Mantar Kurabiye - "Šampinjonai" - itin trapūs sausainiai (
receptas su vaizdžia gaminimo eiga )



Reikės :
* 400 g kukurūzų krakmolo
* 250 g minkšto sviesto
* 2 kiaušinių
* 1 puodelis ( 235 ml) miltų
* 1 puodelis (235ml) cukraus pudros
* 1 arbat š. kepimo miltelių
* 1 val.g š. vanilinio cukraus
* 1 valg. š. kakavos
* 1 geras žiupsnis malto imbiero
* indelis vandens
Masės gaminimo eiga :
Į indą sudėti minkštą sviestą, įmušti kiaušinius, suberti vanilinį cukrų ir cukraus pudrą - viską išmaišyti.
Krakmolą, miltus ir kepimo miltelius išmaišyti, persijoti ir suberti į pirminį mišinį - minkyti iki tešla nelips prie rankų. Jei tešla lipnoka, galima papildomai įberti miltų.
Pati masė gavosi itin minkšta it plastilinas ir labai lengvai minkėsi. Tokia, sakyčiau, skaidri ir vienalytė.
Įkaitinti orkaitę iki 160-150 laipsnių karščio.
Ant kepimo skardos patiesti kepimo popierių , ant jo sudėlioti iš paruoštos masės suformuotus graikiško riešuto dydžio kamuoliukus - tarp jų paliekant didesnius tarpus.
Atskiroje lėkšelėje kakavą sumaišyti su imbieru.
Šiame mišinyje pasukioti vandenyje pamirkytą stiklinio butelio kaklelį ir įspausti į tešlos rutuliuką.
Lieka apskritimo žymė.
Visus sausainius prieš pastatant kepti galima papildomai apibarstyti kakavos/imbiero mišiniu.
Pastatyti kepti 10- 15 min. sausainiai tui likti baltos spalvos ( neapskrusti). iškepusius "šampinjonus" palikti atvėsti grotelių.
Skanaus