man taip pat labai patinka "Sottile", puikiai, labai gražiai suskaldo, bet aš labai vargdavau kol užfiksuodavau purškiamu sintetiniu laku -jei per daug papurškiu, tai auksiniai aliejiniai dažai iš skilimų išplaukia ir vaizdelis susidrumsčia, jei mažokai, tai paskui lakuojant susigadina.... kol galų gale nusipirkau teptuku tepamą sintetinį laką Hobby Line "Acryl - seiden-glanzkack". dabar viskas puiku, užlakuoju sluoksniuką, sikimai ploni ir įtrynimai neišplaukia, viskas puikiausiai užsifiksuoja ir paskui jau lakuok kuo nori, ar akriliniu ar poliuretaniniu. tiesa tas lakas šiek tiek smirda terpentinu, bet mažiau negu purškiamas, o paskui teptuką išvalau aliejumi, tada išplaunu su "Fairy" ir viskas OK, jokio vait spirito nereikia
jei nenorit purskiamo naudot po sotile nusipirkit stamperios laka akrilini.as su juo visada pirma sluoksni tepu, o paskui paprastu.senai jau buvau rasius apie tai.niekas niekada nesivelia.
zinok nzn ar veinas, bet kiek zinau yra ir blizgus ir ne.as tai blizgu naudoju..turiu buteliuka pirkta labai senai, dar iki siol tapati ir tepu, nes tik viena sluoksni po sotiles ir dedu.
QUOTE(Gabii__ @ 2010 01 06, 21:36)
zinok nzn ar veinas, bet kiek zinau yra ir blizgus ir ne.as tai blizgu naudoju..turiu buteliuka pirkta labai senai, dar iki siol tapati ir tepu, nes tik viena sluoksni po sotiles ir dedu.
aš tai jau iš beviltiškumo nuėjau į parduotuvę kur prekiauja "Sottile" bei "Perfetto" ir paprašiau ko nors nepurškiamo tam reikalui. pasiūlė šitą, jų buvo blizgių, pusiau matinių ir matinių. kaina pasirodė nebloga pabandymui - 11 Lt 50 ml buteliukas. kol kas patenkinta.
QUOTE(baltė @ 2010 01 06, 22:33)
Gabii, o jis Stamperijos yra vienas? Kad nesupainiojus paskui
Vienas tik buna blizgus arba matinis.
Pirkau Stamperijos si laka
purksiau ant Sottile, bet man atsirado po poros dienu vietomis tokie pabale plemai po paciu sendintoju Galvojau, kad tai del to, kad as permazai uzpurksiau lako, o ant virsaus dar akrilini dejau. Kita karta uzpurksiau kelis sluoksnius Stamperijos, bet gavosi dar blogiau: jau kita diena didesnis plotas pasidare su svisiais plemeliais
Kame gali buti priezastis ir ar imanoma pasalinti ji taip, kaip rase Ingusia31 pasildzius su fenu bandyti su pirstu priklijuoti
Man Sottile skilimas kol kas pats graziausias ir labai jau noreciau susidraugauti su juo
Papildyta:
Dar klausimas, ar galima siuos Stamperia miltelius naudoti itinimams ? Gal kas bande? Ar ne per stambus grudeliai?
purksiau ant Sottile, bet man atsirado po poros dienu vietomis tokie pabale plemai po paciu sendintoju Galvojau, kad tai del to, kad as permazai uzpurksiau lako, o ant virsaus dar akrilini dejau. Kita karta uzpurksiau kelis sluoksnius Stamperijos, bet gavosi dar blogiau: jau kita diena didesnis plotas pasidare su svisiais plemeliais
Kame gali buti priezastis ir ar imanoma pasalinti ji taip, kaip rase Ingusia31 pasildzius su fenu bandyti su pirstu priklijuoti
Man Sottile skilimas kol kas pats graziausias ir labai jau noreciau susidraugauti su juo
Papildyta:
Dar klausimas, ar galima siuos Stamperia miltelius naudoti itinimams ? Gal kas bande? Ar ne per stambus grudeliai?
Labos,
O jei as ant dezutes uzklijuociau nuotrauka, tai ar su ta nuotr, galima ka nors daryt (lakuot, sendint), ar tik aplink ja?
Aciu
O jei as ant dezutes uzklijuociau nuotrauka, tai ar su ta nuotr, galima ka nors daryt (lakuot, sendint), ar tik aplink ja?
Aciu
[quote=bite,2010 01 05, 23:42]
Ką reiškia "spec. dekupažinimui"? Tiesiog dekupažo priemonių parduotuvėj?
Nemanau, kad kas gamina, o ir ar reikia, ar gali būti "spec. dekupažinimui"...
Juk tam teptukui tas pats, ar dekoruota dėžutė, ar šiaip koks baldas lakuojamas.
Rekomenduoti?
Patinka "Stamperijos" lakavimo teptukai...
Laba . Aš irgi susidūriau su šia problema. Bitut, teptuką pirkau po kursų "Creativoj", toks violetinis, šereliai geltoni ( jau įsitikinau ir pati, kad jie nepatikimi, nusilupa greit dažai nuo kotelių ). Iš pradžių nepastebėjau su juo šios problemos, lyg ir viskas gerai buvo. Bet dabar Porą brūkštelėjimų dar nieko, o tada ir pradeda darytis oro pūslelės. Galvojau, kad priežastis ta, jog pakeičiau laką ? Lakuoju su latvišku EKO vandens pagr. Tikra problema, nes užknisa tie burbuliai . Tiesa, lakuojant Johnstones greit džiūnančiu laku šitaip nesidaro, nors tuo pačiu teptuku tepu .
Ką reiškia "spec. dekupažinimui"? Tiesiog dekupažo priemonių parduotuvėj?
Nemanau, kad kas gamina, o ir ar reikia, ar gali būti "spec. dekupažinimui"...
Juk tam teptukui tas pats, ar dekoruota dėžutė, ar šiaip koks baldas lakuojamas.
Rekomenduoti?
Patinka "Stamperijos" lakavimo teptukai...
Laba . Aš irgi susidūriau su šia problema. Bitut, teptuką pirkau po kursų "Creativoj", toks violetinis, šereliai geltoni ( jau įsitikinau ir pati, kad jie nepatikimi, nusilupa greit dažai nuo kotelių ). Iš pradžių nepastebėjau su juo šios problemos, lyg ir viskas gerai buvo. Bet dabar Porą brūkštelėjimų dar nieko, o tada ir pradeda darytis oro pūslelės. Galvojau, kad priežastis ta, jog pakeičiau laką ? Lakuoju su latvišku EKO vandens pagr. Tikra problema, nes užknisa tie burbuliai . Tiesa, lakuojant Johnstones greit džiūnančiu laku šitaip nesidaro, nors tuo pačiu teptuku tepu .
QUOTE(Ingusia31 @ 2010 01 06, 15:20)
Pradejau su sottile-su ja ir mirsiu!!!! Bite neklibink mano sottiles
Nė nebandau...
Man tai bene pats gražiausias, subtiliausias trūkis.
Sottilė plius vaitspiritinis matinis lakas...pati ta jaukuma...
QUOTE(rimute7 @ 2010 01 06, 22:55)
Iki šiol prekiaujam, o ir pačios naudojam tuos teptukus. Ne tik jie, o ir kitų firmų teptukai (ypač "Gamos") dažnai apsilaupo, jei į indą su vandeniu jiems plauti pilama vandens daugiau, nei kotelis apsaugotas metalinio apvado. Va, tada kotelis išmirksta, išbrinksta ir atkelia dažus.
Šiuo požiūriu patvariausi "Lukas" firmos lakuoti teptukų kotai.
Betgi visos renkamės optimaliausią kokybės-kainos santykį.
Bet va kaip ten su tais burbuliukais, tai nežinia...
Labas rytas, skaitau jau visa savaitele jusu pastebejimus ir pamokymus. Idomi tema, begales graziu darbu ir svarbiausia neitiketinai jauki aplinka. Dar niekur nebuvau macius taip sauniai priimamu naujokiu .
Kol kas neturiu kuom pasidiziuot is sios sferos, bet zinau kad bandysiu. Siuo metu darau senu nuotrauku albuma. Noretusi virseli dekoruot dekupazu, tik nzn dau kokia medziaga aptrauksiu. Tikiuos ilgi skaitymai ir jusu pamokymai, bei darbas duos geru rezultatu
Sekmes visoms
Kol kas neturiu kuom pasidiziuot is sios sferos, bet zinau kad bandysiu. Siuo metu darau senu nuotrauku albuma. Noretusi virseli dekoruot dekupazu, tik nzn dau kokia medziaga aptrauksiu. Tikiuos ilgi skaitymai ir jusu pamokymai, bei darbas duos geru rezultatu
Sekmes visoms
Alida, sveika atvykus