Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas 38

QUOTE(ohara @ 2010 01 23, 14:05)
o kaip padaryt kad paveikslėlis sutrikinėtu irgi  blush2.gif

Nesupratau klausimo... Trūkius kaip išgauti? Tepi dvikomponentį laką ir įtrūkimus įtrini patinkančia/tinkančia priemone. 4u.gif

QUOTE(campari* @ 2010 01 23, 14:39)
bus ka as naudpju purskiama automobilini laka, yra blizgus ir matinis, bonke senukuose apie 13 lt kainuoju, prie aerozoliniu purskiamu dazu jo buna wink.gif man taip daug patogiau, nes su akriliniu laku kede nudazius per storu lako sluoksniu vietom pabalo, tai uzpykau ir nuo siol naudpoju tik purskiama automobilini, taip greiciau ir patogiau, tik jisai smirda, tad reiktu dirbti vedinamoje patalpoje  4u.gif

Ne automobilinis šitas. Jis universalus (DupliColor ir Crafts Spray, ane?)

http://www.dupli-col.../ColorSpray.jpg
http://www.e-senukai...50717977_p1.jpg

Yra ir automobilinis (aerozolinis taip pat), jis truputį brangesnis, ir berods akrilinis jis. Tokio yra ir "Senukuose", ir kitur. efauto yra apie tai rašiusi lakų temoje mirksiukas.gif

http://www.helvina.l...pray-ARS-SL.jpg
http://www.helvina.l...na-Autolack.jpg

QUOTE(campari* @ 2010 01 23, 16:00)
o kokioj parduotuvej tu ji perki? gal ir as isbandyciau smile.gif

"Senukuose", aš irgi jį naudoju. 4u.gif

http://www.e-senukai...50574208_p1.jpg

Nepavykusias dėžutes po sendinimo labai sunku nugremžti. Teko porą kartų kažką gremžti, tai stambiu švitriniu ilgokai darbavausi. Kito būdo nežinau. g.gif
Atsakyti
QUOTE(baltė @ 2010 01 23, 16:47)
Nesupratau klausimo... Trūkius kaip išgauti? Tepi dvikomponentį laką ir įtrūkimus įtrini patinkančia/tinkančia priemone.  4u.gif

šita aš žinau... doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif aš klausiu kaip vienkomponenti naudot kad ne tik dažai bet ir paveiksliukas sutrukinėtu.. tept venkomponenti ir klijuot poto ant jo paveiksliuka,gausis? ar cia isvis neimanomas dalykas?? g.gif
Atsakyti
QUOTE(ohara @ 2010 01 23, 17:53)
šita aš žinau... doh.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  aš klausiu kaip vienkomponenti naudot kad ne tik dažai bet ir paveiksliukas sutrukinėtu.. tept venkomponenti ir klijuot poto ant jo paveiksliuka,gausis? ar cia isvis neimanomas dalykas?? g.gif

Nesutrūkinėja paveiksliukas, tiesiog servetėlė yra plona ir trūkis persimato per ją, taip sudarydamas įtrūkimo įspūdį 4u.gif
Atsakyti
Konkrėčiai čia ,Baltė, su iliustracijom thumbup.gif Ryt būsiu Ermitaže, tai pažiūrėsiu, gal ir ten yra.Ačiu ax.gif
Atsakyti
Turiu dvikomponenti laka, su kuriuo pasendinus darbeli reik lakuot Ne vandens pagrindo laku...o jei visgi lakuociau butent akriliniu laku lakrilas vadinasi ir kiek suprataui jis vandens pagrindu, ar butu darbelis sugadintas visiskai? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ohara @ 2010 01 23, 17:53)
šita aš žinau... doh.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  aš klausiu kaip vienkomponenti naudot kad ne tik dažai bet ir paveiksliukas sutrukinėtu.. tept venkomponenti ir klijuot poto ant jo paveiksliuka,gausis? ar cia isvis neimanomas dalykas?? g.gif

Tradiciškai vienkomponentis lakas "skaldo" fono dažus. Tepamas vienos spalvos sluoksnis (matysis trūkyje), vienkomponentis ir-fono spalvos dažas, kurį vienkomponentis lakas "suplėšys". Tada klijuojami plonieji paveikslėliai, per kuriuos trūkis šiek tiek persimatys. Čia rezultatui svarbu parinkti spalvas ir paveikslėlį (pvz., jei paveikslėlis bus tamsus, tai jokie trūkiai per jį nepersimatys ir t.t.)
Tačiau visai neseniai aptarinėjom galimą vienkomponenčio panaudojimą ne tarp dviejų dažų sluoksnių, bet tarp akrilinio lako sluoksnių, Tokiu būdu gaunama kažkas panašaus į dvikomponenčio lako skeldėjimą. Įtrinama aliejiniais dažais. Žinoma, atliekant tokį neįprastą sendinimą, būtina pasibandyti su konkrečiom priemonėm ant bandomojo paviršiaus.
QUOTE(Greendeath @ 2010 01 23, 18:50)
Turiu dvikomponenti laka, su kuriuo pasendinus darbeli reik lakuot Ne vandens pagrindo laku...o jei visgi lakuociau butent akriliniu laku lakrilas vadinasi ir kiek suprataui jis vandens pagrindu, ar butu darbelis sugadintas visiskai?  blush2.gif

Taip, didelė tikimybė, kad darbelį sugadinsi visiškai. Žinoma, čia dar viskas priklauso nuo konkrečių priemonių, džiovinimo laiko, lakavimo pobūdžio (pvz., gerai išdžiovinta sottile labai atsargiai, lengvu vienakarčiu potėpiu pirmąkart gali būti nulakuota stamperijos akriliniu laku, o sekantys sluoksniai-jau be vargo).
Tačiau siūlyčiau nerizikuoti. Kompromisas-nupurkšti darbelį sintetiniu laku, gerai išdžiovinti, o tada jau galima lakuoti akriliniu laku tiek sluoksnių, kiek reikia. Kitas užtikrintas sprendimas-vaitspiritiniai lakai (jie suteikia gelsvą atspalvį ir turi aštrų kvapą, o teptukus reikia plauti vaitspiritu).

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bite: 23 sausio 2010 - 19:49
QUOTE(bite @ 2010 01 23, 20:39)
Tradiciškai vienkomponentis lakas "skaldo" fono dažus. Tepamas vienos spalvos sluoksnis (matysis trūkyje), vienkomponentis ir-fono spalvos dažas, kurį vienkomponentis lakas "suplėšys". Tada klijuojami plonieji paveikslėliai, per kuriuos trūkis šiek tiek persimatys. Čia rezultatui svarbu parinkti spalvas ir paveikslėlį (pvz., jei paveikslėlis bus tamsus, tai jokie trūkiai per jį nepersimatys ir t.t.)

labai aiškiai aprašytas šitas variantas, ačiū 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(bite @ 2010 01 23, 20:39)
Tačiau visai neseniai aptarinėjom galimą vienkomponenčio panaudojimą ne tarp dviejų dažų sluoksnių, bet tarp akrilinio lako sluoksnių, Tokiu būdu gaunama kažkas panašaus į dvikomponenčio lako skeldėjimą. Įtrinama aliejiniais dažais. Žinoma, atliekant tokį neįprastą sendinimą, būtina pasibandyti su konkrečiom priemonėm ant bandomojo paviršiaus.

gal galima taip paaiškinti ir šitą,a? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kristute123 @ 2010 01 23, 19:50)
...<gal galima taip paaiškinti ir šitą,a?> blush2.gif

OK, pabandysiu... ax.gif
Šiuo atveju, kai vienkomponentis tepamas ne tarp dažų, o tarp lakų, viskas atrodo taip:
nudekoruojamas daiktas visiškai taip kaip buvo numatyta (dažymas, paveikslėliai, tapybos reikalai su pritapymu, tonavimais, šešėliavimais, kempiniavimais, murzinimais ir kt.). Kitaip tariant, vienkomponentis tarp dviejų lakų naudojamas toje pačioje baigiamojoje stadijoje kaip ir dvikomponentis. Taigi, nudekoravom viską, tepam paprastą akrilinį laką (šis sluoksnis nebūtinas, tik gal taip aiškinant lengviau įsivaizduoti), jam išdžiūvus, tepamas vienkomponentis lakas ir galutinai - vėl akrilinis. Vienkomponentis lakas "plėšo" viršutinio akrilinio lako sluoksnį ir gaunami tokie plyšiai, grioveliai, kuriuose ir užsilaikys įtrinamas aliejinis dažas. Pastarasis gali būti bet kokios tinkamos spalvos arba aliejinis "auksas" ar "sidabras" arba ir spalva, ir blizgus aliejinis dažas, sumaišyti kartu. Man labiau "prie dūšios" neblizgūs dažai įtrynimui, ypač šiam būdui. Po įtrynimo - baigiamasis lakavimas tiek sluoksnių, kiek reikia.
Ar jau aiškiau? mirksiukas.gif
Tik darsyk ... būtinai pasibandyti ant kokio bandinuko...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bite: 23 sausio 2010 - 20:21
Paaiskunu smile.gif
Uzlakavus akriliniu laku, tepi vienkomponenti sendintoja ir po to vel lakuoji, tada lakas suskyla, o itrukimas itrini aliejiniais dazais 4u.gif

tik nesu tikra: rodos vienkomponentis turi nepilnai isdziuti, ir tada tepi 2-aji lako sluoksni? patikslinkite mane prasau smile.gif aciu
Atsakyti
Bite, aciu uz issamu paaiskinima. smile.gif smile.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(campari* @ 2010 01 23, 20:15)
Paaiskunu smile.gif
Uzlakavus akriliniu laku, tepi vienkomponenti sendintoja ir po to vel lakuoji, tada lakas suskyla, o itrukimas itrini aliejiniais dazais 4u.gif

tik nesu tikra: rodos vienkomponentis turi nepilnai isdziuti, ir tada tepi 2-aji lako sluoksni? patikslinkite mane prasau smile.gif aciu

Manau, dirbant su vienkomponenčiu tasai nepilnas išdžiovinimas nepamaišo daugeliu atvejų. Tačiau ir vėl gi viskas priklauso nuo priemonių... Pvz., imkim skystą ir griežtesnių sąlygų laikymosi bereikalaujantį Sadolin antique'ą ar tirštesnį Stamperijos country'iuką, į kurį tirštumu gal panašus ir aleens'ų vienkomponentis, ar visai tirštą hobby line'ą...Juk nevienodu sluoksniu užsiteps, gal net ir sluoksnių skaičius galėtų būt kitoks, taipogi ir džiovinimo laikas, manau, skirsis.
O dar svarbu ir sąveika su akriliniu laku, kurį "plėšysim"...
Taigi, bandom, eksperimentuojam... mirksiukas.gif ax.gif
Greendeath, notworthy.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bite: 23 sausio 2010 - 20:37
QUOTE(bite @ 2010 01 23, 21:15)
OK, pabandysiu... ax.gif

ačiū, jau aišku 4u.gif
Atsakyti