 1 puodelis (235ml) cukraus pudros
* 1 arbat š. kepimo miltelių
* 1 val.g š. vanilinio cukraus
* 1 valg. š. kakavos
* 1 geras žiupsnis malto imbiero
* indelis vandens
Masės gaminimo eiga :
Į indą sudėti minkštą sviestą, įmušti kiaušinius, suberti vanilinį cukrų ir cukraus pudrą - viską išmaišyti.
Krakmolą, miltus ir kepimo miltelius išmaišyti, persijoti ir suberti į pirminį mišinį - minkyti iki tešla nelips prie rankų. Jei tešla lipnoka, galima papildomai įberti miltų.
Pati masė gavosi itin minkšta it plastilinas ir labai lengvai minkėsi. Tokia, sakyčiau, skaidri ir vienalytė.
Įkaitinti orkaitę iki 160-150 laipsnių karščio.
Ant kepimo skardos patiesti kepimo popierių , ant jo sudėlioti iš paruoštos masės suformuotus graikiško riešuto dydžio kamuoliukus - tarp jų paliekant didesnius tarpus.
Atskiroje lėkšelėje kakavą sumaišyti su imbieru.
Šiame mišinyje pasukioti vandenyje pamirkytą stiklinio butelio kaklelį ir įspausti į tešlos rutuliuką.
Lieka apskritimo žymė.
Visus sausainius prieš pastatant kepti galima papildomai apibarstyti kakavos/imbiero mišiniu.
Pastatyti kepti 10- 15 min. sausainiai tui likti baltos spalvos ( neapskrusti). iškepusius "šampinjonus" palikti atvėsti grotelių.
Skanaus
Reikės :
* 400 g kukurūzų krakmolo
* 250 g minkšto sviesto
* 2 kiaušinių
* 1 puodelis ( 235 ml) miltų
* 1 puodelis (235ml) cukraus pudros
* 1 arbat š. kepimo miltelių
* 1 val.g š. vanilinio cukraus
* 1 valg. š. kakavos
* 1 geras žiupsnis malto imbiero
* indelis vandens
Masės gaminimo eiga :
Į indą sudėti minkštą sviestą, įmušti kiaušinius, suberti vanilinį cukrų ir cukraus pudrą - viską išmaišyti.
Krakmolą, miltus ir kepimo miltelius išmaišyti, persijoti ir suberti į pirminį mišinį - minkyti iki tešla nelips prie rankų. Jei tešla lipnoka, galima papildomai įberti miltų.
Pati masė gavosi itin minkšta it plastilinas ir labai lengvai minkėsi. Tokia, sakyčiau, skaidri ir vienalytė.
Įkaitinti orkaitę iki 160-150 laipsnių karščio.
Ant kepimo skardos patiesti kepimo popierių , ant jo sudėlioti iš paruoštos masės suformuotus graikiško riešuto dydžio kamuoliukus - tarp jų paliekant didesnius tarpus.
Atskiroje lėkšelėje kakavą sumaišyti su imbieru.
Šiame mišinyje pasukioti vandenyje pamirkytą stiklinio butelio kaklelį ir įspausti į tešlos rutuliuką.
Lieka apskritimo žymė.
Visus sausainius prieš pastatant kepti galima papildomai apibarstyti kakavos/imbiero mišiniu.
Pastatyti kepti 10- 15 min. sausainiai tui likti baltos spalvos ( neapskrusti). iškepusius "šampinjonus" palikti atvėsti grotelių.
Skanaus
labas norėčiau patarimo
Turiu šių sasainių,kur apdėtas tortas,ir norėčiau juos sutepti kokiu nors pertepimu(tik ne sviestiniu),gal kokią idėją mestelsit,koks pertepimas tokiems sasainiams geriau tinka,nes jie tokie truputėlį sausoki
http://aj-receptai.b...ch/label/Tortai
Turiu šių sasainių,kur apdėtas tortas,ir norėčiau juos sutepti kokiu nors pertepimu(tik ne sviestiniu),gal kokią idėją mestelsit,koks pertepimas tokiems sasainiams geriau tinka,nes jie tokie truputėlį sausoki
http://aj-receptai.b...ch/label/Tortai