Mamytes, HELP. be galo megstu sausainukus is PRESTO, kurie vadinasi SAULES PAPLOTELIAI.tokie apvalus, ploksti, traskus ,saldus..mmmm
gal kuri zinote recepta?


QUOTE(astute_k @ 2011 02 21, 12:55)
deja, nezinau

QUOTE(rasazar2 @ 2011 02 22, 12:28)
egzotika, labai graži mintis. aš Kalėdoms vaikams eglučių prikepiau, o va apie Valentino dieną ir nepagalvojau.
aciu
o cia musu Kalediniai sausainiai is tos pacios teslos





Prancuziski pyrageliai su uogiene
reikes
200g sviesto(dedu margarino kepiniams)
250g cukraus
4kiausiniu tryniai
400g miltu(dedu is akies
)
1kiausinio baltymas
Dzemo, uogienes- kokios tik jus norite ir megstate
Sviesta issukam su cukrum, sudedam kiausinio trynius, persukam, suberiam miltus ir uzsimynkom tesla.
Formuojam graikinio riesuto dydzio rutuliukus, vidury ispausdami skylute, dedam i riebalais istepta kepimo skarda

I duobutes dedam uogiene, as kepiau su namine avieciu uogiene
krastus aptepam baltimu

dedam i orkaite ikaitinta iki 180laipsniu, kepam kol graziai aprusveja- kokias 25min.
Kvieciam seimyna vaisintis

Labai lengva, paprasta ir skanu
reikes
200g sviesto(dedu margarino kepiniams)
250g cukraus
4kiausiniu tryniai
400g miltu(dedu is akies

1kiausinio baltymas
Dzemo, uogienes- kokios tik jus norite ir megstate

Sviesta issukam su cukrum, sudedam kiausinio trynius, persukam, suberiam miltus ir uzsimynkom tesla.
Formuojam graikinio riesuto dydzio rutuliukus, vidury ispausdami skylute, dedam i riebalais istepta kepimo skarda

I duobutes dedam uogiene, as kepiau su namine avieciu uogiene



dedam i orkaite ikaitinta iki 180laipsniu, kepam kol graziai aprusveja- kokias 25min.
Kvieciam seimyna vaisintis


Labai lengva, paprasta ir skanu

sveikutės,
gal galit mestelti paprastų sviestinių sausainukų receptą/kad būtų tokie traškūs, bet ne kaip naminių sausainių tešla....
gal galit mestelti paprastų sviestinių sausainukų receptą/kad būtų tokie traškūs, bet ne kaip naminių sausainių tešla....
Austriški trapūs sausainiai
100 gr krakmolo
150 gr miltu
80 gr cukraus
100 gr sviesto arba margarino
1 kiausinio trynys
Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi, tada dedame kiaušinio trynį. Miltus sumaišome su krakmolu ir sujungiame su sviesto kiaušinio mase.Išminkome vientisą tešlą ir dedame į šaldytuvą atvėsti.
Atvėsusią tešlą plonai iškočiojame, išspaudžiame norimos formos sausainėlius, dedame ant silikoninio paklotėlio ar sviestiniu popieriumi ištiestos skardos ir kepame 180 laisnių temperatūroje
10- 15 min.
Sausainiai labia trapūs, todėl rekomenduoju tešlą kočioti per sviestinį popierių. Taip pat siūlau sausainiukus daryti kuo mažesnius.
Iškepusius ir atvėsintus sausainius galima sujungti po 2 pertepant Nutelos kremu, lydytu šokoladu ar tirštu džemu.
Skanaus.
[attachmentid=210495]
100 gr krakmolo
150 gr miltu
80 gr cukraus
100 gr sviesto arba margarino
1 kiausinio trynys
Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi, tada dedame kiaušinio trynį. Miltus sumaišome su krakmolu ir sujungiame su sviesto kiaušinio mase.Išminkome vientisą tešlą ir dedame į šaldytuvą atvėsti.
Atvėsusią tešlą plonai iškočiojame, išspaudžiame norimos formos sausainėlius, dedame ant silikoninio paklotėlio ar sviestiniu popieriumi ištiestos skardos ir kepame 180 laisnių temperatūroje
10- 15 min.
Sausainiai labia trapūs, todėl rekomenduoju tešlą kočioti per sviestinį popierių. Taip pat siūlau sausainiukus daryti kuo mažesnius.
Iškepusius ir atvėsintus sausainius galima sujungti po 2 pertepant Nutelos kremu, lydytu šokoladu ar tirštu džemu.
Skanaus.
[attachmentid=210495]
Labai malonu
Ar labai trapus gavosi?

QUOTE(laurindre @ 2011 03 06, 15:46)
pakankamai, tokie burnoj tirpstantys sakyciau, as megstu kai sausainiai trapus, nekieti, planuoju siandien vel kepti

pirma karta kai dariau tai kiausini visa imusiau pamirsus kad tik trynio reikejo, bet gavosi gerai, kepimo milteliu ir as dejau, jau tesla saldytuve vakare kepsiu

ieskau lietuvisku sausainiuku recepto... lur daro pro mesmale, su sausainiu formelemis ?
O aš vis svajoju išsikept tokius sausainius kaip cofeiine būna. Tokie dideli. Niekaip nesugalvoju, koks ten galėtų būti receptas.