Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas 38

QUOTE(vaidagad @ 2010 01 12, 13:02)
Laba diena, norejau paklausti po vienkomponencio sendinimo geriau naudoti klijus-laka, ar atskirai pikrt klijus, atskirai laka. Visai susimaisiau koki laka reik naudot po sendinimo?

Klijais reikia klijuoti motyvus, darbui po sendinimo reikia lako. Lakų yra visokių - blizgūs matiniai... Geriausia vandens pagrindu - neturi aitraus kvapo ir greitai džiūna smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2010 01 12, 14:47)
Gera diena,

Puseserei gimtadienio proga sutikau nudekupazuoti auskariukus, nieko blatno (ant medinuku dekupazuotos foto su jos garbinamais dainininkais). Niekad nesu spausdinusi paveiksliuku. Drauge neseniai spausdinosi fotografija dekupazui ant silkinio popieriaus, kadangi jis plonytis, tai paklijavo ant kopijavimo popieriaus krastus, atsispausdino ir po to nueme ta kopijavimo popieriu.

Tai as irgi tokius ruosinius pasidariau, siaip ne taip atitaikiau foto dydi pagal medinukus, bet vat beda, kad niekas nesutinka man spalvotai atspausdinti  verysad.gif  (kreipiausi i copy1 ir i kita panasia istaiga). Sako, kad pastrigti gali printeris  doh.gif ku daryt??????  g.gif kokiu dar yra budu atspausdinti norima dekupazuoti nuotrauka? ant kokio popieriaus? Ir kur?

Teko girdeti, kad kitos ant paprasto popieriaus spausdina, bet tada jis gan storas buna? Nelabai pavyks graziai uzdekupazuoti tu medinuku  g.gif

Kadangi ir man nepavyko rasti, kas su lazeriniu spausdintuvu gali atspausdinti teko spausdintis rasaliniu spausdintuvu. Turejau plono popieriaus (kiek skaiciau, merginos daznai naudoja sumustiniu popieriu) ant jo spausdinau su rasaliniu spausdintuvu ir po to, pradziuvus paveiksliukui purskiau laku. Lakui isdziuvus klijavau. Labai patiko sitas variantas, nes galimybes paveiksliuku atzvilgiu - neribotos thumbup.gif Ir vargo maziau klijuojant nei su servetelem smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Bjauruska @ 2010 01 12, 13:54)
Kadangi ir man nepavyko rasti, kas su lazeriniu spausdintuvu gali atspausdinti teko spausdintis rasaliniu spausdintuvu. Turejau plono popieriaus (kiek skaiciau, merginos daznai naudoja sumustiniu popieriu) ant jo spausdinau su rasaliniu spausdintuvu ir po to, pradziuvus paveiksliukui purskiau laku. Lakui isdziuvus klijavau. Labai patiko sitas variantas, nes galimybes paveiksliuku atzvilgiu - neribotos  thumbup.gif Ir vargo maziau klijuojant nei su servetelem smile.gif

Tai as ta varianta del sviestinio popieriaus zinojau. Kaip daryt - irgi. Tik vat beda, kad neturiu kur atspausdinti ir su rasaliniu printeriu. Bent jau copy1 man pareiske, kad tokio neturi, tik lazeriniai pas juos doh.gif
O kur tu spausdinaisi? o purskei plauku laku? koki naudojai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gotte: 12 sausio 2010 - 14:00
PERKELIU ATSAKYMA KURIS JAU NUSKAMBEJO KELIS PUSLAPIUS ATGAL
Atsispausdini paveiksliuka ant paprasto popierius lapo su LAZERINIU printeriu. Issikerpi, pamirkai vandenyje, nusausini ranksluostiniu popierium ir klijuoji (gali buti klijai arb atiesiog lipalas). Ant virsaus uzlakuoji akriliniu laku. Gali nusipirkti klijus- laka skirtus dekupazui ir tada su jais galima ir klijuoti ir paskui virsu uzlakuoti.
Nezaisk su jokiais plonais popieriais ir lakais- tau to nereik nes tau nera aktualu kad klijuojamas fragmentas butu ypac plonas ir krasteliu tu neslepsi nes klijuoji ant viso pavirsiaus iskart. Jei nera galimybes lazerini printeri rasti namuose, tada pasieskok pas pazystamus arba ten kur spausdina uz litus (kaina A4 lapo apie 3litus bus) ir viskas.

Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2010 01 12, 14:59)
Tai as ta varianta del sviestinio popieriaus zinojau. Kaip daryt - irgi. Tik vat beda, kad neturiu kur atspausdinti ir su rasaliniu printeriu. Bent jau copy1 man pareiske, kad tokio neturi, tik lazeriniai pas juos  doh.gif

Namuose spausdinau, purskiau su akriliniu laku. Tik pas mane popierius nesviestinis, nezinau ar ant sviestinio rasalas laikysis... g.gif
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2010 01 12, 14:59)

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Geriausias turbut butu tarybinis "grazinos lakas" ryzos spalvos (cia juokelis jei kas)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingusia31: 12 sausio 2010 - 14:06
QUOTE(Ingusia31 @ 2010 01 11, 15:50)
Dusiuk tiesiog dirbi kaip su paprastu dekupazu, jei labai noretum uztikrinti kad viskas butu uztikrintai pries tai padeng visa pavirsiu kuri dekoruosi klijais skirtais ivairiems pavirsiams dekupazui, nes as kai sendintoja tepiau tiesiai tai vinilo tai man jis vietomis atsokineti noretu, o ten kur sendintojas ant serveteles tai viskas gerai, reiskia truko sukibimo gero tiesiog ir klijai tam padetu.

Dabar kaip tik panašų darbuką baiginėju. tai pavieksliuką klijavau iš dekupažinio popieriaus be jokių gruntų tiesiai ant plokštelės. viskas čiki. tada užlakavau, o paskui dar sugalvojau sendinti dvikomponenčiu. tai ant lako viskas gerai gavosi, tiek ant paveiksliuko, tiek ir ant plokštelės lakuotos. Baigsiu, aprodysiu. tik negražu bus, nes man krupštumo stinga, be to kai kur nelygiai laką užvarvolinau, ir dar su burbulais, kaip jau anksčiau skundžiausi.

Bet, moteros, jūs teisios, pakeičiau teptuką į naują ir jokių burbulų nebėr biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingusia31 @ 2010 01 12, 14:03)
Atsispausdini paveiksliuka ant paprasto popierius lapo su LAZERINIU printeriu. Issikerpi, pamirkai vandenyje, nusausini ranksluostiniu popierium ir klijuoji (gali buti klijai arb atiesiog lipalas). Ant virsaus uzlakuoji akriliniu laku. Gali nusipirkti klijus- laka skirtus dekupazui ir tada su jais galima ir klijuoti ir paskui virsu uzlakuoti.
Nezaisk su jokiais plonais popieriais ir lakais- tau to nereik nes tau nera aktualu kad klijuojamas fragmentas butu ypac plonas ir krasteliu tu neslepsi nes klijuoji ant viso pavirsiaus iskart. Jei nera galimybes lazerini printeri rasti namuose, tada pasieskok pas pazystamus arba ten kur spausdina uz litus (kaina A4 lapo apie 3litus bus) ir viskas.

aciu uz ats 4u.gif nebuvo laiko temos skaityt blush2.gif zinau, kad igrista kartot ta pati per ta pati doh.gif
Turiu as kliju-lako dekupazui, nes dekupazuoju jau pora metu mirksiukas.gif nesu visai zalia..
Bet man kyla klausimas, kai graziai uzdeti ta foto ant staciakampio medinuko. Juk medinukas turi stori (keli milimetrai). Be to foto bus is abieju auskaro pusiu (vienoje vienas dainininkas, o kitoje - kitas) g.gif uztat ir mastau, kad reikia ant plonesnio... kaip graziai tuos krastelius reikes su storesniu popieriumi suvesti g.gif

QUOTE(Bjauruska @ 2010 01 12, 14:04)
Namuose spausdinau, purskiau su akriliniu laku. Tik pas mane popierius nesviestinis, nezinau ar ant sviestinio rasalas laikysis...  g.gif

aisku, aciu uz ats mirksiukas.gif

QUOTE(Ingusia31 @ 2010 01 12, 14:05)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Geriausias turbut butu tarybinis "grazinos lakas" ryzos spalvos (cia juokelis jei kas)

lotuliukas.gif lotuliukas.gif bet siaip rimtas bajeris del to lako, esu skaiciusi, kad kitos dekupazuotojos taip daro g.gif tiesa, skaiciau kazkada jau seniai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Kita mama @ 2010 01 12, 15:19)
Dabar kaip tik panašų darbuką baiginėju. tai pavieksliuką klijavau iš dekupažinio popieriaus be jokių gruntų tiesiai ant plokštelės. viskas čiki. tada užlakavau, o paskui dar sugalvojau sendinti dvikomponenčiu. tai ant lako viskas gerai gavosi, tiek ant paveiksliuko, tiek ir ant plokštelės lakuotos. Baigsiu, aprodysiu. tik negražu bus, nes man krupštumo stinga, be to kai kur nelygiai laką užvarvolinau, ir dar su burbulais, kaip jau anksčiau skundžiausi.

Bet, moteros, jūs teisios, pakeičiau teptuką į naują ir jokių burbulų nebėr  biggrin.gif

jei step 1 bus papuoles kur nors tiesiai ant vinilo ir jam truks sukibimo pabalimai -atsokimai pasimatys veliau o ne iskart po darbo padarymo.
Papildyta:
gotte uzklijuoji viena puse iki krastelio ir popieriaus islindimus pasalini su svitriniu poepierium brakdama per kampa medinuko, tada uzklijuoji kita puse. Ta briaunele kuri lieka matoma tiesiog pataikius spalva graziai nudazai dazais.
Jei tavo medinukas gaubtas toks ir sueina i viena kampa tai darai lygiai ta pati -su svitriniu nuimi pertekliu ir automatiskai popieriaus krastelis labai buna nuplonejes, svarbu kad tai darytum su gerai priklijuoju ir jau isdziuvusiu pagrinduku. kai paruosi pilnai viena puse tada darai antra ir ja taip sutvarkai- abi puseles graziai susileis viena salia kitos.

Tiesa pamirkius paveiksliuka labai klijuodama netrink per jega is virsaus kad dazai nenusilavytu vietomis, geriau uzdek kokia medziagyte ar ranksluosteli ir graziai glostyk per ji.
Atsakyti
QUOTE(Ingusia31 @ 2010 01 12, 14:40)
gotte uzklijuoji viena puse iki krastelio ir popieriaus islindimus pasalini su svitriniu poepierium brakdama per kampa medinuko, tada uzklijuoji kita puse. Ta briaunele kuri lieka matoma tiesiog pataikius spalva graziai nudazai dazais.
Jei tavo medinukas gaubtas toks ir sueina i viena kampa tai darai lygiai ta pati -su svitriniu nuimi pertekliu ir automatiskai popieriaus krastelis labai buna nuplonejes, svarbu kad tai darytum su gerai priklijuoju ir jau isdziuvusiu pagrinduku. kai paruosi pilnai viena puse tada darai antra ir ja taip sutvarkai- abi puseles graziai susileis viena salia kitos.

Tiesa pamirkius paveiksliuka labai klijuodama netrink per jega is virsaus kad dazai nenusilavytu vietomis, geriau uzdek kokia medziagyte ar ranksluosteli ir graziai glostyk per ji.

aciu uz patarimus, bandysiu mirksiukas.gif atrodo toks nesunkus darbas, bet pareikalaus daug kruopstumo. Ir galimybes dekupazui atsiskleisti gana ribotos - tiesiog priklijuoti graziai, nuslifuoji... nelabai man patinka tokie darbeliai... na bet ko nepadarysi del puseseres ax.gif dar karta dekui mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingusia31 @ 2010 01 12, 16:40)
jei step 1 bus papuoles kur nors tiesiai ant vinilo ir jam truks sukibimo pabalimai -atsokimai pasimatys veliau o ne iskart po darbo padarymo.

O per kiek laiko tas vėliau? Darau dovanai tą laikroduką (taip taip, gal ne tobulai, bet nuoširdžiai blush2.gif ), tai kiek laiko man jį stebėti dėl susigadinim?. Kada jau galiu drąsiai dovanoti arba drąsiai mesti į šiukšliadėžę? Jau gal savaitė, kaip aš jį ant stalo turiu ir niekaip nepabaigiu. Be to, step 1 jau sakiau buvo teptas ant akrilinio lako, dabar net nebepamenu vieno ar dviejų sluoksnių.Maniau tuo laku viską ir baigsiu, bet kažko trūko, tai kiek pasendinau. Toliau tepiau vaitspiritinį laką, jį pašvitrinau, dabar vėl akriliniu lakuoju. labai blogai? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingusia31 @ 2010 01 12, 14:03)

Kiek laiko maždaug mirkote?
Atsakyti